text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Terrorbombaren ringde mamma innan dådet

Några timmar innan Salman Abedi sprängde sig själv och dödade 22 andra i terrorattacken i Manchester ska han ha ringt sin mamma i Libyen och sagt: ”Förlåt mig”, uppger nyhetsbyrån AP. Tidigt på fredagen grep polisen ytterligare en man i jakten på medskyldiga.... läs mer »

”Kashmirdrottningen” är död

Den italienska modeskaparen Laura Biagiotti har avlidit, enligt den österrikiska nyhetsbyrån APA.... läs mer »

Hemlige makthavaren. Fredrik Olsson är chef över alla H&M:s butiker

Fredrik Olsson är H&M:s hemlige makthavare. I tysthet har han tagit över själva H&M-delen från koncernchefen Karl-Johan Persson. Det är Fredrik Olsson som ska lyfta försäljningen och klara e-handeln. Påläggskalven ligger i vinnarhålet för att bli koncernchef.... läs mer »

Manchester City rensar i truppen

Manchester Citys tränare Pep Guardiola rensar i truppen inför sin andra säsong i Premier League.... läs mer »

75-åring avrättad i Alabama

En 75-årig man har avrättats i Alabama i USA, rapporterar CNN. Mannen dömdes för mordet på sin flickväns make 1982, enligt delstatens guvernör.... läs mer »

Kraschade in i bergvägg – bilen tog eld

En personbil fattade eld och blev helt övertänd efter ha kört in i bergvägg på E22 någon mil söder om Västervik, uppger polisen i Kalmar län.... läs mer »

Så får du en skuldfri semester

Många väljer att åka på semester på kredit. Men det behöver inte automatiskt betyda att skuldfällorna finns runt hörnet. Skandias sparekonom Maria Landeborn tipsar om hur du kan få en skuldfri sommarsemester.... läs mer »

Säverman: Intet var som väntans tider

Kåseri. När kvällstidningarna kördes ut på eftermiddagarna förr i tiden kunde det råda en särskild stämning. Särskilt om de var sena.... läs mer »

Hett, hett, hett – sommarvärme i helgen

Av med kläderna och på med solkrämen. I helgen blir det högsommarvärme i stora delar av landet. Men boende längst i norr får ge sig till tåls och behålla kängorna på.... läs mer »

Trump ska ha pekat ut tyskar som ”dåliga”

De ledande industriländernas G7-grupp inleder sitt toppmöte på Sicilien i Italien i dag. För första gången är USA:s president Donald Trump och Frankrikes president Emmanuel Macron med på mötet.... läs mer »

Kunitz sköt Pittsburgh till ny Stanley Cup-final i övertidsthriller

Tampa. Det blir Nashville mot regerande mästarna Pittsburgh i Stanley Cup-finalen. Veteranen Chris Kunitz avgjorde till 3–2 i femte perioden i en galen match sju där Ottawa verkligen gav allt. Erik Karlsson låg bakom båda Ottawas mål.... läs mer »

Utlänningar döda i strider i Filippinerna

Filippinerna uppger att det finns utländska medborgare bland dem som dödats i strider mellan filippinska säkerhetsstyrkor och IS-anknutna extremister på ön Mindanao.... läs mer »

IS tar på sig attack på busstation

Terrorgruppen IS tar på sig ansvaret för två självmordsbomber nära en busstation i östra Jakarta i Indonesien i onsdags.... läs mer »

Utredning om attentat mot politiker läggs ner

I höstas utsattes kommunalrådet i Skurup för ett brandattentat. Nu lägger polisen ner undersökningen, rapporterar P4 Malmöhus.... läs mer »

USA beskyller IS för uppmärksammad massaker

Pentagon hävdar att terrorsekten IS är skyldig till de över hundra civila dödsoffren under en amerikansk flygräd i irakiska Mosul i mitten av mars. Människorättsorganisationer har kritiserat USA för oförsiktighet i anfallet.... läs mer »

Visionärerna i Höör är i SM-final – siktar mot Champions League

Drygt 12.000 personer bor i skånska Höör. Nu har ortens handbollsklubb H65 tagit sig till sin första SM-final genom tiderna. Men drömmarna stannar inte där. Nu talas det om Champions League. Veckorna inför lördagens SM-final mot Sävehof i Malmö arena har vi mött personerna som gjort den fascinerande resan till toppen möjlig.... läs mer »

Trump tar sig i främsta ledet

När det var dags för fotografering vid Natomötet i Bryssel blev USA:s president Donald Trump en snackis efter att han något bryskt tagit sig förbi Montenegros premiärminister Dusko Markovic, som tog det hela med upphöjt lugn.... läs mer »