Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

”Låt taxi köra i bussfilen”

Taxiförbundet vill få köra i Stockholms bussfiler och menar bland annat att färdtjänsten måste komma fram snabbare. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) vill snarare mildra taxis bekymmer genom färre bilar på Stockholms gator.... läs mer »

Mattis: USA vill inte beslagta Irakolja

USA försöker inte plundra de irakiska oljereserverna. Det meddelar försvarsminister James Mattis trots att president Donald Trump sagt att USA borde ha använt oljan för att finansiera sina krigsansträngningar i landet.... läs mer »

3 frågor om språket – citat, öppen dager och entourage

Konsten att citera rätt i ett citat Hur skriver man citat inne i ett annat citat? Karolina Svar: När ett citat i löpande text innehåller ett annat citat omges det inre med enkla citattecken – apostrofer – och det yttre med dubbla. Är det i stället frågan om citat i ett blockcitat (ett citat formaterat som ett eget stycke) förses det inre med dubbla citattecken, eftersom blockcitat i regel inte omges av citattecken.... läs mer »

Rissveds årets stjärnskott

Sarah Sjöström utsågs till Sveriges främsta idrottare 2016 efter sina tre OS-medaljer i simning i Rio.... läs mer »

Språkkrönika: Djurnamn går före barnnamn

SPRÅKKRÖNIKA. I veckan kom Statistiska centralbyråns siffror för 2016 års nya förnamn. Både bland pojkar och flickor skedde ett tronskifte och nu toppar Alice och Oscar listan.... läs mer »

Forskare varnar för att oljeledningar ökat utsläpp

President Trumps exekutiva order om att gå vidare med den omstridda oljeledningen Dakota Access innebär troligen nya konfrontationer med indianer och miljörörelser. Klimatforskare varnar för att stora investeringar i oljeledningar låser fast länder vid fossila bränslen och hindrar övergång till förnybar energi.... läs mer »

Ingen Peder Fredricson i Göteborg

Jerringprisvinnaren Peder Fredricson missar Göteborg Horse Show. OS-silvermedaljören har de senaste veckorna dragits med en lunginflammation, och är ännu inte helt återställd.... läs mer »

Näringsministern sågar postfusionens prognoser

Överoptimistiska prognoser och bristande analyser. Det är enligt näringsminister Mikael Damberg innehållet i de dokument från 2008 som beskriver hur sammanslagningen av den danska och svenska posten skulle göras.... läs mer »

Johan Schück: ”Löneutvecklingen kan påverkas av växande hemmamarknad”

DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück reder ut tre frågor om Medlingsinstitutets årsrapport.... läs mer »

Ojämlikhet kan flytta OS-golfen igen

Tokyo kan tvingas flytta OS-golfen 2020 om även den andra tänkta golfklubben inte beslutar sig för att släppa in kvinnor på lika villkor.... läs mer »

Två bilar föll ner i slukhål i Kalifornien

Det var på fredagsnatten som två bilar föll ner i ett 6 meter djupt slukhål i södra Kalifornien. Förarna i båda bilarna tog sig från platsen utan skador.... läs mer »

Försökte ta sitt liv i dödskrock med tonåringar

Två 17-åringar i en mopedbil omkom i en krock med en skåpbil i finländska Sastamala i helgen. Mannen som orsakade krocken försökte begå självmord, enligt polisen.... läs mer »

Mona Sahlins livvakt erkänner brott

Mona Sahlins tidigare livvakt erkänner att han gjort sig skyldig till brukande av osann urkund, enligt Expressen. De två personerna blev i september delgivna misstanke om brott efter medieuppgifter om att Mona Sahlin skrivit ett falskt intyg inför ett lägenhetsköp.... läs mer »

Kraftledning retuscherades bort av mäklare

En stor kraftledning retuscherades bort från mäklarannonsen för en villa i Stockholm. – Jag ser inget problem med det, säger ansvarig mäklare till DN.... läs mer »

Rhys: Jag vill att alla ska gråta till mina låtar

19-åriga talangen Rhys är uppvuxen i Portland och upptäcktes av en slump av en hitleverantör till Britney Spears och Westlife. Nu vill hon röra alla till tårar med sin bitterljuva göra slut-pop.... läs mer »

Live: Så sprids fejknyheter om Sverige

Hör reporter Måns Mosesson och DN:s redaktionella utvecklingschef Martin Jönsson om hur fejknyheter om Sverige sprids över världen - och vad som kan göras åt det.... läs mer »

”Vill akademin att företagen flyttar ut sin forskning?”

Några professorer argumenterar för att forskningspropositionen strider mot forskningens frihet (DN Debatt 18/2). De ser samverkan med näringslivet som något farligt. Vi ser propositionen som som ett viktigt steg för att stärka det svenska innovationssystemet och menar att den inte står i motsatsställning till forskningens frihet, skriver Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen.... läs mer »