text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

"Människor måste själva få välja den metod som passar dem"

REPLIK DN DEBATT 23/7. Det är vare sig möjligt eller önskvärt att juridiskt begränsa vem som får bedöma, behandla eller ge rekommendationer till människor som lider av psykisk ohälsa. Däremot är det nödvändigt att de personer som lider av psykiatriska tillstånd och har diagnoser snabbt och professionellt får adekvat behandling i högre grad än de får i dag, skriver Lena Bergquist, metod- och verksamhetsutvecklare, Västerås... läs mer »

”Transportstyrelsens it-affär – ett haveri”

Statsminister Stefan Löfven (S) fick reda på det han kallar ett "haveri" på Transportstyrelsen i januari i år – när sparkade Maria Ågren delgavs misstanke om brott.... läs mer »

Jan Eklund om Jerzy Sarneckis Sommar i P1: En cool katt berättar om stora och små brott

Jan Eklund skriver om Jerzy Sarnecki Sommar i P1.... läs mer »

Inför möte i försvarsutskottet om Transportstyrelsens it-affär

Allan Widman (L) ordförande i försvarsutskottet och Hans Wallmark (M) försvarspolitisk talesperson intervjuas innan försvarsutskottets möte.... läs mer »

Charlie Gards föräldrar ger upp kampen för sin sons liv

Efter en fem månader lång tvist i olika domstolar väljer föräldrarna till knappt ettårige Charlie Gard att ge upp sin kamp för att sonen fortsatt ska få livsuppehållande åtgärder. Flera åhörare kunde inte hålla tårarna tillbaka när mamman Connie Yates lämnade det tragiska beskedet.... läs mer »

Två nya stand up-klubbar öppnar i Söderort

Komikerna Birgitta Klepke och Malin Appeltofft öppnar två stand up-klubbar i Söderort i höst, skriver Stockholm Direkt. Enligt arrangörerna ska klubbarna präglas av igenkänningshumor.... läs mer »

Rysk hockeystjärna fast för dopning

Den trefaldige världsmästaren och en av KHL-ishockeyns största namn, Danis Zaripov, har stängts av två år för dopning.... läs mer »

Man anhållen för mord på sin mamma

En man i 45-årsåldern som bor i Malmö har anhållits, misstänkt för mord på sin mamma, skriver Sydsvenskan.... läs mer »

Benny Andersson släpper nytt pianoalbum

Musikern och kompositören Benny Andersson släpper ett nytt soloalbum. Han gör nya pianoversioner bland annat av låtar från Abba-tiden och musikalerna ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla”.... läs mer »

Microsoft lugnar fansen efter nyheten om Paints nedläggning

Häromdagen kom nyheten att det klassiska ritprogram Paint går i graven. Över internet gick våg av både ironiskt och genuint sörjande dödsrunor. Nu har Microsoft gått ut och lugnat fansen.... läs mer »

42-åriga Arbogakvinnan inte psykiskt sjuk

Den 42-åriga Arbogakvinnan och hennes 25-årige expojkvän led inte av en allvarlig psykisk sjukdom enligt den rättsmedicinska undersökningen.... läs mer »

Det gäller att inte spilla krut på vägen mot finalen

INBLICK Doethinchem. Det blir förändringar i den svenska startelvan när Sverige möter Italien i den sista gruppspelsmatchen i EM. En match som med stor sannolikhet avgör om Sverige slutar etta eller tvåa i gruppen.... läs mer »

Nour Chehab: ”Jag trodde aldrig att jag skulle skriva i en bok”

I den färska antologin ”Nya röster”, utgiven av Dalslands Litteraturförening, skriver åtta nyanlända kvinnor noveller och lyrik om kärlek, flykten till Sverige och livet dessförinnan. Nour Chehab är en av författarna.... läs mer »

Peter Hultqvist frågas ut om säkerhetsskandalen

Klockan 11 inleddes mötet i riksdagens försvarsutskott där försvarsminister Peter Hultqvist (S) ska frågas ut om it-skandalen på Transportstyrelsen. ... läs mer »

Vattenfall lyfte statens vinster

De statliga bolagen presterade bättre under första halvåret 2017 jämfört med motsvarande period i fjol. Den största delen av vinsten kom från Vattenfall. Samtidigt ökade statens försäljning av sprit och flygbiljetter.... läs mer »

Nathan Shachar: Så fick dramat vid Tempelberget en fredlig lösning

Israeliska poliser monterade på tisdagmorgonen ned metalldetektorer och övervakningskameror vid ingångarna till Tempelberget i Jerusalem. Den tio dagar långa krisen, som verkade vara på väg att övergå i ett nytt palestinskt uppror, ser ut att vara överstånden.... läs mer »