text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Brand i sexvåningshus i centrala Stockholm

Det har brunnit i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Lilla Essingen i centrala Stockholm. Minst en person har skadats i händelsen, enligt räddningstjänsten.... läs mer »

USA skickar luftvärnsbataljon till Mellanöstern

Den truppförstärkning i Mellanöstern som USA beslutat om efter attackerna på två oljetankrar kommer att inkludera en luftvärnsbataljon. Det meddelade landets försvarsdepartement på onsdagen.... läs mer »

Många döda i attacker i nordvästra Syrien

Minst sjutton civila och elva jihadister har dödats i regimsidans attacker i nordvästra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.... läs mer »

Adaktussons besked: Lämnar partistyrelsen

Ställer inte upp för omval till KD:s styrelse och rollen som andre vice ordförande.... läs mer »

Skottland tappade 3–0-ledning – ute ur VM efter ny VAR-straff

Än en gång i VM fick en straffskytt en ny chans efter att ha missat. På onsdagskvällen fick det stora konsekvenser. Argentinas straffmål i 94:e minuten innebär att Skottland är ute ur VM. De skotska spelarna är kritiska till domaren efteråt.... läs mer »

Hope Solo anklagar lagledningen för OS-psykningen: De fixade mina handskar

I OS-kvartsfinalen för tre år sedan försökte USA:s målvakt Hope Solo psyka den svenska straffskytten Lisa Dahlkvist. Nu säger amerikanskan att det var lagledningen som låg bakom. – Jag skäms, säger hon till Aftonbladet.... läs mer »

Storpublik såg Bollnäs vinna sommarbandyn

Två dagar kvar till midsommar. Då spelade Broberg och Bollnäs årets första träningsmatch – i bandy.... läs mer »

EM-guld i bowling till Sverige i femmanna

Sverige besegrade Tyskland i EM-finalen i bowling för femmanalag i München. Segersiffrorna blev 1051-962.... läs mer »

Mikael Lustig bekräftar: ”Lämnar Celtic”

Mikael Lustig och skotska ligamästarna Celtic går skilda vägar. Detta bekräftar den svenske landslagsbacken på Instagram.... läs mer »

Vita huset stängt på grund av misstänkt ryggsäck – person gripen

Vita huset i Washington har stängts sedan en person lämnat en ryggsäck i närheten av byggnaden. Den misstänkte har gripits, uppger presidentens livvaktstyrka Secret Service på Twitter.... läs mer »

Ingen minskning av allvarliga nätstörningar – operatörerna slapp skärpta regler i flera år

Redan 2015 röt Post- och telestyrelsen till mot svenska mobil- och internetoperatörer. Skärpta regler skulle tvinga dem att rusta mot driftstörningar. Men efter protester fick operatörerna flera års uppskov, och de skärpta reglerna har ännu inte trätt i kraft.  Nu visar nya siffror att antalet allvarliga driftstörningar inte minskar.... läs mer »

Luleå förlänger med ”Bulan”

Thomas "Bulan" Berglund har skrivit på ett nytt treårsavtal med Luleå Hockey. Den 50-årige tränaren är därmed kontrakterad med den gångna säsongens tabelltvåa till och med säsongen 2021/2022.... läs mer »

”Sveriges framtid hotas av de rikas låga skatter”

Philip Botström, SSU: Vi har fem reformförslag minska de ekonomiska klyftorna och garantera en långsiktig finansiering av välfärden.... läs mer »

Einár och Aden x Asme gör hiphopen superlokal igen

... läs mer »

Svenskarna vill lära sig mer – men hinner inte

Svenskarna vidareutbildar sig för lite enligt Arbetsförmedlingen som tar stöd i en ny undersökning. Nu ger man ut en guide för livslångt lärande med Google. – Jag tycker så många som möjligt ska införa en kompetenstimme, precis som för friskvård, säger Erik Sandström, digitaliseringschef på Arbetsförmedlingen.... läs mer »

Man misstänkt för dråp efter Salas död i flygkrasch

En 64-årig man har gripits misstänkt för dråp i samband med den flygkrasch där den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala dog tidigare i år. Brittisk polis meddelar att den misstänkte mannen samarbetar och att han har släppts medan utredningen pågår.... läs mer »

Jönköping Södra bröt Varbergs snygga svit

Det dröjde till den 13:e omgången – men nu har även årets sensationslag Varberg förlorat en match i superettan.... läs mer »