text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Anna-Lena Laurén: Idrottspamparnas dubbla måttstockar är förödande

Therese Johaug var länge ena av mina favoriter i längdskidåkning. Jag gillade framför allt att hon utmanade Marit Björgen. (Att Norge alltid vinner alla dammästerskap har jag accepterat för länge sedan.)... läs mer »

16 döda i flygräd mot syriskt fängelse

Minst 16 människor har dödats i en flygräd mot ett fängelse i syriska Idlib, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Dödssiffran inkluderar både fångar och fängelsevakter, enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien.... läs mer »

Vikande stöd för Anna Kinberg Batra inför ödestalet i Karlstad

Karlstad. Nya dystra opinionssiffror möter på lördagen moderatledaren Anna Kinberg Batra inför vad som beskrivit som ett ödestal på partiets Sverigemöte. Moderaterna tappar enligt SR/Novus kraftigt väljare i Stockholm och enligt Aftonbladet/Inizio föredrar en klar majoritet av alliansväljarna C-ledaren Annie Lööf som alliansens statsministerkandidat.... läs mer »

Intern splittring bakom Trumps bakslag

Republikanerna fick inte ihop tillräckligt stöd av sina egna och tvingades dra tillbaka ett av Donald Trumps viktigaste vallöften: Att riva upp och ersätta Obamacare. Sjukförsäkringsförslaget läggs nu på is på obestämd tid. ”Vi var väldigt nära”, kommenterar den amerikanske presidenten nederlaget.... läs mer »

Rekordsnabba tider när Hamilton tog årets första pole position i F1

Snabbaste tiderna på banan genom tiderna och en rejäl krasch. Det blev en dramatiskt avslutning på kvalet till Australiens GP i formel 1, där Lewis Hamilton var snabbast före Sebastian Vettel.... läs mer »

Minsk laddar för protest mot parasitskatt

Staten anser att Anna och Marija är parasiter. De är musiker utan fast inkomst och måste därför betala straffskatt.... läs mer »

Kriserna i EU genom tiderna

Explainer om de största kriserna i EU:s 60-åriga historia.... läs mer »

Johan Esk: Laget måste visa varför det är värt att gilla

Kravet är seger. Behovet betydligt större än så. Det behövs en insats som håller intresset uppe.... läs mer »

Trump ”rasande” för att svärsonen lät skidresa gå före jobb

När Donald Trump och hans team förgäves försökte baxa sin sjukvårdsreform genom kongressen var Trumps svärson och chefsrådgivare, Jared Kushner, på skidsemester i Aspen. Enligt uppgiftslämnare i Vita huset är Trump rasande för att Kushner inte var på plats den avgörande veckan.... läs mer »

Män mår sämst som unga men bäst som gamla

Äldre män tycker att de mår bäst av alla grupper i befolkningen, visar en undersökning från Novus som gjorts på uppdrag av Apoteket. Yngre män säger att de mår sämst. Men singlarna har det ännu värre.... läs mer »

200 civila kan ha dödats i flyganfall i Mosul

USA undersöker uppgifter om att uppemot 200 civila ska ha dödats i ett flyganfall av den USA-ledda alliansen mot den IS-kontrollerade delen av irakiska Mosul.... läs mer »

Moderaterna tappar stöd i Stockholm

Stockholm har traditionellt varit ett starkt fäste för Moderaterna. Men väljarstödet i länet har sjunkit kraftigt sedan januari, enligt nya siffror som Novus tagit fram åt SR Ekot.... läs mer »

Marcus Ericssons teamkamrat tvingades hoppa av premiären

Marcus Ericssons teamkamrat Pascal Wehrlein tvingades kasta in handduken inför VM-premiären i formel 1 efter en skada han fick i början på året. Ferraris reservförare Antonio Giovinazzi kör nu Saubers andra bil.... läs mer »

Man allvarligt skadad efter knivbråk

En man har skadats allvarligt efter ett bråk i Enköping.... läs mer »

Jag vill ha en stad med många bilar som vi kan dela på

Kista 08.24.... läs mer »

Erik Ohlsson: Även om IS störtas kvarstår problemen

Analys. Det är bara en tidsfråga innan IS drivs bort från Mosul. Men det irakiska missnöjet kommer inte att försvinna för det. Hotet från extremisterna kvarstår så länge roten till det samhällsonda finns kvar.... läs mer »

Bengt Ohlsson: Ibland går ju saker en förbi medan man är upptagen med annat

KRÖNIKA. Jag försökte tvinga fram minnesbilder från sängar och badstränder. Jag slöt mig till ”orakat”, mest för att få sinnesro, men när jag slöt mig till ”rakat” kändes det lika giltigt.... läs mer »