text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Hockeyspelare slutar skaka hand – av rädsla för norovirus

Norovirus sprider fortfarande oro i OS-byn.  Nu kan handskakningarna efter hockeymatcher ställas in. – Du vill inte ha det i omklädningsrummet, det är en sak som är säkert, säger amerikanen James Wisniewski.... läs mer »

Regeringen ska se över korttidsarbeten

Regeringen tillsätter en statlig utredning för att se över systemet för korttidsarbete. Utredningen ser över möjligheten för staten att subventionera ett system där arbetstagare tillfälligt går ned i arbetstid och utbildar sig vid en större ekonomisk kris. – Det är ett win-win-win-koncept. Bra för företagen, bra för de anställda och långsiktigt bra för staten, säger finansminister Magdalena Andersson (S). ... läs mer »

Björn af Kleen: De drabbade Floridaungdomarnas energi är mäktig

Är helgens vrede efter skolskjutningen i Florida tecken på en ny radikal ungdomsrörelse? Den 24 mars väntas ungdomar över hela USA demonstrera för strängare vapenlagar. Men är attityden representativ för landet i stort?... läs mer »

Maldivernas president vill förlänga undantagstillståndet

Den konstitutionella krisen i östaten Maldiverna fortsätter. Under måndagen uppmanade republikens president Abdulla Yameen parlamentet att förlänga undantagstillståndet. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.... läs mer »

Mystik kring finländsk affärsmans död i Uganda

Flera personer har gripits av ugandiska polisen, sedan en finländsk affärsman för snart två veckor sedan – den 6 februari – under mystiska omständigheter påträffades död på ett hotell i Ugandas huvudstad Kampala.... läs mer »

Marianne Björklund: EU:s sjuke man på väg att friskförklaras

Efter åtta år med hjälp från EU/IMF ska Grekland stå på egna ben när sommaren är över. Alla inom EU är inte så säkra på att de klarar det och vill bygga upp ett säkerhetsnät. Grekland säger nej. ... läs mer »

OS-vinnaren fick trösta den gråtande tvåan

Nao Kodaira tog sitt första OS-guld i skridsko. Direkt efteråt fick hon trösta den gråtande tvåan, sin vän Lee Sang-Hwa. – Sport kan ena världen, det är så enkelt, säger vinnaren.... läs mer »

Radetinacs långa måltorka slut i utklassning

Haris Radetinac har noterats för fler knäskador än gjorda mål de senaste åren. Men i Djurgårdens 6–0-överkörning hemma mot Degerfors i Svenska cupens gruppspel gjorde 32-åringen två av målen och avslutade en nästan tre år lång måltorka.... läs mer »

Åhlénsleksaker återkallas – kan kväva småbarn

Företaget Åhléns återkallar en barnservis, maracas och en xylofon. Anledningen är att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk. Alla produkter tas även ur försäljning omedelbart, meddelar Konsumentverket.... läs mer »

Utlånade pandornas nya liv i snön

Kina lånar ut pandorna Hua Bao och Jin Bao Bao till Finland. Numera heter de Lumi och Pyry och lever på Ähtäri Zoo. Av de första bilderna att döma verkar de ha det bra i sin nya miljö.... läs mer »

Människorättsgrupp: Burma döljer massaker med bulldozrar

Burmesiska regeringen försöker dölja spåren av massakrerna av rohingyer i delstaten Rakhine med hjälp av bulldozrar. Det hävdar människorättsgruppen The Arakan Project, men Burmas regering nekar, skriver den brittiska tidningen The Guardian.... läs mer »

Elin tvingades säga upp sig för att behålla assistenterna

ÖRNSKÖLDSVIK. Efter gymnasiet fick cp-skadade Elin Appelqvist, 22, en daglig verksamhet som hon trivdes med. Men när Försäkringskassan nekade henne assistans i sitt arbete hade hon inget annat val än att säga upp sig.... läs mer »

Kreml: Åtalet mot 13 ryssar ”utan substans”

Rysslands regering kritiserar kraftigt det amerikanska åtalet mot 13 ryssar som misstänks ha försökt påverka det amerikanska presidentvalet 2016.  – Ryssland har aldrig blandat sig i, och har inte för vana att blanda sig i andra länders interna angelägenheter, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov. ... läs mer »

Tävlade i OS som Game of Thrones-karaktär

Konståkaren Paul Fentz Game of Thrones-rutin gick inte hem hos OS-domarna. Men på sociala medier får han mer kärlek.... läs mer »

”Skärpta straff kräver att fler anstalter och häkten byggs”

DN DEBATT 20/2. Förra året bröts trenden och antalet intagna i fängelse ökade för första gången på flera år. När platsbristen blev akut i slutet av nittiotalet ledde det till rymningar, fritagningar, gisslansituationer och upplopp. För att inte hamna där igen måste Kriminalvården nu expandera med nya anstalter och häkten, skriver generaldirektör Nils Öberg.... läs mer »

Anklagelser mot anställd vid förvar i Märsta avfärdas

Den anställde vid Migrationsverkets förvar i Märsta, norr om Stockholm, som ändrade uppgifter i ett närvaroprotokoll, då samtidigt en rymning skedde, utförde inte kontrollen korrekt. Någon disciplinpåföljd blir det dock inte – anmälan lämnas utan åtgärd.... läs mer »

Försvarsministern hoppas att Putilovaffären leder till ökad vaksamhet

  Det är upp till Säpo att hantera och följa upp fallet Egor Putilov.  Det säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) som hoppas att avslöjandet leder till ökad vaksamhet hos allmänhet och offentliga myndigheter.  – Man undrar vad det egentligen är för yttersta bottnar i den här historien, säger han. ... läs mer »