text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Matthew ny Solheim Cup-kapten efter Sörenstam

I somras gjorde hon sitt nionde Solheim Cup som spelare. Nu är det klart att Catriona Matthew tar över efter Annika Sörenstam och är kapten för tävlingen i Skottland den 13–15 september 2019.... läs mer »

USA: Telia betalade 2,6 miljarder i mutor

Telia betalade motsvarande 2,6 miljarder kronor i mutor i Uzbekistan. Det slår USA:s finansinspektion (SEC) fast. Efter SEC:s beslut och en uppgörelse i en amerikansk domstol väntas Telia få betala sammanlagt runt åtta miljarder kronor till myndigheter i USA och Nederländerna, erfar TT.... läs mer »

Sätt stopp för nazisterna

DN 22/9 2017. Frågan när nazister försöker ta över våra gator är inte om demonstrationsfriheten ska inskränkas utan hur polisen bäst skyddar demokratin.... läs mer »

”Ensamkommande är ett jättesvårt socialt problem”

Tidigare omhändertagande, fler låsta sis-platser och bistånd till Marocko. Det är Stockholmsoppositionens svar på situationen med de ensamkommande marockanska pojkarna. Dessutom vill både M och L att staten tar ett större ansvar. – Vi har ansvar för våra invånare och om de är invånare eller inte kan man verkligen diskutera, säger Lotta Edholm (L).... läs mer »

Vrede mot försök att bota homosexuella

En domare har gett klartecken för psykologer att försöka omvända homosexuella i Brasilien. Beslutet är en följd av en konservativ våg som just nu sköljer över världens femte största land.... läs mer »

Asserholt: Aldrig aktuellt att mötas på mitten med Boork

För första gången sitter Jenni Asserholt på läktaren under en hockeysäsong. HV71:s lagkapten – tidigare även Damkronornas lagkapten – ska bli mamma för första gången. – Min förhoppning är att komma tillbaka som spelare efter graviditeten, men jag är medveten om att mycket kommer att förändras när barnet är fött, säger hon.... läs mer »

28-åring gripen efter skottlossning

I söndagskväll skottskadades en 29-årig i Tensta när han var på väg hem. Nu har en 28-årig man, tidigare känd av polisen, gripits misstänkt för synnerligen grov misshandel.... läs mer »

Tunga beskedet: Hammarbys back borta resten av säsongen

Hammarbys danske mittback Mads Fenger är borta för resten av säsongen. Det trista beskedet fick han efter en magnetkameraröntgen.... läs mer »

Fortsatt kamp för att få ut flickan ur rasmassorna

Kampen för att rädda den lilla flicka som sitter fast under en förstörd skolbyggnad i Mexico City fortsatte under torsdagen.... läs mer »

Christer Björkman: Många omkring mig hade åsikter om min uppväxt

Melodifestivalgeneralen Christer Björkman har fyllt 60 år och bestämt sig för att lämna Sveriges största underhållningsprogram. Nu berättar han om åren som fosterbarn, om ögonblicket som förändrade allt – och om hur Pingstkyrkan ville varna för hemvändaren från New York.... läs mer »

Wallström hyllas i New York Times

Sveriges utrikesminister Margot Wallström hyllas i dag i en lång artikel i New York Times. Hon nämns i samma mening som FN-chefen António Guterres och Kanadas premiärminister Justin Trudeau.... läs mer »

Madrid visar vilja att kompromissa i sista stund

Spanska polisstyrkor, utvisslade av folkmassor, fortsatte under torsdagen att beslagta material på katalanska myndighetskontor. Den politiska temperaturen i Katalonien är nu nära kokpunkten, tio dygn före det väntade klimax, folkomröstningen den 1 oktober.... läs mer »

Trump: Hårdast möjliga sanktioner mot Nordkorea

USA ökar nu trycket på Nordkorea med nya sanktioner och stopp för all handel med Nordkorea. Detta samtidigt som Kinas centralbank har gett order till landets banksystem att omedelbart sluta handla med Nordkorea. Även EU kommer att ställa sig bakom de nya sanktionerna, uppger AFP. ... läs mer »

Viktor Barth-Kron: Centern har inte blivit sossar – snarare moderater

Borgerlig splittring är på modet, och allra mest diskuteras sprickan mellan Moderaterna och Centerpartiet. Inte minst inom delar av Moderaterna har det på sistone blivit trendigt att utmåla Annie Lööf och Centern som något slags huvudmotståndare. Tonläget höjs för varje dag.... läs mer »

Därför sätts världsrekorden i maratonlöpning i Berlin

Banan är rak och platt och arrangörerna satsar miljoner på bra harar och några få världsklasslöpare. Det är anledningarna till att världsrekorden i maraton numera bara sätts i Berlin. På söndag är det dags igen. Då ska världens tre bästa herrar försöka springa 42 195 meter snabbare än 2.02,57.... läs mer »

Förre Modospelaren historisk NHL-målskytt

Förre Modoforwarden Adrian Kempe gjorde det historiska första målet på kinesisk mark när hans Los Angeles Kings vann med 5–2 över Vancouver i en träningsmatch i Shanghai. Det var första gången som NHL spelade en match i Kina.... läs mer »

”Svenskt rekord i hårdvinklad statistik?”

REPLIK DN Debatt 21/9. Frågan är om inte Svenskt Näringsliv slår svenskt rekord i konsten att snedvrida statistik. Redan i artikelns första mening sätts nivån: "Regeringen vill förbjuda vinster i välfärden." Alla som följt debatten om vinster i välfärden vet att detta inte stämmer, skriver företrädare för LO.... läs mer »