text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Konsertrecension: Musik för den stillsamma, tålamodsprövande humorn

Fluxus Fest i Uppsala blir något av en museal utställning. Genom att göra allt till konst devalverar man dess värde och i förlängningen blev det ett musikklimat där alla är konstnärer, men där ingen vill stå för fiolerna, skriver DN:s recensent Johanna Paulsson som hittat till en festival för de redan invigda. ... läs mer »

Stina Nilsson tillbaka i svenska laget

Stina Nilsson stod över tävlingarna i Beitostölen i helgen. När världscupen fortsätter i Davos är den svenska OS-mästaren tillbaka.... läs mer »

Spårviddshinder känt från tv borttaget

Sveriges kanske mest kända spårviddshinder är borta. Den omtalade bilfällan har asfalterats igen av Projekt Slussen – men den är snart tillbaka igen. I alla fall i en riktning.... läs mer »

Live: Nobels fredspris delas ut i Oslo

Två pristagare delar på Nobels fredspris 2018: den yazidiska aktivisten Nadia Murad och den kongolesiska läkaren Denis Mukwege. Båda kämpar mot det sexuella våld som kvinnor utsätts för i krig.   Klockan 13 på måndagen startar prisutdelningen i Oslos rådhus i Norge.  DN sänder live från ceremonin.... läs mer »

Här är paragrafen som kan flytta ner Östersund

Svenska fotbollförbundet har en paragraf om nedflyttning vid ekonomiska oegentligheter. Men om den skulle appliceras på Östersund kan det ske först efter nästa säsong.  ... läs mer »

Så kan du hjälpa i jul: ”Svårt att översätta känslan av att få en julklapp”

Julen är runt hörnet men för en del innebär det inte klappar och julmat. Här kan du skänka en julklapp till behövande i Stockholm. ... läs mer »

Johan Esk: Misstänkt ekonomisk dopning lägger grund för ett kommande kaos

Åklagaren ser ett fall av ekonomisk brottslighet och åtalar Östersunds fotbollsordförande Daniel Kindberg. Jag ser ett misstänkt fall av ekonomisk dopning och ett kommande kaos i svensk fotboll.... läs mer »

Minnesord: Jan–Olof Eriksson

Överingenjören Jan–Olof Eriksson, Rammsjöstrand, har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 88 år. Närmast anhöriga är barnen Ann och Peter med familjer.... läs mer »

Konsertrecension: Dansgruppen Unruly stjäl showen från Linda Pira

När Linda Pira turnerar tillsammans med Imenella och dansgruppen Unruly är det den senare som är showens verkliga huvudakt, och som får konsertrummet att slappna av.... läs mer »

Hovrätten fastställer våldtäktsdom – två års fängelse för juristen

Svea hovrätt fastställer domen mot juristen som våldtog kollegan Tyra efter en firmafest i somras. Mannen döms till två års fängelse och blir kvar i häkte.... läs mer »

Stenmark mot Pärson i Åre

I samband med alpina VM 2019 kommer en lagtävling i parallellslalom att anordnas, där bland annat Ingemar Stenmark, Anja Pärson, Jens Byggmark och Maria Pietilä-Holmner finns i startlistan.... läs mer »

Minnesord: Axel Lewenhaupt

Ambassadören och överceremonimästaren greve Axel Lewenhaupt, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 101 år. Närmast anhöriga är dottern Eva med familj och framlidna dottern Annes familj.... läs mer »

Ewa Stenberg: Lööf har inga svar om vad C vill göra efter sitt nej till S

Centerpartiet säger nej till samarbete med Socialdemokraterna. DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på tre frågor om vad som händer nu. ... läs mer »

Man gripen för rån på Arlanda

Med hjälp av ett stickvapen hotade en man till sig kontanter från en butik på Arlanda flygplats på måndagen. Mannen kunde gripas kort därefter.... läs mer »

Minnesord: Sven Landin

Sven Landin, med dr, neurolog och tidigare överläkare vid Danderyds sjukhus, har avlidit 88 år gammal i Näsbypark. Han efterlämnar tre barn Jonas, Per och Agneta med familjer samt den yngre brodern Carl Magnus med familj.... läs mer »

Japanska åklagare åtalar Ghosn och Nissan

Åklagare i Japan har lämnat in ett formellt åtal mot den avsatte Nissan-ordföranden Carlos Ghosn för ekonomiska oegentligheter. Han omhäktas också efter det att nya misstankar om ett mer omfattande ekonomiskt fiffel har väckts.... läs mer »

Inget åtal efter dödsolyckan på Gelleråsen

Åklagaren lägger ner förundersökningen om arbetsmiljöbrott som inleddes efter den tragiska dödsolyckan på Gelleråsen i samband med STCC i augusti.... läs mer »