text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Centerpartister uteslutna efter anklagelser om övergrepp

En man har uteslutits från Centerstudenter efter att det kommit fram att han anklagats för sexövergrepp mot en partikollega. Det bekräftar studentförbundets ordförande Simon Palme för DN. Det är den tredje centerpartisten som uteslutits ur olika C-förbund efter uppropet #imaktenskorridorer.... läs mer »

USA utförde flyganfall mot al-Shabaab

Amerikanska styrkor har genomfört en flygattack mot ett av islamiströrelsen al-Shabaabs läger i Somalia. Över 100 människor dödades i attacken, säger USA:s militärkommando för Afrika.... läs mer »

SVT-profilen tar paus från uppdrag

Förra veckan kom uppgifter om att en profil hos SVT Sport sparkats av sin förra arbetsgivare på grund av anklagelser om sexuella trakasserier. Nu har SVT Sport, som gjort en egen utredning i ärendet, bestämt att profilen inte ska få några fler uppdrag den närmaste tiden.... läs mer »

Allsvenska klubbar kräver mer pengar och lättare väg till SHL

Mer tv-pengar och ändrat kvalsystem. Det kräver sex traditionsrika hockeyklubbar i ett brev till Svenska ishockeyförbundet och SHL. Om ingenting sker hotas verksamheten, skriver man. – Det är närmast en katastrof att åka ur och nålsögat att gå upp är litet, säger AIK Hockey AB:s ordförande Johan Palmgren.... läs mer »

Evelyn Schreiber: Alla onda ting behöver inte hänga ihop

Det börjar med ned­sättande ord och slutar med våldtäkt. Sambandet ses ofta som självklart. Men stämmer det? ... läs mer »

Nya Karolinska har gått upp i stabsläge

Nya Karolinska i Solna har gått upp i stabsläge. Personal får inte lov att lämna arbetsplatsen.... läs mer »

Ebba Witt-Brattström: Han är en tvångsmässig förnedrare av kvinnor

Efter DN:s reportage om kulturprofilen som har använt sin makt och sina kontakter för att förgripa sig på kvinnor är det många som vittnar om hans beteende. En av dem är litteraturprofessor Ebba Witt-Brattström.... läs mer »

Ubåtsexpert om spaningarna: Mirakel om ubåtsbesättningen lever

Mycket talar för att en katastrof drabbat den saknade argentinska ubåten San Juan. Chanserna för att besättningen på 44 personer har överlevt är små. – Jag tror att en katastrof inträffat och att besättningen inte längre är i livet. Det vore ett mirakel i så fall, säger till DN kommendör Bo Rask. Han har lång erfarenhet av ubåtstjänst, är sekreterare i Kungliga Örlogsmannasällskapet och var åren 2000-2003 chef för marinens ubåtsflottilj.... läs mer »

Se upp för pojkarna i b-laget

DN 22/11 2017. Det är inte synd om den moderne mannen. Men den tilltagande utslagningen av pojkar i utbildningssystemet bådar verkligen illa.... läs mer »

Minnesord: Hjördis Björvell

Professor em Hjördis Björvell, Solna, har avlidit 86 år gammal. Närmast anhöriga är dottern Catrin och barnbarnet Adrian.... läs mer »

Vilt firande på Harares gator

Tusentals har gått ut på gatorna för att fira att Zimbabwes president Robert Mugabe avgått efter 37 år vid makten.... läs mer »

Minnesord: Rolf Lundgren

Som tidigare meddelats har radiomannen och språkpedagogen Rolf Lundgren, Stockholm, avlidit, 99 år gammal. Närmast anhöriga är de tre sönerna Göran, Ingmar och Tobe med familjer.... läs mer »

Erik Esbjörnsson: Alldeles för enkelt att skylla på hustrun Grace Mugabe

Robert Mugabes 37-åriga maktinnehav är till ända. Det fria Zimbabwes första och hittills enda ledare har stigit åt sidan efter en förnedrande kamp. Att skylla allt på hustrun Graces makthunger är en alldeles för enkel analys, även om den är bekväm för den tidigare presidentens starkaste anhängare.... läs mer »

Zimbabwes talman: Robert Mugabe har avgått

Zimbabwes president Robert Mugabe har avgått, uppger parlamentets talman för nyhetsbyrån AP. DN:s korrespondent på plats beskriver vilda festscener på Harares gator. ... läs mer »

Saipovs mamma: Min son är ingen terrorist

Saifullo Paipov är misstänkt för att den sista oktober ha utfört ett terrrordåd i New York som krävde åtta personer liv. Nu har hans mor för första gången talat offentligt om misstankarna. Uttalandet gjordes när BBC reste till Saipovs hemland Uzbekistan. ... läs mer »

M-politiker avgår efter anklagelser om sextrakasserier

En moderat kommunpolitiker i Stockholm avgår efter att ha anklagats av flera personer för sexuella trakasserier, vilket SVT Stockholm var först med att rapportera. Politikern lämnar dessutom sin anställning för Moderaternas i Stockholms läns landsting.... läs mer »

”Progressivt krav på fördelningspolitik saknas”

REPLIK DN Debatt 17/11. SSU och LUF skriver att en ny skattereform är nödvändig och presenterar konkreta förslag på hur en sådan bör se ut. Vi välkomnar idén om en ny skattereform men förstår inte hur skattesystemet kan bli ”fördelningspolitiskt” neutralt i en tid där ojämlikheten ökar snabbare än i något annat land i OECD, skriver Daniel Suhonen och Niels Stöber, tankesmedjan Katalys.... läs mer »