text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Stina Nilsson: Saker som att kunna ta på skorna har betytt massor

När Stina Nilsson på tisdagseftermiddagen för första gången mötte pressen efter sin lårskada kom sprintstjärnan med ett glädjebesked. Hon åker torsdagens inledande VM-sprint i fristil. – Jag har varit optimist hela tiden och gjort allt jag någonsin kan, säger hon.... läs mer »

Norsk konflikt – VM-guldmedaljör får träna själv

Färske VM-guldmedaljören Henrik Kristoffersen deltar i tisdagskvällens parallellslalom i Hammarbybacken och är en av favoriterna. Men vid sidan av tävlingarna är han känd för att köra sitt eget rejs och det har lett till ett internt bråk i det norska alpina landslaget.... läs mer »

Konstrecension: Allt platsar som råmaterial för dagens formgivare

Tävlingen Ung svensk form är tillbaka på ArkDes i Stockholm, i en utställning där gränserna flyter. Lotta Jonson ser flera imponerande projekt.... läs mer »

Xi Jinping lanserar sina tankar i en röd app

I likhet med Mao Zedong och hans lilla röda har president Xi Jinping lanserat en liten röd app som snabbt seglat upp som den mest populära i Kina. I appen får kineserna sätta sig in i ledarens tankar och följa honom på resor i landet.... läs mer »

Djurplågare försökte tända eld på häst

En häst i ett stall utanför Örebro har brännskadats efter att någon tänt eld på täcket som djuret hade.... läs mer »

SHL-nallar är på väg från Malmö till barn på Filippinerna

När Malmö Redhawks tog ledningen mot Timrå IK i måndagens SHL-match fylldes isen av nallebjörnar. Nallarna kommer skänkas till barn i Filippinerna och Afrika.... läs mer »

Ansvarig för Vårdguiden-haveriet: ”Mänskliga faktorn”

En intern hårddisk som någon råkade koppla till internet. Så förklarar Tommy Ekström, högst ansvarig för de servrar som använts av 1177 Vårdguidens underleverantörer, att 2,7 miljoner samtal blivit öppet tillgängliga på nätet. It-säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund Löwinder säger att förklaringen låter ”minst sagt konstig”.... läs mer »

Bebisens pappa: ”Luften bara gick ur en”

Föräldrarna berättar för SVT om när barnvagnen med deras dotter försvann.... läs mer »

Rörelsesensorer ska stoppa illegal sopdumpning

Södertälje kommun påbörjar i april ett projekt med rörelsesensorer som ska stoppa illegal sopdumpning.  – Nedskräpningen kostar samhället stora pengar, dessutom skapar det en viss otrygghet, säger Tomas Thernström, avfallsstrateg på Södertälje kommun. ... läs mer »

Sorg i modevärlden efter Karl Lagerfelds död

Modeskaparen och ikonen Karl Lagerfelds död möts med sorg i modevärlden.  Modejournalisten Tonie Levenhaupt berättar hur Lagerfeld visade att klassisk design gick att göra ung, tufft och sprirituellt.  – Coco Chanel hade ju väldigt mycket glitter och bling. Och Karl Lagerfeld adderade dubbelt så mycket glitter och bling, säger hon om Lagerfelds signaturlook.... läs mer »

Kronan på lägsta nivån mot dollarn på 16 år

Svenska placerare dumpade sina kronor.... läs mer »

Ungdomar gripna misstänkta för personrån i Täby

Fyra ungdomar har gripits skäligen misstänkta för personrån i Täby. De greps några dagar efter att en 14-åring rånats på sin jacka och keps vid Tibble station.... läs mer »

Brommapojkarna, BP eller både och – i kväll kan namnfrågan avgöras

På Brommapojkarnas årsmöte 2018 förlorade förslaget att byta namn till könsneutrala IF BP. Till tisdagskvällens möte finns tre motioner i namnbytesfrågan. Styrelsen backar förslaget ”både och”.... läs mer »

HD ger våldtäktsdömd jurist prövningstillstånd

Juristen anmäldes för våldtäkt mot en kollega efter en firmafest i somras och dömdes till två års fängelse i både tings- och hovrätt. Hans överklagan om jäv i andra instansen godtas nu av Högsta domstolen som meddelar prövningstillstånd i den frågan.... läs mer »

Konsumentsombudsmannen stämmer falska kiropraktorer

Ett företag i Stockholm som erbjuder kiropraktik stäms av Konsumentombudsmannen. På sin hemsida erbjuder man behandlingar av legitimerade kiropraktorer trots att någon sådan inte finns anställd hos företaget.  ... läs mer »

Vårdregioner ser sitt ansvar för att samtal till 1177 legat öppna på nätet

Värmland och Sörmland är två av totalt tre vårdregioner som drabbats av att miljontals samtal till 1177 Vårdguiden legat öppna och tillgängliga på internet.  Bägge regionerna ser sitt ansvar för det inträffade.  – Vi måste därför titta på vår del i det som inträffat, säger Tobias Kjellberg, hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Värmland. ... läs mer »

Töväder kan ställa till problem på skid-VM

Vädret i den österrikiska byn Seefeld kan ställa till det för åkarna i skid-VM. ... läs mer »