text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Jehovas vittnen uppmanas att inte rösta

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, varnar för islamister som manar till bojkott av valet. Även Jehovas vittnen uppmanar till att inte rösta. – Att rösta är skäl för uteslutning ur församlingen, säger tidigare medlemmen Althea Gagliano till DN. Men det kristna samfundets bojkott har inte väckt MSB:s intresse – vilket kritiseras av forskare.... läs mer »

Paul Manafort väntar ännu på juryns utslag

Juryn som ska avgöra om Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort döms till 305 års fängelse har fortfarande svårt att komma till ett beslut. Under tisdagen möttes den för fjärde dagen.... läs mer »

STCC riskerar avgöras efter säsongen

Efter diskningen av fyra förare riskerar STCC-mästerskapet att avgöras efter säsongen.  Motståndarna menar att PWR-teamet har brutit mot reglerna.   – Det är ett uppstickarteam. De har under ganska kort tid tagit sig hit, och det är klart att sticker man ut näsan så blåser det till, säger STCC:s styrelseordförande Hans Bååth. ... läs mer »

Rutinerna granskas efter dödsfallet i STCC

Flera personer får psykologhjälp för att hantera dödsfallet i helgens STCC. Även det internationella bilsportförbundet vill ta del av utredningen kring incidenten. – Det kommer att prägla framtiden under lång tid tror jag, säger STCC-ordföranden Hans Bååth.... läs mer »

Norge pekar ut Sverige som avskräckande exempel

Norges högste åklagare, riksåklagare Tor-Aksel Busch, använder Sverige som avskräckande exempel när han kommenterar gängkriminaliteten i Norge: – Läget är allvarligt men inte lika illa som i Sverige, säger han till Dagbladet. ... läs mer »

Vaktade polskt nazistläger - nu deporteras 95-åringen från USA

Som ung samarbetade han med de ockuperande nazisterna i Polen. Nu utvisas den 95-årige tidigare lägervakten till ett tyskt äldreboende, skriver BBC. ... läs mer »

”Politiker och medier som polariserar leker med elden”

DN DEBATT 22/8. Polarisering används av politiker och andra påverkare för att förtydliga budskapen. Men när aktivister och politiker går för långt och systematiskt förvränger verklighetsbilder och demoniserar motståndare måste medierna ta sitt ansvar och hålla efter dem. Förutsättningen är då att medierna själva inte leker med elden, skriver Ann-Marie Åsheden.... läs mer »

Dagens skiva: Rachmaninovs symfonier med magnetiske Gergiev

Alla de tre symfonier Rachmaninov skrev har helt olika karaktär, men nu har de samlats i samma box i livetolkning av den ryske maestron Valery Gergiev.... läs mer »

Förhoppningsvis har S inte vinglat färdigt än i skolpolitiken

DN 22/8 2018. Socialdemokraterna har ofta bytt fot i skolpolitiken de senaste åren. När det gäller friskolorna bör partiet göra det en gång till.... läs mer »

Republikan: Trumps domare river inte upp aborträtten

Donald Trumps val till domare i Högsta domstolen i USA, Brett Kavanaugh, ser inte ut att vilja riva upp rätten till abort. Det skriver flera nyhetsbyråer på tisdagskvällen.... läs mer »

Kusk överkörd på Bollnästravet

Kusken Ove A Lindqvist fördes till sjukhus i ambulans efter en olycka under tävlingar på Bollnästravet på tisdagskvällen.... läs mer »

Uppgifter: Michael Cohen samarbetar med federala åklagare

President Trumps tidigare advokat Michael Cohen ska ha nått en överenskommelse med de åklagare som utreder honom för bland annat skattebrott, rapporterar flera amerikanska medier. Enligt CNN ska Michael Cohen under tisdagen ha överlämnat sig till FBI. Något som kan innebära att han lämnar information till Rysslandsutredningen.... läs mer »

Moderat riksdagsledamot lämnar politiken efter felaktiga reseersättningar

Den moderata riksdagsledamoten Michael Svensson lämnar politiken, skriver Hallands Nyheter.  Detta efter Aftonbladets granskning som visade att han krävt ersättning för bilresor när han befunnit sig utomlands. ... läs mer »

Kristersson om Balis bilder: ”Det var olämpligt”

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson kommenterar nu för TT de bilder som riksdagsledamoten Hanif Bali publicerat av sig själv med vapen. Kristersson kallar Balis agerande ”olämpligt”, och höjer därmed tonläget mot riksdagsledamoten.... läs mer »

Allt fler svenskflaggade fartyg har brister

Andelen svenskflaggade fartyg som får kritik för brister vid inspektioner i utländska hamnar ökar. Hittills i år har två av tre fått anmärkningar om bland annat bristande brandsäkerhet, livbåtar som inte hålls i skick och nödbelysning som inte fungerar. ... läs mer »

Bidragsfusk med elcyklar polisanmäls

Naturvårdsverket misstänker ett systematiskt fusk med bidrag för elcyklar som inte existerar. Myndigheten har nu gjort polisanmälan i ett fall som involverat ett hundratal personer och tre företag.... läs mer »

Polisens kokaintillslag slår hårt mot befolkningen

Rio de Janeiro. Den massiva militäroperationen mot den organiserade brottsligheten i Rio de Janeiro fortsatte på tisdagen. Hittills har militären kroppsvisiterat 4.646 personer och beslagtagit 430 kilo kokain. Fem gängmedlemmar och två soldater har dödats.... läs mer »