text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Maskerade män bröt sig in i bostad – stal lyxbilar

Minst två maskerade gärningspersoner bröt sig in i en bostad i Hässelby, misshandlade en man och tvingade till sig två exklusiva bilar.... läs mer »

Bunden man räddad vid storbrand

En bunden man räddades ur en brinnande industrifastighet i Norrköping i natt. För att kunna andas hängde han ut fastbunden ur ett fönster. Polisen utreder branden som mordförsök.... läs mer »

Ståhlis: Hellre en svagt verklighetsfrämmande optimist

Kåseri. Förväntningarna på den svenska sommaren och på svenskarnas insats i fotbolls-VM är identisk. ... läs mer »

Auspicier och törhända – vad betyder orden?

Testa dina kunskaper i veckans ordquiz. Definitionerna är hämtade ur Svenska Akademiens ordlista. Fler frågor finns på spraktidningen.se... läs mer »

33 gravida funna i olagligt surrogatnätverk

Kambodjansk polis har upptäckt 33 gravida kvinnor i en räd mot ett olagligt nätverk för surrogatmödraskap i landets huvudstad Phnom Penh.... läs mer »

Sol och värme efter midsommarhelgen

Långa stunder av molnfria himlar väntar i början av kommande vecka. Temperaturerna kommer, enligt prognoserna, att stiga till 25 grader och stora delar av landet ska vara utan regn.... läs mer »

Man skottskadad i Märsta

En man i 30-årsåldern hittades skjuten i Valsta centrum i Märsta tidigt på lördagsmorgonen efter larm om skottlossning.... läs mer »

18-åring sköts i ryggen – hade skyddsväst

En 18-årig man sköts under natten i ryggen i Malmö, enligt polisen. ... läs mer »

Lisa Magnusson: SD:s vänner försvinner in bakom slöjan

På sistone har en helt ny sorts SD-vänliga Twitter-konton dykt upp: de som säger sig ha tillhört fienden men som nu insett Sanningen. ... läs mer »

Björn Wiman: Var finns egentligen det svenska kulturarvet? Här. Så här ser det ut.

Vad är egentligen ”kulturarvet”? Björn Wiman hittar det i en ny skiva med dikttolkningar från Dalarna.... läs mer »

Jag möttes av ilskna pekfingrar från andra cyklister

Västerbron 8.14... läs mer »

Özil eller inte? Sverige har förberett sig på olika scenarier

SOTJI. En hårt kritiserad Mesut Özil kan offras i Joachim Löws tyska VM-elva. Sverige har förberett sig på olika scenarier.  – Skulle han petas vore det inte helt chockerande, säger landslagets spion, Roger Sandberg.... läs mer »

Sverige mot statistiken i Sotji – jagar 60-årigt trendbrott mot Tyskland

SOTJI. Upphämtningen till 4–4 blev ”Bragden i Berlin”. Men när det gäller segrar har Sverige inte vunnit en tävlingsmatch mot Tyskland på 60 år. Inför lördagens VM-drama talar statistiken sitt tydliga språk. Eller? – Normalt sett ska ju ett tyskt landslag vinna mot ett svenskt, men det är de som känner press, säger mittfältaren Albin Ekdal.... läs mer »

Johan Esk: Dags att bestiga ett berg på Sveriges sjuka VM-resa

SOTJI. Albin Ekdals karriär har inte varit någon klassresa och absolut ingen hälsoresa. Nu är han och ett gäng fotbollskompisar ute på en sjuk VM-resa. De som är friska ska försöka bestiga ett berg – och få det att skaka ännu mer.... läs mer »

Man död efter olycka utanför Vaxholm

Mannen slungades ur bilen vid en olycka på länsväg 274 i höjd med Gåsvik utanför Vaxholm under kvällen. Senare avled han på sjukhus, skriver Aftonbladet.... läs mer »

Sven Gustavsson: Fem backar av sex i förstarundan visar Sveriges styrka just nu

Tampa. Ettan Rasmus Dahlin från Sverige, sex svenskar totalt och bara Kanada hade fler val i första omgången av nattens draft till NHL. Draften blev en ny manifestation för svensk ishockeys styrka just nu.... läs mer »

Rasmus Dahlin: ”Har drömt om det här”

Rasmus Dahlin har valts som etta i draften i NHL-ishockeyn. Han är andre svensk genom tiderna att väljas först. Pressen är nu stor på backlöftet att lyfta Buffalo kommande säsong.... läs mer »