text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Nyheter - Nyheter 

Stark kritik på BP-möte: ”Jag kom inte hit för att ställa snälla frågor”

Två sparkade tränare, en förlorad sportchef och en klubb i kris. Inte undra på att det ställdes kritiska frågor när Brommapojkarna kallade till medlemsmöte. – Jag kom inte hit för att ställa snälla frågor, säger Iver Schmidt.... läs mer »

Fiberbolag skadade 48 fornlämningar

Fiberbolaget IP Only har anmälts av länsstyrelsen i Sörmland för att ha skadat 48 fornlämningar medan de grävt för att lägga fiberkablar, skriver SVT Nyheter Sörmland.... läs mer »

16 bekräftade döda efter orkanen i Florida

Antalet bekräftade döda efter orkanen Michael drog fram över delar av Florida steg på tisdagskvällen svensk tid till 16.... läs mer »

Sverige till beachvolleyfinal i ungdoms-OS – på 26 minuter

Första set tog 12 minuter, det andra 14 – sedan hade Jonatan Hellvig och David Åhman fixat en svensk finalplats i beachvolley i ungdoms-OS i Buenos Aires. Det ungerska paret Streli/Hajos besegrades med 21–9, 21–16 i semifinalen.... läs mer »

Djurgårdens fiasko – missar slutspel i CHL

Djurgården har guldambitioner hemma i Sverige – ute i Europa slutade det dock med fiasko. Det blev storförlust i gruppavslutningen i Champions Hockey League borta mot Tappara som vann med 5–1. Tre av fem svenska lag – Skellefteå, Malmö och Frölunda – tog sig vidare till slutspel.... läs mer »

Hjärtsjuke Ahmad nekades transplantation – avled

Svårt hjärtsjuke Ahmads utvisningsbesked revs upp av Migrationsdomstolen. En vecka senare avled han. – Ahmads död understryker det vi sagt tidigare. Den här frågan måste ses över, säger överläkare Björn Kornhall.  ... läs mer »

Stödmanifestation för Gui Minhai vid Kinas ambassad

I tre år har den svenska medborgaren Gui Minhai suttit frihetsberövad i Kina. Vid lunchtid på onsdagen samlas representanter för det fria ordet utanför Kinas ambassad för en manifestation. ... läs mer »

Svenska medier får ”anmärkningar” från Kina

Kinesiska ambassaden är i bråk med SVT – men också flera andra svenska medier. På några månader har nio medier fått öppna ”anmärkningar”, bland annat efter en insändare i en lokaltidning och en läsarfråga i en tidning på lättläst språk.  – Det är ett led i en propagandaoffensiv, säger Björn Jerdén, Asienchef på Utrikespolitiska institutet.... läs mer »

Nya metoo-anklagelser mot indisk minister

Nu anklagar ytterligare två kvinnor Indiens biträdande utrikesmister MJ Akbar för sexuella trakasserier. Samtidigt kräver en journalistorganisation att regeringen i New Delhi tillsätter en formell utredning om den utpekade ministerns agerande. ... läs mer »

En tredjedel av universum stals

Rymden blev ännu lite tommare natten till tisdagen då 11 av de 32 bilder som ingår i utställningen ”Fenomenala rymdbilder” stals. I stället gapar skärmarna tomma.... läs mer »

”Påvens uttalande om abort avslöjar en tveksam etik”

DN DEBATT 17/10. Påven Franciskus hävdade nyligen att när en kvinna anlitar en läkare för att få en abort utförd så kan det liknas vid att någon hyr en professionell mördare för att röja en för henne obekväm person ur vägen. Utgående från sina premisser har påven rätt. Men hans kristna etik blundar för konsekvenserna i det enskilda fallet, skriver Torbjörn Tännsjö.... läs mer »

Dagens skiva: KC Babys detaljrikedom öppnar ett bråddjup

Bob Hund-medlemmen Conny Nimmersjö och ljudkonstnären Kajsa Magnarsson albumdebuterar med duon KC Baby och en ljudvärld som är liten men inte gör sig till.... läs mer »

Förbannad Ymer ute ur Stockholm Open

Det var en fly förbannad Mikael Ymer som klev av Kungliga hallens centrecourt efter förlusten mot letten Ernests Gulbis i två raka set, 4–6, 3–6. Ymer menade att letten avbröt spelet och klagade på publiken så fort svensken hade chansen att bryta Gulbis serve. – Domaren ska inte tillåta det. Vem vet, får jag med mig breakbollarna så hade det kanske varit en annan match, säger en besviken Mikael Ymer.... läs mer »

Detta vet vi om fallet Jamal Khashoggi

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har varit försvunnen sedan den 2 oktober. Här är allt vi vet om vad som har hänt i fallet, som skapat stor politisk uppmärksamhet.... läs mer »

Belgiens 100-miljonersman knäckte Sverige i måstematchen

Seger mot Belgien och platsen i sommarens U21-EM i Italien och San Marino hade varit klar för Sverige. Men matchen i Kalmar utvecklades inte som den svenske förbundskaptenen Roland Nilsson hoppats på.  Istället blev Anderlechts supertalang Landry Dimata och den franske domaren Frank Schneider huvudpersoner när Belgien vann med 3–0 – ett resultat som gör att Sverige missar EM.... läs mer »

SD hjälpte fram S-kandidater i Halmstad och Nybro

I Halmstad och Nybro har Sverigedemokraterna röstat så att S-kandidater fått kommunala nyckelpositioner. I Halmstad vill S nu inleda blocköverskridande samtal för att minska SD:s inflytande. ... läs mer »

Uppgift: Nordea kopplas till penningtvätt

Den finska storbanken Nordea anklagas för en omfattande penningtvätt. Ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som ska visa att banken kan ha tvättat motsvarande 1,5 miljarder kronor i svarta pengar och gjort dem vita.... läs mer »