Layoutelement

text bild karta   info, A-Ö
Illustration
Hem

Boende
Företag
Annonser

Kartor
Information

Översikter
Bra att veta
Nyheter

Historia
Fakta
Socknar

Kultur
Natur

Nöje/göra
Utflykter

Fårö
Visby ringmur
Visby ruiner

Vykort

Bilder
Uppdaterat/nytt
Kommentarer
Först, störst

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Mart Marend spanar om kokböckerna som gör oss hungriga

Kulturens spanare Mart Marend undrar hur det ska gå med alla kokböcker och deras dieter, vad kommer härnäst och blir det en ny fiffig gotländsk fluga?.. läs mer »»»

Omöjlig kärlek i ny gotländsk ungdomsroman

Hjärnpunka heter en ny ungdomsbok av gotlänningen Staffan Cederborg. Det är en bok om Visbykillen Leo som upplever hot och förälskelse och till slut upptäcker vem som egentligen håller i längden... läs mer »»»

Bitsk gotländsk satir och politiska kängor i WATS revy

WATS revy i Väskinde heter i år 30 nyanser av WATS och det är en variationsrik och vågad föreställning som tar ställning och går emot trenden av snälla lokalrevyer... läs mer »»»

Kustbevakningens flyg letar flyktingar

Kustbevakningens flyg letar just nu flyktingar i Medelhavet under en månad. Just hemkommen efter två veckors arbete i medelhavet är Leif Snäckerström från Visby och befäl och pilot vid kustbevakningen... läs mer »»»

Mattias Sunneborn föreläser i Visby

Framgång är ett val - Det tycker Mattias Sunneborn som är en känd gotländsk friidrottare. Ikväll håller han en föreläsning, med den titeln, på Wisby Strand om vad som krävs för att nå sina mål och om hur effektiva mål sätts... läs mer »»»

Miljöpartist kritisk till fördröjt beslut om vattentäkter

Revideringen av den tio år gamla vattenskyddsplanen för Visby skjuts upp ytterligare, har tekniska nämnden beslutat. Miljöpartiets Matias Swartling, som är vice ordförande i tekniska nämnden på Gotland, är besviken för att beslutet dröjer och är mest arg på Socialdemokraterna... läs mer »»»

Gotländsk jazz på Spotify

Sedan några dagar tillbaka finns Gotlands jazzband på Spotify. Det är den 82-årige bandmedlemmen Gösta Lyttkens förtjänst. I Godmorgon Gotland berättade han om hur han gjorde... läs mer »»»

Rolf Sinnemark avbildade tappade ägg och blev känd

Rone-bon Rolf Sinnemark är en av Sveriges mest erkända glasformgivare, nu visar han sina senaste glasvaser och glaskannor på galleri GKF i Visby... läs mer »»»

Fortverket svarar på kritik mot uthyrning av Närs fyrplats

Fortifikationsverket har inte gjort några fel när fyrvaktarbostaden på Närs fyrplats på Gotland, har hyrts ut som semesterbostad till den egna personalen. Det anser verket i ett yttrande till Justitieombudsmannen (JO)... läs mer »»»

Visby Romas lagkapten förlänger kontraktet

Visby Romas Mikael Adamsson förlänger med Visby Roma för ytterligare en säsong. Därmed går Mikael in på sin sjunde säsong i Visby Roma... läs mer »»»

Nya jobb i Visby när Svenska Spel satsar på spel i digitala medier

Svenska Spel kommer att anställa ett 20-tal personer i Visby i samband med att bolaget tar ett ökat spelansvar och satsar mer på digitala plattformar i telefoner och datorer. Det framkom vid bolagets årsstämma i Visby. .. läs mer »»»

WATS revy skojar med både villavagnar och Putin

"Trettio nyanser av WATS" heter årets revy med Väskinde Amatörteatersällskap som har premiär i Väskinde bygdegård på fredag kväll. I år är det en revy med politiska kängor åt många olika håll med allt från villavagnar på Snäck, griskött och Rysslands president Putin... läs mer »»»

Förlikning i tvist om bostadsrätt på Snäck

Det blev förlikning i tvisten om en bostadsrättsaffär på Snäck. Bolaget Korken köper tillbaka lägenheten, efter att tvisten förts till Svea Hovrätt... läs mer »»»

Fängelsedom för misshandel av barn överklagas

Den man som fick tre månaders fängelse för att ha slagit sina barn, tre och sex år gamla, överklagar domen i Gotlands tingsrätt... läs mer »»»

Fängelse för vårdshemssvindel

En man i 35-årsåldern döms till åtta månaders fängelse för penninghäleri. Det var för snart två år sedan som 650 000 kronor försvann från ett vårdhem på Gotland, pengar som fördes över till andra konton... läs mer »»»

Utökad filmutbildning i Fårösund

Folkhögskolan i Fårösund erbjuder nu en längre utbildning i tv- och filmproduktion från och med i höst. Det är en den yrkesförberedande grundutbildning som nu byggs på med ytterligare ett år... läs mer »»»

Nästan en rådjursolycka om dagen

Viltolyckorna med rådjur fortsätter att öka på Gotland. Hittills har 79 olyckor rapporterats vilket är något fler än under samma period förra året... läs mer »»»

Meny nyheter (klicka)
Annonser kultur
Annonser natur