Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Visby IBK vann sitt första play-off

Visby IBK vann tredje och avgörande matchen i kvalet till allsvenskan i innebandy. På hemmaplan besegrade de Älvsjö med klara 9-5 . Nu återstår play-off 2 för att säkra avancemang... läs mer »

Endre utslagna av IKSU

Endre föll i den femte och avgörande kvartsfinalen i innebandyns SM-slutspel. Umeålaget, IKSU, blev för svåra på hemmaplan och slog gotländskorna med 5-3... läs mer »

Uppåt för socialdemokraterna på Gotland

Socialdemokraterna på Gotland ökade sitt medlemsantal under förra året. Partiet fick 93 nya medlemmar vilket är den högsta siffror på många år. Totalt har partiet 748 medlemmar på ön. Det visar distriktets årsberättelse... läs mer »

Gotlands Museum behöver fler besökare

Gotlands Museum fortsätter att gå back om än betydligt mindre än år. Nu hoppas landsantikvarie Lars Sjösvärd att nya utställningen Skepp och Skoj, och en framtida kryssningskaj ska locka fler besökare.. läs mer »

Sanda 4 H bäst i landet

Sanda 4 H blev Sveriges bästa 4 Hklubb när laget på lördagen vann riksfinalen... läs mer »

Gotlänningar nöjda med vård

Gotlänningarna tycker att väntetiden till läkarbesök på öns vårdcentraler är rimlig och det är ett bättre betyg än vid förra mätningen... läs mer »

Gute i trafik igen

Gotlandsbolagets lastfartyg Gute har chartrats ut till Bornholmstrafiken... läs mer »

Idrottsbussen tar en tur med politiker

Gotlands Idrottsförbund bjuder in gotländska politiker till en resa med "idrottsbussen" i april... läs mer »

Många gör högskoleprov i Visby

Runt 300 gotlänningar gör idag högskoleprovet. Det är lika många som ifjol, medan det i landet är färre som skriver provet... läs mer »

Hansestaden Visby jubilerar

I år är det 20 år sedan Hansestaden Visby skrevs in på Unesco:s världsarvslista. Detta kommer att firas under året... läs mer »

Conny kan bli ny ordförande för S

Conny Kristensen Gahnström föreslås bli ny ordförande för socialdemokraterna på Gotland. Hon efterträder då Christer Engelhardt... läs mer »

Miljörättsprofessor: Regeringen fattar beslut om Natura 2000-områden innan domarna

Jan Darpö, professor i miljörätt vid Uppsala Universitet, tror att regeringen fattar beslut om nya Natura 2000-områden innan domarna om Nordkalks och SMA Minerals stenbrytning i Bunge den 27 maj... läs mer »

Endre föll mot Iksu

Endre förlorade den fjärde kvartsfinalen mot Iksu med 7-2 vilket gör att det nu står 2-2 i matchserien. Den femte matchen spelas i Södervärnshallen på söndag... läs mer »

Tomas Tranströmer död

Författaren Tomas Tranströmer har avlidit, 83 år gammal. Tranströmer besökte Gotland vid ett flertal tillfällen, bland annat när tillägnades en poesifestival vid Östersjöns författar- och översättarcenter... läs mer »

Romateatern satsar på forskning mobil teater och tonårsproblem

Romateatern utvidgar sin verksamhet och ska nu inte bara spela klassisk Shakespeareteater. De ska göra mer mobil teater, starta teaterprojekt för skolklasser och satsa på Shakespeareforskning... läs mer »

Flyktingbarn får bo i Fårösund

I maj ska det finnas ett nytt boende för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar i Fårösund... läs mer »

Försvaret vill ha kvar mark på norra Gotland

Trälge skjutfält kan komma att användas av försvaret igen. Tidigare har Fortifikationsverket fått i uppdrag att sälja området, men nu verkar det inte bli något av med det... läs mer »