text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Får bostadssökande flytta in i residenset?

Erik Daun ringer Fastighetsverket och undrar om han kan få flytta in på residenset, så länge det står tomt i väntan på nästa landshövding.... läs mer »

Kan dröja år mellan tandkontrollerna i framtiden

Många besöker tandläkaren en gång om året, men i fortsättningen kan det komma att gå flera år mellan besöken.... läs mer »

Solbergaskolan vidare till semifinal

I den tredje kvartsfinalen möttes Solbergskolan och Högbyskolan, och ur den fighten kom Solbergaeleverna som vinnare.... läs mer »

"Det kommer bli mer skyfall"

Under tisdagen hölls workshopen Klimatanpassa Gotland där mycket fokus låg på vattentillgången på ön och hur man ska kunna ta vara på, och lagra, regnvatten.... läs mer »

"Hon fick oss att trivas på jobbet"

På drygt ett år förändrade den nya chefen vårdcentralen Wisby Söder. Från missnöjd personal, stressig arbetsmiljö och dåligt mående till en harmonisk arbetsplats där personalen trivs.... läs mer »

Visby/Roma får allsvensk förstärkning

Forwarden David Lundmark har skrivit på för Visby/Roma. Han kommer senast från Leksand och har också spelat flera allsvenska matcher för BIK Karlskoga.... läs mer »

Problem med flygande sopor i Dalhem

Carina Werkander Harstäde har tröttnat på mängden illaluktande och kladdiga sopor som far runt i naturen omkring deponiplatsen i Dalhem.... läs mer »

2019 går som en dans

Det är högtryck på Visby Dansskola just nu. Till vårterminen är 530 elever registrerade, vilket är fler än på många år.... läs mer »

Blev EU-politiker för en dag

En klass från Wisbygymnasiet vann en resa till Europaparlamentet och fick spendera en heldag i politikens finrum.... läs mer »

Lämnade storstadsstressen för att bli biodlare

Gustaf Persson lämnade Stockholm för att bli biodlare på Gotland.... läs mer »

Samarbete för naturturism

Projektet heter 100 gröna och blå upplevelser och ska stötta små företag på Gotland inom turistbranschen.... läs mer »

Grundvattnet normalt men låg nivå i Tingstäde Träsk

Trots den torra sommaren och hösten har nivåerna i Region Gotlands grundvattentäkter återhämtat sig. Men det gäller inte för Tingstäde träsk; ytvattentäkten som förser Visby med dricksvatten.... läs mer »

Gläds åt Ygemans (S) comeback

Jonathan Carlsson, SSU-ombudsman och 2:e vice ordförande i regionfullmäktige på Gotland, anser att Anders Ygemans (S) misstag är förlåtna.... läs mer »

Detaljplanen för Vändburgs hamn underkänns av länsstyrelsen

Länsstyrelsen upphäver detaljplanen för Vändburgs hamn i Hamra som antagits av Region Gotland. Anledningen är att länstyrelsen anser att vatten- och avloppsfrågan inte är löst.... läs mer »

Svårt att hitta personal som vill gå ombord

Sjöfartens Arbetsgivareförbund oroas över personalbristen inom rederibranschen.... läs mer »

Löfven: Flera nya ministrar har presenterats

En ny stor skattereform ska genomföras, uppger statsminister Stefan Löfven i sin regeringsförklaring.... läs mer »

Ordningsvakterna får mer att hålla koll på

2016 infördes ordningsvakter vid Östercentrum i Visby. Nu utökas deras patrulleringsområde till att gälla även busstationen.... läs mer »