Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Innebandy: Visby IBK utklassade tabelljumbon

Stenhagens KK, tabelljumbo i innebandyns div 1 herrar, kom till Södervärnshallen med endast åtta spelare och blev naturligtvis överkörda och utspelade av serieledarna Visby IBK. Segern skrevs till 17-4 efter periodsiffrorna 5-2, 6-1 och 6-0... läs mer »

Visby Roma förlorade mot tabelljumbon Kalix

Visby Roma Hockey är allt längre från att nå playoff till Allsvenskan. Trots en bra inledning och ledning 3-2 efter den första perioden lyckades inte Visby Roma besegra tabelljumbon Kalix som vände och vann med 8-5, (2-3, 3-1, 3-1)... läs mer »

Visby Ladies bortabesegrade Akropol

Visby Ladies återvändare Hanna Munthe-Gottberg satte fem trepoängare blev poängbäst med totalt 26 poäng när Visby Ladies bortabesegrade Akropol med 95-81 i Basketligan. Ladies är dock fortfarande nia i tabellen och under slutspelsstrecket... läs mer »

Lantmännen hoppas på mer odling av råg

Det finska brödföretaget Vaasan, som 2005 köpte företaget Gotlandsbrödet i Tingstäde, är nu föremål för försäljning. Lantmännen har tecknat avtal om att köpa Vaasan Group... läs mer »

Lönerna för lärare på Gotland ökade mer

Lärarlönerna på Gotland har höjts mer än rikssnittet under de senaste två åren... läs mer »

Cullbergbaletten till Gotland

Cullbergbaletten kommer till Gotland 14 mars och ger föreställningen JJ´s voices på Rondo i Klintehamn... läs mer »

Misstänkta för Gråbo-misshandel släppta

De tre unga män som misstänks för en misshandel på Gråbo i veckan har släppts... läs mer »

Domprost efterlyser ökad beredskap för att ta emot EU-migranter

Domprosten Mats Hermansson anser att det behövs fler natthärbärgen för rumänska EU-migranter på Gotland och regionen måste vara mer långsiktigt förberedd på att det kommer fler... läs mer »

Nytt samarbete ska stötta barn att inte tvingas välja bort sporter

Sex idrotter på Gotland startar tillsammans satsningen Samsyn Gotland för att barn ska slippa välja idrott för tidigt... läs mer »

Engelska parken vid Suderbys återskapas

Det finns planer på att rusta upp den gamla så kallade "engelska parken" vid Suderbys herrgård söder om Visby... läs mer »

Arbetsmiljöverket påpekar brister vid Wisbygymnasiet

Arbetsmiljöverket har inspekterat Wisbygymnasiet och påpekar brister. Det handlar till exempel om att skolledarna - rektorerna - inte fått någon särskild undersökning gjord när det gäller risken att utsättas för våld och hot... läs mer »

Företaget Leva anlitar nya rådgivare

Företaget Leva som driver försäljning och restaurang vid gamla Kungsladugården vid Toftavägen hade ett underskott på cirka en miljon kronor i bokslutet för 2013. Men nya rådgivare ska nu försöka få företaget på fötter... läs mer »

Bu eller bä för veckans nya låtar i P4

Cristina Jardim Ribeiro och Erik Larsson tycker till om veckans nya låtar i P4, under ledning av programledaren Maria Rundby... läs mer »

Friskt saltvatten kan nå Gotland i sommar

Det stora inflödet av friskt saltvatten till Östersjön kommer troligen inte räcka för att syresätta bottnarna väster om Gotland. Däremot kan djuphålorna på öns östra sida få nytt liv... läs mer »

Mari Winarve synade Svenska Spel

Mari Winarve besökte Svenska Spels kontor i Visby och träffade såväl personal som jobbat där sedan 1970-talet och andra som började så sent som i måndags... läs mer »

Så hanterar du jobbiga människor

Beteendevetaren Therese Appelqvist håller föreläsningar om hur man hanterar jobbiga människor... läs mer »

Fler fåglar övervintrar på Gotland

Under januari pågår inte mindre än fyra olika fågelräkningar på Gotland, och resultaten hittills tyder på att flera arter ökar i antal... läs mer »