Layoutelement

text bild karta   info, a-ö
Illustration
Hem

Boende
Företag
Annonser

Kartor - bad
Information

Guide Gotland
Bra att veta
Nyheter

Historia
Fakta
Socknar

Kultur
Natur

Nöje/göra
Utflykter

Fårö
Visby ringmur
Visby ruiner

Vykort

Bilder
Uppdaterat/nytt
Kommentarer
Först, störst

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Nu börjar Världens Barn i P4 Gotland

På måndag börjar kampanjen Världens Barn här i P4 Gotland. Redan nu kan du ringa för att skänka pengar till Världens barn... läs mer »»»

Havsöring får ökat skydd

Från och med oktober blir havsöringen fredad i ytterligare två vattendrag på Gotland. Det är Västergarnsån och Vitärtsbäcken i Kappelshamn... läs mer »»»

Nu i P4: Fråga veterinären Mårten Hansson

Veterinär Mårten Hansson är på plats i studion hos Åstrand och svarar på dina frågor om djur, fram till klockan 11.30. Ring 0498-750010 eller fråga här... läs mer »»»

Kristdemokrater på Gotland tar nya tag

Nu laddar Kristdemokraterna på Gotland om för att ta revansch för det svidande bakslaget i valet... läs mer »»»

Ingen mer mobil tandvård på Gotland

Hälso- och sjukvårdsnämnden har beslutat att inte gå vidare med mobil tandvård på Gotland, som har testats på södra Gotland.  .. läs mer »»»

Stefan vill få igång scouterna på Gotland igen

Scoutförbundet har fört en lite tynande tillvaro på Gotland under de senaste åren men nu vill man satsa ordentligt igen för att kunna erbjuda ungdomar fler fritidsverksamheter... läs mer »»»

Idrottsplats anses bäst för ny skola i Västerhejde

Västerhejde nya skola bör byggas på idrottsplatsen, enligt ett tjänstemannaförslag till politikerna i barn och utbildningsnämnden... läs mer »»»

Filmteam följde holländsk målare på Gotland

En av Hollands stora kyrkomålare, Henk Helmantel, har tillbringat en vecka på Gotland och skissat interiörer i några av öns kyrkor: bland dem Anga, Endre, Gothem, Öja och Bäl... läs mer »»»

Äldre kvinna misstänks ha blivit medicinförgiftad

En 89-årig kvinna på ett äldreboende i Visby som avled i somras kan ha varit medicinförgiftad. Kvinnans dotter Annkie Medin anser att det är uppenbart att för höga doser av ett läkemedel mot grön starr ledde till att hennes mamma dog... läs mer »»»

Trasig elkabel försenar muddring av småbåtshamn

Slottshamnen i Visby slammar igen och segelbåtarna har bottenkänning. Nu skjuts den planerade muddringen av hamnen i höst upp minst ett år, enligt hamnchefen Mats Eriksson... läs mer »»»

Lokal fotboll ger gemenskap och skapar stora drömmar

Radio IF är tillbaka efter sommaruppehållet. Höstens första program handlar om charmen med lokal fotboll. Vi träffar bland andra trogna supportrar som aldrig missar en match och en hejarklack i tre generationer... läs mer »»»

Teaterhösten på Gotland speglar livet

"Vi reser oss igen", berättelsen om att komma tillbaka, ja så beskriver konstnärlige ledaren för Länsteatern på Gotland kommande säsong. Många återkomster som Rexia med länsdansen, Spader Madame med Gotlandsmusiken och Systrarna Sisters i vår. Den senare består av återförenade systrarna marie o Josefin Nilsson (Ainbusk) som sätter upp en föreställning om tiden före döden, dvs livet på Länsteatern Gotlands scen under februari till april... läs mer »»»

Stora skillnader i valresultatet på Gotland

Valresultatet visar på stora skillnader runt om på Gotland. I Slite går Sverigedemokraterna starkt framåt. I Visby innerstad är det Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet som är vinnarna... läs mer »»»

Landstingsröster förbryllar rösträknare

Valet är över, för den här gången. Men rösträkningen pågår fortfarande. På länsstyrelsen sitter 16 personer och kontrollräknar alla 38 000 valsedlarna. Det som förbryttar är att man hittat en hel del röster till landstingsval, som ju inte finns på Gotland... läs mer »»»

Många vill jobba med världsarvet

Sonia Landin lämnar jobbet som världsarvskoordinator och intresset att ta över uppdraget är stort. Omkring 70 personer har sökt jobbet... läs mer »»»

Morfar hotade barnbarn med gevär

En 70-årig man som hotat sin dotter och hennes barn med ett gevär döms för grovt olaga hot, men slipper fängelse. Påföljden bli böter och skadestånd... läs mer »»»

Brist på information till anhöriga klandras inte

Anhöriga till en patient med cancer hade anmält Visby lasarett eftersom de ansåg att behandlingen drog ut på tiden och att de inte fick besked om att patienten var döende. Men Inspektionen för vård och omsorg kritiserar inte vården på Gotland för bristerna... läs mer »»»

Meny nyheter (klicka)
Annonser kultur
Annonser natur