Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Ida Andersson band älskar blues

Ida Andersson band släpper singeln Label you från sitt kommande fullängdsalbum. Christopher-Robin, Albin och Ida själv beskriver kärleken till bluesen.Är du gotländsk musiker och vill få dina låtar spelad i radion? Hör av dig till joakim.astrand@sr.se.. läs mer »

"Trångt men helst ska man andas hela tiden"

Här ett reportage från platsen där grottforskarna fått jobba ostörda med sin upptäckt: Ett grottsystem som kan visa sig göra Lummelundagrottan till landets största. .. läs mer »

Nya grottfyndet kan göra Lummelundagrottan störst i Sverige

Landets främsta expert på Lummelundagrottan är säker på att det är just Lummelundagrottans övre delar som hittats även om platsen ligger flera kilometer bort... läs mer »

Ny ensilagemaskin utvecklad på Gotland

Maskinen gör av med mindre plats och packar ensilagen tätare genom att plasten spänns när den krymper. Och den är fullpackad med ny teknik... läs mer »

Ungdomar misstänkta för branden i Rävhagen

Polisen misstänker att det var några ungdomar som startade branden vid Rävhagen i Visby i helgen, där en kraftledning brändes av. .. läs mer »

Bara aska kvar av Åkes andra hem

Åke Olofsson har varit engagerad i Folkets hus i Follingbo i många år. Nu har en bit gotländsk historia gått upp i rök. .. läs mer »

Försökte släcka elden med brandsläckare

Branden som totalförstörde Follingbo Folkets hus fick ett mycket snabbt förlopp. På omkring 20 minuter hade den gamla byggnaden brunnit ner till grunden, trots att försök gjordes att släcka elden med brandsläckare. .. läs mer »

Stor grotta upptäckt på Gotland

En ny grotta har hittats på Gotland. Hittills har några gotländska amatörgrottforskare krupit drygt 150 meter i gångarna. .. läs mer »

Personligt rekord av Daniel Antonsson vid friidrotts-SM

På distansen 5000 meter placerade sig Daniel Antonsson, Roma IF, på en 16:e plats totalt och slog personligt rekord med tiden 15.07.78... läs mer »

Dalhems damer spelade oavgjort

Dalhems i division 2 spelade under söndagen oavgjort, 1-1, på bortaplan mot Rimbo... läs mer »

Oavgjort och förlust när Endre mötte svenska mästarna

Endre mötte Pixbo två gånger om denna helg. Under fredagen blev det oavgjort, 4-4, och igår var Pixbo det starkaste laget och vann med 7-1... läs mer »

Mycket väsen väntas i Visby hamn

Det kommer att bli en hel del väsen och buller kring Visby hamn under måndagen. Det kommer nämligen att lossas en pråm med granitstenar som ska vara till bygget av kryssningskajen... läs mer »

Oklart vad som orsakade branden i Folkets hus

Polisen avvaktar att kunna göra teknisk undersökning av brandplatsen i Follingbo tills det svalnat, men hur branden startat kan de inte svara på än... läs mer »

Folkets hus i Follingbo har brunnit ner

Folkets hus i Follingbo brann ner under lördagsnatten, efter att en brand brutit ut när det pågick en fest i huset med 40-50 ungdomar. Alla lyckades själva ta sig ut... läs mer »

Tre viktiga poäng för FC Gute

FC Gute vann med 2-1 efter en jämn match på bortaplan mot Gamla Upsala SK... läs mer »

Bortaseger för P18

P18 vann borta mot bottenlaget Fanna BK 2-0. .. läs mer »

Småländsk MP-politiker blir lärare på Gotland

Miljöpartisten Lisa Wanneby lämnar sina politiska uppdrag i Oskarshamns kommun och Kalmar län för att flytta till Gotland och arbeta som lärare... läs mer »