Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Förvaltningschefer fick förklara stora underskott för politikerna

Besparingar och stoppaket. Det är läget för Region Gotlands ekonomi. Just nu diskuterar de styrande politikerna hur Gotland ska få en budget i balans. Trots stora underskott hoppas nämnder på mer pengar... läs mer »

Telia plockar bort gamla kablar och erbjuder trådlös telefoni

Omkring 200 av Telias kunder på Gotland kommer att få sina telefoner utbytta efter sommaren... läs mer »

Somliga ville ha uppskov i deklarationsruschen "dagen D"

De flesta klarar sig med ett sms som deklaration, eller en nätvariant. Ändå var det kö på skattekontoret i Visby den sista dagen. Det går att få uppskov säger Alf Söderman, sektionschef på skattesektionen... läs mer »

Dröm att få öppna hotell i Dalhem

Pia Andersson hade en dröm att få öppna hotell och tillsammans med pappa och familjen har nu Hotell Dalhem slagit upp portarna. Restaurang och event blir det också i före detta Stall Dalhem... läs mer »

Böcker i träningsväskan ska ge "läsmuskler"

Träningsväskan innehåller oftast skor, kanske en klubba eller en boll eller ett par ridstövlar. Från och med i sommar ska gotländska ungdomar även packa böcker i sin träningsväska... läs mer »

Prinsessan Leia på jobbet på Almedalsbiblioteket

Gotländska science fiction-fans firade Star Wars-dagen med en tipspromenad på Almedalsbiblioteket. .. läs mer »

Mattis Wahlby till VM-landslaget i undervattensrugby

Den gotländska undervattensrugbyspelaren Mattis Wahlby har blivit uttagen att ingå i det svenska landslaget till VM i undervattensrugby i Colombia... läs mer »

Borgmästaren från Kibaha besöker Gotland

Sophantering och varsamhet om vatten är samtalsämnen i det gotländska samarbetet med den tanzaniska orten Kibaha. Att sprida samhällsinformation med hjälp av pedagogik och kultur är grejen... läs mer »

Bedragerska fick sänkt fängelsestraff

Svea Hovrätt sänker straffet för den 27 åriga kvinna som vid ett drygt 20-tal fall köpt varor i andra personers namn. Hon har också lurat till sig pengar genom att påstå att hon kan ordna lägenhetskontrakt... läs mer »

Destination Gotland står fast vid sitt mångmiljonkrav på staten

Tvisten fortsätter om Destination Gotland har rätt i sitt krav på 20 miljoner kronor från Trafikverket. Rederiet har utgått från att de diskuterat med personer som haft rätt att företräda Trafikverket... läs mer »

Mycket kraftig algblomning att vänta i Östersjön

I vintras skedde ett av de största inflödena av syrerikt vatten i Östersjön, på över 100 år. Mer syre i vattnet motverkar döda bottnar, men kan också göra algblomningen massiv... läs mer »

Johan och Anna lämnade allt och flyttade till Thailand

Johan Skoggren och Anna Sandell lämnade Gotland och flyttade till Thailand att skapa ett nytt liv där... läs mer »

Dressyrelitens Patrik Kittel inspirerade gotländska ryttare

Under Valborgshelgen besökte Patrik Kittel Gotland och Mulde ridhus där han inspirerade över 200 gotlänningar och hitresta. ''Jag kan'', var mantrat han upprepade gång på gång... läs mer »

Nu satsar grönsaksodlaren på den vildvuxna ramslöken

Han sålde sparris i början på mars för 160 kr / kg. Nu satsar grönsaksodlaren Tomas Pettersson på den vildvuxna ramslöken... läs mer »

Rehabilitering hemma ger bättre hälsa för äldre

I ett försök med tidig rehabiliteringsvård i hemmet för äldre, som Region Gotland gjort, har både de äldres hälsa blivit bättre och kostnaderna för hemtjänst och annan sjukvård minskat... läs mer »

Budgetarbete i extrem svårt ekonomiskt läge för Region Gotland

Ekonomidirektör Åsa Högberg säger att det ekonomiska läget är mycket besvärligt när öns ledande politiker idag börjar jobba med regionens budget för 2016, särskilt som 2015 pekar mot ett stort minus... läs mer »

Olycka på crossbana på östra Gotland

En motorcyklist körde omkull på en crossbana mellan Katthammarsvik och Kräklingbo vid lunchtid. Föraren fördes med ambulans till lasarettet, men det finns inga uppgifter om hur allvariga skador han fått... läs mer »