Layoutelement

text bild karta   info, a-ö
Illustration
Hem

Boende
Företag
Annonser

Kartor - bad
Information

Guide Gotland
Bra att veta
Nyheter

Historia
Fakta
Socknar

Kultur
Natur

Nöje/göra
Utflykter

Fårö
Visby ringmur
Visby ruiner

Vykort

Bilder
Uppdaterat/nytt
Kommentarer
Först, störst

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Gotländska politiker i debatt om jämställdhet

Vilka är de viktigaste frågorna för gotländsk jämställdhet? Lyssna på P4 Gotlands jämställdhetsdebatt inför valet 14 september, med de hetaste feminister partierna kan uppbåda. Måndag 15.04-16. Tyck gärna till med egna frågor och kommentera det som sägs... läs mer »»»

Möte om Strandridaregårdens försäljning

Försäljningen av Strandridaregården i Kyllaj dröjer. Orsaken är protester från bland andra Hellvibor som inte vill att den gamla herremansgården ska bli privat boende. Men nu ska Bungemuseet, som äger gården, träffa de som protesterar, berättar Maj-Gun Blomberg vid Bungemuseet... läs mer »»»

Fiskesnack med Nicka Hellenberg

Joakim Åstrand har kommit fram till examen i nappa med Nicka. Hur får jag napp? Sen få upp den och ha ihjäl den och sist men inte minst laga till den? Lyssna 10.33 - 11.15... läs mer »»»

Inget skadestånd till gotländsk sjukgymnast

Svea hovrätt har beslutat att inte pröva tvistemålet om ersättning till den gotländske sjukgymnast som tvistat med regionen om ersättning för att han förlorat en upphandling för sex år sedan... läs mer »»»

Otillåten fossilplockning avslöjades i naturreservat

Det händer att turister plockar stora mängder fossil i naturreservat på Gotland, trots att det inte är tillåtet. Det upptäckte Agnes Ahlsten som tillsammans med en kamrat besökte ett reservat på östra Gotland. .. läs mer »»»

Moderater vill ha fler förstelärare

Moderaterna föreslår att antalet karriärtjänster för lärare, så kallade förstelärare, ska öka. För Gotland skulle det innebära en ökning från 76 till 111 karriärlärare fram till 2018... läs mer »»»

Trafikmiljöer på Gotland förbättras för sex miljoner

Gång och cykelvägarna i Visby ska bli säkrare. Regionen har fått tre miljoner i statligt stöd, och lika mycket pengar beslöt tekniska nämnden att skjuta till vid sitt möte i fredags... läs mer »»»

Malin Petersen slutade på 34:e plats i ryttar-VM

Det lyckades inte riktig för gotländska ryttaren Malin Petersen och hästen Sofarsogood vid hoppningen i ryttar-VM i Frankrike på söndagen. Med två nedslag slutade Malin Petersen på en 34:e plats vilket är något sämre än i fjolårets tävling... läs mer »»»

Vägbeläggning i tätorter på Gotland undersöks

Nu pågår arbetet med att undersöka i vilket skick som Region Gotlands vägar är. Inventeringen håller på till mitten av september och berör vägarna i Gotlands tätorter och görs med en särskild bil som läser av standarden på vägbeläggningen vägbeläggningen... läs mer »»»

Olovligt hål i strandvall i Burs ska läggas igen

En bortschaktad strandvall vid Herta i Burs ska till del täppas igen. Det beskedet har i dagarna samfälligheten i området fått från länsstyrelsen... läs mer »»»

Hoburgs hembygdsförening vill rädda Skansen i Fide

Hoburgs hembygdsförening kämpar för att bevara Skansen i Fide, ett militärhistoriskt intressant område norra om Fide kyrka. Men Fortifikationsverket vill sälja marken och eventuellt förstöra de militära lämningarna... läs mer »»»

Gotlandstågets premiärtur till Roma kungsgård

På söndagen kunde resenärer premiäråka med Gotlandståget till den nya stationen Roma Kungsgård. Gotlandståget avslutade säsongen med att fira museijärnvägens dag i Dalhem... läs mer »»»

Fortsatta problem för Cementa med buller och svavellukt

Boende vid Cementa i Slite klagar på buller och luftutsläpp. Det är svavelutsläpp som ibland kommer från skorstenarna till marknivå, plastbränslen som luktar illa och buller som överskrider riktvärdena... läs mer »»»

Fi-valsedlar försvunna vid förtidsröstning

Feministiskt initiativs valsedlar har vid flera tillfällen försvunnit från Coop på Öster där man kan förtidsrösta... läs mer »»»

Gotland bland de bättre hbtq-kommunerna i landet

I en omfattande undersökning om kommuners arbete med hbtg-frågor hamnar Gotland på 23:e plats av landets 290 kommuner... läs mer »»»

Gjutform hittad på Stora Karlsö

Vid utgrävningar på Stora Karlsö hittades i fredags delar av en gjutform för smyckestillverkning av klädspännen... läs mer »»»

Hemmavinst för Dalhem

Dalhems damer vann över Åkers IF i fotbollens division två. Matchen slutade 3-2 till Dalhem och Jennie Karlsson gjorde två av Dalhems tre mål... läs mer »»»

Meny nyheter (klicka)
Annonser historia
Annonser förstasidan