text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Åminne kan få en strandpaviljong

Marcus och Ewa Hallgren har höga ambitioner för Åminne Fritid och Havsbad. Nu hoppas de att de ska få bygga en strandpaviljong.... läs mer »

Grannarna i Åminne oroliga för exploatering

Regionen har fått flera yttranden från grannar och föreningar. Sten Wikström är en av de som tycker att Regionen varit otydlig och oroar sig för hur naturlandskapet och de sällsynta arter som finns i området kan påverkas av ökad trafik.... läs mer »

Hade aldrig kastat i regn – vann SM guld

Margaretha Sasse från Umeå vann den individuella kulan vid Varpa SM i Eksta. Det blev två-noll till Margaretha Sasse som mötte Sandra Lindberg, Bara i finalen.... läs mer »

Västergarn vann flickklass

Västergarn flickor vann över Sanda när lagen möttes i Eksta med 2 - 0. Pojklaget vann över Mulde i sin klass också dom med 2-0.... läs mer »

Ella Stenman vann äldre flickklassen

Ella Stenman, Sanda mötte Edith Ahlby, Västergarn och vann. Owe Järlö mötte dom före finalen på lördagen.... läs mer »

"Man undrar hur regionen tänker"

Burgsviksbussarna är dåligt anpassade till färjornas scheman enligt kritik som riktas mot kommunen. Att åka kollektivt innebär vid flera avgångar och ankomster väntetider på flera timmar.... läs mer »

Sandra och "Nuffen" kan ta oväntade guld i varpa

Sammanfattning från dagens individuella kastningar på Varpa SM i Eksta. P4 Gotlands reporter Ove Järlö sammanfattar lördagens drabbningar.... läs mer »

Segelbåt bröt mot fågelskyddet

En segelbåt med två personer ombord seglade för nära Stora Karlsö i juni.... läs mer »

Skador på Gotlands skog mindre än väntat

Mellanskog: "15 000 snarare än 50 000 kubikmeter."... läs mer »

Fastländskt guld i lagkula för damer

Det blev Stockholms varpaklubb som tog hem guldet i lagkula för damer under fredagskvällen. P4 Gotlands Ove Järlö sammanfattar fredagens varpakastning.... läs mer »

Samarbetsprojekt mellan bryggerier

Gotland är det län som har flest antal ölbryggerier per invånare i hela landet. Nu startas ett projekt för att få till ett samarbete mellan bryggerierna. Nils-Erik Sehlin, tillväxtchef på Region Gotland, berättar om projektet.... läs mer »

"Det gick inte helt bra förra lördagen"

Det kommer tillsättas fler resurser vid kryssningskajen i Visby till helgen. Efter förra veckans dubbla anlöp riktade Bergkvarabuss stark kritik då obehörig trafik fanns på området.... läs mer »

Skarp kritik mot dålig ordning på kryssningskajen

När två kryssningsfartyg anlöpte Visby hamn samtidigt blev det rörigt för Bergkvara buss, som sköter shuttletrafiken till och från kajen. Nu är driftschefen orolig för att det blir likadant när sex fartyg ska anlöpa Visby under en och samma helg.... läs mer »

Gotländska guld i centimeterkastningen

Just nu pågår SM i Varpa i Eksta. Under fredagsförmiddagen tog Torbjörn Lawergren, Östergarn, guld i centimeterkastning i herrklassen och Sandra Lindberg, Bara, i damklassen.... läs mer »

Träffades samma natt som månlandningen

Bosse Lindqvists båt gick på grund och han blev kvar i Stockholm några dagar, där gick han på Lorry och träffade en tjej som följde med till båten och tittade på månlandningen. Idag är de gifta och har tre barn. Lyssna på hans berättelse.... läs mer »

Rekordmånga kryssningsturister väntas

I helgen väntas sex anlöp till kryssningskajen och på måndag ytterligare ett större anlöp. Omkring 10.000 kryssningsresenärer tros besöka Gotland.... läs mer »