Layoutelement

text bild karta   info, A-Ö
Illustration
Hem

Boende
Företag
Annonser

Kartor
Information

Översikter
Bra att veta
Nyheter

Historia
Fakta
Socknar

Kultur
Natur

Nöje/göra
Utflykter

Fårö
Visby ringmur
Visby ruiner

Vykort

Bilder
Uppdaterat/nytt
Kommentarer
Först, störst

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Gotlandsbåtens aktieägare samlas till stämma i dag

I eftermiddag håller Gotlandsbåten stämma för sina runt 180 aktieägare. Men pressen är inte välkommen. Den stora frågan för aktieägarna att besluta om är om det behövs mer pengar in i bolaget... läs mer »»»

48-åring anhållen för mord på norra Gotland

Det är en kvinna i 30-årsåldern som hittats död och hennes man som anhållits som misstänkt för hennes död... läs mer »»»

Sommarpratare i P4 Gotland: Thomas Sundström

Chefen för Länsteatern på Gotland Thomas Sundström tror inte på övernaturliga fenomen men händelser i hans liv har fått honom att börja tveka. I sommarpratet är han också självkritisk mot sitt eget ego... läs mer »»»

Expert är optimistisk kring cancerforskningen

Varje år drabbas drygt 50 000 personer i Sverige av någon form av cancer. Det fick programledare Jimmy Englund att ringa till cancerexperten Klas Kärre och ställa frågan När har vi utrotat cancern?.. läs mer »»»

Gotlands sjukvård klättrar i nationell ranking

-Det finns ett medvetet kvalitetsarbete i verksamheten. Det säger Marie Hoas, specialistsjuksköterska om att Gotland klättrar i rankinglistan över sjukvård i landet... läs mer »»»

JK-kritik mot Lantmäteriet efter handläggning på över två år

Två år och fyra månader. Så långt tid tog det för Lantmäteriet på Gotland att handlägga ett ärende om fastighetsreglering. De personer som ansökt om regleringen anmälde myndigheten till justitiekanslern, JK, som nu beslutar att kritisera den långsamma handläggningen... läs mer »»»

Mindre markbrand upptäcktes genom flygspaning

En markbrand utbröt i Boge igårkväll. Enligt räddningstjänsten var det en 100 x 200 meter stor yta som brann, men elden var under kontroll efter ett par timmar. Det var Frivilliga Flygkårens flygplan som upptäckte branden... läs mer »»»

Man hotade kvinna inför parets barn

Sent på onsdagskvällen larmades polisen om en kvinnomisshandel på ett hotell i Visby. En misstänkt gärningsman kunde snart gripas och han anhölls halv sex på torsdagsmorgonen... läs mer »»»

Misshandlades i sju timmar

Tre män misstänks för att ha misshandlat en man i en lägenhet i Visby i juli. Mannen misshandlades i sju timmar... läs mer »»»

Riskerar fängelse för strandstädning

Leif Pettersson och hans fru bor i Visby men har sommarhus i Katthammarsvik. I tio års tid har de rensat den östra delen av stranden i Katthammarsvik på släke och sly och gjort stranden badbar. Nu står Leif Pettersson åtalad för miljöbrott och riskerar dagsböter eller fängelse för att ha flyttat sand från ett rev in till stranden... läs mer »»»

Skelett i fokus på barnvisning

Idag var det visning för barn i Fornsalen på Gotlands Museum i Visby. Barnen fick bland annat prova riddarrustningar och titta på skelett... läs mer »»»

Eva byter Lärbro mot Goa under vinterhalvåret

I butiken Happy Hippie i Lärbro finns en liten del av Indien. Där trängs färgglada sjalar och klänningar med filtar och gotländsk honung. Under vinterhalvåret bor ägaren Eva Kvie i Goa i Indien där hon och hennes man Gustav Kvie startat en hotellverksamhet. Vår reporter Molly Berggren besökte butiken i Lärbro... läs mer »»»

Utländskt flygplan kränkte luftrummet över Gotland

Ett utländskt flygplan kränkte den 18 juli svenskt luftrum över Gotland och utanför Öland. Det ska handla om ett icke-civilt flygplan... läs mer »»»

Elev slog en annan person i skolan

En 16-åring åtalas för misshandel misstänkt för att ha slagit en person i huvudet på Christopher Polhemgymnasiet i början av året. Den slagne fick ont och blev svullen och begär totalt 5000 kronor för kränkning samt sveda och värk. Den åtalade förnekar misshandeln... läs mer »»»

Åskoväder och skyfall över Gotland idag

Strax före lunchtid drog ett oväder in över ön med skyfall, blixtnedslag, totalt strömavbrott och översvämmade vägar på sina håll. Under ovädret tappade radiohuset i Visby kontakten med Follingbomasten och vi kunde inte sända under en kvart. Hur drabbades du av åskovädret?.. läs mer »»»

Ung man på Gotland åtalad för mordförsök och knivskärningar

En 21-årig man åtalas idag vid Gotlands tingsrätt misstänkt för mordförsök. Det var vid Visby busstation den 28 juni som mannen ska ha försökt att döda en man med knivhugg i bröstet... läs mer »»»

Ordförande avsatt vid turbulent extrastämma på Gotlands Ekologiska

Bolagets ordförand Anders Stumle blev avsatt och stämman sa nej till att ge styrelsen ansvarsfrihet för 2013 års affärer. Det misslyckade försöket att köpa Gothemsgårdens slakteri är skälet... läs mer »»»

Meny nyheter (klicka)
Annonser kultur
Annonser natur