Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

El från vindkraft kan bli biogas

Power to gas är en ny teknik där man kan använda överskotts-el från till exempel vindkraft till att öka på biogasproduktionen eller att producera metangas av överskottsel och koldioxidutsläpp... läs mer »

Fi vill ha delade dagar i Almedalen

Paritet Feministiskt initiativ sällar sig nu till dem som vill ha en kortare Almedalsvecka. Fi vill att partierna under de nästkommande två åren får dela dagar och hålla ett lunch- eller ett kvällstal. ... läs mer »

Oklart var nya färjan kan lägga till

Det är ännu inte klart var i Visby hamn Gotlandsbåtens nya snabbfärja ska få plats nästa år. Men hamnchefen Mats Eriksson säger att den här gången finns gott om tid för förberedelser... läs mer »

Varpa-guld till Hablingbo

Ola och Roland Nilsson tävlande för Hablingbo IK tog i går SM-guld i varpa för tvåmannalag herrar vid tävlingarna i Sundsvall... läs mer »

Kontanter stals från krog

En restaurang i Visby innerstad ska ha blivit av med en större summa kontanter, men det är oklart hur. Eventuellt ska nån av gästerna ha gömt sig kvar i lokalerna efter stängningdags. Här finns ännu ingen misstänkt... läs mer »

Blågröna alger i Östersjön

Under de senaste dagarna har ytansamlingar av ofarliga blågröna alger, cyanobakterier, börjat framträda på SMHIs satellitbilder över Östersjön... läs mer »

Första asylsökande kommer i vinter

Tanken är att de första asylsökande ska komma till Gotland i vinter. Regionen ska nu teckna hyresavtal med bostäder i Garda, Bunge, Klintehamn och Hemse... läs mer »

Rysk flygövning öster om Gotland

Två svenska stridsplan ska under lördagsförmiddagen ha kommenderats upp för att övervaka en rysk flygövning öster om Gotland... läs mer »

Oro för ändrad helikopterplacering

Inom räddningstjänsten finns det en oro för vad som händer om Sjöfartsverket flyttar sina helikoptrar från F17 i Kallinge till Visby... läs mer »

Politiker vill besluta om djurskydd

I höst ska Jordbruksverket besluta om svenska grisbönder ska kunna få undantag från djurskyddslagen. Då kan det bli tillåtet att rutinmässigt fixera suggor bakom metallgrindar i upp till fem dagar vid grisfödsel. Men flera politiker tycker att beslutet borde lyftas över från tjänstemännen på myndigheten till politikerna... läs mer »

Cyklist åtalas för olycka

En person som cyklat i hög fart nedför Hästgatsbacken i Visby har nu åtalats misstänkt för vållande till kroppsskada... läs mer »

Gotlandskusk klar för Nordiska Mästerskapen

Kusken Maria Johansson från Havdhem har kvalificerat sig till nordiska mästerskapen i sportkörning med hästa. Hon tävlar med sina russponnyer i parklassen... läs mer »

41 medaljer till Gotland i Ö-spelen

I går avslutades Ö-spelen på Jersey. Gotland slutade femma i medaljligan med 41 medaljer varav 17 guld. Truppens yngsta deltagare, skytten Frida Eriksson, tog tre guld i sitt första ö-spel... läs mer »

Stökig natt för polisen

Polisen meddelar att de haft rätt mycket att göra under kvällen och natten, men att det inte rör sig om några allvarligare brott... läs mer »

M förkastar förslag till naturskydd

Vi har i veckan berättat att miljö- och klimatminister Åsa Romson, Miljöpartiet, vill att hela Ojnareskogen skyddas som Natura 2000-området. Men Moderaternas miljö- och klimatpolitiske talesperson, riskdagsledamoten Johan Hultberg, vill att regeringen säger nej till förslaget... läs mer »

Guld till Gotland i basket

Det blev guld för de gotländska damerna i basket på Jersey. I finalen mötte gotländskorna Menorca och slutresultatet blev 69-60... läs mer »

Gårdsslakteri blev räddningen

Gotlands enda gårdsslakteri startade för ett år sedan av lammbonden Bertil Gabrielsson med familj... läs mer »