text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

IG-generalen berättar om läget för de magsjuka basketspelarna

Cayman Islands basketdamer dök inte upp till start mot Gibraltar i den första gruppspelmatchen. Flera av spelarna var magsjuka och fick isoleras för att motverka eventuell smittorisk.... läs mer »

Marie Söderberg om Gotlands storseger i basketpremiären

Gotlands basketdamer vann enkelt sin inledningsmatch i Island Games när de krossade Jersey med 106-18.... läs mer »

Gotlands första medaljer blev skytteguld

Rutinerade Frida Eriksson och debutanten Erica Karlsson tog första guldet när luftgevärsskytte, tio meter avgjordes i Visby skyttehall på Ö-spelens första dag.... läs mer »

Militären kan inte överklaga nybygge

Nyligen överklagade ju Försvarsmakten beslutet att ge bygglov till hotell- och kontorslägenheter vid Kokkolokkoskogen i södra Visby, med hänvisning till att området är av riksintresse för Försvarsmakten... läs mer »

Storskräll för gotländsk travhäst

Det skrällde till ordentligt för gotländsk travtränaren Anna-Karin Rundqvist och hästen Bison Spiro i Frankrike under midsommarafton.... läs mer »

Ö-spelen 2017 är öppnade

Island Games 2017 är invigt. Tusentals deltagare från 23 öar samlades under invigningsceremonin där landshövding Cecilia Schelin Seidegård förkunnade spelen som öppnade.... läs mer »

Dålig första höskörd

Höskörden ser sämre ut än vanligt på många håll på ön. Det är framförallt på norr, som första skörden inte blivit så stor som man hoppats.... läs mer »

Lugnt midsommarfirande på ön

Det har varit en lugn midsommarafton på Gotland, enligt polisen. Från en privat fest på landet anmäldes en ringa misshandel och totalt togs fem berusade personer om hand.... läs mer »

Sällsynt orkidé i Viklau lockar till sig folk i blomningstid

De senaste åren har det sett mörkt ut för Gotlandsnycklarna i Viklau. Men nu har de återvänt och lockar både "utsoknes" och Viklau-bor.... läs mer »

Hotad orkidé räddad av stängsel

Hungriga betande köttdjur visade sig ligga bakom att den sällsynta orkidén Gotlandsnyckel höll på att försvinna från den ena av sina två växtplatser.... läs mer »

Sen kvittering gav Gute poäng

I underläge lyckades Gute kvittera till 1-1 i slutet av matchen. Det var Jonathan Westergren som såg till att Gute fick med sig en poäng innan sommaruppehållet.... läs mer »

Östercentrum kan se ut som Vilda Västernstad

Det  finns planer på fler bostäder ovanpå de nuvarande varuhusen på Östercentrum i Visby.... läs mer »

Gotländska gymnaster laddar för Island Games

Det första gotländska laget med gymnaster som deltar i Island Games laddar i Sävehallen.... läs mer »

Personbilar kolliderade mellan Havdhem och Burgsvik

Två personbilar krockade på länsväg 142 i närheten av Grötlingbo kyrka. Två personer fördes till lasarettet med ambulans.... läs mer »

Sportfiskare bidrar till kartläggning av invasiv fisk

Nu ska öns sportfiskare hjälpa länsstyrelsen att kartlägga hur den främmande fisken svartmunnad smörbult har spridit sig kring den gotländska kusten.... läs mer »

Vänsterpartiet kan bojkotta Almedalen

I eftermiddag har partiledningen ett möte för att diskutera om partiet ska bojkotta politikerveckan i Almedalen. Det uppger Ekots källor. Flera av partiets riksdagsledamöter väljer bort Almedalsveckan eftersom den öppet nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen ska närvara.... läs mer »

Odlaren: Handeln efterfrågar jordgubbar i plastask

I och utanför livsmedelsbutiker hittar man nu gotländska jordgubbar i plastförpackning. Många undrar varför.... läs mer »