Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Priset för paketleveranser med buss debatterade i fullmäktige

Priset att skicka paket med buss på Gotland samma som på fastlandet, men Rune Fröling (M) undrade i debatten varför bussgods på Gotland inte får vara lika tungt som på fastlandet... läs mer »

Rektor kommenterar undersökning som visar att gymnasielever mår dåligt

Charlotte Lilja som är rektor för Wisbygymnasiet Södra tycker att Diana Sabous elevarbete som kartlagt den psykiska ohälsan på skolan är intressant, och hon säger att problemet diskuteras... läs mer »

Svensktoppen nästa en bra väg till kändisskap

Det är dags igen - att lämna in bidrag till P4:s stora musiktävling Svensktoppen nästa. Fjolårsvinnaren på Gotland, Oak Brigade, har haft stor glädje av tävlingen... läs mer »

Gothemsgårdens slakteri läggs ned

Slakteriet Gothemsgården lägger ned på grund av tvisten med Gotlands Ekologiska AB. De båda bolagen har stämt varandra efter det misslyckade övertagandet av slakteriet... läs mer »

Klart att Björn och Meit är de nya regionråden på Gotland

Regionfullmäktige har beslutat att socialdemokraterna Björn Jansson och Meit Fohlin blir nya regionråd i regionen. Björn Jansson blir också Åke Svenssons efterträdare som regionstyrelsens ordförande... läs mer »

Naturskyddsföreningen vill skydda ännu mer natur på Gotland

Naturskyddsföreningen på Gotland föreslår att fler områden än länsstyrelsen föreslagit, ska ingå i nätverket Natura 2000 på ön... läs mer »

Livsval stressar många unga på gymnasiet

Att många unga på Gotland mår dåligt, är en bild som bekräftas av KBT-terapeuten Annelie Grindefjord, som har mött många unga genom sitt jobb både på Ungdomsmottagningen och på vårdcentralen Visby Norr... läs mer »

Beslut om avloppsvatten i Snoderån överklagas

Mark- och miljödomstolen kommer att pröva Region Gotlands utsläpp från avloppsverket i Hemse... läs mer »

Danne Attlerud blev trea i Irlands melodifestival

Danne Attlerud på Gotland hade inte med något bidrag i den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest, ESC, men han tävlade på Irland och blev trea med Break Me Up sjungen av Erika Selin... läs mer »

Smugglingsmisstänkta gotländska chaufförer i hovrätten

Hovrätten i Västra Götaland inleder på måndagen rättegången i Göteborg, där tre gotlänningar är misstänkta för att ha hjälpt till att smuggla cigaretter från Polen till Sverige... läs mer »

Ingen dvärgbandmask funnen hos rävar på Gotland

Gotland tycks fritt från den fruktade dvärgbandmask som drabbar rävar. Däremot har mask hittats i Uddevalla, Katrineholm och Gnesta... läs mer »

Regionen hoppar av från borgmästarmöte på Gotland

Region Gotland hade planerat att delta i ett borgmästarmöte under Almedalsveckan, men efter Åke Svenssons (S) avgång var det oklart till vilken nytta och varför regionen skulle vara med... läs mer »

Klintetraktens framtid bäddar för bra flyktingmottagande

En liten grupp inom Klintetraktens framtid går ut med en intresseförfrågan till en rad lokala föreningar; med frågan om de vill vara med och på bästa sätt välkomna nyanlända till Klintehamn... läs mer »

Brott mot knivlagen i Hemse

Polis kallades på söndagskvällen till Hemse efter ett bråk mellan flera personer. Bråket hade ebbat ut när poliser kom på plats. Efter en visitation ertappades en person bära knivar på allmän plats... läs mer »

Diana Sabou vill dämpa pressen och lindra ångesten på gymnasiet

Höga krav i gymnasiet bidrar till psykisk ohälsa bland elever. Det hävdar 18-åriga Diana Sabou som har undersökt hur eleverna mår på sin egen skola - Wisbygymnasiet... läs mer »

Visby Ladies föll mot Northland Basket

Visby Ladies åkte på en brakförlust borta mot topplaget Northland Basket i damligan. Matchen slutade 113-52. Stephanie Rogers var främste poänggörare i Visby Ladies med sina 16 poäng... läs mer »

Endre segrade på bortaplan

Endres innebandydamer vann borta mot IBK Dalen med 5-1. Anna Jakobsson var inblandad i Endres alla mål då hon satte tre bollar och passade till övriga två... läs mer »