Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Järnvägen mellan Stockholm och Nynäshamn får dubbelspår

Järnvägen mellan Nynäshamn och Stockholm, som används av många gotlandsresenärer, ska byggas ut. Bygget ska starta i december och vara klart under 2017... läs mer »»»

Åtal för inbrott i gotländska gårdsbutiker

En man i 25-årsåldern åtalas för en rad stölder från gårdsbutiker. Mannen sitter häktad efter att ha gripits av polisen när han smet från en trafikkontroll och sedan körde in i ett träd. .. läs mer »»»

Visby Romas ishockeyherrar knäckte bottenlaget

Visby Roma har haft det tufft på hemmaplan och inte vunnit på ordinarie matchtid den senaste månaden. Men med kvällens 7-0-vinst mot tabelljumbon Värmdö är trenden bruten. .. läs mer »»»

Arlanda tvingas inte minska flygtrafiken

Mark- och miljööverdomstolens har nu kommit med sin dom i frågan om flygplatsen Arlandas miljötillstånd. Flygplatsoperatören Swedavia får rätt i flera frågor... läs mer »»»

Hör hur ljud från tärningar skapas på Riksutställningar i Visby

Riksutställningarnas intensivdagar bjöd på en hel del barnsliga saker. En musikalisk trappa och uppfinnaren Håkan Lidbo som skapade musik av stora uppblåsbara tärningar... läs mer »»»

Thundermother redo att rocka Visby

Medlemmarna i Thundermother kommer från Italien, Irland, Skåne, Göteborg och Stockholm. En av dem hittades på nätet. Denna helg spelar de i Visby... läs mer »»»

Göran Mellin gick ner 60 kilo efter fetmaoperation

Gotlänningarna är fetare än svensken i allmänhet. Trots det stoppades de så kallade fetmaoperationerna, men från och med i år har de tagits upp igen... läs mer »»»

Så var det att resa med ångfartyget Hansa

Kerstin Kjellin i Visby reste många gånger med gotlandsbåten Å/F Hansa som barn. Hon minns i dag, 83 år gammal, tydligt hur hon som 13-åring fick beskedet att fartyget sjunkit, 24 november 1944... läs mer »»»

Två kvinnor åtalade för att ha stulit hästsadlar

Två unga kvinnor åtalas vid Gotlands tingsrätt misstänkta för att ha stulit hästsadlar till ett värde av cirka 60 000 kr. Kvinnorna har erkänt. Sadlarna stals på olika platser i somras på mellersta Gotland... läs mer »»»

Alla i målet om tortyrliknande misshandel har överklagat domen

Nu har alla tre män som dömdes till fängelse för en ovanligt grov misshandel i Visby i somras överklagat sina domar till Svea Hovrätt... läs mer »»»

Missad blodcancer på gotländsk vårdcentral färdigutredd

I somras missade en läkare på en gotländsk vårdcentral att en tonårsflicka som sökte vård hade fått akut lymfatisk leukemi, alltså blodcancer. Hädanefter ska inhyrda läkare granskas bättre på Gotland... läs mer »»»

Vårdkedjan för överviktiga på Gotland kartlagd

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har gjort en beskrivning av vilken vård det finns för gotlänningar som lider av övervikt. Viktigt att veta, tycker den miljöpartistiske vårdpolitikern Stefaan de Maecker... läs mer »»»

Gotlandsbåten vill inte ersätta sina resenärer

Bolaget Gotlandsbåten motsätter sig Konsumentombudsmannens krav att ge ersättning till dem som köpt biljetter inför sommarens trafik mellan Visby och Västervik - som ställdes in... läs mer »»»

Maris Café sände direkt från julmarknaden på Wisby Strand

P4 Gotland sände direkt från Hushållningssällskapets julmarknad på kongresshallen Wisby Strand. Inför marknaden har en halmbock satts upp i rondellen vid Holmen... läs mer »»»

Beslut om skolskjuts blir dyr för Gotland

Kammarrätten i Stockholm har avslagit Region Gotlands överklagande i ett principiellt viktigt ärende om skolskjuts. Det är mamman till ett barn på Gotland som krävt gratis skolskjuts för barnet, till en annan skola än den närmaste... läs mer »»»

Svårt få plats för privat rullator

Att få ställa sin privata rullator i ett oanvänt soprum, är inte så enkelt som det kan tyckas. Det har Christer Wennström i Visby fått erfara... läs mer »»»

Gotlandsbolaget tar över varv i Stockholm

Rederi AB Gotland har tagit över ett varv på Beckholmen i Stockholm. I fjol gick bolaget in som 25 procentig ägare, men utökar nu sitt aktieinnehav till strax över 60% vilket gör det till huvudägare i Stockholms Reparationsvarv AB... läs mer »»»