text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Sveriges bästa golfspelare tränar på Gotland

Inför den stora tävlingen British Open tränar Alexander Norén, just nu Sveriges bästa golfare, på Visby GK.... läs mer »

Erik Larsson historisk seger i gutnisk femkamp

Erik Larsson blev historisk mästare när han vann sin 19:e titel i gutnisk femkamp under söndagens Stångspelen.... läs mer »

Katarina Boman femkampmästare femte gången

Katarina Boman blev mästare i femkamp för damer under Stångaspelens sista dag. Det var hennes femte seger i femkamp.... läs mer »

Unga Roma spelar på Rindi

Teatergruppen Unga Roma satsar nu på att gå ut bland folk på gatan i Visby innerstad, för att locka en lite annan typ av publik.... läs mer »

Dubbelt för Stångas damer i pärken

Det blev dubbelseger i damernas mästarmöten i pärk för Stånga 7 medan herrarnas segrar gick till Vänge i frampärk och Stånga 16 i bakpärk.... läs mer »

Lövträden gulnar rekordtidigt i år

På grund av torkan gulnar lövträden rekordtidigt på Gotland, och det handlar om att träden lägger allt för att spara på energi.... läs mer »

Strömlöst igen på ön

Det uppstod nya strömavbrott på Gotland under lördagen, ett dygn efter att strömmen försvann på hela ön.... läs mer »

Vänge och Stånga lag 7 mästare i frampärk

Mästare i frampärk på Stångaspelen i år blev Vänge på herrsidan och Stånga 7 på damsidan.... läs mer »

Max tävlar för Sverige i ungdoms-EM i bordtennis

För första gången deltar en gotlänning i ungdoms-EM i bordtennis. Det är 15 årige Max Hedbom som representerar Sverige i Rumänska Cluj mellan 14-24 juli.... läs mer »

Nu gäller bevattningsförbudet hela ön

Från och med lördag den 14 juli gäller bevattningsförbud över hela Gotland för de abonnenter som har kommunalt vatten. För ett par månader sedan såg vattenläget betydligt bättre ut, men nu är situationen en helt annan.... läs mer »

Strömmen åter på Gotland efter två avbrott

Alla GEAB:s kunder ska nu åter ha el på Gotland efter fredagens strömavbrott.... läs mer »

Störningar i P4 Gotlands sändningar berodde på elavbrottet

Störningarna i P4 Gotlands radiofrekvens 100,2 på fredagen hörde ihop med det stora elavbrottet på ön, som påverkade den tekniska utrustningen. Det framgår av en första analys av händelsen. Det gick dock fortfarande att lyssna på Sveriges Radios hemsida och i appen Sveriges Radio Play.... läs mer »

Biogas Gotland säljer sin majs till lantbrukare

Istället för att använda sin majs till tillverkning av Biogas väljer nu Biogas Gotland att sälja den till mjölk- och köttbönder på Gotland.... läs mer »

"Ge alla partier lika mycket uppmärksamhet"

Från flera håll kommer nu förslag om förändringar för Almedalsveckan. Man vill bland annat se en mer jämlikheten för partierna.... läs mer »

Restauranger öppnar toaletter för allmänheten

Visby har fått tio nya offentliga toaletter. Det är restauranger och caféer som upplåter sina privata toaletter gratis för allmänheten mot en ersättning från regionen.... läs mer »

Volund flög till Island

Gotländska kulturgruppen Vilda fåglar gjorde en turné på Island för att framföra den forntida sagan om smeden Volund.... läs mer »

Edit Eliason återvänder till musiken

Gotländska Edit Eliason besökte P4 Gotland idag och berättade om sin musik. Hon framförde även sin nyskrivna låt Allting är ingenting. Lyssna och njut!... läs mer »