Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Region Gotland får böta för otillåten slamspridning

Tekniska nämnden får böta 100 000 kronor för otillåten miljöverksamhet då okontrollerat avloppsslam förvarats utan övertäckning och spridits ut på åkermark... läs mer »

Sonja i Visby var Ulla Billquists styvdotter

Artisten Ulla Billquist var styvmamma till Sonja Schöllin, som idag bor i Visby. I en intervju i P4 Gotland berättar hon hur det var att växa upp med en av 1940-talets största stjärnor som styvmor... läs mer »

Fler skelett kan hittas när Gotska Sandön rör sig

Just nu pågår arbetet med att åldersbestämma det människoskelett som hittats på Gotska Sandön. .. läs mer »

Flera nya namn i regeringen

Att miljöpartiets förra språkrör Peter Eriksson gör comeback som minister, var en av nyheterna när statsminister Stefan Löfven presenterade sin nya regering... läs mer »

Supporter: Domarhånet hör till fotbollen

Glåpord och hånfulla kommentarer från publiken haglade mot domartrion när P4 Gotland besökte en fotbollsmatch i division 4... läs mer »

Nora Ericsson kom in på scenskolan

Nora Ericsson från Visby kom in på en av Sveriges mest åtråvärda skådespelarutbildningar... läs mer »

Rullstolsmannen flögs hem i privatplan för 1,5 miljon

Det kostade svenska staten 1,5 miljoner kronor att flyga hem den gotlänning som dömts till fängelse för fusk med assistansersättning, skriver Aftonbladet... läs mer »

Gotland runt sände från Lärbro

Mari Winarve och Tomas Ardin hälsar på hemma hos gotlänningar i Lärbro, denna onsdag... läs mer »

Ung och hånad av fotbollspubliken

Glåpord och tillmälen är vardag för unga fotbollsdomare på Gotland, visar en genomgång som P4 Gotland gjort. .. läs mer »

Fotbollslag för nyanlända får pris av kungen

Palestino FC Gotland har fått 25 000 från Konungens jubileumsfond för Ungdom i Sverige för sitt arbete med aktiviteter för ensamkommande flyktingbarn... läs mer »

Därför röstar Hanna Westerén (S) mot sina egna förslag

Trots att hon talat sig varm för Bromma flygplats röstade Hanna Westerén mot en motion om utveckling av flygplatsen. Hennes egen motion om att klassa Gotlandstrafiken som nationell infrastruktur kommer att gå samma öde till mötes. .. läs mer »

Sten och muddermassor på Visbyvägar

Den som tappar jord eller annat material på allmän väg är skyldig att ta bort det, något som aktualiserats i Visby de senaste dagarna... läs mer »

Oro inom Gotlands Katthem

I april hade Gotlands Katthem sitt ordinarie årsmöte. Frågor om den ekonomiska situationen skulle leda till ett extra årsmöte idag som på kort varsel ställdes in. .. läs mer »

Människokranium hittades på Sandön

Polisen bekräftar att det var mänskliga kvarlevor, som hittades på Gotska Sandön i helgen... läs mer »

SMS-rösta på din favorit

Fram till och med 3 juni kl 11.30 pågår SMS-röstningen om vem som ska vinna Svensktoppen nästa på Gotland 2016... läs mer »

Bidrag 5: Sarah Löfqvist - Hearts cracked open

Sarah Löfqvist är en av de fem finalisterna i Svensktoppen nästa Gotland 2016.Rösta genom att sms:a texten "p4gotl låt5" till nummer 72250.. läs mer »

Bidrag 4: Princis - Life (Just not dying)

Princis är en av de fem finalisterna i Svensktoppen nästa Gotland 2016.Rösta genom att sms:a texten "p4gotl låt4" till nummer 72250.. läs mer »