text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Landshövdingen cyklar sig fram under trafikantveckan

Europeiska trafikantveckan arrangeras nu 16-22 september för Region Gotland. Under veckan kan man på Gotland testa elcykel, gå på föreläsningar. Landshövding, Anders Flanking har redan börjat cykla – och kommer göra det så många dagar som möjlig.... läs mer »

Första dagen som vikarierande regiondirektör

Idag är det första dagen på jobbet för Marica Gardell som regiondirektör. Vi har tidigare berättat att den ordinarie regiondirektören Peter Lindvall är sjukskriven året ut och att Gardell tar platsen som vikarie under tiden. Marica Gardell besökte oss under morgonen inför sin första arbetsdag.... läs mer »

Mer personal vid återvinningskärlen sparar pengar

Vid återvinningen i Visby har man under en period testat att ha mer personal vid containrarna så att det som lämnas hamnar i rätt kärl. Enligt teknikförvaltningens beräkningar kan man tack vare personalens närvaro, både öka intäkterna och sänka kostnaderna med omkring 1,2 miljoner om året.... läs mer »

Fler vill bli tandsköterska än det finns utbildningsplatser

Efter nyår ska en ny kull tandsköterskor utbildas i Visby. Intresset för yrkesutbildningen till tandsköterska på Gotland är fortsatt stort.... läs mer »

Visby Ladies ute ur svenska cupen

Det blev bara en match för Visby Ladies i svenska cupen i basket. Laget förlorade mot Wetterbygden från Huskvarna, som vann med 88-57, i en match som spelades i Oskarshamn.... läs mer »

Visby/Roma tappade segern

I hockeyettans andra omgång ledde Visby/Roma borta mot Väsby med 4-1 inför sista perioden. Men Väsby vände och kunde till slut vinna efter straffar med 5-4.... läs mer »

Misstanke om allmänfarlig vårdslöshet efter brand i Dalhem

Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet efter en brand i en flygelbyggnad i Dalhem på söndagen.... läs mer »

Region Gotland om laserskjutningen mot ambulanshelikoptern: Mycket allvarligt

Region Gotlands tjänsteman i beredskap Rikard von Zweigbergk, ser allvarligt på att öns ambulanshelikopter besköts med laser på lördagskvällen.... läs mer »

Lekplatser runt om på Gotland kan tas bort

Sex lekplatser runt om på Gotland riskerar att tas bort, eftersom de ses som undermåliga och inte har den standard som krävs för att vara säkra.... läs mer »

Ambulanshelikoptern besköts med laser

Ambulanshelikoptern från Gotland besköts med grön laser när den var på väg till Karolinska Sjukhuset med en patient sent på lördagskvällen. En ur besättningen fick söka vård.... läs mer »

Blåsig söndag väntar runt Gotland

SMHI varnar för kulingvindar på Östersjön under söndagen.... läs mer »

Hudiksvall drog längsta strået mot FC Gute

Det blev förlust för FC Gute när de mötte Hudiksvalls Förenade FF, som vann hemma med 3-1 (1-0).... läs mer »

Fortsatt stor efterfrågan på gotländsk tall

Virkeslagren i hela landet ökade med över 30 procent i juni enligt Skogsstyrelsen.... läs mer »

Två inbrott i Hemse i helgen

Det har under helgen varit två inbrott vid Elektronikservice i Hemse.  Båda nätterna kring tvåtiden har någon eller några slagit sönder ett fönster och tagit sig in i lokalen. Datorer och mobiler har stulits.... läs mer »

Otäck olycka i hockeypremiären

En av Hammarbys spelare fördes till Visby lasarett, efter att han råkat ut för en tackling vid sargen, i premiären av hockyettan mellan Visby/Roma och Hammarby.... läs mer »

Premiärseger för Visby Roma

Efter mycket kamp blev det till slut premiärseger för Visby Roma i Hockeyettan. Laget vann med 2-1 mot gästerna Hammarby. En otäck skada på en bortaspelare gjorde att matchen fördröjdes med 30 minuter.... läs mer »

Festivalen Martall växer fram på Bunge flygfält

I helgen genomförs Festival Martall på Bunge flygfält. Nio olika band spelar under hela lördagen.... läs mer »