Layoutelement

text bild karta   info, A-Ö
Illustration
Hem

Boende
Företag
Annonser

Kartor
Information

Översikter
Bra att veta
Nyheter

Historia
Fakta
Socknar

Kultur
Natur

Nöje/göra
Utflykter

Fårö
Visby ringmur
Visby ruiner

Vykort

Bilder
Uppdaterat/nytt
Kommentarer
Först, störst

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Konstnärlighet handlar inte om att vara smart

Dagens spanare i Kulturen Unn Qwiberg, försöker reda ut vilka som är dumma och vilka som är smarta, kanske är det inte alltid som man tror. .. läs mer »»»

Gotländska landskapet inspirerade mönsterrika målningar

På Körsbärsgårdens konsthall i Sundre öppnar nu i påsk en minnesutställning med Martin Ljunggrens konst, som han bland annat målade när han själv bodde här på Gotland under 20 år. Marita Jonsson berättar om hans ungdomsmåleri... läs mer »»»

Hör historien bakom Succémusikalen Svenskbyborna på Länsteatern på Gotland

Musikalen Svenskbyborna som fyllt salongen på Länsteatern på Gotland var en idé som från början kom från dåvarande länsteaterchefen Monika Sparby. Här berättar hon om bakgrunden tillsammans med Birgitta Utas från föreningen Svenskbyborna som nu också funderar på svenskbybornas situation i Ukraina idag när det är så oroligt... läs mer »»»

Hamnchefen förvånad över Gotlandsbåtens utspel

- Förutsättningarna har varit tydliga, det menar hamnchefen Mats Eriksson om Gotlandsbåtens utspel att kräva färjeläge 5 hela sommaren. Det är två månader kvar till premiären för Gotlandsbåtens destination Visby -Västervik... läs mer »»»

Förskolan Gurkfröet får pedagogisk förstärkning

Den öppna förskolan Gurkfröet i Hemse får nu förstärkning. Socialnämnden har beslutat att bidra med en familjepedagog de två halvdagar i veckan som förskolan håller öppet... läs mer »»»

Traditionell påskmarsch lockade 4024 påskkärringar till Visby

Tio färre påskkärringar i år - 4 024 deltog i årets påskmarsch. Skärtorsdag innebär traditionsenlig påskmarsch genom världsarvet Visby och godisägg till alla som är utklädda. Marschen firar 41 år i år och förra året deltog rekordmånga, 4034 kärringar och gubbar. .. läs mer »»»

Nu börjar nygammal vardag för hyregästerna i Gråbo

Viveka Södergren har fina nya tapeter i sitt kök och hon är väldigt glad att hon får bo hemma igen. Men ibland när hon ska sova, kryper oron och rädslan fram... läs mer »»»

Inspektionskritik mot Visbyskola för otillräcklig hjälp till elev.

Skolinspektionen riktar kritik mot en skola i Visby för att en elev i högstadiet inte fått tillräckligt stöd. Eleven har ett funktionshinder som gör det svårt att koncentrera sig och lyssna, vilket orsakat irritation bland lärare, trots att de informerats om problemen... läs mer »»»

Cykelolycka i Visbyrondell

Vid halvtolvtiden kom ett larm till SOS Alarm om att cyklist hade blivit påkörd av en bilist vid rondellen Österväg - Endreväg i Visby. ... läs mer »»»

Flexhuset blir nya Guteskolan

Alla Guteskolans teoretiska ämnen kommer att från hösten undervisas i Flextronicshuset, det hoppas vd Jerry Engström som nu förhandlar om dessa lokaler. En förhoppning är att samla alla Guteskolans skollokaler i norra Visby... läs mer »»»

Nu i P4: Åstrands kyrkoresa går idag till Anga

Joakim Åstrand har gjort en resa till öns 92 kyrkor tillsammans med doktoranden i konstvetenskap Torsten Svensson som visar och berättar om kyrkornas kulturhistoriska skatter... läs mer »»»

Vargskinnsåtal ogillas

Tingsrätten ogillar åtalet mot den man i 60-års åldern som är misstänkt för att ha sålt vargskinn under Medeltidsveckan på Gotland... läs mer »»»

35-åringen dömd för garagebranden på Gråbo i Visby

Skyldig. 35-åringen som suttit häktad misstänkt för att ha anlagt branden som förstörde ett 30-tal bilar i ett garage i Visbystadsdelen Gråbo i januari dömdes idag till fängelse i ett år av Gotlands tingsrätt. .. läs mer »»»

Personligt ombud viktig hjälp för psykiskt funktionsnedsatta

Vuxna med långvarig psykisk funktionsnedsättning på Gotland kan i framtiden komma att kunna få hjälp av ett personligt ombud, som är en frivillig verksamhet för kommunerna... läs mer »»»

Regionen avstod från att driva nya äldreboendet i Katthammarsvik

Trots att det varit viktigt för Hanna Westerén (S) att ta tillbaka driften av äldreboendet Pjäsen, i regionens regi, avstod regionen från att lägga eget bud på nya boendet i Katthammarsvik. .. läs mer »»»

Region Gotland ville inte betala lös egendom på Snäcks camping

Region Gotland var beredd att betala för alla fasta investeringar som gjorts vid Snäcks Camping i Visby. Men regionen ville inte betala för villavagnar, trampbåtar och annan lös egendom på Snäck och gick därför inte med på Snäcks Campings krav på inlösen... läs mer »»»

Tjugonde vårsalongen i Lärbro

I påsk slår Vårsalongen upp portarna för tjugonde gången i Lärbro. Det är amatörernas utställning och i år syns ovanligt många fotografier bland konsten, säger arrangörerna... läs mer »»»

Meny nyheter (klicka)
Annonser förstasidan
Annonser kultur