Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Visby Roma tillbaka på vinnarspåret

Visby Roma tog en efterlängtad trepoängare när man hemmabesegrade Väsby med 3-1 inför 602 personer i Visby ishall... läs mer »

"Clownen ska glädja och roa"

Det vore bättre om skolorna sa att barnen inte får se skrämmande ut, istället för att förbjuda clownmasker, säger Sara Skog, som själv uppträder som clownen Fina Ballerina... läs mer »

Jens Wedeborg ny tränare för FC Gute

Jens Wedeborg gick som tränare i division fyra till att bli tränare för ett topplag i Litauen. Nu tar hans fotbollsliv en ny vändning - som tränare för FC Gute i division två... läs mer »

Lina Silvén årets Unga Företagare

Hon har byggt upp ett gott rykte och hela tiden förbättrat sig, enligt juryn. 27-åriga Lina Silvén glädjs åt utmärkelsen... läs mer »

Valeria Montti Colque fyller halva konstmuseet

Gotlands konstmuseum fylls med känslostark och färgsprakande konst av Stockholmskonstnären Valeria Montti Colque. Hon ställer ut verk från ungdomsåren fram till idag med både skulpturer, målningar och installationer... läs mer »

Bilderna från Maris Café

Det var sväng med Sulan City Stompers i veckans Maris Café, där Mari Winarve testade den japanska kampsporten kendo... läs mer »

Henrik Ringbom årets företagare

Under årets företagardag på torsdagen delades åtta olika priser ut, bland annat till Henrik Ringbom på BRS Networks, som blev "årets företagare"... läs mer »

Gotlandsbåten planerar för kortare säsong

Gotlandsbåten väntas visa upp en förlust på nio miljoner kronor i år... läs mer »

Claes-Göran Nilsson: Korpens konkurshot avvärjt

Den akuta ekonomiska krisen för föreningen Korpen Gotland är över. Konkurshotet är avvärjt men problemen finns kvar... läs mer »

Gotlänningarna mår "bättre än väntat"

Gotlänningar upplever att de mår bra och känner trygghet och tillit. Men på Gotland finns ändå en högre andel personer med psykiatrisk diagnos... läs mer »

Äldre tycker att de är ensamma trots sällskap

Äldre på Gotland upplever att de är ensamma. Det framgår av den kartläggning som just avslutats om hur gotlänningarna mår... läs mer »

Hai är bästa Hereford-tjur

Tjuren Hai, till vardags boende i Guldrupe, tävlar på Elmia lanbruksutställning i Jönköping om att bli "Sveriges elittjur 2016". På torsdagen utsågs han till bästa hereford... läs mer »

FC Gute United fick möta internationellt motstånd

FC Gute United åkte till Litauen för att mäta sina fotbollskunskaper mot lag från hela Europa. De berättar om en härlig upplevelse och ett speciellt segerfirande... läs mer »

Många tjejer i åttan utsatta för våld

Åtta procent av tjejerna i årskurs åtta på Gotland har varit utsatta för våld det senaste året, så att de behövt söka vård... läs mer »

Sociala medier i fokus på Företagardagen

På torsdagen var det dags för företagardagen på Wisby strand. I år var temat digitalisering och att vara närvarande på sociala medier... läs mer »

Älgen jagade upp Pelle i lyktstolpen

Pelle Wahlgren från Katthammarsvik skulle hjälpa en rullskidåkare som hotades av en ilsken älgtjur. Istället blev han själv jagad och fick ta sin tillflykt i en lyktstolpe... läs mer »

Bröder åtalade för mordförsök

I mitten av september blev en tonårspojke knivskuren och misshandlad utanför Norderport i Visby. Nu åtalas två bröder för mordförsök... läs mer »