text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

De vill göra Region Gotland till digital förebild

Med en budget på 26 miljoner kronor utvecklar samhällsbyggnadsförvaltningen sina e-tjänster. Snart kan man följa sin bygglovsprocess digitalt.... läs mer »

Hanna får prestigefullt uppdrag i styrelse

Hanna Jörnhammar, 23 år har blivit invald i styrelsen för nätverket Young entrepreneurs of Sweden. Samtidigt som hon flyttade tillbaka till Gotland för bara några veckor sedan.... läs mer »

Gatuchefen beredd att testa salt på vägarna

Det finns flera förslag på åtgärder som ska göra luften bättre i Visby, bland annat att byta ut kalksanden mot granitsand och att minska dubbdäcksanvändningen. Men Isak Malm, avdelningschef på gata-park avdelningen på regionen, vill också testa att använda salt.... läs mer »

På spaning efter framtidsjobbet

Under tisdagen anordnades en yrkes-och framtidsmässa på Södervärnskolan i Visby. Syftet var att vidga elevernas perspektiv om vilka olika yrken som finns.... läs mer »

Bättre luft redan till våren

Krav från EU har gjort att regionen har tagit fram en åtgärdsplan för att minska antalet farliga partiklar i Visbyluften. Eva Ahlin, centerpartist och ordförande i miljö- och byggnämnden, tycker det är bra att EU trycker på.... läs mer »

Svenska spels personal slår larm i öppet brev till öns makthavare

Allt fler ledande befattningar flyttas till fastlandet. Nu uttrycker Svenska spels personal sin oro i ett öppet brev. För vd:n Patrik Hofbauer kom brevet som en överraskning.... läs mer »

Rökdykare släcker brand på Länna

En brand utbröt vid niotiden på tisdagsmorgonen i en källare i Visby. Räddningstjänsten har en rökdykargrupp på plats som har släckt branden.... läs mer »

Klimatet blir årets snackis under Almedalsveckan

Många event, mycket folk och klimatfrågan högst upp på dagordningen. Det är tankarna inför årets Almedalsvecka från projektledaren Mia Sthure.... läs mer »

Fynd från vikingatiden vid Hoburgen

Under helgen hade arkeologer fullt upp med utgrävningar vid Hoburgen på södra Gotland. Precis intill restaurangens parkering fanns sex gravar från vikingatiden.... läs mer »

Det här gäller när du bygger ett attefallshus

... läs mer »

Nu ska partiklarna från gruset bort

Trots att regionen länge känt till att luften i Visby är farlig att inandas så har de hittills inte gjort tillräckligt för att minska de farliga partiklar som sprids med väggruset. Men EU-regler pressar nu Region Gotland att vidta kraftåtgärder.... läs mer »

Polisen prioriterar säkerheten för Almedalsveckans besökare

Polisen ser över säkerhetsläget inför Almedalsveckan i juli. Några detaljer i hur man jobbar bjuder man inte på men fokus ligger i att alla besökare ska känna sig trygga.... läs mer »

Humanistelever anordnade ordtävling för niondeklassare

Elever från humanistprogrammet på Wisbygymnasiet anordnade en tävling i ordkunskap. Tanken var att marknadsföra sitt gymnasieprogram.... läs mer »

Utvecklingsbolag i Stenkyrka vill köpa prästgården

Stenkyrka socken på nordvästra Gotland håller på att starta ett utvecklingsbolag med idag 42 medlemmar som satsat 5 000 var.... läs mer »

Bowlinglaget satsar stort under Island Games

Bowling gör comeback under Island Games. Senast idrottens fanns representerad i spelen var 1999. Anders Jacobsson och Mia Eklöf är uttagna i truppen och har höga förhoppningar.... läs mer »

Hon sprang ensam genom Iran

För tre år sen snörde Kristina Paltén på sig löparskorna och sprang genom Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar. I går kväll besökte hon Almedalsbiblioteket på Gotland och berättade om sitt äventyr.... läs mer »

Så vill polisen förbättra gångfartsområdet i Visby hamn

Region Gotland har frågat polisen vad myndigheten tycker om gångfartsområdet på Skeppsbron och Hamnplan i Visby. Nu har polisen svarat.... läs mer »