Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Region Gotland har tecknat avtal med kritiserat behandlingshem

Sedan i våras kan vuxna gotlänningar med missbruksproblem komma att placeras på ett omstritt HVB-hem i Skåne som drivs av föreningen Narconon, som är en del av scientologirörelsen... läs mer »»»

Elöverkänsliga på Gotland kan få bistånd för bättre livsmiljö

Elöverkänsliga och deras situation på Gotland blir ett fall för regionstyrelsen. Ett medborgarförslag om anpassade boendeformer för elöverkänsliga skall behandlas av de styrande politikerna... läs mer »»»

Augustprisnominerade Lyra Ekström Lindbäck fann kreativiteten på Gotland

En av de nominerade romanerna till årets Augustpris är skriven på Gotland. Det är Lyra Ekström Lindbäcks roman "Ett så starkt ljus" som nominerats. .. läs mer »»»

Arbetsplatsolycka i stenbrott på Gotland

Vid halvfyratiden på måndagseftermiddagen skadades en person i ett stenbrott på norra Gotland... läs mer »»»

Mer stöd från regionen till Birkagården lovar socialnämnden

Socialtjänsten ska vara mer närvarande på härbärget Birkagården, Det enades politiker, Domkyrkoförsamlingen och Röda Korset om på måndagen... läs mer »»»

Alexander Gerndt på väg tillbaka

Den gotländske fotbollsspelaren Alexander Gerndt hoppas på spel i höst igen efter en allvarlig skada... läs mer »»»

Hotell i Visby ska jobba mot prostitution

Hotellkedjan Scandic tar ett krafttag mot sexköp och människohandel i hotellmiljö på nationell nivå. Personal ska lära sig att känna igen olaglig verksamhet... läs mer »»»

Militärens operation utanför Nynäshamn påverkar inte Gotlandstrafiken

Fartyget HMS Stockholm, som ligger utanför Nåttarö i Stockholms södra skärgård, meddelade i dag via komradio att civila båtar måste hålla sig en landmil från fartyget. Under kvällen hävdes avspärrningarna... läs mer »»»

Ubåtsjakten i Stockholms skärgård oroar på Gotland

Just nu pågår ett intensiv underrättelseoperation i Stockholms skärgård. Bland de gotlänningar vi pratat med finns en påtaglig oro, men också skepsis... läs mer »»»

Ny vindkraftkurs på Gotland

Uppsala universitet startar en ny nätbaserad utbildning om vindkraft på Gotland... läs mer »»»

Idén om cykelväg på Gotlands järnvägsspår tas upp på nytt

Cykelvägar på Gotland - i järnvägens spår. Det är en idé som regionens ledningskontor är mer tilltalad av än tekniska nämnden var... läs mer »»»

Fler höstlovsaktiviteter i Visby än på landsbygden

Under höstlovsveckan deltar många gotländska elever i specialarrangerade aktiviteter på ön, men utbudet är större i Visby än på landet... läs mer »»»

Domen i målet med tortyrliknande misshandel dröjer

i dag skulle Gotlands tingsrätt ha kommit med sin dom om de åtalade i målet om tortyrliknande misshandel frias eller fälls, men har skjutit upp domen till torsdag nästa vecka... läs mer »»»

Snö inget diskussionsämne för Gotlands skidåkare

De springer som älgar uppför Snäckbacken i Visby och efter träningen pratar de om pannlampor och handskar. Radio IF besökte en skidträning vid Svaide-Roma i oktober och träffar skidåkare... läs mer »»»

Taxichaufför: Gotlänningar är Sveriges sämsta bilförare

Gotländska bilförare är sämst i Sverige. De använder inte blinkers och vet inte hur man kör i en rondell. Det säger taxichauffören Pålle Redner, som ser många farliga situationer i trafiken varje dag... läs mer »»»

Unga män frias för bilbrand på Gråbo

Gotlands tingsrätt friar två män i 20-årsåldern som åtalats för grov skadegörelse för en anlagd garagebrand på Jungmansgatan i Visby... läs mer »»»

Ny ägare till resaturangen på Visby flygfält

Ägaren till flygrestaurangen i Visby meddelar nu att restaurangen bytt ägare. Övertagandet sker om två veckor, den första november. Nuvarande ägaren har drivit restaurangen sen 2012... läs mer »»»