Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Söker stöd till vanvårdade barn på Gotland

Organisationen Samhällets Styvbarn på Gotland som startade 2013 söker 10 000 kronor i bidrag från regionen för att kunna arbeta med ge stöd åt vanvårdade barn och barn som utsatts för övergrepp i fosterhem eller familjehem... läs mer »»»

Demonstration mot våld och för Kobane

Under lördagen ordas det demonstrationer runt om i världen mot ISIS våld - för Kobane och - för mänskligheten. Även på Gotland blir det en samling under förmiddagen på Stora Torget i Visby innerstad... läs mer »»»

Annie Lööf till centermöte på Gotland

Centerns partiledare Annie Lööf medverkar när Centerns gotlandsdistrikt har sin höststämma i Väskinde bygdegård den 18 november... läs mer »»»

Anna Jakobsson gjorde mål

Endres Anna Jakobsson gjorde ett av målen när Sveriges innebandydamer på fredagen vann över Finland med 12 - 5 i turneringen Euro Floorball Tour. Tävlingen spelas i Prag. Schweitz är nästa lag som Sverige möter under lördagen.. läs mer »»»

Kioskägare i Visby agerar mot spice

Senast under fredagen påträffades två 20-åringar som misstänks för att ha tagit spice. Den ena var så påverkad att han var okontaktbar.Kioskägaren Lisa Jakobsson i Visby agerar nu för att stoppa användandet av spice bland unga på Gotland genom att sluta sälja det cigarettpapper som behövs vid spicerökningen... läs mer »»»

Jul i skyltfönstren två månader före dopparedan

Butikernas julpynt hängs fram allt tidigare. Lagom till allhelgonahelgen pryds skyltfönstren av både adventsstjärnor och ljusstakar. Många verkar tycka att det är lite i tidigaste laget... läs mer »»»

Klar förlust för Visby Roma

Visby Roma förlorade hemmamatchen mot serieledande Huddinge med 0-4 i hockeyns div 1... läs mer »»»

Extreme Biking i GGN:s hjulspår

Första tävlingen i Extremehelgen på Tofta skjutfält startade i dag fredag kl 11. Nästan sju mil på tre timmar i svår terräng gav stora skillnader för de tävlande... läs mer »»»

Feministiskt initiativ ser sin dag som en del av Almedalsveckan

Almedalsveckan förblir åtta dagar lång under 2015. Feministiskt inititiv får en egen dag på måndagen direkt efter den officiella Almedalsveckan då de själv ansvarar för alla arrangemang... läs mer »»»

Polis och anhörig om droger på Gotland

Den senaste veckan ett tiotal gotlänningar förgiftats allvarligt efter att ha använt drogen spice. Anne Hallberg, föreningen Anhöriga Mot Droger på Gotland, och närpolisen Björn Kraft gästade Eter... läs mer »»»

Gotlänning misstänkt för miljonsmuggling av cigaretter

Över 108 miljoner cigaretter och tio långtradare fulla med cigaretter. Nu står en 35-åring gotlänning åtalad i en omfattande smugglingshärva... läs mer »»»

Stabilt hälsotillstånd för skadad 60-åring

Läget är fortsatt stabilt för den 60-årige man som i onsdags kväll kom till akuten på Visby lasarett med livshotande skador... läs mer »»»

Restaurangbuller ska utredas igen

Bullret från restaurang Nunnan vid Stora Torget i Visby kan vara dåligt för hälsan. Det slår Mark- och miljödomstolen fast i en dom om hur högt det får bullra i en bostad ovanför restaurangen... läs mer »»»

Klart med schemat för Almedalsveckan 2015

Almedalsveckan i Visby 2015 genomförs söndag 28 juni till söndag 5 juli för riksdagspartierna, medan Feministiskt initiativ får ha sitt partiledartal måndagen den 6 juli... läs mer »»»

Fängelsedom för grovt rattfylleri

En 35-årig man har dömts till två månaders fängelse för grovt rattfylleri och olovlig körning som även det ses som ett grovt brott... läs mer »»»

Åklagare lägger ner utredning om polsk arbetares död

Åklagaren har lagt ner utredningen om vållande till annans död efter att en polsk arbetare omkom i somras vid arbete på en gård på Gotland. Mannen ramlade genom taket och dog... läs mer »»»

Gotländsk skeppssättning vinnare i fototävling

En bild på skeppssättningen vid Gannarve gård utanför Klintehamn är en av de svenska vinnarna i fototävlingen Wiki Loves Monuments... läs mer »»»