Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Räddningschefen Dick Svennefelt om misstroendeförklaringen

Nu svarar räddningschefen Dick Svennefelt på skrivelsen, där ett nittiotal deltidsbrandmän säger sig sakna förtroende för honom... läs mer »

Gotlandshem ska sälja fastigheter

Det allmännyttiga bostadsbolaget Gotlandshem ska sälja en del fastigheter som inte ger något ekonomiskt överskott eller som har stora underhållsbehov... läs mer »

Havsörn på Gotland hade fågelinfluensa

En död havsörn som hittades vid Näsudden på södra Gotland bar på fågelinfluensa av typen H5... läs mer »

Nittiotal deltidsbrandmän i upprop mot chefen

Räddningstjänstens chef Dick Svennefelts omorganisation blev för mycket. Nu riktar deltidsbrandmän över hela ön en misstroendeförklaring mot honom... läs mer »

Försvaret ändrar på Gotlands terräng

Just nu ägnar sig Försvaret åt att göra förändringar i terrängen, dels för att skapa fördelar för sig själva, dels för att skapa nackdelar för en motståndare... läs mer »

Åklagare yrkar på fängelse för Ferrariförare

Vid rättegången i Gotlands tingsrätt vittnade en polisman att föraren, till den exklusiva sportbilen, körde i minst 100 kilometer i timmen i Visby hamn... läs mer »

Fråga antikexperten Ulf Broberg

Antikexperten Ulf Broberg svarar på frågor om gamla saker mellan kl 11 och 12.Ring 0498-750010 eller eposta.. läs mer »

Utökade lärarutbildningar på Gotland

Från 2017 utökar Uppsala universitet lärarutbildningen på Gotland... läs mer »

Vattennivån i Tingstäde den högsta så här års sedan 2013

Vattennivån i Tingstäde träsk är just nu högre än den varit på tre år vid den här tiden på året. Förklaringen är att hösten varit regnig. Men det behövs mer. Mycket mer... läs mer »

Skira dopänglar i Visby domkyrka

Alla barn som döps i domkyrkan Sankta Maria får en egen glasängel med namn och dopdatum som hängs upp i ett dopträd bredvid dopfunten... läs mer »

Julkalendern del 6: Misstaget

Att först få vara en utvald när man låtsas vara Kimmy. Och sedan bli ett misstag för att man är Sasha. Det är hemskt!.. läs mer »

Lärare tror på ljus framtid för gotländska elever

Det blev som lärare vid Fårösundskolan trodde. Det blev ett bättre resultat för de svenska eleverna i årets Pisa-mätning... läs mer »

Ingen efterfrågan på separata badtider för kvinnor på Gotland

Speciella kvinnokvällar är populära i flera simhallar på fastlandet. Men på Gotland saknas efterfrågan, menar enhetschefen för öns simhallar... läs mer »

Kyrkor vill ordna jobb för EU-migranter

Flera kyrkor på Gotland tillsammans med Gotland Solidaritet hjälper rumänska EU-migranter på ön, och nu vill de ordna riktiga jobb som alternativ till tiggeri... läs mer »

Hovrätten friade den grovt bedrägeri-misstänkte spekulanten till "Bubblan"

Fastighetsaffären som pausades i regionstyrelsen; om försäljning av läkarvillan i Slite, ser ut att kunna återupptas. Spekulanten friad i hovrätten... läs mer »

Forskning från Ar på Gotland anklagas för fusk

Den uppmärksammade forskningen om hur fiskar påverkas av mikroplaster, som delvis gjorts vid forskningsstationen i Ar, har anmälts för forskningsfusk... läs mer »

Problematiskt för föreningar när banker inte tar emot kontanter

Allt färre bankkontor tar emot kontanter för insättning. Och för föreningslivet som hanterar mycket kontanter vid olika evenemang så är det här ett problem... läs mer »