Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Ständig chefsvikarie går i pension

Per Lindskog har varit tf regiondirektör i omgångar, senast hoppade han in som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen. .. läs mer »

Fortsatt politisk kritik mot beslutet om vårdekonomi

Moderaternas gruppledare i regionfullmäktige Simon Härenstam är kritisk till beslutet att vården på Gotland får överskrida sin budget med 80 miljoner... läs mer »

Han öppnar vandrarhem, pizzeria och gym i Stenkyrka

Micke Erixon är en man med många järn i elden. Efter att ha drivit en matbutik i Stenkyrka under sju år är det nu dags för fler projekt. På lördag öppnas dörrarna till det nya vandrarhemmet som ska hålla öppet året runt... läs mer »

Facket anmäler brister i hantering av färjebagage till Arbetsmiljöverket

Felaktigt konstruerade bagagevagnar och tunga lyft är några av bristerna enligt fackförbundet Transport. Men arbetsgivaren Gotlands stuveri tycker att arbetsmiljön blivit mycket bättre... läs mer »

Löpare på Gotland engagerar sig för psykisk hälsa

P18:s löparsektion vill att fler upptäcker känslan man får i löpspåret. Bekymmer krymper och problem lättar av fysisk aktivitet, det har många av löparna lång erfarenhet av... läs mer »

Centerpartist vill få lagligheten prövad i fullmäktigebeslut

Anna Andersson (C) vill att domstol prövar om det var ett lagligt beslut att vården på Gotland får kosta 80 miljoner kronor mer än det finns pengar i budgeten... läs mer »

Nyanlända får hjälp att starta företag

Med 500 000 kr från Tillväxtverket hoppas projektet Snabbspåret hjälpa nyanlända gotlänningar att starta företag - på bara ett par månader. .. läs mer »

Vill inte avskräcka från äventyr

Mathias Risberg och hans besättning planerar att segla en gammal folkträbåt till Spanien utan erfarenheter till sjöss. Seglaren Niklas Carlberg ger dem råd innan avfärden från Visby hamn... läs mer »

Risk för belastningsskador vid bagagehanteringen

Skyddsombud slår larm om att personalen som sköter bagagehanteringen vid hamnterminalerna i Visby och Nynäshamn löper risk att råka ut för belastningsskador. .. läs mer »

Se bilderna från Gotland Runt i Lummelunda

P4 Gotland besökte sockenbor i vardagen i Lummelunda, här kan du lyssna igen och se bilderna som Tomas och Mari tog i socknen... läs mer »

Björn Jansson: Vi kör inte i blindo

Regionrådet Björn Jansson (S) värjer sig mot kritiken från Uppsala-professorn som anser att regionfullmäktige fattat ett olagligt beslut, "kör i blindo" och visar "förakt för vårt system och demokrati". .. läs mer »

Bakslag för Gotlandsbolaget i Stockholms skärgård

Kammarrätten i Stockholm ogiltigförklarar upphandlingen av båttrafiken i Stockholms skärgård, som Gotlandsbolaget köpt in sig i. Och Gotlandsbolaget kan inte överklaga domen. .. läs mer »

Sam Björk - en tänkare och sökare

Sam Björk har jobbat som journalist och informatör. Nu går han i pension och ser fram emot att själv bestämma över sin tid. Och fortsätta söka efter meningen med livet... läs mer »

Stenbrytning väcker oro i Klintehamn

Ökad stenbrytning på södra Gotland kan bli möjligt om utskeppningen från Klintehamns hamn ökar, och det oroar Anita Lifvendahl på orten... läs mer »

Travtränaren Sten O Jansson slutar som proffs

Sten O Janssons stall går mot sitt bästa år någonsin - trots det lämnar han nu in sin proffslicens. .. läs mer »

Gotlands friidrottsatleter laddar inför Island games

Med mindre än ett år kvar till Öspelen på Gotland är uppladdningen i full gång under septembersolen på Gutavallen. .. läs mer »

Osäkert regionfullmäktige beslutade att spräcka vårdbudget

Eva Nypelius (C) påpekade att beslutet att ge hälso- och sjukvårdsnämnden frikort att spräcka budgeten med 80 miljoner kronor är både olagligt och olämpligt... läs mer »