Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

P18 tog säsongens andra vinst

P18 hade det tungt under vårsäsongen och mäktade inte med att ta en enda trepoängare. Nu har laget dock inlett höstsäsongen strålande och inkasserade idag höstsäsongens andra vinst på lika många försök. Detta efter att laget vunnit en målrik bortamatch mot Rynninge med 4-3... läs mer »

Närheten på Gotland gör Lantvärn här mindre nödvändigt

Ett Lantvärn blir det positiva resultatet av branden i Västmanland förra året. Landsbygden får vara beredd på att klara sig själv, säger eldsjälen Elisabet Pettersson, ordförande i Fläckebo-Färnebo LRF-avdelning... läs mer »

Singelolycka i Bro med misstänkt rattfyllerist

Vid halvtvåtiden natten till lördag inträffade en singelolycka singelolycka på länsväg 148 i Bro. Bilen hade hamnat i diket och föraren, som misstänks för rattfylleri, fördes med ambulans till Visby lasarett... läs mer »

Ekonomisk kris i Byggnadshyttan

Det är ekonomisk kris för gotländska Byggnadshyttan som restaurerar gamla byggnader. På måndag har stiftelsen krismöte. - Mer pengar behövs i verksamheten, säger Lars Danielson, som är ordförande i stiftelsen Byggnadshyttan... läs mer »

Hårda regler för att övernatta i husbil på Gotland

Även om parkering är tillåten så får man inte övernatta i husbil på offentlig plats på Gotland. Man får heller inte ställa sig i terrängen, vid sidan av vägen. Men långtifrån alla följer reglerna... läs mer »

Skatt, importerat vin och vattentoalett härstammar från medeltiden

Vad har inbyggd garderob och avloppssystemet i Visby gemensamt? Medeltiden! Gun Westholm, tidigare förste antikvarie på Gotlands museum hittar medeltiden överallt i dagens Visby. .. läs mer »

Trots kall sommar ökar färjeresandet

Trots att det varit en relativt kall sommar hittills så har antalet färjeresenärer ökat. Hittills i år har resenärerna ökat med en procent, men i augusti är ökningen i bokningsprognosen hela tio procent... läs mer »

181 lag tävlar i Kubb-VM

I dag inleddes VM i kubb i Rone. Över ett tusen deltagare tävlar i 181 lag. Många lag kommer från Gotland eller fastlandet men också från Tyskland, Österrike, Schweiz och Norge... läs mer »

Mjölkpriset nära smärtgränsen

Nästa vecka sänker Arla priset med nio öre per kilo mjölk. Anna Öberg är glad att hon inte har skulder i tider som dessa... läs mer »

Fängelse för hot och misshandel

En 44-årig man dömdes i dag av Gotlands tingsrätt till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning... läs mer »

Stavgard firar 40-års jubileum

Det är nu 40 år sen en skolklass hittade en silverskatt vid Stavgard i Burs. Det blev också starten till att bygga en lägerskola där skolbarn kunnat leva järnåldersliv... läs mer »

Svårt med buss till flygplatsen

Området kring Visby flygplats ses just nu över. Bland annat utreder regionen om det går att ha kollektivtrafik dit, men det tror regionens trafikplanerare Kalle Fyhr blir svårt... läs mer »

Snäckhus avgörs i domstol

Bostadsrättsföreningen Snäck och grannar har överklagat bygglovet för tre flerfamiljshus som Hökerum Bygg vill bygga vid Snäck. Det innebär att byggnadslovet nu kommer att prövas i mark- och miljödomstolen... läs mer »

100 körkort återkallades på Gotland

Under första halvåret i år återkallade Transportstyrelsen totalt 100 körkort från gotlänningar. Det innebär en ökning av antalet återkallelser med 5,3 procent från fjolårets siffra på 95 körkort. Den vanligaste orsaken var återkallelse på grund av fortkörning följt av medicinska skäl... läs mer »

Sommarförmiddag i Visby

Amelie von Zweigbergk var dagens gäst hos Anton och Demir. Anna Granath och hennes barn provade hur livet var förr på Bottarvegården i Vamlingbo... läs mer »

Återträff för Visby Sommarteater efter trettio år

För trettio år sedan startade Desiree Edlund Visby Sommarteater med en lång rad amatörer och några professionella skådespelare. Första uppsättningen var 1984 med Min syster och jag, sedan följde My fair Lady... läs mer »

Basketlandslaget vann första matchen

Landslaget U18 i basket med bland andra gotländskan Elin Sjöberg vann den första gruppspelsmatchen i B-EM mot Turkiet med siffrorna 61-51 igårkväll. Nästa motståndare blir Schweiz... läs mer »