text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Foodmark har problem med potatis

Det myckna regnandet ställer till det, inte bara för odlarna. Även Foodmark i Klinte har problem med tillgången till potatis av god kvalité... läs mer »

Alternativ till Romabadet utreds

Under första kvartalet 2018 hoppas Region Gotland ha undersökt de alternativ som diskuteras.... läs mer »

Vaktbolag ska hindra nya bränder på Wisbygymnasiet

En utbränd papperskorg hittades inatt vid Wisbygymnasiet. Vaktbolaget Securitas säger att det kan röra sig om en korg från branden i torsdags.... läs mer »

Julkalendern Marvinter del 16: Skogsrally och skolgårdsångest

Hugo har använt sin eldkraft framför Marans anhängare. Vad ska hända nu? Är han och Lumina avslöjade?... läs mer »

Förlust för Visby Ladies

När Visby Ladies mötte serieledarna Luleå på bortaplan visade det sig bli en övermäktig uppgift. Efter underläge från första perioden skrevs slutresultatet till 86-64.... läs mer »

Partierna viker inte om Gotlandshems försäljning

P4 Gotland sände direkt från Gråbo i Visby, med anledning av att Gotlands regionfullmäktige på måndag beslutar om Gotlandshems försäljning av lägenheter.... läs mer »

Företagare vill överklaga beslut om camping på Galgberget

Bobbo Werkelin, Kneippbyn, och Jonas Henning, Slite strandby, överväger att överklaga att Medeltidsveckans bolag får driva camping på Galgberget under Almedalsveckan.... läs mer »

Julia Bendelin ska öka Gotlands attraktionskraft

Julia Bendelin som driver reklambyrå börjar nytt jobb i januari på Region Gotland som "strateg för gotländsk attraktionskraft".... läs mer »

Killarna i sexan gjorde upp om vem som skulle vara Lucia

I Kräklingbo säger traditionen att skolans Lucia utses bland sexorna. Att det inte fanns någon tjej i klassen spelade ingen roll, tyckte Movitz Staflin och Viktor Karlsson.... läs mer »

Kuststadens vd bemöter socialens oro

Bostadsbolaget Kuststadens vd Magnus Johansson vill lugna socialförvaltningens oro som finns kring boende åt särskilt utsatta.... läs mer »

Hör debatten på Gråbo om Gotlandshem

P4 Gotland sände debatt direkt från Träffpunkt Gråbo, med anledning av att Gotlands regionfullmäktige på måndag beslutar om Gotlandshems försäljning av lägenheter.... läs mer »

Miljonförlust för Leva

Det är fortsatta förluster för bolaget Leva Kungslador, som driver restaurang och gårdsbutik vid Toftavägen i södra Visby.... läs mer »

Gotland får miljoner för att göra gas av matrester och slam

Region Gotland får 12 miljoner kronor för att röta livsmedelsavfall och slam från Klintehamns avloppsreningsverk till biogas. Även GEAB får pengar.... läs mer »

Par tar över Petesgården

Det är klart nu att kommunikatör Mimmi Gibson och skådespelare Tomas Lindström är de som kommer att driva Petesgården i Hablingbo framöver.... läs mer »

Julsånger med Gotlands Lucia

Gotlands Lucia och hennes tärnor stod för veckans livemusik. Om du missade dem kan du lyssna igen fram till tjugondag Knut, när julen dansas ut.... läs mer »

Två bränder på Wisbygymnasiet

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand efter två anlagda bränder på Wisbygymnasiet under torsdagen.... läs mer »

Årets influensa här

De första fallen av årets influensa har nu konstaterats på Gotland. Det är ännu få som insjuknat men fall rapporteras nu från hela landet.... läs mer »