Layoutelement

text bild karta   info, A-Ö
Illustration
Hem

Boende
Företag
Annonser

Kartor
Information

Översikter
Bra att veta
Nyheter

Historia
Fakta
Socknar

Kultur
Natur

Nöje/göra
Utflykter

Fårö
Visby ringmur
Visby ruiner

Vykort

Bilder
Uppdaterat/nytt
Kommentarer
Först, störst

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Lammen från Södra Hällarna på rymmen

De fyra tackor som släpptes på Södra Hällarna för några veckor sen var på rymmen i södra Visby under natten och flera har rapporterat om tackorna på gatorna i området... läs mer »»»

Fick medicinen stulen ur handen

En grov stöld inträffade på Brömsebroväg vid nittontiden igårkväll. En kvinna hade en medicinpåse i handen och en man i 40-årsåldern ryckte den från henne och försvann springande från platsen. Händelsen rubriceras som grov stöld... läs mer »»»

Premiär för Folk, Fä och Flammor

I kväll har gycklargruppen TRiX premiär för sin nya eldföreställning Folk, Fä och flammor i S:t Karins ruin vid Stora torget i Visby. Vår reporter Molly Berggren träffade en av gycklarna några timmar innan premiären... läs mer »»»

Nya regler hotar gotländskt bryggeri

Barlingbo bryggeri hotas när Systembolagets nya regler träder i kraft. Från den första september kommer landets mikrobryggerier vara tvungna att själva bekosta transporten av öl till Systembolagets depå i Örebro... läs mer »»»

Violinisten Linnea Fredricson spelar på Gotland

Violinisten Linnea Fredricson har just nu konserter i olika kyrkor på Gotland. Nästa framträdande är i morgon kväll i Visby domkyrka. Vår reporter Molly Berggren åkte till Lärbro för att vara med under en repetition... läs mer »»»

Sommaren innebär friare regler på förskolan

På Klubbsvampens förskola i Visby försöker man få barnen att känna att det är sommarlov också på förskolan... läs mer »»»

Arbetsgivaren bär på ansvaret enligt lantbrukskonsulten

Ordentliga riskbedömningar ska hindra allvarliga arbetsplatsolyckor säger Dag Björkqvist, lantbrukskonsult och ansvarig för LRFs projekt "Säkert bondförnuft"... läs mer »»»

Grannar överklagar bygglov för vattnets skull

En fastighetsägare på norra Gotland överklagar nu ett byggnadslov till Mark och Miljödomstolen. Anmälaren ifrågasätter påståendet från regionen, länsstyrelsen och bygglovsinnehavaren att "tillgången på dricksvattnet är god i området"... läs mer »»»

Gotländska riksdagskandidater ser klimatförändringen som viktigaste miljöproblemet

Klimatförändringen är det allvarligaste miljöproblemet, det anser fyra av Gotlands fem toppkandidater i riksdagsvalet... läs mer »»»

Oljeföretag fortsätter hoppas på oljeutvinning på Gotland

Företaget Gripen Oil & Gas har ännu inte gett upp hoppet om att hitta olja på Gotland. Vd Niclas Biörnstad säger att de prover man tog i fjol vid Båticke i Anga har visat sig vara av god kvalitet, och nu i somras har man tagit ett antal jordprover som skickats till ett laboratorium i USA för analys... läs mer »»»

En femtonåring åtalas för misshandel av en tolvåring

En femtonåring åtalas vid Gotlands tingsrätt misstänkt för att ha slagit en tolvårig kille i huvudet med flera knytnätvsslag och för att ha sparkat honom i magen när han låg på marken... läs mer »»»

Sidengården i Vall vill väva siden igen

Sidengården planerar att köpa en mekanisk vävstol från Norge... läs mer »»»

Ekeby musikfest vill inte bli större

Ekeby musikfest arrangeras för fjärde året i rad. Det nuvarande lilla formatet räcker väl, tycker arrangörerna... läs mer »»»

Polsk byggarbetare på Gotland dog efter takras

En polsk byggarbetare som arbetade med att lägga tak på en maskinhall vid ett lantbruksföretag på mellersta Gotland klev igår igenom taket och föll sju - åtta meter ner mot ett hårt golv. Mannen dog på plats. .. läs mer »»»

Sommarpratare i P4 Gotland: Håkan Johansson

Redan i tioårsåldern gjorde Håkan Johansson, vd Rederi AB Gotland, sina egna radioprogram med kassettbandspelare. Hans sommarprat handlar om ledarskap, kärlek till musik och att ständigt ställa frågor... läs mer »»»

Nya "Attefallhusen" lockade 15 sökanden på Gotland första veckorna

Hittills har det kommit in 15 ansökningar till Region Gotland om att få bygga så kallade Attefallhus på ön... läs mer »»»

Torkan utgör ingen fara för äppelskörden tror expert

Det torra vädret på Gotland påverkar växtligheten och många undrar om hur det går för äppelskörden i höst. Trädgårdsexperten Gunilla Bremer tror inte att det ska vara någon skada, åtminstone inte ännu. .. läs mer »»»

Meny nyheter (klicka)
Annonser kultur
Annonser natur