text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Jo, ålder är ett hinder

Söka nytt jobb? Gör det, men räkna med att bli åldersdiskriminerad. Även om få arbetsgivare säger det öppet så visar forskning att äldre väljs bort.... läs mer »

Johns kryptiska fantasivarelser tar form i Ann Wolffs ateljé

Skulptören John Jakobsson ser fram emot att få utveckla sin konst i glaskonstnären Ann Wolffs ateljé genom hennes assistentstipendium på 100 000 kronor.... läs mer »

Klart med köpare till Gotlandshems fastigheter

Gotlandshem verkar nu ha hittat köpare till de hyresfastigheter man vill sälja. Men det är ännu hemligt vilka köparna är.... läs mer »

Nystartad förening vill stötta ensamkommande 18-åringar

Tillsammans för ensamkommande på Gotland vill underlätta för ungdomar att bo kvar på Gotland under hela asylprocessen.... läs mer »

Enhetschef socialtjänsten: Hade önskat större ekonomiska ramar för ensamkommande

Regionens boenden för ensamkommande ungdomar får snävare ekonomiska ramar efter att staten minskat ersättningen till kommunerna för mottagandet.... läs mer »

Bobrist bland öns fåglar

Den gotländska landskapsfågeln halsbandsflugsnappare breder ut sig, och det sker på bekostnad av den svartvita flugsnapparen som blir allt ovanligare på ön. Det beror främst på bobrist.... läs mer »

Hussain och Mustafa tvingades flytta när de fyllde 18

I väntan på besked om asyl har ett fyrtiotal ensamkommande artonåringar själva ordnat sitt boende, för att få fortsätta bo kvar på Gotland.... läs mer »

Sjunde raka för Endre och upp i serieledning

Endre är efter sju matcher ännu obesegrade. Laget vann på bortaplan över Karlstad IBF med 6-4. I och med att KAIS Mora förlorade mot Pixbo så ligger nu Endre överst i tabellen.... läs mer »

Visby Ladies besegrade Uppsala

Dramatiskt när Visby Ladies besegrade Uppsala i Damligan. Segern skrevs till  82 -75. Bäst på plan var Ladies nya amerikanska Nick Gilday som gjorde 32 poäng.... läs mer »

Gute lyckades inte nå tredjeplatsen i division 2

FC Gute var tvingade att vinna över tabelltrean Skiljebo för att nå "bronsplatsen" i division 2. Skiljebo det dock för svåra och vann tillslut  enkelt med klara 3-0. Därmed slutar FC Gute - precis som i fjol - på en fjärdeplats.... läs mer »

Öppet möte om planerna på fiskodling i Burgsvik

På torsdag 19 oktober hålls ett allmänt möte på biblioteket i Burgsvik, där projektgruppen för en fiskodling i Burgsvik ska berätta mer om sina planer.... läs mer »

Projekt ska ge unga skräddarsytt stöd att klara vardagen

Unga med funktionsnedsättning ska få hjälp att orka med sin vardag och arbete i ett nytt treårigt gotländskt projekt.... läs mer »

Thomas Bodström stoppas från att bli landshövding

Sommarfåröbon Thomas Bodström blir inte landshövding i Stockholms län. Han kommer heller inte att få något avgångsvederlag, säger civilministern.... läs mer »

Stor show av Alma Nygren

Alma Nygren gjorde två mål och spelade fram till ett, när Hammarby vann med 6-1 mot Kif Örebro i lördagens match i damallsvenskan.... läs mer »

Visby IBK vann med minsta möjliga marginal

Båda Visby IBK och Karlstad IBF var obesegrade innan dagens match. På sin hemmaplan inför en storpublik på 1.257 personer vann Visby IBK med 7-6.... läs mer »

Visby Roma förlorade borta mot Valbo

Visby Roma förlorade trots ledning med 2-0 när det var tretton minuter kvar av matchen. I NickBack arena vann Valbo HC med 3-2.... läs mer »

Landshövdingen i Bergmancentrets styrelse

Gotlands landshövding Cecilia Schelin Seidegård blir ny ledamot i styrelsen för Bergmancenter.... läs mer »