Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Musikalkompaniet på Gotland är igång igen

Efter ett års uppehåll ska Musikalkompaniet upp på scenen igen. Vilken musikal som ska spelas nästa år är ännu hemligt, men snart blir det audition. .. läs mer »

Häktad knivman förnekar brott

Idag häktades den 22-årige man som sköts av polis i Visby i måndags samband med att han dragit kniv... läs mer »

Snabbutredningen: Skydda hela Ojnare

Länsstyrelsen på Gotland anser fortfarande att hela området kring Bästeträsk och Ojnareskogen ska bli Natura 2000-område. "Inget område kan ersätta Bästeträsk".. läs mer »

Försvaret söker militärledning till Gotland

Skaraborgs regemente P4 i Skövde har inlett sökandet efter de militärer som skall leda nya Stridsgrupp Gotland... läs mer »

Flygvapnet övar att möta angrepp mot Sverige

Det bullrar i luften över Gotland de närmaste dagarna och nätterna, när en stor flygvapenövning genomförs över södra Sverige... läs mer »

De nya militärerna på Gotland tros öka i antal

Det nya försvaret på Gotland börjar ta form, men det börjar bli bråttom om tidsplanen skall hålla. Hans Håkansson, Gotlandsgruppens chef, gissar att 180 nya heltidsmilitärer får börja i tält och baracker. .. läs mer »

Rekordmånga deltog i Blodomloppet

För tionde året sprangs på torsdagskvällen "Blodomloppet" i Visby. Nytt rekorddeltagande med nästan 2000 deltagare konstaterade Vif Gute friidrotts tävlingsledare Åsa Larsson sedan många efteranmält sig... läs mer »

Röda korset ställs utanför regeringens jobbsatsning

Extratjänsterna i välfärden kallas den satsning som ska träda in när Fas 3 läggs ned och regeringen har tidigare varit öppen för att ideella föreningar skulle kunna ta del av dem. Men nu har regeringen nej till detta och Röda korset är en av organisationerna som kommer att förlora sina praktikanter och statliga bidrag... läs mer »

Från Tom Waits till Carl Orff med Gotlandsmusiken

Gotlandsmusiken har presenterat sitt säsongsprogram, som är ett brett program med såväl internationella gäster som jazz och romantisk körmusik... läs mer »

Poliser positiva till elpistoler

Polisfacket skulle gärna ha elpistoler i utrustningen, säger Mattias Wallin ordförande för facket Polisförbundet på Gotland, som ser flera fördelar med elpistol... läs mer »

Uteblivna EU-pengar påverkar inte kryssningskajen i Visby

Den planerade kryssningskajen i Visby fick inga EU-miljoner till infrastruktursatsningar. Men det påverkar inte den ekonomiska kalkylen för bygget, enligt Bertil Klintbom som är regionens internationelle strateg... läs mer »

Ont om vigselförättare till populärt bröllopsdatum

De trodde att de valde ett unikt datum. Men det visade sig att många andra par planerade att gifta sig på Gotland tredje helgen i augusti... läs mer »

Köp av mobiltelefon vanlig skuldfälla för ungdomar

Unga gotlänningar, under 25 år, är de i Sverige som ofta hamnar i skuldfällor. Ofta direkt efter första köpet av en mobiltelefon... läs mer »

Tyngder i havet förankrar kryssningskaj

Priset på byggnationen av den planerade kryssningskajen i Visby kan komma att bli annorlunda. Det beror på att det diskuteras en helt annan konstruktion än den som först var påtänkt... läs mer »

Regionen vill spara på företagsavfall

Tekniska nämnden vill inte bara spara på enskilda vägar och kollektivtrafik utan diskuterar även sophanteringen. Bland annat vill tekniska nämnden dra in en miljon kronor årligen på att inte längre ta emot avfall från företag på återvinningscentralerna... läs mer »

Gotland Runt kan få Stora radiopriset

P4 Gotlands program Gotland Runt, som varje vecka besöker olika socknar på Gotland, har nominerats till Stora Radiopriset 2015 i klassen årets lokalradio... läs mer »

Nya sporthallen dyrare än beräknat

Den nya sporthallen på Visborg kan bli ännu dyrare än beräknat. Den beräknades kosta 92 miljoner kronor från början, men det har sedan tillkommit extra utrustning som regionen beställt... läs mer »