text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Proppen ur när strömmen går

Gotlands strömavbrott finns dokumenterade i Nils Bomans mobiltelefon. Hundratals sms får han varje gång det händer. Är han för långsam så töms sjukgymnastikbassängen i Slite på allt vatten när strömmen går.... läs mer »

Gotlandshem: Vi kommer att jobba med tryggheten

Micke Erixons butik vid Bingeby i Visby har utsatts för skadegörelse och personalen har hotats. Även Gotlandshem har märkt en viss orolighet i området.... läs mer »

Centerpartiet: Kommer inte kompromissa i frågan

Centerpartiet på Gotland säger nu att öppnandet av Romabadet är en av partiets viktigaste frågor och en fråga som partiet inte kommer kompromissa bort.... läs mer »

Polisen: Vi tar det på allvar

Micke Erixons butik vid Bingeby i Visby har utsatts för skadegörelse och personalen har hotats.... läs mer »

Ny veterinärmottagning på Gotland

I den gamla macken i Havdhem startar det snart en privat veterinärmottagning. Det är Maria Eriksson som varit ambulerande veterinär som utökar.... läs mer »

Trivsel och oro samsas på Bingan

Hur upplever de boende på Bingeby sitt eget område? Många trivs i sitt kvarter, men det finns också sådant som oroar och skapar otrygghet i området.... läs mer »

Minskar sitt koldioxidutsläpp med hundratals ton

Första steget mot fossilfritt lantbruk togs idag på gården Bols i Havdhem som nu tankar sina maskiner med rapsbränsle, så kallad RME, rapsmetylester.... läs mer »

Lantmäteriet chockar fiberföreningen i Fleringe/Lärbro

Lärbro Fleringe Fiberförening har fått en ekonomisk kalldusch. Lantmäteriets arbete med föreningens ansökan om ledningsrätt väntas kosta 1,6 miljoner.... läs mer »

ICA i Roma vintersäkrar butiken

Efter branden i våras flyttade ICA-butiken in i ett tillfälligt paviljongtält intill gamla sockerbruket. Hur länge butiken kommer vara inhyst i det tillfälliga tältet är ännu oklart och därför vintersäkras nu butiken.... läs mer »

C utesluter i stort sett samarbete med S

Dörren är inte stängd, men "i princip". Så kommenterar Eva Nypelius (C) ett eventuellt samarbete mellan Centerpartiet och Socialdemokraterna nästa mandatperiod.... läs mer »

Hot och skadegörelse – Bingebyhallens vardag

Micke Erixon tog tidigare i år över matbutiken på Bingeby i Visby, och den första tiden har präglats mestadels av tråkigheter.... läs mer »

Kraftig ökning av sjuktransporter spräcker budgeten

Det har flugits sjuka gotlänningar för drygt två miljoner mer i år jämfört med samma period förra året.... läs mer »

Louise Etzner Jakobsson VM-femma i paradressyr

Det blev ingen medalj för gotländska Louise Etzner Jakobsson under i VM i paradressyr på tisdagen. Femteplatsen innebär dock att hon får tävla vidare i küren till helgen.... läs mer »

Teateråret har startat

I dagarna presenterar Länsteatern på Gotland sitt program för den kommande hösten och våren. Temat för året är vi bygger vidare.... läs mer »

Drabbade bönder bjuds till fest

Efter en sommaren som har varit torr och hård för många lantbrukare bjuds de nu till fest.... läs mer »

Flygplatsen kan fjärrstyras i framtiden

Regeringen har återigen aktualiserat frågan om att införa fjärrstyrning av Visby flygplats. Därför ska nu Luftfartsverket undersöka vilka effekter en sådan förändring skulle medföra.... läs mer »

Dröm för att skapa nytt

Docent Jenny Helin och filosofie doktor Matilda Dahl ska forska om drömmarnas betydelse för att bli entreprenör.... läs mer »