text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

LIVE: Visby Ladies tar emot Högsbo Basket

För vidare avancemang till slutspelet för Visby Ladies gäller bara en sak i matchen mot Högsbo - vinst. Samtidigt krävs att Wetterbygden förlorar sin match mot Alvik.... läs mer »

Romabadet byggs inte om

När skolpolitikerna sammanträdde på onsdagen diskuterades ett tjänstemannaförslag om att Romabadet skulle byggas om till gymnastiksal. Men förslaget röstades ner.... läs mer »

Fotbollstränare positiv till nya spelregler

FC Gutes ungdomstränare Peter Rudberg tror att de nya spelformerna för barn och ungdomar kommer att göra fotbollen mer rättvis.... läs mer »

Sex miljoner back efter två månader för sjukvården

Hälso- och Sjukvårdsnämnden redovisar sex miljoner kronor i underskott de första månaderna på året. Främst är det fortsatt hög användning av hyrläkare och mycket förskrivning av läkemedel som är orsaken, men utomlänsvården är också dyr, menar ordföranden Mats-Ola Rödén.... läs mer »

Strömmen tillbaka efter trafikolycka

Vid lunchtid körde en kranbil ner en elledning vid ICA Maxi-rondellen i Visby. Strömmen är tillbaka, men fjärrvärmen är fortfarande påverkad av avbrottet.... läs mer »

Delar av Gotland strömlöst efter trafikolycka

En huvudelledning har rivits ner vid Ica Maxi-rondellen efter en trafikolycka.... läs mer »

Hör arkitekten Anna Chavepayre

Hamra ateljébostad får det prestigefulla Kasper Salin-priset. Det är första gången som en privatbostad vinner priset. Arkitekten Anna Chavepayre beskriver arbetet med huset som ett unikt samarbete med beställarna.... läs mer »

Först ut med att satsa på bostadsrätter i Lärbro

För tre år sedan köpte Anna och Johan Melin en del av det gamla äldreboendet Forsagården i Lärbro av Svenska Kyrkan. Nu står sex bostadsrättslägenheter redo för inflyttning.... läs mer »

Så ser utmaningarna ut för den gotländska cancervården

Igår var Regionalt cancercentrum på Gotland för att diskutera cancervården och hur man ska arbeta inom sjukvården framöver.... läs mer »

Nu börjar militären skjuta på södra delen av Tofta skjutfält

Utvidgning av skjutfältet är ett måste för att kunna utbilda fler soldater menar försvarsmakten på Gotland.... läs mer »

Föräldrar uppmanas hålla förskolebarn hemma

Bristen på vikarier har fått förskolor i Visby att vädja till föräldrar att hålla sina barn hemma, allt för att minska antalet barn på förskolan.... läs mer »

Silver för Jimmy Andersson i Special Olympics

Dressyrryttaren Jimmy Andersson red hem ett silver i sin division under tisdagens tävlingar vid Special Olympics som avgörs i Abu Dhabi.... läs mer »

Prestigefyllt arkitektpris till Hamra ateljébostad

Hamra ateljébostad får Kasper Salin-priset, för sin höga arkitektoniska kvalitet. Juryn beskriver huset som en sinnrik experimentlåda med oväntade lösningar.... läs mer »

Här är vinnarna på årets UF-mässa

UF-företaget På riktigt tog hem priset som årets UF-företag på Gotland, i samband med mässan på WIsby Strand.... läs mer »

Lars Engelbrektsson: Lycka till som vilde

Efter regionfullmäktigeledamoten Tina Benthammars avhopp från SD säger partiets ordförande Lars Engelbrektsson att man trots att vågmästarrollen försvinner kommer att kunna påverka både regionstyrelse och fullmäktige.... läs mer »

Avhoppad sverigedemokrat blir moderat

Tina Benthammar har begärt utträde ur Sverigedemokraterna och kommer att rösta med Moderaterna i regionfullmäktige på Gotland.... läs mer »

Pådrag efter brand i tankfartyg

Det blev pådrag i morse efter att en tanker sydost om Gotland larmat om brand ombord. Räddningshelikopter och kustbevakningsfartyg larmades ut, både från Sverige och Lettland.... läs mer »