Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Kryssningskaj kan försvåra för Gotlandsfärjorna

Destination Gotland kommer nu med synpunkter på kryssningskajen. Det kan vara så att den ligger för nära inloppet till Visby hamn vilket kan försvåra för Destination Gotlands färjor att gå in i hamnen vid hårt väder... läs mer »

Radio IF sammanfattar sportåret på Gotland 2014

Hanna Sihlman sammanfattar det gotländska sportåret tillsammans med Carl-Henrik Fridén på GT-sporten och så pratar de sportminnen från året som gick. Vilka är dina bästa sportminnen från 2014? Berätta och kommentera!.. läs mer »

Tio år efter tsunamin

Annandag jul 2004 förändrade många svenskars liv. Kaj och Ing-Marie Svensson från Visby var två av gotlänningarna som var i Thailand för tio år sedan... läs mer »

Singelolycka i Björke

Fyra personer har förts till Visby lasarett efter en trafikolycka i Björke vid fyra tiden nu på eftermiddagen. Enligt polisen ska en person ha blivit allvarligt skadad. Vad som orsakade olyckan är däremot ännu inte känt... läs mer »

Mamma dömd för barnmisshandel

En kvinna i 40-års åldern har av Gotlands tingsrätt dömts till ett års fängelse för att vid upprepade tillfällen ha hotat och misshandlat sina barn... läs mer »

Saltvatten flödar in i Östersjön

Just nu flödar stora mängder med salt- och syrerikt vatten in i Östersjön, något som har goda effekter för innanhavets miljö och levande organismer... läs mer »

Amerikan förstärker Visby Roma

Ishockeyklubben Visby Roma har skrivit kontrakt med Joe Devin för resten av säsongen. Spelaren har den här säsongen varit assisterande kapten i laget South Carolina Stingrays... läs mer »

Ökad ubåtsaktivitet bakom ilandflutna rökljus tror försvaret

De ryska u-båtsföremål som flutit iland på Gotland den senaste tiden är av äldre modell, från 60-talet och 70-talet. Det säger Göran Sjöström, minkrigsanalyscentralen, vid fjärde sjöstridsflottiljen... läs mer »

Musikfond till Tristans minne

Tristan Björlings familj instiftar nu en minnesfond för att vårda artistens minne och vill med fonden stötta andra lovande unga musikbegåvningar med anknytning till Gotland eller Öland... läs mer »

Boy Larssons insamlingar på Gotland i år närmar sig 100 000

Visbybon Boy Larssons hjälpverksamhet har under året har hittills betalat ut drygt 94 000 kronor till olika välgörande ändamål på Gotland och utomlands... läs mer »

Över 400 000 flög till och från Visby

Röda mattan rullades i dag ut på Visby flygplats för att ta emot den 400 000:e passageraren i år. Inte under de senaste 20 åren har så många rest med flyg mellan Gotland och fastlandet... läs mer »

Boy Larsson Gotlands tomte 2014

Det blev Boy Larsson som röstades fram av er lyssnare som Gotlands tomte 2014. Han fick 158 röster av totalt 445 röster på telefon och här på webben... läs mer »

P4 Gotland stöper ljus i Stånga

På Rangs Hantverksgård i Stånga kan man lära sig stöpa egna ljus. P4 Gotland fick chansen att prova på hantverket. .. läs mer »

Trafikolycka mellan Visby-Vibble

Tre personer fick föras till lasarettet efter en trafikolycka på Toftavägen, mellan Visby och Vibble, i dag vid 11-tiden... läs mer »

Katter i Klinte omhändertas

Länsstyrelsen beslutade i början av december att omhänderta två katter som lämnatas utan tillsyn i en lägenhet i Klintehamn. Katterna hade då lämnats ensamma utan tillsyn i över en vecka... läs mer »

Regionen ersätter förstörd tvätt i Fårösund

Regionen betalar kemtvätt för en kvinna i Fårösund som fick kläder förstörda i tvättmaskinen, efter att vattenledningen grävts av. Den bruna sörjan i kranen behöver hon inte betala för... läs mer »

Gotlänning skriver på för Sirius i superettan

Den gotländske målvakten Lukas Jonsson har nu skrivit ett tvåårskontrakt med fotbollsklubben Sirius... läs mer »