Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Olagligt att folkbokföra sig på en adress där man inte bor

Tidigare idag berättade vi om föräldrar som folkbokför sig i Visby för att barnen skall få gå i en specifik Visbyskola. Detta trots att man inte bor där. Skatteverket har nu uttalat sig i frågan... läs mer »

Projektet "Klart vatten" har mycket att göra

Nu växer handläggningstiderna och det är svårt att hinna med alla ansökningar om att förbättra enskilda avlopp. 500 ansökningar väntas ha hunnit samlas på hög innan årets slut. .. läs mer »

Flygvapnet övade över Fårö

Flygvapnet övade på tisdagen i lufttankning av sina plan. Det handlade alltså inte om kränkning av det svenska luftrummet, utan var en ren övning meddelar Försvarsmakten... läs mer »

Stor brist på svensklärare

Nu uppmanas lärare på Gotland att vidareutbilda sig i Svenska som andraspråk inför det ökande flyktingmottagande. Alf Nilsson, utbildningschef, berättar att det även saknas studie och yrkesvägledare som kan guida in i det svenska samhället.. läs mer »

Regionen klarar inte av att sköta sina egna reningsverk

Det är den egna miljö- och hälsoskyddsnämnden som fått nog för att avloppsreningsverket vid Sudersand på Fårö fortfarande inte fungerar som det ska... läs mer »

Fortsatt underskottet för sjukvården på Gotland

För hela året pekar prognosen på ett minus på 95 miljoner för hälso- och sjukvården på Gotland... läs mer »

Tvist om sanering löst

Nu är det klart hur mycket köparna fick för saneringen av den förorenade trädgården vid Backgatan i Visby... läs mer »

Gotland tappar i Lärarförbundets skolranking

Gotland har sjunkit i Lärarförbundets ranking över landets bästa skolkommuner. Gotland hamnar i år på 39:e plats, jämfört med 17:e plats förra året... läs mer »

Gotländskt skolkök bland Sveriges bästa

Orionskolans kök i Visby finns med på White guide juniors lista över Sveriges bästa skolrestauranger... läs mer »

Pengar saknas till badtider i Fårösund

Det finns ännu ingen lösning på frågan om allmänhetens bad i simhallen i Fårösund. Det är en knepig fråga tyckte regionrådet Björn Jansson (S) när regionfullmäktige diskuterade frågan... läs mer »

Krav på ny prövning av SMA Minerals stenbrytning i Bunge

Motparter i målet med SMA Minerals stenbrytning i Bunge tycker att det krävs en ny domstolsförhandling i Mark- och miljööverdomstolen. Detta efter att regeringen beslutat att marken där bolaget vill utvidga det nuvarande kalkbrottet ska bli Natura 2000-område... läs mer »

Familjer spökskriver sig för barnens skolgång

Flera familjer skriver sig tillfälligt på adresser som de inte bor på. Det för att deras barn ska få gå i populära Visbyskolor fast barnen egentligen skulle ha gått i en annan skola... läs mer »

Spädbarn räddades av Destination Gotlands personal

Ett spädbarn i en barnvagn som hamnat i vattnet i Visby hamn i förmiddags, räddades av personal från Destination Gotland som höll på med en övning i hamnen, uppger helagotland.se på nätet... läs mer »

250 skolkuratorer på konferens i Visby

Som skolkurator jobbar man ganska ensam och saknar ofta ett arbetslag om man har många skolor som arbetsområde. Men för att slippa vara så ensamma träffades i veckan 250 av Sveriges kuratorer på Wisby Strand på en årlig konferens... läs mer »

Vinst i konditormästerskapen

Tillsammans med sin lagkamrat Helena Henriksson tog Johnny Gudinge från Follingbo hem första priset för bästa smak i nordiska konditormästerskapen. .. läs mer »

Enstaka besök av hemsjukvården blir gratis

Avgifterna för hemsjukvård infördes 2012. Just nu kostar ett enstaka hembesök 300 kronor, men förslaget är alltså att det ska bli gratis efter årsskiftet... läs mer »

Uppdraget till kommunerna: jobb och bostad

Just nu pågår ett möte i regeringskansliet där politiker från kommuner över hela landet deltar för att hitta lösningar för mottagande av flyktingar. Från Gotland är Meit Fohlin, socialdemokratiskt regionråd, där med tf. regiondirektör Per Lindskog... läs mer »