Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Ny skola på gång i norra Visby

Flera skolor i Visby har det trångt med överfulla klasser. Men nya skollokaler kan inom ett par år komma att ordnas i Wisbygymnasiets lokaler på norr.... läs mer »

Socialförvaltningen JO-anmäld

Socialförvaltningen på Gotland har anmälts till JO.Förvaltningen brister i sin myndighetsutövning på grund av underbemanning, enligt anmälan.... läs mer »

RFSU vill ha mer lust och mindre pekpinnar

Tonårsaborter, klamydia och sexuella övergrepp brukar det handla om. Det är för lite lust när man pratar sexualkunskap med ungdomar, enligt RFSU.... läs mer »

Region Gotland uppmanas ta ansvar för outbildad vårdpersonal

Regionen måste erbjuda utbildning för undersköterskor som saknar utbildning, tycker Tina M Larsson på Vård- och omsorgsprogrammet.... läs mer »

Marcus Nobell tillbaka till FC Gute

FC Gute har rekryterat anfallaren Marcus Nobell. Han är född 1988 och gotlänning och värvas från Enskede IK. Han lämnade Gute 2014.... läs mer »

Gotlands riksdagsledamöter om Kinberg-Batras invit till SD

Anna Kinberg Batra (M) vill samarbeta med Sverigedemokraterna. Jesper Skalberg Karlsson (M) och Hanna Westerén (S) kommenterar.... läs mer »

Nya bussar till kollektivtrafiken

Nu är Gotlandsbuss nya bussar på plats på ön. Under torsdagen fick chaufförerna utbildning och om två veckor ska de vara i trafik.... läs mer »

Utställning visar hur vi kategoriseras

Utställningen handlar om människans benägenhet att kategorisera sig själv och andra, därav namnet "stämplad".Testa dig själv för att bli stämplad!... läs mer »

Vattenledning sprack i Sanda

Den kommunala vattenledningen söder om Sanda, vid Svanviksvägen gick sönder och boende uppmanas koka vattnet , enligt Region Gotland.... läs mer »

Livstidsdömde Spoon Jacksons poesi tonsatt

Simon Jakobsson på Gotland har nu tonsatt Jacksons dikter som han skrivit innanför fängelsemurarna.... läs mer »

Rekordmycket sjöfågel vid Gotland

Det är ovanligt många sjöfåglar längs öns kust nu. Rekordet 23 000 fåglar noterades under tre dagar, enligt Magnus Martinsson på länsstyrelsen.... läs mer »

Klinte vann mot Fårösund i Vi i femman

I den andra kvartsfinalen av Vi i femman i P4 Gotland, vann femmorna från Klinteskolan med 35 - 32 mot Fårösundsskolan.... läs mer »

Stopp hävt för hemtjänstföretag

De mest akuta bristerna är fixade. Det räcker för att hemtjänstföretaget som stoppades från att ta emot nya kunder får göra det igen, trots att företaget fortfarande utreds.... läs mer »

Vinst för Visby Roma

Visby Roma började bra borta mot Väsby och hade ledningen med 3-0. Väsby kom ifatt till 3-2 men Visby Roma höll undan och lyckades få med sig tre poäng.... läs mer »

Frågor om vatten när Cementa höll samrådsmöte

Cementa planerar att utöka sin kalkbrytning i Slite och Filehajdar. Vatten var en av frågorna som dök upp vid samrådsmötet.... läs mer »

"Tragiskt att det ska bli negativt direkt"

Skandal, ett skämt, ridsporten är en sekt. De negativa reaktionerna lät inte vänta på sig efter att hoppryttaren Peder Fredricsson fick Jerringpriset. Hoppryttaren Michelina Nordberg och fotbollsspelaren Bella Nilsson tycker att det låter som dåliga förlorare.... läs mer »

Krav på skadestånd efter kränkning i skola

Barn- och elevombudet kräver 10 000 kronor skadestånd av Region Gotland för kränkning av en gotländsk elev.Det var i höstas som eleven uppmanades att lämna klassrummet och lugna ner sig annars skulle hans beteende filmas och visas för föräldrarna. Så blev det inte och situationen kunde redas ut.Den anställde, som ska ha kränkt eleven, har fått andra arbetsuppgifter.... läs mer »