text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Gutavallen inte redo för seriepremiär

Med bara två veckor kvar till seriepremiär är Gutavallen fortfarande inte redo för spel. Men trots kyla, tjäle och väta hoppas man på att FC Gute:s premiär kan spelas på planen.... läs mer »

Tillståndet fixat - grönt ljus för GGN

Endurotävlingen Gotland Grand National har fått sitt tävlingstillstånd godkänt efter att den nybildade klubben EMX Gotland, Enduro- och Motocrossklubb Gotland fått tillstånd av Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet.... läs mer »

Tran-ström till ön

Ett av de säkraste vårtecknen har anlänt till ön. P4 Gotland har fått in rapporter om att tranor siktats både i Garda, Paviken och på Fårö.... läs mer »

Svårt att hitta barnmorskor trots mer pengar

Trots att sjukvården på Gotland får 10 miljoner av Socialdepartementet till förlossningsvården är behövliga, så kommer det vara fortsatt svårt att hitta barnmorskor.... läs mer »

Fredrics tuffa utmaning

I Jokkmokk är det på lördags dags för Nordenskiöldloppet. Fredric Dahlgren är redo för de 22 mil i skidspåren som väntar honom.... läs mer »

Campus Gotland satsar på mer forskning

Under de första fem åren som Campus Gotland tillhört Uppsala Universitet så har man satsat på att få hit utbildningar och studenter, men nu vill man fokusera på att utveckla forskningen.... läs mer »

Bilder av gotländska själen blir bok

Fotografen Tommy Söderlund ger nu ut en bok om sitt 40-åriga liv som bildberättare. I boken, med titeln Intill, har Tommy samlat händelser och personer som berört honom.... läs mer »

Skaderisk för sto, hingst och människa

Efter rapporteringen om att hästsperman kan hinna dö på posten efter de förlängda leveranstiderna, och att det här är ett stort problem, undrade många på P4 Gotlands facebook-sida varför inte hästar träffas och göra föl tillsammans.... läs mer »

Nancy Yussef vill skapa förändringar

Företagarna Gotland har utsett en ny ordförande - Nancy Yussef, som idag driver en restaurang och tre frisörsalonger. Hon hoppas kunna bidra till en hel del förändring och nya perspektiv.... läs mer »

Mer betalt om kor går ute

Bönder som låter sina kor gå ute och beta länge ska få bättre betalt för sin mjölk eftersom den kan säljas med en speciell märkning.... läs mer »

110 brottsoffer kan inte identifieras

Polisens IT-forensiker Johan Karlström som säkrat spår i den misstänkte pedofilens dator och telefon önskar en ny lagstiftning.... läs mer »

Miljoner satsas på hjärtsjuka

Hälso- och sjukvårdsnämnden vill att det satsas på hjärtpatienter på Gotland. Ballongvidgning, alltså vidgning av hjärtats kranskärl, kan komma att utföras ön.... läs mer »

Ulf Palmenfelt får pris för folkligt berättande

Folklivsforskaren Ulf Palmenfelt prisas för kunskapspridning om muntligt och folkligt berättande. Det är föreningen Liv i Sverige som delar ut sitt Trampcykelpris.... läs mer »

Därför behövs galorna

Ungdomsgalor, musikgalor, idrottsgalor och filmgalor. Numera finns det en gala för nästan vad som helst, och senaste tillskottet är en seniorgala som ska hållas i Visby om några veckor.... läs mer »

Hör hela reportaget hemma hos Ulf Palmenfelt

Folklivsforskaren Ulf Palmenfelt prisas för kunskapspridning om muntligt och folkligt berättande, av föreningen Liv i Sverige, som delar ut sitt Trampcykelpris. Reporter Ulrika Uusitalo Fernholm träffade honom hemma i lägenheten i Visby.... läs mer »

"Fler får idrotta samtidigt som regionen sparar pengar"

Region Gotland vill spara pengar på att förändra idrottsundervisningen på gymnasiet.... läs mer »

Nybygge eller renovering - ny skola behövs

Barn- och utbildningsnämnden vill bygga en ny skola i på A7-området Visby, där Alléskolan ligger eftersom Visby växer och antalet elever ökar. Men Centerpartiet och Moderaterna vill hellre se en renovering av Alléskolan.... läs mer »