Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Örnar stoppar vindkraftsplaner

Vindkraftsbolaget Onshore Forsvidar AB lägger ner sin satsning på vindkraft på Gotland. Det efter att domstolen sagt nej till att bolaget får sätta upp fem verk i Hangvar. Ett nyupptäckt örnbo satte stopp för planerna. .. läs mer »

Ont om säkra badplatser på Gotland

Det finns få livräddare på svenska badplatser. På Gotland är det endast Tofta strand som har en livräddningsstation. Kommentera #säkerbadplats i sociala medier.. läs mer »

Centerpartiet kritiserar indragen snöröjning

Tekniska nämnden har belsutat att dra in på pengarna till snöröjning av de enskilda vägarna på Gotland. Det handlar om en besparing på 1,8 miljoner kronor... läs mer »

Här planteras till Tarkovskijs minne

En magnolia i ett hål tilldrog sig stor uppmärksamhet i Visby på onsdagen. Men så är det också en alldeles särskild magnolia tillägnad en av filmhistoriens största regissörer... läs mer »

Hotet om indraget stöd oroar anställda i Botaniska

Beslutet om Region Gotlands stöd till Botaniska trädgården i Visby ska dras in sköts på onsdagen upp till hösten. Men för de anställda är det svårt med ovissheten... läs mer »

KU-politiker vill att medborgarna får säga sitt om storregionen

Andreas Norlén (M), ordförande i riksdagens konstitutionsutskott, vill tillsammans ytterligare KU-ledamöter att gotlänningarna och stockholmarna får säga sin mening om den nya storregionen... läs mer »

Unga Roma tar upp flyktingkrisen

Teatergruppen Unga Roma spelar i år Miranda Mirakel, ett drama om längtan, missförstånd och drömmen om att vara tillsammans... läs mer »

Vattentrycket sänks efter Almedalsveckan

Region Gotland har bestämt om bevattningsförbud över hela ön (utom Fårösund) från måndag 4 juli. Den 11 juli införs trycksänkning i regionens ledningsnät i Visby och Ljugarn... läs mer »

Mats Sundberg är "rösten på båten"

Mats Sundberg heter mannen som är rösten bakom den säkerhetsfilm som visas på Destination Gotlands båtar till och från Gotland... läs mer »

Stopp för kontant betalning på bio

Från första juli kommer Biostaden Borgen i Visby inte längre ta emot kontanter av biobesökarna... läs mer »

Sista inspektionen av anläggningar inför Island Games

Just nu kommer representanter från de 24 öar som ska delta i Island Games 2017 på Gotland till ön... läs mer »

Örjan har sammanfört sina idoler Allan och Allan

Örjan Herlitz ville göra en föreställning byggd på texter av sina två idoler Allan Edwall och Allan Nilsson. Under arbetet upptäckte han att de två har mer gemensamt än han först trodde... läs mer »

P4 Gotlands guide till Almedalen del 3: Nå ut

Entreprenören Pigge Werkelin fortsatte vår guide till Almedalen med att ge tips om hur man når ut med sitt budskap under politikerveckan... läs mer »

Ny amerikanska till Visby Ladies

Basketlaget Visby Ladies har gjort klart med amerikanska Taylor Gault som kommer att spela med Ladies säsongen 2016/2017... läs mer »

Volontärer protesterar när asylboende läggs ned

Många var upprörda när Migrationsverket på tisdagen informerade volontärer i Öja om att asylboendet Björklunda ska stänga... läs mer »

Följ Mervats nya liv på Gotland

Efter många månaders flykt från hemmet i Aleppo, Syrien, hamnade familjen Qasem i prästgården i Garda... läs mer »

Oenighet om skötseln av populära badstränder

Det råder fortfarande stor oenighet om vem som egentligen bär ansvaret för städning och toaletter på populära stränder på Gotland. .. läs mer »