Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

Laga riktig Texas Chili

Richard Kjellstedt och Björn Eriksson lagade det de kallar "riktig" chili när de kom till Maris Café en härlig majdag. Tycker du att chilin blir för het kan du svalka smaklökarna med lite youghurt... läs mer »

Fler kvinnor genomgår gynscreening

Sedan regionen tog bort patientavgiften för cellprovtagning, som syftar till att upptäcka cellförändringar i livmodern, har antalet kvinnor som deltagit i undersökningarna ökat något... läs mer »

Vattenskydd vid Bästeträsk het fråga

Vattenskyddsområdet runt Visby väckte rejält liv och tog många år att införa. Nu är det dags för Bästeträsk och det verkar bli en het debatt även kring förslaget till det vattenskyddsområdet... läs mer »

Berusad hamnade i främmande hem i Visby

Gotlands tingsrätt har dömt en man som tagit sig in i ett främmande hem i Visby, till 80 dagsböter för hemfridsbrott och skadegörelse. Han ska också betala skadestånd på omkring 17 000 kronor till bostadsinnehavarna... läs mer »

Rebecka Hedréns spellista

Rebecka Hedrén från Alléskolan är prao på P4 Gotland, och hon fick välja musiken i veckans spellista hos Maria Rundby. Vill du också spela musik du valt i P4 Gotland? Mejla Majen!.. läs mer »

Icke vårdutbildade avlastar undersköterskor

Undersköterskorna på Visby lasarett ska avlastas av icke vårdutbildad personal i ett nytt projekt. Förhoppningen är att "vårdnära servicetjänster" ska lösa flera problem... läs mer »

Rykande färsk Avicii-låt i veckans nya P4 musik

Cristina Jardim Ribeiro och Erik Larsson dissar och hissar veckans nya P4-låtar hos Maria Rundby i flipp eller flopp... läs mer »

Arla betalar mindre för mjölken

Arla sänker mjölkpriset till bönderna ytterligare, med 8,9 öre till 2 kr 73 öre per kilo.Arla pekar på att utvecklingen på marknaderna är fortsatt negativ och varnar för att det kommer ytterligare prissänkningar för bönderna längre fram... läs mer »

Ny fotobok om Visby innerstad

En ny bok har kommit ut om Visby innerstad. Det är en framförallt en fotobok. Frilansande fotografen Agneta Larsson vill att fler ska se hur Visby ser ut under hela året... läs mer »

Russföl i Maris Café

Banden Healing Herd och Vulkandusch från Rocklinjen Ella stod på scen i Maris Café som gästades av bågskyttar och russentusiaster. I köket lagar Richard Kjellstedt och Björn Eriksson "riktig" chili... läs mer »

Smet från viltolycka

Två viltolyckor olyckor inträffade under torsdagen. Det var rådjur som blev påkörda, i Björke och vid Själsö. I bägge fallen hade bilföraren inte anmält det till polisen, och det är ett brott mot jaktlagstiftningen... läs mer »

Före detta vårdcentral kan bli hyreshus

Det hus på Söderväg i Visby, där vårdcentralen Visby söder tidigare låg, kan komma att byggas om till lägenheter... läs mer »

Igelkottflickan Ajvide Maria blir musikal i Kultudralen

I början av juni är det premiär musikalen "Ajvide Maria" i Kultudralen i Visby. I föreställningen medverkar ett 30-tal elever från Kulturskolan och alla mellanstadielever på Gotland bjuds in för att se föreställningen... läs mer »

Konfliktforskare tonar ner hotet mot Gotland

Det finns ingen anledning för gotlänningar att vara oroliga för en rysk invasion. Det säger freds- och konfliktforskaren Peter Wallensteen vid Uppsala universitet... läs mer »

Polisen rustar för Almedalsveckan

I dag samlades säkerhetspolisen och polismyndigheten för att ladda upp inför årets Almedalsvecka. Upplösningen av Svenskarnas parti och det faktum att det inte är valår påverkar förberedelserna av årets poltikervecka. .. läs mer »

Två ryska bombplan flög nära Öland

Två svenska Gripen-plan ryckt ut och markerade mot två ryska stridsflygplan som närmat sig Öland innan de vände, vid middagstid idag... läs mer »

Elmotorcyklar tävlar i årets GGN

Den stora motorcykeltävlingen Gotland Grand National utvidgas i år med en helt egen klass för elmotorcyklar... läs mer »