Layoutelement

text bild karta   info, A-Ö
Illustration
Hem

Boende
Företag
Annonser

Kartor - bad
Information

Översikter
Bra att veta
Nyheter

Historia
Fakta
Socknar

Kultur
Natur

Nöje/göra
Utflykter

Fårö
Visby ringmur
Visby ruiner

Vykort

Bilder
Uppdaterat/nytt
Kommentarer
Först, störst

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Radio - Radio Gotlands Nyheter 

De Maecker sågar folkpartiförslag om karriärsjuksköterskor

Folkpartiets förslag på femtio karriärtjänster för specialistsjuksköterskor på Gotland, möts med skepsis av Miljöpartiets Stefaan De Maecker, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, som tycker att vården reduceras till valfläsk... läs mer »»»

Folkpartiet vill ha 50 karriärtjänster för sjuksköterskor på Gotland

Femtio karriärtjänster för specialistsjuksköterskor på Gotland föreslås av Folkpartiets jämställdhetsminister Maria Arnholm i samband med ett besök på Gotland. .. läs mer »»»

Bordtennistalangen Nisse Lundberg flyttar hem till Gotland

20-årige talangen Nisse Lundberg som fostrats i VIF Gute är tillbaka på ön efter en utflykt Västsverige, där Åsa IF i division 1 var senaste klubbadressen. Lundberg ska i år spela med IFK Visby i division 2... läs mer »»»

Prinsessan Leonores föl heter Haidi af Gotland

Nu är det klart att prinsessan Leonores russföl som var en dopgåva från Gotland, ska heta "Haidi af Gotland"... läs mer »»»

Alkoholservering på Fårö får erinran av regionen

Ett cateringföretag som skött serveringen vid gårdskrogen Gåsemora på Fårö, har tilldelats en erinran för brott mot alkohollagen... läs mer »»»

Miljödomstolen granskar hamnarbete i Klintehamn

Den planerade muddringen i Klintehamns hamn synas i dag av Mark- och miljödomstolen, som är på plats för att studera påverkan på miljön... läs mer »»»

Risto Leino om att vara krigsbarn från Finland

Med en namnlapp runt halsen kom Risto Leino till Gotland 1942. Hans far hade dödats i krigets Finland och tillsammans med syskonen flydde Risto till Sverige... läs mer »»»

Oskar flydde från Ukraina till Gotland

1929 kom Oskar Utas till Gotland från Gammalsvenskbyn i Ukraina. Här berättar han hur han upplevde den resan och det mottagande som väntade honom och de andra svenskbyborna på Gotland... läs mer »»»

Rörig trafiksituation vid Solbergaskolan i Visby

Att övergångsstället mellan Solbergaskolan och Östercentrum i Visby tagits bort, har väckt många frågor bland elever, skolpersonal och föräldrar... läs mer »»»

Utfrågning av Isabel Enström och Stefaan De Maecker

Miljöpartiets Isabel Enström, ordförande för miljö- och hälsoskyddsnämnden, och Stefaan De Maecker, regionråd med ansvar för sjukvårdsfrågor, frågades ut inför valet till Gotlands regionfullmäktige 14 september. Kommentera gärna vad som sas... läs mer »»»

Bara en ville pilgrimsvandra till Roma

850-årsfirandet av Roma Kloster skulle ha börjat med en pilgrimsvandring från Visby Domkyrka till klosterruinen i Roma. Men den fem timmar långa vandringen på 21 kilometer, ställdes in eftersom bara en person hade anmält sig. .. läs mer »»»

Nawal var soldat i Irak innan hon flydde till Gotland

Nawal Alsale föddes i Karbala i Irak och var en av de som utsattes för förföljelse i Saddam Husseins diktatur. Via Syrien och Bulgarien flydde hon till Sverige där hon till slut hamnade på Gotland... läs mer »»»

Femtiotusen bin avlivade i Väte

Mellan 50 000-60 000 bin har avlivats i Väte sen ett bisamhället smittats av sjukdomen amerikansk yngelröta... läs mer »»»

Sommarens vårdtryck på Gotland överraskade

Sommarens extremt hårda tryck på vården på Gotland borde ha kunnat förutses eftersom situationen var ansträngd redan under våren. Det säger Vårdförbundets Theres Anna Ljung, men tillbakavisas av sjukvårdspolitiker Stefaan de Maecker (MP)... läs mer »»»

Jämställdhetsministern Maria Arnholm på Gotland

Jämställdhetsminister Maria Arnholm, Folkpartiet, besöker Gotland i dag. Hon kommer då bland annat att besöka Visby lasarett och träffa lokala partikollegor på ön... läs mer »»»

Havsnivån i Östersjön stiger

Havsnivån runt svenska kuster har stigit betydligt snabbare än snittet globalt under de två senaste decennierna visar ny forskning... läs mer »»»

Grundvattnet fortsätter sjunka

Grundvattennivåerna på ön har sjunkit sedan i april, och vattennivåerna väntas fortsätta sjunka även under september, innan nytt grundvatten bildas igen... läs mer »»»

Meny nyheter (klicka)
Annonser förstasidan
Annonser kultur