text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

Domstolen friar pappan för egenmäktighet med barn

Pappan som åter åtalats efter att ha fört sin dotter till Libyen frias av Gotlands tingsrätt. Rätten säger att det inte gått att bevisa att mannen inte gjort sitt bästa för att få hem dottern till Gotland igen.... läs mer »

100 år av rösträtt firas på Gotlands museum

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag att införa allmän och lika rösträtt och kvinnor fick äntligen rösta, något som uppmärksammas av Gotlands museum.... läs mer »

Modiga men rädda riddare gör sig redo för Tornerspelen

När Tornerspelen drar igång på Strandgärdet i Visby är nerverna spända hos riddarna som förberett sig och sin häst i tusentals timmar för att visa sin skicklighet.... läs mer »

Varpasporten riskerar att bli av med stora pengar

Det pågående riksidrottsmötet i Jönköping diskuterar sänkt bidrag för alla idrottsförbund som har mindre än 50 föreningar anslutna. Det påverkar Svenska Varpaförbundet som har 43 föreningar.... läs mer »

Mobil tvättvagn redo att rädda oljeskadade fåglar

Ett tiotal oljeskadade fåglar har påträffats de senaste dagarna. Måns Hjernquist är viltrehabiliterare och skulle Gotland drabbas av ett större oljespill finns katastrofhjälp i form av en fågeltvätt.... läs mer »

Många små kretsar ska bli färre och större

Röda Korset på Gotland är i dag organiserade i 45 lokala kretsar. Men det kan det bli ändring på. Under helgen hålls riksstämma och då ska man besluta om kretsindelningen.... läs mer »

Will Oaks live

Musikern Wilhelm Lindqvist, under artistnamnet Will Oaks, spelade live fredag 24 maj på P4 Gotland. Han är uppvuxen i Havdhem och har just kommit hem efter en tre veckor lång rockturné i Ryssland.... läs mer »

Klass fyra på Västerhejde skola ser ljus i tunneln

Klass fyra på Västerhejde skola har fått känna av demokratin i verkligheten. De skrev brev till Region Gotland med önskan att få lyktstolpar i tunneln på vägen till skolan. Nu, bara månader efter, står tunneln upplyst.... läs mer »

Oljeskadade fåglar på Stora Karlsö

De senaste dagarna har det kommit in flera rapporter om oljeskadade fåglar kring Gotlands sydspets. Till och med på Stora Karlsö, där det är väldigt ovanligt att man påträffar oljeskadade fåglar.... läs mer »

Padeltennis växer på Gotland

Visby tennisklubb bygger ut och racketsporten padeltennis som blir allt mer populär får fyra nya banor.... läs mer »

Jungstedt aktuell med nytt fall för kommissarie Knutas

Till sommaren kommer Mari Jungstedts femtonde deckare som utspelar sig på Gotland. Men hur ser egentligen relationen ut mellan författaren och huvudkaraktären kommissarie Anders Knutas och författaren?... läs mer »

Kraftig ökning av orosanmälningar

Missbruk och psykisk ohälsa ligger bakom ökningen. Och psykiatrin på Gotland har börjat anmäla oro för vuxna patienters barn till socialtjänsten.... läs mer »

Luqaz Ottosson kvalar till Årets kock 2019

För tredje året i rad är han en av de 24 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning.... läs mer »

Hon fick hundra jobbtips via Facebook

18-åriga Erika Wengberg fick sommarjobb via Facebook. Hon var deppig över att ha fått nej till ett jobb hon trodde hon fått, men när hon la ut en fråga på Facebook fick hon genast mängder av tips.... läs mer »

Från Kina och New York till Hemse

När New York-baserade konstnären Weiqing Yuans fru Linda Li berättade att hon köpt ett hus i Hemse på Gotland så var hans första fråga: Vad är Gotland? Nu har de bott här sitt första år.... läs mer »

Psykisk ohälsa och ökat antal självmordsförsök - så kan du hjälpa dig själv och andra

På varje självmord går det tio försök. Efter en helg med fyra självmordsförsök på Gotland samlade vi flera röster från dem som jobbar med att jobba för psykisk hälsa.... läs mer »

Gotlandsbuss överklagar upphandlingen

Företaget Gotlandsbuss vill att kammarrätten beslutar att bussupphandlingen på Gotland ska göras om.... läs mer »