text bild karta   info, a-ö

Region Gotland

North East West South

Region Gotland - Nyheter 

Lyssna på regionfullmäktige

Just nu pågår Region Gotlands fullmäktigesammanträde. Här kan du lyssna på Radio Gotlands sändning därifrån.... läs mer »

Studera till lärare och jobba som läraraspirant inom grundskolan

För att locka fler att söka och slutföra grundlärarutbildningarna F-3 och 4-6 vid Campus Gotland kommer Region Gotland erbjuda samtliga nya studenter till dessa utbildningar möjligheten till en aspirantanställning, med start höstterminen 2019.... läs mer »

Bakom kulisserna – guidad tur i Arkivcentrum

Följ med på en visning i arkiven och lär dig mer om det gotländska skriftliga kulturarvet.... läs mer »

Ny yrkeshögskoleutbildning startar på Gotland

I höst startar en ny tvåårig yrkeshögskoleutbildning till energiingenjör på Gotland i samarbete med Nackademin - en av Sveriges största yrkeshögskoleutbildare. – Det känns kul att kunna erbjuda en utbildning till energiingenjör som bidrar till att Sverige och Europa kan gå mot en fossilenergifri framtid, säger Jörgen Benzler som är samordnare för YH-utbildningar vid Region Gotland.... läs mer »

Dags att söka feriejobb

Den 18 februari börjar ansökningsperioden för sommarjobb för ungdomar genom Region Gotland. Sista ansökningsdag är den 17 mars.... läs mer »

WEBB-TV: Här firas 50-åringen i Fårösund

Gamla och nya medarbetare och så klart de boende var med och firade äldreboendet som fyllde jämnt.... läs mer »

Män pratar med andra män om manlighet

Den 20 februari arrangerar integrationsenheten en dag för män, med män och om män. I fokus står frågor om familj, fostran, identitet, könsnormer, fördomar, manlighet och våld. Hur det är det att vara man i Sverige idag - hur ska man vara och känna mig som man?... läs mer »

Ny rutin för ansökan om skolskjuts

Från och med läsåret 2019/20 ska alla elever i grundskolan som har rätt till skolskjuts göra en ny ansökan.... läs mer »

Seminarium om elbilar och laddstolpar torsdag den 14 mars

Välkommen till en eftermiddag om elbilar, laddstolpar och framtidens fordonstrafik på Gotland.... läs mer »

Vill du vara med i ForskarFredags massexperiment?

Under sportlovsveckan kan du hos Fenomenalen Science Center tillverka en stjärnkikare som du sedan använder för att hjälpa forskare att mäta ljusföroreningar genom att räkna stjärnor på himlen.... läs mer »

Teknikförvaltningens monter välbesökt vid Sjöfarten dag

Teknikförvaltningens hamnavdelning deltog vid mässan Sjöfartens dag lördagen den 9 februari, och man är mycket nöjda med deltagandet.... läs mer »

Störningar kan ske vid beställning av färdtjänst och sjukresor

Samres, som för Region Gotlands räkning sköter bokningarna av färdtjänst och sjukresor, ska byta telefonväxel.... läs mer »

Du följer väl Pers teckenspråksskola?

Per Pettersson finns inom daglig verksamhet på Gotland. När hans handledare Christoffer Olofsson ville lära sig teckenspråk kom de tillsammans på idén om en filmserie.... läs mer »

Positiv hälsotrend bland gotländska barn

Gotland har lägst andel 4-åringar med övervikt eller fetma. Det visar en nationell översikt från 17 av 21 regioner.... läs mer »

Tyck till om utvecklingen av Klintehamn

Nu är programmet för att utveckla Klintehamn ute på samråd. Passa på att lämna dina synpunkter senast den 4 mars.... läs mer »

Stor enkät om teknik

Under den här veckan har 1000 gotlänningar fått en enkät via post som handlar om kommunal teknik. Det är till exempel frågor om trafik, parker och sophantering.... läs mer »

Stipendier att söka nu!

Är du kulturaktör eller forskar inom kulturvetenskap och behöver miljöombyte för att utveckla ditt arbete? Nu utlyser vi två stipendier som kan sökas fram till den 7 mars.... läs mer »