text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Gotland - Radio Gotlands Nyheter 

De skidade från Hoburgen till Fårö fyr

9 timmar och 28 minuter tog det de båda rullskidåkarna Fredric Dahlgren och Philip Persson att köra de 16,5 milen från Hoburgen till Fårö fyr.... läs mer »

Ny förlust för P18

Det blev ännu en förlust när P18 under lördagen mötte Hässelby på bortaplan. 3-1 slutade matchen som spelades inför 14 betalande åskådare.... läs mer »

Gutes nya målvakt höll nollan i mållös hemmamatch

Det blev 0-0 när FC Gute tog emot Kvarnsveden hemma på Gutavallen under lördagen.... läs mer »

Fisken får större passage till Bogeviken

I höst skall det bli lättare för fiskar att ta sig in i Bogeviken i Slite genom en urgrävning och större trumma under länsväg 147.... läs mer »

Betande gotlandsruss ger energirikare gräs

Gotlandsruss som betar utomhus året runt ökar näringshalten i växtligheten och gynnar den biologiska mångfalden.... läs mer »

De kör hela Gotland på rullskidor

Fredric Dahlgren och Philip Persson kommer att köra hela Gotland på rullskidor under lördagen, från Hoburgen till Fårö fyr. p4gotland@sr.se... läs mer »

Bockjaktstart på ön

Under fredagen börjar bockjakten. En av alla jägare som begav sig ut i skogen var Johan Thomsson.... läs mer »

Kurs lär invandrarkvinnor att cykla

Som kvinna i till exempel Mellanöstern är det inte alltid man får lära sig att cykla. I Slite anordnas därför en cykelkurs.... läs mer »

Obegripligt betygssystem ska förenklas

Betygssystemet har tidigare fått kritik för att vara obegripligt. Kerstin Andersson, rektor på Solbergaskolan i Visby, håller med.... läs mer »

Författaren Stina Jackson på Gotlands deckardagar

Hennes debutroman Silvervägen blev en bestseller och prisad som bästa deckare 2018. Frågan är om det är svårare att skriva bok nummer två?... läs mer »

Bevattningsförbud släpps första september

"Sommaren 2019 inte lika tuff vädermässigt"... läs mer »

Kryssningsbesökarnas promenader och aktiviteter kartläggs

GPS-studie visar: Turisterna äter och fikar - trots all inclusive ombord.... läs mer »

Skelettfynd i Buttle

Skelett från fem spädbarn har hittats vid de arkeologiska utgrävningarna i Buttle, men arkeologerna tror inte att de har begravts samtidigt.... läs mer »

LRF: "Ingen dialog med Destination Gotland"

Destination Gotlands VD Christer Bruzelius hävdar att man har haft en god dialog kring prishöjningen på gods. Från LRF's sida håller man inte alls med.... läs mer »

Innebandyläger lockar både tjejer och killar

Kön och ålder blandas fritt när Visby IBK arrangerar sommarläger. 60 barn har spelat innebandy tillsammans i fyra dagar.... läs mer »

Ger surströmmingen en chans

Idag är det surströmmingspremiär! Går det att göra "delikatessen" god? Mästerkocken Gabriel Jonsson försöker och Jocke Ljungberg agerar testkanin.... läs mer »

Åttaårig crossförare med stora drömmar

Stella Fröström från Västergarn är åtta år och har kört cross sedan hon var fyra. Snart planerar hon att börja sin tävlingskarriär.... läs mer »