text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Biståndslarmet: ”Fattiga får betala för stödet till Ukraina”

Människorättsorganisationer larmar om att människor i fattigdom får betala priset när det svenska biståndet styrs om mot Ukraina. Biståndsminister Johan Forsell (M) slår i från sig den kritiken. – Sverige kan inte vara överallt och göra precis allt samtidigt, säger han.... läs mer »

Brand på altan vid hotell i Örnsköldsvik

Strax före klockan 22:00 på söndagskvällen larmades SOS om en brand i centrala Örnsköldsvik. Enligt initiala uppgifter brinner det ganska kraftigt i en altan till ett hotell.... läs mer »

Brand på hotell i Örnsköldsvik

Strax före klockan 22:00 på söndagskvällen larmades SOS om en brand i centrala Örnsköldsvik. Enligt initiala uppgifter brinner det kraftigt i en altan till ett hotell.... läs mer »

Polisen avlossade varningsskott – man gripen

Polisen har avfyrat varningsskott mot en man i 60-årsåldern i Bollnäs. Han ska enligt polisen agerat hotfullt med ett pistolliknande föremål.... läs mer »

S-röster kritiska till bristen på reformer: ”Tror man saknar självförtroende”

Allt fler röster inom socialdemokratin kliver fram och kritiserar partiets politik. Vad de saknar är bland annat konkreta förslag och reformer som gör skillnad för människor i vardagen. – Man levererar inte särskilt mycket politik, säger Karina Cubilla, ledarskribent på Arbetet, i SVT:s Agenda.... läs mer »

Man död efter singelolycka i Nossebro

En man avled på söndagen i samband med en singelolycka utanför Nossebro. Mannens anhöriga är underrättade, enligt polisen.... läs mer »

Nyheter från dagen: 4 juni

Detta har SVT Nyheter Stockholm rapporterat om under söndagen den 4 juni... läs mer »

Forskaren om människans sexdrift: Kan ligga när som helst

Människan är ett unikt däggdjur. Till skillnad från andra djur fortsätter vi att ha sex även om det inte resulterar i barn. Det säger Ulf Ellervik, professor i organisk kemi, i SVT:s Idébyrån.... läs mer »

Nyheter från dagen: 4 juni

Detta är några av händelserna i Västsverige söndagen den 4 juni.... läs mer »

Kraftig explosion i Västerås – skador på port till flerfamiljshus

Både polisen och SOS fick in flera larm om en kraftig explosion i centrala Västerås på söndagskvällen. Polisen har identifierat skador på en port till ett flerfamiljshus.  – Det är oklart vad som smällt, men flera vittnen har hört kraftiga smällar, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.... läs mer »

Nyheter från dagen: 4 juni

Detta har hänt i Skåne söndagen den 4 juni.... läs mer »

Finsk tidning tar bort artiklar om Ukraina – Professor: Ett intresse av att dramatisera

Efter ett lite väl livligt reportage från striderna i Bachmut var det flera som kontaktade Iltalehti, Finlands tredje största tidning. Följden blev att skribentens artiklar avpublicerades. – De som säljer material har intresse av att dramatisera och förbättra, säger journalistikprofessorn Gunnar Nygren.... läs mer »

Stor brandrisk i Skåne – eldningsförbud i många kommuner

Brandrisken är hög eller mycket hög i hela Skåne och i kommunerna norr om Höör och Hörby råder eldningsförbud. – Det kan vara uppe i hösta brandrisknivån inom en vecka, säger Petra Geistrand, beredskapssamordnare på räddningstjänsten Skånemitt.... läs mer »

Efter 48 år får Gunilla träffa kungen igen

Gunilla Sjögren träffade kungen år 1973 när Carl XVI Gustaf hade precis blivit kung. I dag fick hon återuppleva mötet när Göteborg firade 400 år som stad. – Det har förflutits 48 år, vi är såpass vitala båda två, får man väl säga, säger Gunilla Sjögren.... läs mer »

Efter SVT:s granskning av Thorengruppen: Centerpartiet vill stoppa skolköpare med brister

Thorengruppen har kunnat fortsätta expandera genom att köpa skolor trots att Skolinspektionen gett avslag på koncernens ansökningar om tillstånd för att starta nya skolor. Men efter SVT:s granskning vill nu centern stoppa möjligheten att kringgå lagen och köpa skolor. ... läs mer »

Rädslan efter skotten mot frisörsalongen: ”Vi vill lämna Eskilstuna”

Maryams familj driver den frisörsalong i Eskilstuna som träffades av ett flertal skott under lördagskvällen. Hon säger att hela familjens vardag har vänts upp och ner efter skjutningen. – Jag känner mig inte trygg längre och vi vill lämna Eskilstuna, säger hon.... läs mer »