text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Knutson om Adaktusson: ”Visar på en förtroendekris”

Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson bråkar inför öppen ridå. Nu är hans position som utrikespolitisk talesperson hotad – den analysen gör SVT:s politiske kommentator Mats Knutson.... läs mer »

Brand i verkstadslokal i Bromölla

Det brinner i en verkstadslokal i Bromölla i norra Skåne. 25 brandmän från tre brandstationer arbetar intensivt med att släcka elden som har fått fäste i byggnadens takkonstruktion. – Vi har ett par timmars jobb framför oss, säger Anders Pålson, vid räddningstjänsten.... läs mer »

Ny busslinje mellan Höllviken och Lund

När restiden kortas räknar Skånetrafiken och kommunledningen i Vellinge med att fler kommer att välja att ta bussen. En resa mellan Höllviken och Lund kommer att ta ungefär 40 minuter.... läs mer »

Skolanställd höll fast elev – Östersunds kommun krävs på skadestånd

En anställd på en skola i Östersunds kommun ingrep fysiskt mot en elev. Nu kräver Barn- och elevombudet kommunen på 10 000 kronor i skadestånd för elevens räkning.... läs mer »

Gagnef får mer lokala nyheter – Siljan News utökar tack vare mediemiljoner

Nättidningen Siljan News får drygt 1,8 miljoner när mediestödsnämnden delar ut pengar för att möjliggöra mer lokal journalistik.... läs mer »

Demonstranter försökte storma parlamentet i Georgien

... läs mer »

Tusentals försökte storma Georgiens parlament

Demonstranter har försökt storma parlamentet i anslutning till antiryska protester i den georgiska huvudstaden Tbilisi. Polisen har svarat med gummikulor och tårgas.... läs mer »

Torkan gav ovanligt stor blomsterprakt

På vissa håll i landet så är det ovanligt mycket blommor just nu, bland annat på Gotland. Detta har sin förklaring i förra sommarens torka.... läs mer »

Lägg inte de här blommorna under kudden

Bin är livsviktiga för vår natur men de är hotade. Här är några av de blommor som bina vill ha kvar ute i naturen i midsommar.... läs mer »

ÖFK testade nya spelare i träningsderby mot Gif Sundsvall

På torsdagskvällen tog ÖFK tog emot Gif Sundsvall i en träningsmatch. Publiken fick gå in gratis och drygt 1 000 åskådare dök upp.... läs mer »

Nyheter från dagen: 20 juni

Detta har hänt i Örebro län torsdagen den 20 juni... läs mer »

Lars Adaktusson bemöter kritiken: ”Jag har röstat enligt partiets linje”

Synen på hur den tidigare EU-parlamentarikern röstat i abortfrågan har skapat ett bråk inom Kristdemokraterna. Lars Adaktusson svarar nu Ebba Busch Thor och menar att det är tydligt hur han röstat i Europaparlamentet.... läs mer »

Nyheter från dagen: 20 juni

Det här är ett urval av nyheterna från Västerbottens län, torsdagen 20 juni.... läs mer »

Klart med vd för Skellefteå industrihus

Det blir fortsatt dubbla vd-poster för Skellefteås industrihusbolag. Åsa Andersson som varit tillförordnad vd tar över chefsskapet för bolaget samtidigt som hon fortsätter som vd för det kommunala bostadsbolaget Skebo.... läs mer »

Stadstuppen Helge gal sig själv till utegångsförbud

Redan vid tretiden på morgonen sätter den tvååriga tuppen Helge från Västerhiske stadsdel i Umeå igång med sitt galande. Han retar en del personer med sitt galande mitt i natten såpass att de vill ha bort honom från bostadsområdet. Men nu har en namninsamling startat för att rädda honom kvar. 67 namn har redan samlats in.... läs mer »

Svår jobbjakt i EU – nya möten kan krävas

Hårda bud väntar om EU-ländernas ledare ska kunna enas om vem som ska sitta på vilken toppost i EU de närmaste åren – och fler toppmöten kan behövas för att nå enighet. ”I går var jag försiktigt optimistisk. I dag är jag mer försiktig än optimistisk”, skriver EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk på Twitter.... läs mer »