text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Sveriges Television Nyheter 

Populära besöksmålet höll silverrävar olagligt

För några veckor sedan stängdes Blekinge Exotiska Värld i Karlshamn. Dålig ekonomi uppgavs vara anledningen. SVT Nyheter Blekinge har granskat det nedlagda tropikariet och kan i dag bland annat avslöja att tre silverrävar visades upp en kort period i fjol – trots att tillstånd saknades.... läs mer »

Vet du mer om Blekinge Exotiska Värld – hör av dig till oss!

SVT Nyheter Blekinges granskning av Blekinge Exotiska Värld har visat att tropikariet haft flera allvarliga brister. Vet du mer om situationen? Kontakta gärna vår redaktion!... läs mer »

Skottlossning i Uppsala – en person skjuten i benet

En person i Gottsunda i Uppsala har skjutits i benet. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt grov misshandel.... läs mer »

Sverige kan förbjuda e-cigaretter med smak

Efter att sex personer dött och hundratals blivit sjuka har USA beslutat sig för att förbjuda e-cigaretter med smak. Något som även Sverige kan komma att göra.... läs mer »

Tony Irving om tiden som strippdansör

Efter 14 år som domare i TV4:s ”Let's Dance” så är proffsdansaren Tony Irving ett välbekant namn för de allra flesta. I somras uppmärksammades han för sitt sommarprat i Sommar i P1 där han gjorde upp med sig själv och sitt förflutna. I kvällens program av Skavlan berättar han om sin tid som stripdansör.... läs mer »

Ingen mobiltäckning i nya metron i Köpenhamn

Köpenhamns nya metrolinje Cityringen öppnar om 10 dagar, men resenärer kommer inte att ha mobiltäckning under större delen av sträckan. Man kommer inte ens kunna ringa ett nödsamtal, rapporterar danska tidningen Politiken.... läs mer »

Aktion för Högadalsskolan i Mölnlycke

På torsdagskvällen samlades 150 barn och vuxna utanför Råda Hallar för att kämpa för sin skola. – Vi väntar på att kommunstyrelsen ska be förvaltningen att ändra avsiktsförklaringen, som kan innebära att vår skola är i farozonen för att rivas, säger pappan Björn Asplind.... läs mer »

Nyheter från dagen: 19 september

Detta har hänt i Örebro län torsdagen den 19 september... läs mer »

Norrlänningar mindre villiga att skippa köttet: ”Man ska ju leva”

Var tredje svensk säger att de minskat sin köttkonsumtion för klimatets skull, men norrlänningar är mindre villiga att ändra mindre kött än vad övriga svenskar är. Det visar en undersökning som SVT beställt från Novus.... läs mer »

CWD i Arjeplog – Hela älgen har skickats till SVA

I dag har jägarna i Arjeplog skickat över alla delar av den senast smittade CWD-älgen till statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). – De vill undersöka hela älgen, säger jägarförbundets Elisabeth Lestander.... läs mer »

Säsongens första seger för FBK

Två SM-guld de senaste fyra säsongerna gör Växjö till en toppkandidat i SHL. Just nu är det långt till den nivån. Efter att ha tappat 2-0 till 2-4 borta mot Färjestad har laget tre förluster av tre möjliga.... läs mer »

Ekonomiprofessorn: ”Rimligt att staten lånar pengar”

Sveriges statsfinanser blir allt starkare. För första gången i modern tid är Sveriges statsskuld på väg ner under 15 procent. I regeringens höstbudget anges prognosen för statsskulden år 2022 till 14,8 procent av BNP.... läs mer »

Kostnaden för hyrläkare minskar

I höstas sa Region Värmland att de vill bli oberoende av hyrläkare. Enligt hälso- och sjukvårdsdirektör Tobias Kjellberg ser kostnaden för köp av hyrläkare under 2019 ut att landa på runt 70 miljoner kronor mindre än föregående år. Men det är en bra bit kvar till noll.... läs mer »

Unga fotbollstjejer fick träffa Kif: ”Viktigt för integrationen”

Arena Örebro är ett fotbollsprojekt där pojkar och flickor från Hallsberg och Vivalla får lära känna spelarna i Kif och ÖSK. Idag var det tjejernas tur att träffa förebilder i Kif.... läs mer »

Ett belgisk stridsflygplan har kraschat i Frankrike

Ett belgiskt stridsflygplan kraschade nära staden Lorient i nordvästra Frankrike under torsdagen. En av piloterna fastnade med fallskärmen i en högspänningsledning, men räddades och kom undan med lindriga skador.... läs mer »

Rökfylld villa i Dala-Floda – brand i vägg och tak

På torsdagskvällen inkom larm till SOS om ett fritidshus i Sandviken i Gagnefs kommun som var rökfyllt. Räddningstjänst på plats skickade in rökdykare för att lokalisera orsaken.... läs mer »