Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Max söker framtidens stjärnor!

Max är Sveriges äldsta hamburgerkedja. Sedan starten 1968 har 114 restauranger öppnats, varav tre i Norge, en i Danmark, en i Al Ain, fyra i Abu Dhabi och fem i Dubai. Max vision är att bli världens bästa hamburgerkedja. Vägen dit är att vara ett företag som gör gott. Det gäller hamburgarna som ständigt vinner smaktester, men lika mycket det samhälle där företaget verkar. Menyn har både nyckelhålsmärkta måltider och GI-burgare. Hela verksamheten, från bondens gård till gästens bord, klimatkompenseras till +100 % genom trädplantering i Afrika och all mat är märkt efter hur mycket koldioxid den släpper ut. Hållbarhetsarbetet handlar även om att ta till vara på mänskliga resurser, och Max arbetar aktivt med att öka mångfalden bland sina anställda genom att systematiskt rekrytera personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Max har cirka 3 500 anställda och en omsättning på drygt 2 000 MKR under 2014. www.max.se.Vill du ta första steget till att utvecklas som ledare inom Max?

Vill du göra karriär inom snabbmatsbranschen och få en av marknadens bästa ledarskapsutbildningar? Som restaurangchefsassistent är du arbetsledare för ett pass och har helhetsansvaret för att se till att gästen får en god hamburgare, serverad i en ren och fräsch restaurang.

Du planerar och leder passet, fördelar uppgifter och står i driven tillsamman med dina kollegor.

Vem söker vi? Du ska vara serviceinriktad och föredra ett högt arbetstempo. Du gillar att jobba i team och har god förmåga att leda personal och tycker dessutom det är roligt.

Vad erbjuder vi? Ett fartfyllt jobb där du driver ett sammansvetsat team och utvecklas som ledare. Vi har varierande arbetstider, dagar, kvällar, nätter och helger. Lön och villkor enligt kollektivavtal. Efter 6 månaders anställning får du dessutom ett rabattkort, fullt med bra erbjudanden inom t.ex. träning, resor och hälsa.

Vår Värdegrund. Max utgångspunkt är alla människors lika värde. För oss innebär det lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter i fråga om arbete, utvecklingsmöjligheter och medarbetarskap oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller ålder.

Dina intressen, ambitioner och dina resultat avgör hur långt du avancerar med oss. Vår medarbetarundersökning visar att vi har ett mycket gott arbetsklimat. Vi erbjuder en tydlig karriärstege med internutbildningar och goda utvecklingsmöjligheter på Sveriges godaste hamburgerkedja.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes... läs mer »

Rekryteringsträff Vårdbranschen

Inbjudan Rekryteringsträff Vårdbranschen

Tisdag 11 oktober kl 13.00 har du möjlighet att träffa arbetsgivare som rekryterar personal.

De söker dig som vill arbeta som:
Undersköterska
Personlig assistent
Boendeassistent/vårdbiträde
Sjuksköterska
Hemtjänstpersonal
Medlevare

Tänk på att du:
Tar med dig flera kopior av ditt CV.
Kommer i tid och är förberedd på hur du ska presentera dig själv.

Plats:
Arbetsförmedlingen i Visby

För dig som inte har möjlighet att närvara på själva rekryteringsträffen, skicka ditt cv till: Anna Olsson, Arbetsförmedlingen Box 1184, 621 22 Visby.. läs mer »

XL Bygg söker tryckförare

XL Bygg KG Ahlqvist är en lokal och familjeägd
byggvaruhandel som startades 1964. Företaget har
idag 20 medarbetare, omsätter 66 miljoner och ingår
i den riksomfattande byggvarukedjan XL Bygg.

Vi söker nu en
TRUCKFÖRARE till vår byggvaruhandel

Heltid, tillsvidare, provanställning 6 månader.
Du kommer att arbeta med lossning och utlastning av byggvaror,
orderplockning och lagerpåfyllnad m.m.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom lagerarbete och somtruckförare. Du innehar B-körkort samt truckförarutbildning för
trucktyper B 1, 2, 3.

Som person är du social och serviceinriktad, noggrann och affärsmässigsamt har en stark drivkraft att tillgodose kundernas behov. Du är teaminriktad och har erfarenhet av att nå resultat tillsammansmed andra.

I denna rekrytering samarbetar vi med LB Karriär, har du frågor
så kontakta Jan Lager eller Sören Lorentzon, tfn 0498-201780.

Välkommen med din
ansökan senast den
17 oktober 2016 till
info@lbkarriar.se.. läs mer »

Personlig assistent sökes till 19- årig kille i Visby - Natt

Nordström Assistans har sedan 1998 bedrivit personlig assistans med fokus på kunden och deras situation. Inom ramen för LSS erbjuder vi en rättvis personlig assistans. Vi har kunder i hela landet och finns idag lokalt i Stockholm, Jönköping, Västervik, Malmö, Göteborg och Gällivare.

Vill du jobba som personlig assistent?


Nu söker vi personliga assistenter till en 19- årig kille som precis ska flytta till egen lägenhet i Visby. Det här är en kille med multihandikapp som behöver hjälp med allt det dagliga i livet, så som personlig omvårdnad, matsituationer, på- avklädning samt allt annat som hör vardagen till. Han kommer att bo själv i en lägenhet men går i skolan på dagtid och behöver assistans även då. Ditt arbete kommer därför att vara där han befinner sig.

Vi söker dig som är initiativrik och trivs med att ta ansvar. Det är meriterande om du har någon form av vårderfarenhet, men störst vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Då detta är en assistans i uppstarten så har vi i dagsläget inget färdigt schema, utan i detta läget söker vi assistenter som vill jobba natt på rullande schema, både heltid och deltid. Någon kväll kan även förekomma. Under natten ingår 4 timmar jour. Passet ligger mellan 21-08.

 

Är du intresserad?

Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag... läs mer »

"Rekryteringsmässa IT", Junior Projektledare

Välkommen till Rekryteringsmässa inom IT

Tid: torsdagen den 6 oktober, drop-in mellan kl 10-12

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74. T-bana Hötorget

Ta med flera exemplar av ditt CV och förbered dig för kortare intervjuer.

Verksamhetsbeskrivning:
IBM Client Innovation Center Sweden AB är ett helägt dotterbolag till IBM. En fartfylld och dynamisk arbetsmiljö som verkar för att vara både nödvändig och värdeskapande för våra kunder genom de tjänster vi erbjuder. Vårt huvudkontor ligger i Malmö.

Arbetsuppgifter:
Vill du använda din tekniska utbildning och göra verklig skillnad? Om du brinner för IT och vill förverkliga dina idéer i lösningar för våra kunder, häng då på och bli en av oss på IBM Client Innovation Center Sweden AB.

Utbildning/Erfarenhet:
I rollen som Junior Projektledare tror vi att du har arbetat något år eller två efter examen i relevant IT-utbildning samt att du har erfarenhet av rollen som projektledare eller team lead för tekniskt IT-projekt.

Grundläggande krav:
Avslutad eftergymnasial utbildning
Språk: svenska och engelska
Erfarenhet av;
- Projektledning i tekniska IT-projekt
- Java

Meriterande kunskapsområden
- Avslutad utbildning på högskola eller universitet.. läs mer »

Universitetsadjunkt i Miljövetenskap

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.Placeringen av tjänsten som universitetsadjunkt är inom forskningsprogrammet Naturresurser och Hållbar utveckling, Institutionen för Geovetenskaper, Uppsala universitet.

Placeringsort är Campus Gotland och innefattar undervisning inom kandidatprogrammet i miljövetenskap och kurser inom hållbar utveckling.

Miljövetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne, som behandlar miljöproblemens innebörd och orsaker samt förutsättningar för en hållbar utveckling. Ämnesområdet omfattar den biofysiska miljön och de miljö- och resursproblem som uppkommer som en följd av mänskligt handlande och nyttjande av naturen. Samtidigt uppmärksammar miljövetenskapen att miljöproblemen orsakas i samhället och att det är i samhället de tolkas, kommuniceras och åtgärdas. Inom miljövetenskap förenas och integreras ett stort antal perspektiv, teorier, metoder och tekniker från olika akademiska discipliner och traditioner, vilket ger en nödvändig helhetssyn på miljöfrågor och hållbar utveckling.

Tjänsten som universitetsadjunkt i miljövetenskap har inriktning mot ekosystemtjänster och hållbar matproduktion. Inriktningen inkluderar teoretiska och konceptuella ramverk samt hållbarhetsanalyser av ekosystemtjänster och matproduktion. Centralt är även tillämpade perspektiv på värdering, kommunikation och förvaltning av ekosystemtjänster och matfrågor i en kontext av hållbar samhällsutveckling.

Arbetsuppgifter: Undervisning och administration. Egen kompetensutveckling. Till undervisning räknas kursansvar och kursadministration. Till arbetsuppgifterna hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet.

Kvalifikationskrav: Behörig att anställas som universitetsadjunkt är enligt Uppsala universitets anställningsordning den som avlagt examen med ämnesfördjupning från högskoleutbildning samt visat pedagogisk skicklighet och har genomgått för verksamhet inom universitetet relevant pedagogisk utbildning, omfattande tio veckor, eller förvärvat motsvarande kunskaper. Om det föreligger särskilda skäl kan den högskolepedagogiska utbildningen genomföras under det första anställningsåret. Enligt universitetets anställningsordning gäller vidare som allmänt behörighetskrav för lärare att ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl.

Den sökande ska ha dokumenterad förmåga att undervisa på svenska och/eller engelska om inte särskilda skäl föreligger. Innehavaren förväntas kunna undervisa på svenska inom två år.

Bedömningsgrunder

Ämnesfördjupning: Vid urval av behöriga sökande kommer ämnesfördjupning, t.ex. examen från utbildning på forskarnivå, att tillmätas stor betydelse. Vid bedömning av ämnesfördjupning kommer särskild vikt att läggas vid tvärvetenskapliga forsknings- och undervisningsmeriter inom ekosystemtjänster och hållbar matproduktion. Dokumenterad erfarenhet av undervisning inom områdena förnybara naturresurser, ekosystem och hållbar utveckling är särskilt meriterande.

Pedagogisk skicklighet: Vid urval bland behöriga sökande kommer vikt att fästas främst vid pedagogisk skicklighet. Pedagogisk skicklighet avser utbildnings- och undervisningsmeritering. Den pedagogiska skickligheten kan ha uppnåtts i yrkeslivet genom handledning, internutbildning, mentorsprogram etc.

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer i första hand pedagogisk kvalitet att beaktas. Även omfattning, såväl bredd som djup, kommer att tillmätas betydelse. Vidare kommer förmåga att planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning, liksom förmåga att forskningsanknyta undervisningen sett utifrån forskning i det aktuella ämnet, ämnesdidaktik och högskolepedagogik att tillmätas betydelse. Även förmåga till interaktion om högskolepedagogiska frågor med aktörer inom och utom universitetet ingår i den pedagogiska skickligheten.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Doktorsexamen inom miljövetenskap eller motsvarande.

Samtliga meriter ska vara dokumenterade så att både kvalitet och omfattning kan bedömas.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst eller liknande beaktas som arbetslivserfarenhet och bör anges i meritförteckningen.

Universitetet eftersträvar en jämnare könsfördelning bland sina lärare och kvinnor (ev. män) inbjuds särskilt att söka denna anställning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2016-10-15 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2016-12-31

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av Patrik Rönnbäck tel 018-471 8375 (e-post: patrik.ronnback@geo.uu.se).

Välkommen med din ansökan senast den 13 oktober 2016, UFV-PA 2016/2656

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem... läs mer »

P4 söker Reservofficer till Sektionschef S4 till 18 SG Gotland.

Skaraborgs Regemente söker Reservofficer till befattningen: Sektionschef S4 till 18 Stridsgruppen på Gotland.

18 Stridsgruppen är en ny del av Skaraborgs Regemente med lokalisering till Gotland.

Som Sektionschef S4, 18 Stridsgruppen arbetar du tillsammans med övriga i staben med att utveckla förbandet och dess verksamhet på Gotland. Som reservofficer förväntas du tjänstgöra mellan 2-4 veckor årligen.

Initialt kommer huvuddelen av verksamheten bedrivas i Skövde.

Exempel på uppgifter som Sektionschef S4, 18 Stridsgruppen på Gotland

Ansvarar för:

Kontroll och uppföljning av pågående verksamhet inom logistikområdet.

Koordinering/samordning av utbildning inom logistikområdet.

Administration ex. planering inom ramen för OpO.

Stödjer etablering samt utveckling av främst logistik funktionen vid Stridsgruppen.

Genomföra och sammanställa krigsplanläggning.

 

Krav för befattningen

Reservofficer eller Fd Yrkesofficer

B-körkort

 

Önskvärda kvalifikationer

Mångårig erfarenhet av direkt ledarskap såsom trupputbildning och truppföring på olika nivåer.

Erfarenhet av tjänstgöring på ledande befattning i Stab.

Erfarenhet av tjänstgöring på regementsnivå.

Goda kunskaper om flera av de gemensamma systemen inom markstridsfunktionen, främst inom logistiktjänsten vid mekaniserade förband.

Erfarenhet av tjänstgöring i internationell insats.

God fysisk status.

Utnämnd OF3 då befattningen är en OF3 befattning.

 

Personliga egenskaper

Sektionschefen måste vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Armén och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

 

Befattningen kräver:

Mycket goda ledaregenskaper, flexibilitet samt förmåga att kommunicera externt och samordna flera olika verksamheter

Hög integritet, är tydlig och kan leda ett uppbyggnadsarbete

Mycket god samarbetsförmåga och hög social kompetens

Förmåga att lyssna, se och förstå helheter men också kunna hantera enskilda viktiga detaljer.

Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt, är van att planera, genomföra och slutföra projekt.

Tydligt och naturligt ledarskap.

Tydliga ledord

Kommunikationsförmåga, grundtrygghet, rådgivande, drivande, utvecklingsorienterad, analytisk, god påverkansförmåga samt skicklighet.

Då befattningen kräver mycket god överblick och flexibilitet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Placering

Inledningsvis Skövde tills 18 stridsgruppen är utvecklad och utbildad, därefter på Gotland.

Övrigt

Välkommen med Din ansökan senast 2016-10-23.

Bifoga personligt brev, där Du beskriver hur Du motsvarar efterfrågade kompetenser tillsammans med Ditt CV.

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av

Mj Per Wallin, 010-8267 575

Fv Olle Roman, 010-8267 495 

Fackliga representanter

Nås via vxl 0500-465000

OFR/O, Klas Ahlqvist

OFR/S , Bengt Lindlöf,

SEKO-F, Lola Ahlgren,

 

Sista datum för ansökan: 2016-10-23

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll

kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att

krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes... läs mer »

Svenska Spel söker senior BI utvecklare HADOOP - ETL

På Svenska Spel får du jobba med att sprida glädje och spänning. Med spel som Lotto, Triss, Stryktipset och Vegas, samt på Casino Cosmopol, erbjuder vi några av Sveriges mest underhållande och bästa spelupplevelser. Hos oss får du ett meningsfullt och spännande jobb, där idrott, stadens utbud och Gotlands lugn alltid är nära.

Samtidigt som vi vill skapa Sveriges bästa spelupplevelser vill vi ta ett stort socialt ansvar. Därför hjälper vi till exempel våra kunder att hålla koll på och sätta gränser för sitt eget spelande, istället för att övertyga dem att spela mer. Vi sponsrar också svensk idrott på alla nivåer – från ungdom till elit. Om du blir en av oss på Sveriges marknadsledande spelbolag får du vara med och skapa framtidens sunda spelmarknad.

Varför är vårt utvecklingsteam inom BI nästa steg för dig!

Detta är en unik möjlighet för duktiga teknikdrivna BI utvecklare att få chansen att ge sig in i en agile open source miljö på riktigt. Du kommer vara en central spelare i den fortsatta förvandlingen från ett traditionellt Data Warehouse till en helt ny analysplattform byggd på Big Data teknologier (Hadoop, Hive, Python, Spark, Airflow m.fl)    

Vi söker nu en senior utvecklare som vill vara med och sätta sitt avtryck i vår framtida analysplattform i tätt partnerskap med affärsverksamheten.

Syftet med denna förändring är att ändra sättet BI och analytics underhålls, sprids och nyttjas. Detta i kombination att snabbare leverera affärs och kundvärde (analyser, rapportering och datadriven produktutveckling)

Hos oss får du inte bara möjlighet att hänga med i den tekniska utvecklingen – du får vara med och driva den framåt. Just nu arbetar vi med att skapa förutsättningarna för att kunna erbjuda det bästa kundmötet i spelbranschen. En del av detta är en utökning av våra analysmöjligheter av kunddata.

Idag har vi tre team som bygger upp en ny analysplattform med hjälp av Hadoop och ekosystemet runt det. Teamen består av både Java- och C#-utvecklare, och ETL-utvecklare, utvecklingsnära testare med stor erfarenhet av Data Warehousing och Business Intelligence. Vi finns både i Solna och i Visby. Vi vill komplettera med en teknikdriven utvecklar med ett seniort beteende som har ett stort intresse av omvärldsbevakning. Kunna omsätta ny teknik till värde i vår nya plattform.

 Den vi söker har

• Akademisk utbildning inom systemvetenskap eller IT.
• Arbetat med relationsdatabaser och SQL
• Senior programmeringsbakgrund
• Arbetat med agil produktutveckling
• Arbetat i team där kodgranskning är en del av processen
• Mycket nyfiken på vad som händer inom Big Data världen (omvärldsbevakning).


Meriterande är

• Erfarenhet av Hadoop, Spark, Kafka, Samza, Hive och andra delar av ekosystemet kring Hadoop
• Erfarenhet inom Bussiness Intelligence, Data Warehousing eller Data Vault-modellering
• Erfarenhet av funktionell programmering
• Egna projekt på GitHubSom person är du orädd, bygger gärna förtroende och vårdar dina relationer. Du är drivande, nyfiken, kundorienterad och har ett intresse av att utvecklas personligt och yrkesmässigt.


Om Svenska Spel  Om du har frågor är du välkommen att vända dig till Christian Tönseth, sektionschef utveckling Analys och Kunddata på telefon 010-1203216.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Solna/Visby... läs mer »

P4 Söker Reservofficer Luftvärnsbefäl till 18 SG/Gotland

Skaraborgs Regemente söker Reservofficer till befattningen: Luftvärnsbefäl till 18 Stridsgruppen på Gotland

18 Stridsgruppen är en ny del av Skaraborgs Regemente med lokalisering till Gotland.

Som Luftvärnsbefäl i 18 Stridsgruppen arbetar du tillsammans med övriga i staben med att utveckla förbandet och dess verksamhet på Gotland. Som reservofficer förväntas du tjänstgöra mellan 2-4 veckor årligen.

Initialt kommer huvuddelen av verksamheten bedrivas i Skövde.

Exempel på uppgifter som Luftvärnsbefäl, 18 Stridsgruppen på Gotland

Ansvarar för:

Kontroll och uppföljning av pågående verksamhet inom Lv området.

Koordinering/samordning av utbildning inom Lv tjänsten.

Planering inom ramen för OpO.

Stödjer etablering samt utveckling av verksamheten vid Stridsgruppen.

Genomföra och sammanställa krigsplanläggning.

 

Krav för befattningen

Reservofficer eller Fd Yrkesofficer

B-körkort

 

Önskvärda kvalifikationer

Mångårig erfarenhet av direkt ledarskap såsom trupputbildning och truppföring på olika nivåer.

Erfarenhet av tjänstgöring på ledande befattning i Stab.

Erforderlig utbildningar inom Luftvärns tjänsten.

Goda kunskaper om flera av de gemensamma systemen inom markstridsfunktionen, främst inom Lv tjänsten vid mekaniserade förband.

Erfarenhet av tjänstgöring i internationell insats.

God fysisk status.

Utnämnd OR6 då befattningen är en OR6 befattning.

 

Personliga egenskaper

Du måste vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Armén och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

 

Befattningen kräver:

Mycket goda ledaregenskaper, flexibilitet samt förmåga att kommunicera externt och samordna flera olika verksamheter

Mycket god samarbetsförmåga och hög social kompetens

Förmåga att lyssna, se och förstå helheter men också kunna hantera enskilda viktiga detaljer.

Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt, är van att planera, genomföra och slutföra projekt.

Tydligt och naturligt ledarskap.

Tydliga ledord

Kommunikationsförmåga, grundtrygghet, rådgivande, drivande, utvecklingsorienterad, analytisk, god påverkansförmåga samt skicklighet.

Då befattningen kräver mycket god överblick och flexibilitet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Placering

Inledningsvis Skövde tills 18 Stridsgruppen är utvecklad och utbildad, därefter på Gotland.

Övrigt

Välkommen med Din ansökan senast 2016-10-23.

Bifoga personligt brev, där Du beskriver hur Du motsvarar efterfrågade kompetenser tillsammans med Ditt CV.

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av

Mj Per Wallin, 010-8267 575

Kn Niklas Asklander, 0500-465430

Fackliga representanter

Nås via vxl 0500-465000

OFR/O, Klas Ahlqvist

OFR/S , Bengt Lindlöf,

SEKO-F, Lola Ahlgren,

 

Sista datum för ansökan: 2016-10-23

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes... läs mer »

P4 söker Reservofficer CBRN till 18 Stridsgruppen/Gotland

Skaraborgs Regemente söker Reservofficer till befattningen: CBRN befäl till 18 Stridsgruppen på Gotland

18 Stridsgruppen är en ny del av Skaraborgs Regemente med lokalisering till Gotland.

Som CBRN befäl i 18 Stridsgruppen arbetar du tillsammans med övriga i staben med att utveckla förbandet och dess verksamhet på Gotland. Som reservofficer förväntas du tjänstgöra mellan 2-4 veckor årligen.

Initialt kommer huvuddelen av verksamheten bedrivas i Skövde.

Exempel på uppgifter som CBRN befäl, 18 Stridsgruppen på Gotland

Ansvarar för:

Kontroll och uppföljning av pågående verksamhet inom CBRN området.

Koordinering/samordning av utbildning inom CBRN tjänsten.

Planering inom ramen för OpO.

Insatsledning

Stödjer etablering samt utveckling av verksamheten vid Stridsgruppen.

Genomföra och sammanställa krigsplanläggning.

 

Krav för befattningen

Reservofficer eller fd Yrkesofficer

B-körkort

 

Önskvärda kvalifikationer

Mångårig erfarenhet av direkt ledarskap såsom trupputbildning och truppföring på olika nivåer.

Erfarenhet av tjänstgöring på ledande befattning i Stab.

Erforderlig utbildningar inom CBRN tjänsten.

Goda kunskaper om flera av de gemensamma systemen inom markstridsfunktionen, främst inom CBRN tjänsten vid mekaniserade förband.

Erfarenhet av tjänstgöring i internationell insats.

God fysisk status.

Utnämnd OR6 då befattningen är en OR6 befattning.

 

Personliga egenskaper

Du måste vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Armén och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

 

Befattningen kräver:

Mycket goda ledaregenskaper, flexibilitet samt förmåga att kommunicera externt och samordna flera olika verksamheter

Mycket god samarbetsförmåga och hög social kompetens

Förmåga att lyssna, se och förstå helheter men också kunna hantera enskilda viktiga detaljer.

Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt, är van att planera, genomföra och slutföra projekt.

Tydligt och naturligt ledarskap.

Tydliga ledord

Kommunikationsförmåga, grundtrygghet, rådgivande, drivande, utvecklingsorienterad, analytisk, god påverkansförmåga samt skicklighet.

Då befattningen kräver mycket god överblick och flexibilitet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Placering

Inledningsvis Skövde tills 18 Stridsgruppen är utvecklad och utbildad, därefter på Gotland.

Övrigt

Välkommen med Din ansökan senast 2016-10-23.

Bifoga personligt brev, där Du beskriver hur Du motsvarar efterfrågade kompetenser tillsammans med Ditt CV.

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av

Mj Per Wallin, 010-8267 575

Fackliga representanter

Nås via vxl 0500-465000

OFR/O, Klas Ahlqvist

OFR/S , Bengt Lindlöf,

SEKO-F, Lola Ahlgren,

 

Sista datum för ansökan: 2016-10-23

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes... läs mer »

Biträdande universitetslektor i Informationssystem

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.Arbetsuppgifter: Anställningen avser undervisning och forskning inom informationssystem.

Inriktningen på anställningen avser metoder för design och konstruktion av verksamhetsstödjande informationssystem, organisatorisk förändring, tjänsteutveckling, databashantering samt metoder för programvaru- och informationssystemsutveckling. Anställningen förutsätter såväl programvaruteknisk som samhällsvetenskaplig kompetens. Den biträdande universitetslektorn förväntas bidra till designforskningsprojekt i samverkan med omgivande samhälle, med särskild inriktning mot digitalisering av verksamhetsprocesser inom privat och offentlig sektor.

Anställningen som biträdande universitetslektor utgör ett initialt steg i ett befordringssystem och arbetsuppgifterna omfattar 50 % undervisning och 50 % forskning. Forskningsdelen kan utökas till 75% under förutsättning att innehavaren rekryterat extern finansiering. Innehavaren förväntas ansvara för egna forskningsprojekt såväl som ta aktiv del i forskningssamarbeten vid institutionen. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt ansöka om externa forskningsmedel samt följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet.

Undervisningen avser grundnivå, avancerad nivå och/eller forskar­nivå samt biträdande handledning av doktorander. I arbetsuppgifterna ingår kursansvar inklusive kursutveckling. Innehavaren av tjänsten förväntas ansvara för kurser inom utveckling och innovation av programvara, informationssystem och affärsprocesser, samt forskningsmetod och uppsatsarbete. Undervisning utanför dessa områden kan förekomma.

Vid Institutionen for informatik och media finns förutom informationssystem ämnena människa-datorinteraktion samt medie- och kommunikationsvetenskap. Innehavaren av lektoratet förväntas aktivt bidra till institutionens strävan att finna synergier mellan dessa tre ämnen avseende både utbildning och forskning.

Anställningsperiod: Anställning som biträdande universitetslektor kan innehas i längst fyra år med möjlighet till befordran till universitetslektor.

Behörighetskrav: Behörig att anställas som biträdande universitetslektor är enligt Uppsala universitets anställningsordning den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens samt uppfyller kraven för pedagogisk skicklighet. Främst kommer sökande ifråga som avlagt doktorsexamen eller har nått motsvarande kompetens högst sju år före ansökningstidens utgång. Den sökande bör ha genomgått för verksamheten relevant högskolepedagogisk utbildning, omfattande fem veckor, eller bedömas ha motsvarande kunskaper.

Enligt Uppsala universitets anställningsordning gäller vidare som allmänt behörighetskrav för lärare att ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl.

Med hänvisning till anställningens innehåll krävs mycket god förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift samt förmåga att undervisa på svenska och engelska. Den som vid anställningens början endast behärskar det ena av dessa språk ska senast inom två år kunna undervisa också på det andra.

Bedömningsgrunder: Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet. Särskild vikt kommer att fästas vid den sökandes förutsättningar att bidra till framtida utveckling av såväl forskning som utbildning. Vikt kommer även att tillmätas pedagogisk och administrativ skicklighet.

Med hänvisning till anställningens karaktär av meriteringsanställning ska de sökandes vetenskapliga och pedagogiska meriter bedömas framför allt i kvalitativt hänseende. Ett kvantitativt försteg hos en sökande, vilket kan förklaras av att en sökande varit verksam under en längre tid, ska inte vara utslagsgivande.

Personliga förhållanden (t ex föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst el liknande) som vid meritvärderingen kan räknas den sökande till godo bör anges i samband med redogörelsen för meriter och erfarenheter.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökningsförfarande: Fullständig ansökan ska inges via Uppsala universitets rekryteringssystem och omfatta:

- Ansökningsbrev
- Bilageförteckning
- Curriculum Vitae
- Redovisning av vetenskapliga meriter
- Publikationsförteckning
- Redovisning av pedagogiska meriter
- Redovisning av övriga meriter
- Vetenskapliga och eventuella pedagogiska arbeten som åberopas
- Lista med referenspersoner
- Avsiktsförklaring avseende framtida forskning (högst 3 sidor)

Se instruktioner till sökande av anställning som biträdande universitetslektor

OBS! ansökan samt bilagor ska skickas in elektroniskt i rekryteringssystemet My Network. Eventuellt åberopade publikationer som inte finns i elektroniskt format och inte går att scanna skickas i tre exemplar till Samhällsvetenskapliga fakulteten, Uppsala universitet, Box 256, 751 05 Uppsala. Märk försändelsen med dnr UFV-PA 2016/2264.

För ytterligare information se universitetets anställningsordning

och fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Pär Ågerfalk, e-post par.agerfalk@im.uu.se, tel. 018-471 10 64 och institutionens prefekt, Jenny Eriksson Lundström, tel. 018-471 51 63, e-post jenny.eriksson@im.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 oktober 2016, märkt UFV-PA 2016/2264.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem... läs mer »

Svenska Spel söker Systemtekniker

På Svenska Spel får du jobba med att sprida glädje och spänning. Med spel som Lotto, Triss, Stryktipset och Vegas, samt på Casino Cosmopol, erbjuder vi några av Sveriges mest underhållande och bästa spelupplevelser. Hos oss får du ett meningsfullt och spännande jobb, där idrott, stadens utbud och Gotlands lugn alltid är nära.

Samtidigt som vi vill skapa Sveriges bästa spelupplevelser vill vi ta ett stort socialt ansvar. Därför hjälper vi till exempel våra kunder att hålla koll på och sätta gränser för sitt eget spelande, istället för att övertyga dem att spela mer. Vi sponsrar också svensk idrott på alla nivåer – från ungdom till elit. Om du blir en av oss på Sveriges marknadsledande spelbolag får du vara med och skapa framtidens sunda spelmarknad.

Är du en person vars mest framstående egenskaper är engagemang, egen drivkraft, initiativtagande och prestigelöshet? Då är du kanske personen vi söker.

Som systemtekniker på Stödsystem tillhör du IT Drift. Vi har driftansvaret för Svenska Spels stödsystem. I dagsläget handlar det om ett 60-tal olika system. Det är ett varierande arbete och du kommer att samarbeta med bl a förvaltningsansvariga, utvecklare, beställare, interna och externa leverantörer. Tillsammans med kollegor på sektionen kommer du se till att uppsatta mål för tillgänglighet och säkerhet uppnås och att våra kunder och samarbetspartners får en god support. Även deltagande i projekt kan bli aktuellt. 

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med Exchange, Skype for Business, Azure AD och Office365. Meriterande är kunskaper inom Microsoft Active Directory, Microsoft ADFS, Cisco Ironport, Z1, Nagios.

För att trivas hos oss bör du ha viljan att lära och utvecklas. Vi ser att du har en god kundorientering och samarbets- och initiativförmåga även när tempot blir högt. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande jobb i en miljö som präglas av laganda med många ambitiösa och engagerade medarbetare. 

Tjänsten är tillsvidareanställning med placering i Visby eller Solna.  Det är tjänstgöring dagtid och beredskap kan ingå i tjänsten. Om du har frågor är du välkommen att vända dig till Maria Devallius, chef Stödsystem på telefon 010-120 33 52.

Vi ser fram emot din ansökan snarast, då vi gör ett kontinuerligt urval, dock senast fredag den 16 oktober 2016. Välkommen med din ansökan!

Övrigt: Vi har gjort vårt medieval för annonsering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare och andra säljare av rekryteringstjänster... läs mer »

Universitetsadjunkt i speldesign med inriktning mot spelprogrammering

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.Beskrivning
Institutionen för speldesign, som har hela sin verksamhet samlad på Campus Gotland, erbjuder utbildning på grundnivå inom program och fristående kurser.

Fr.o.m. höstterminen 2016 ges tre kandidatprogram på engelska. Forskning bedrivs inom speldesign och visualisering.

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår undervisning inkl. kursansvar, utvecklingsarbete och administrativt arbete. Undervisningen är på grundnivå inom utbildningsprogrammen i speldesign, främst inom kurser i spelprogrammering. Utvecklingsarbetet avser i första hand medverkan i arbetet med nya kandidatprogram i speldesign. Innehavaren av anställningen ska härutöver vara beredd att medverka i institutionens interna arbete.

Till arbetsuppgifterna hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet.

Kvalifikationer
För anställningen krävs lägst kandidatexamen med ämnesfördjupning i speldesign samt gedigna kunskaper i spelprogrammering, högskolepedagogisk utbildning om minst tio veckor eller motsvarande kunskaper samt visad pedagogisk skicklighet och den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra anställningen väl. ?Förmåga att kunna undervisa på svenska och engelska är ett krav.

Villkor
Dokumenterad erfarenhet av undervisning och administrativt arbete inom speldesign-/spelutvecklingsområdet. Erfarenhet av egen speldesignverksamhet och/eller verksamhet inom speldesignbranschen. Noggrannhet, god samarbetsförmåga, erfarenhet av ett projektinriktat arbetssätt samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Särskild vikt kommer att läggas vid pedagogisk skicklighet vilket innebär att en pedagogiskt skickligare sökande får företräde före en vetenskapligt skickligare sökande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Inom denna kategori är flertalet anställda män varför vi gärna ser kvinnor som sökande till anställningen

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 1 november 2016 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av
Hans Svensson, tel.nr. 018 471 8252

Välkommen med din ansökan senast den 14 oktober 2016, UFV-PA 2016/2624.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem... läs mer »

Juristbyrån på Gotland söker ny jurist

Juristbyrån på Gotland växer och därför söker vi nu en ny medarbetare till vårt team. Vi söker dig som brinner för familjejuridik, tycker om personliga möten med kunder samt vill vara med att utveckla och driva företaget framåt. Juristbyrån har idag drygt 150 medarbetare runt om i Sverige och är ett modernt företag under tillväxt.

Arbetsbeskrivning
Du kommer huvudsakligen och självständigt handlägga familjerättsliga ärenden såsom upprättande av testamenten, boutredningar, äktenskapsförord, samboavtal, bodelningar, arvsskiften samt företagsrelaterade ärenden som kompanjonavtal och liknande.

Kravprofil
Du är inriktad på familjejuridik, är affärs- och kundorienterad, vill arbeta i ett engagerat team och tycker om att möta människor i olika livssituationer. Du är förtroendeingivande, prestigelös och noga med detaljer. Det är också viktigt att du är utåtriktad och drivande. Vi lägger stor vikt vid din personlighet.

• Svensk juristexamen eller motsvarande
• Stort intresse för familjejuridik
• Meriterande med erfarenhet av fastighets- bolags eller skatterätt


Frågor?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hanna Julin, HR-ansvarig, på 08-709 83 55.

Ansökan
Skicka in din ansökan med CV, personligt brev och studieintyg så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan... läs mer »

Besöksintervjuare på Gotland

Ipsos Observer arbetar med datainsamling på den skandinaviska marknaden för svenska och internationella marknadsundersökare och forskningsinstitut.

Vi söker nu en person med vana av personliga intervjuer, telefonrekrytering eller liknande och goda datorkunskaper. Du ska även ha körkort och tillgång till bil.

Ditt arbete som besöksintervjuare går ut på att med hjälp av dator och programvara som vi tillhandahåller, genomföra personliga intervjuer med utvalda privatpersoner. I dina arbetsuppgifter ingår att kontakta och rekrytera ditt urval via telefon och boka in en intervju.

Du möter därefter respondenten i hemmet eller annan av respondenten vald plats och genomför intervjun. Arbetet utgår ifrån Visby men det kan även ingå dagsresor till närliggande orter.

Vi erbjuder ett fritt arbete där du själv styr dina tider och hur mycket du vill arbeta. Våra projekt varierar både i omfattning och i längd. Det är lätt att kombinera med andra arbeten och du bestämmer din omfattning tillsammans med oss. Du genomgår en obligatorisk utbildning innan du börjar ditt arbete. I det aktuella uppdraget kommer denna endagarsutbildning ske i augusti och det är sedan viktigt att du kan börjar arbeta på en gång. Utbildningen innehåller dels det aktuella projektets upplägg men även vad det innebär att arbeta med personliga intervjuer inom Ipsos.


Viktigt är att du tidigare har arbetat med människor, är bekväm i att arbeta via telefon och möta nya människor. Tidigare arbete med telefonförsäljning är meriterande.
Du behöver även vara disciplinerad för att nå dina egna mål och bidra till projektens mål
Vi förutsätter goda kunskaper i Windows, MS Office och webbläsare.
Du ska kunna tala, läsa och skriva svenska obehindrat.
Du ska också ha en stabil (fast eller mobilt, ej via mobiltelefon) internetuppkoppling hemma.

Intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan via jobba.ipsos.se.. läs mer »

Munkkällaren i Visby söker personal

Vi söker personal till höst/vinter/vår-säsongen!

Vill du jobba hos oss här på Munkkällaren?
Vi söker serveringspersonal med 2 års erfarenhet samt barpersonal med 1 års erfarenhet.

Skicka ditt CV och berätta lite om dej själv till sokajobb@munkkallaren.se.. läs mer »

Undersköterskor resursteamet, 10 st

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg, hemsjukvård, individ- och familjeomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1800 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

Resursteamet är socialförvaltningens interna bemanningsorganisation, där vi tillsätter månadsvikariat, vakanta tillsvidaretjänster samt tillgodoser våra verksamheter med vikarier vid korttidsfrånvaro. Detta gör vi inom följande verksamheter:

- Äldreomsorg (hemtjänst, särskilt boende)
- Korttidsenheten
- Hemsjukvården
- Omsorgen om personer med funktionsnedsättning/LSS
- Individ- och familjeomsorgen (Haima, enheten för psykiskt funktionsnedsatta, beroendesocialgruppen)


ARBETSUPPGIFTER
I resursteamet arbetar du som resursundersköterska, vilket innebär att du täcker upp vid frånvaro i de olika verksamheterna resursteamet bemannar. Du utför sedvanliga undersköterska- eller omvårdnadsuppgifter, beroende på vilken avdelning du bemannar för dagen.

Vi erbjuder dig:
- Ett grundschema med arbete dag, kväll och varannan helg (finns även möjlighet till ren natt).
- En flexibel arbetsplats med stor variation där ingen dag är den andra lik.
- Stor utvecklingsmöjlighet där du får bredda din kompetens inom många områden.

Lockas du av detta stimulerande, utmanande och flexibla arbetssätt? Då kommer du trivas i vårt härliga gäng.

Om du inte ser dig i rollen som resursundersköterska finns det möjlighet att istället bli direktrekryterad till ett månadsvikariat eller en vakant tillsvidaretjänst ute i någon av våra verksamheter.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har genomfört en gymnasial utbildning med inriktning på vård och omsorg eller annan relevant utbildning. Vi ser även det mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet inom något av våra verksamhetsområden. Som person ser vi att du är:

- Flexibel
- Pålitlig och ansvarsfull
- Öppen och nyfiken
- Initiativrik och du trivs med att ta för dig

Arbetet innebär mycket dialog med brukare/anhöriga samt dokumentation, därför är det viktigt att du är trygg i det svenska språket, både när det gäller tal och skrift.

Förutsättningar för tjänsten:
- Du innehar körkort B (manuell växlad bil) samt tillgång till egen bil.
- Du känner dig bekväm med att ha ett upptagningsområde med 3-5 mils radie från din boendeort.
- Du trivs med att hoppa in i olika verksamheter från dag till dag.
- Du ser inga hinder med att vara flexibel med din arbetstid om verksamheten kräver det.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »