Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Integrationshandläggare

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

På Enheten för samhälle och Kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor m.m.ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen i Gotlands län är en relativt liten myndighet, vilket ger dig möjlighet att få en bredd i arbetsuppgifterna och bidra till länsstyrelsens och länets utveckling. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att strategiskt tillsammans med medarbetare och ledningen företräda området integration, där tillväxtperspektivet är centralt. En av arbetsuppgifterna kan bli att aktivt delta i etableringsreformen i frågor som rör arbetsmarknad och bosättning. En del av tjänsten är också att internt och externt kommunicera och informera om Länsstyrelses arbete med integration. I detta ingår att samverka med Region Gotland, civila samhället, näringslivet, ge rådgivning i frågor om asylmottagandet, samla in underlag, sammanställa rapporter och arrangera olika typer av möten. Resor ingår i arbetet.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, du har erfarenhet av offentlig förvaltning. Erfarenhet av arbete med kommunalt flyktingmottagande praktiskt eller på strategisk nivå är meriterade. Även erfarenhet med att ha arbetat med tillväxtfrågor är meriterande. Du kan på svenska uttrycka dig väl i tal och skrift och bör ha erfarenhet av ett kommunikationsuppdrag. B-körkort krävs för anställningen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ser helheter, sammanhang och har förmågan att göra sammanvägda bedömningar. Arbetet förutsätter att du är lyhörd, är bra på att kommunicera och har hög integritet. Du arbetar strukturerat och har god förmåga att arbeta i grupp men också självständigt. Du är analytisk och kan arbeta med många uppgifter samtidigt.

Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov.

ÖVRIGT
Observera att tillsättning sker under förutsättning att aviserade medel anvisas för anställningen.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde. Vi har en drog- och rökfri arbetsmiljö.

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med säljare, rekryteringssajter eller liknande... läs mer »

Lärare ma/no

Som en del av Region Gotland ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola och särskola på hela Gotland. Dessutom har vi kulturskola och ett Science Center kallat Fenomenalen. Våra cirka 1600 medarbetare skapar grunden för ett livslångt lärande där alla ska ha möjlighet att lyckas.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en lärare i ma/no till Högbyskolan i Hemse. Du kommer att undervisa i åk 7.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är behörig att undervisa i ovan nämnda ämnen i åk 7-9 (bifoga legitimation i din ansökan).

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet: Vi söker en utvecklingsinriktad och engagerad medarbetare som är bra på att skapa goda relationer med vårdnadshavare och elever. Du har också förmågan att arbeta självständigt och målinriktat utifrån grundskolans läroplan samt ämnesöverskridande, i team tillsammans med övriga kollegor.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Lärare sv/sva/en

Som en del av Region Gotland ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola och särskola på hela Gotland. Dessutom har vi kulturskola och ett Science Center kallat Fenomenalen. Våra cirka 1600 medarbetare skapar grunden för ett livslångt lärande där alla ska ha möjlighet att lyckas.

Solklintsskolan renoverades 2006 och är belägen centralt i Slite. I byggnaden inryms förskola, förskoleklass till åk 9, två fritidshemsavdelningar samt skolbibliotek och Slites fritidsgård Bubblan. Det går cirka 240 barn och elever här.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en lärare i svenska, svenska som andraspråk och engelska till Solklintsskolan åk 6-9.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är behörig att undervisa i svenska, SvA och engelska i grundskolan åk 4-9 (bifoga legitimation i din ansökan).

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. På Solklintsskolan arbetar vi aktivt för att eleverna tidigt ska utveckla en sund livsstil och ges verktyg att upprätthålla en god mental hälsa. Vi ser därför gärna att du som söker är intresserad av dessa frågor samt att du har en djupgående förståelse för barn och elevers tillvaro och drivkrafter.

Du är bra på att skapa goda relationer med vårdnadshavare och elever. Du har också förmågan att arbeta självständigt och målinriktat utifrån grundskolans läroplan samt ämnesöverskridande, i team tillsammans med övriga kollegor.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Drifttekniker Linux

Vi söker nu en driftstekniker för Linux-miljöer.
Personen kommer att vara en nyckelspelare som stärker kundens driftsavdelning och har mycket hög kompetens inom efterfrågade områden.
Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak vara att arbeta med servermiljöer för ett stort ny-utvecklingsprojekt.

Tjänsten kräver närvaro på plats i Visby och omfattningen är minst tre dagar i veckan (60 %).
Betalda resor med flyg från Bromma eller Arlanda och boende på Clarion Visby eller lägenhetshotell efter önskemål.

Skallkrav
Mycket hög kompetens inom PostgreSQL
Mycket hög kompetens inom Oracle
Mycket hög kompetens inom Linux
Hög kompetens inom Microsoft AD

Personliga egenskaper
- Självgående
- Teamplayer
- Kommunikativ
- God social förmåga
- Lösningsorienterad
- Serviceminded

Övrig Information
Start önskas så snart som möjligt.
Omfattning om minst 60%... läs mer »

Migrationsverket söker en ekonomi- och personalassistent

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Vi söker en ekonomi- och personalassistent till Visby. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Vad du kan förvänta dig
Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Som ekonomi- och personalassistent utgör du en stödfunktion för enhetschefen i alla frågor som rör personal och budget. Du hanterar självständigt löpande personaladministration och fungerar som ett stöd till enheten. Du hanterar resebokningar, bokningar av lokaler och konferenser samt hanterar systembehörigheter. Du arbetar även med att kontrollera lönelistor och reseräkningar samt ansvarar för administration kring anställningsförfaranden. Vidare deltar du aktivt i enheternas budgetprocess samt löpande ekonomiska uppföljning. Du upprättar statistik och hanterar fakturor på enheten.

Arbetet innebär mycket kontakt och samarbete med övriga medarbetare både på den egna och andra enheter.

Vad vi förväntar oss
Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Kvalifikationer
Du har gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning, KY-utbildning inom ekonomi- eller personaladministration alternativt en annan kombination av utbildnings- och erfarenhetsbakgrund som bedöms relevant. Du har erfarenhet från arbete inom personal- och ekonomiadministration samt av att att stötta chef eller enhet inom området. Du har även erfarenhet av att arbeta serviceinriktat.
Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda kunskaper i Officepaketet. Du har även kunskaper i något personal- och ekonomisystem, gärna Agresso eller Raindance.

Personliga kompetenser
Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du självgående i ditt arbete och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du samarbetar bra med andra och har förmåga att kommunicera på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månader provanställning.
Arbetstid: Kontorstider, arbetstiden kan komma att förändras.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Visby
Tillträde för befattningen: 2015-12-21 eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till migrationsverket@proffice.se.
Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du enhetschef, Mikael Landberg, mikael.landberg@migrationsverket.se.

Ansökan
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 2015-12-09. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Migrationsverket avböjer vänligt men bestämt alla samtal från försäljare av rekryteringstjänster och annonser... läs mer »

Skolsköterska

Som en del av Region Gotland ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola och särskola på hela Gotland. Dessutom har vi kulturskola och ett Science Center kallat Fenomenalen. Våra cirka 1600 medarbetare skapar grunden för ett livslångt lärande där alla ska ha möjlighet att lyckas.

Skolskötersketjänsten tillhör Barn- och elevhälsan.
Barn- och elevhälsan (BEH) är en förvaltningsgemensam organisation för elevhälsa. Avdelningen består av 40 medarbetare varav 16 skolsköterskor. I Region Gotland finns en uttalad målsättning att vidareutveckla samverkan över förvaltningsgränserna och ett sådant arbete pågår inom området barn och ungdom.

ARBETSUPPGIFTER
Skolhälsovården på Gotland är väl utbyggd och ingår tillsammans med psykologer, kuratorer och vissa specialpedagoger i en sammanhållen Barn- och elevhälsa. Chefen för Barn- och elevhälsan är verksamhetschef för skolhälsovården.

Skolsköterskan arbetar tillsammans med skolläkaren och övriga i elevhälsoteamet för att bidra till att ge elever en god och säker elevhälsa. Skolsköterskan ansvarar för den medicinska delen av elevhälsoarbetet på respektive skola.

Skolhälsovården verkar i grundskolan, särskolan och gymnasieskolan.

KVALIFIKATIONER
Genomgången specialistutbildning till distriktssköterska eller specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller annan likvärdig utbildning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt ser gärna erfarenhet från området.

Körkort och tillgång till egen bil erfordras.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Förskollärare

Som en del av Region Gotland ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola och särskola på hela Gotland. Dessutom har vi kulturskola och ett Science Center kallat Fenomenalen. Våra cirka 1600 medarbetare skapar grunden för ett livslångt lärande där alla ska ha möjlighet att lyckas.

Förskolan Storken tillhör Norrbacka och Sankt Hans förskoleområde. Förskolan har sex avdelningar varav två avdelningar är språkförskola. Förskolan har ett härligt läge, nära till stad, skog och hav.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är på en 4-5 års avdelning. Vi arbetar i spår vilket innebär att du med tiden kan få arbeta med yngre barn. Du leder och fördelar arbetet tillsammans med dina kollegor enligt uppdraget i lpfö 98/10.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en legitimerad förskollärare. Du är väl förtrogen med förskolans uppdrag och utgår från barnens intresse och behov i din planering av arbetet. Du har förmåga att samspela i ett arbetslag. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor. Du har förmåga att anpassa arbetsinsats utifrån behovet för dagen. Vi önskar att du har erfarenhet av förskolans arbete.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Product Manager

PayEx Group är en privatägd koncern med cirka femhundra medarbetare i fyra länder. Sedan starten 1972 har vi drivit utvecklingen inom vår bransch och är idag nordens främsta experter på betalningar. Vi har en heltäckande och svåröverträffad kompetens inom alla former av betallösningar för e-handel, mobila plattformar och för fysisk handel. Vi hjälper dagligen våra kunder med alla typer av tjänster inom rating och billing, faktura och reskontrahantering, inkasso och kredithantering.

Vi söker en Product Manager till produktområde Collection som ansvarar för våra inkassoprodukter.

Product & Business Development består av totalt ca. 20 medarbetare fördelat på de  fyra nordiska länderna och är indelat i fyra produktområden.

Din roll

Som Product Manager ska du ha god helhetsförståelse för produkterna och dess funktionalitet ur ett marknad- och användarperspektiv.

* Du agerar proaktivt för generella lösningar och säkerställer att produkterna anpassas/utvecklas/avvecklas för att generera största möjliga nytta för PayEx.
* Du är den koordinerande funktionen vid förändringar och nyutveckling för produkt/produktområde mot övriga interna funktioner på PayEx och säkerställer leverans av ny produkt till organisationen. 

Din kompetens

Vi söker dig som:

* Har flera års erfarenhet inom aktuellt produktområde.
* Har erfarenhet av att arbeta med våra nordiska grannländer.
* Har god kunskap om omvärld, marknad och konkurrenter. 
* Har förmåga att se såväl detaljer som hur olika delar påverkar helheten.
* Kan omsätta strategier till konkreta utvecklingsplaner för leveransen av produkten.
* Har god erfarenhet av process- och/eller produktutvecklingsarbete.
* Är kommunikativt säker. Är involverande med förmåga att skapa goda relationer och samarbeten för att uppnå mål och resultat.
* Förvaltar och sprider kunskap om produkten.
* Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person har du stark genomförandekraft och drivs av att utveckla produkter, processer, kunder och verksamheter. Du är involverande och samarbetar för att uppnå mål och resultat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.                

 

Ansökan

Du som ser möjligheterna och trivs i ett företag med entreprenörsanda är välkommen med din ansökan, som vi behandlar konfidentiellt. Ansökningarna kommer att hanteras löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2015-12-13.

Facklig företrädare för Unionen är Anna Gräsman, tfn 0498 - 20 77 13.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringkanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp... läs mer »

Lärare lågstadiet

Som en del av Region Gotland ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola och särskola på hela Gotland. Dessutom har vi kulturskola och ett Science Center kallat Fenomenalen. Våra cirka 1600 medarbetare skapar grunden för ett livslångt lärande där alla ska ha möjlighet att lyckas.ARBETSUPPGIFTER
Nu behöver vi en lärare till Terra Novaskolan i Visby. Du kommer att undervisa på lågstadiet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare med bred behörighet för lågstadiet. Särskilt prioriterad ämnesbehörighet är matematik. Bifoga legitimation i din ansökan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet: På Terra Novaskolan ska alla barn känna sig trygga och att de har en självklar plats. Det är därför viktigt att du är drivande vad det gäller värdegrunsdarbete och bra på att skapa goda relationer med vårdnadshavare och elever. Du har förmågan att arbeta självständigt och målinriktat utifrån grundskolans läroplan samt ämnesöverskridande, i team tillsammans med övriga kollegor.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Sjuksköterska heldygnsvård

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1300 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Psykiatriska kliniken på Gotland ingår i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen inom Region Gotland och är belägen i Visby. Kliniken har hela ön som sitt upptagningsområde. Upptagningsområdet är relativt litet, både till ytan och invånarantalet, men samtidigt medför ö-läget att kliniken måste kunna erbjuda en bredd vad gäller såväl kompetens som utbud. Kliniken tillhandahåller psykiatrisk heldygnsvård, vuxenpsykiatrisk öppenvård, medicinsk beroendevård samt en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning och har sammantaget drygt 100 medarbetare.

Vi söker nu en sjuksköterska till våran heldygnsvård, en enhet med 12 vårdplatser. På avdelningarna vårdas främst patienter i behov av psykiatrisk specialistvård, såväl på frivillig basis som enligt LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård).

Under våren kommer vi påbörja en ombyggnation och total renovering av vår heldygnsvård, ett arbete som innebär att vi ser över såväl den fysiska vårdmiljön som vårdens innehåll. Så för den sjuksköterska som är intresserad av förändringsarbete och av att vara med och påverka hur framtidens psykiatri på Gotland ska se ut och bedrivas så är detta en möjlighet.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska på heldygnsvården ingår man i ett team av sammanlagt åtta sjuksköterskor. Man ansvarar för den psykiatriska omvårdnaden av inneliggande patienter tillsammans med skötare/undersköterskor. Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter ingår, såsom rond, läkemedelsdelning, injektionsgivning, samtal och dokumentering.

I heldygnsvårdens uppdrag ingår också vår akutmottagning som dagtid är bemannad av sjuksköterska men som kvällar/helger och nätter ingår i avdelningsarbetet. Det innebär främst telefonrådgivning samt akuta bedömningar. Dokumentationen sker i datajournalsystemet Take Care.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning i psykiatri. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk omvårdnad ser vi det som meriterande. Meriterande är också kunskaper inom MI (Motiverande samtal) och ESL (Ett Självständigt Liv).

Som person söker vi dig som är empatisk med ett professionellt förhållningssätt, har en god samarbetsförmåga och kan hantera stressade situationer.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Personlig assistent

Vi söker omgående personlig assistent till en man i 40-års åldern.
Med start i slutet av december.

Arbetsuppgifter:
Hjälpa till med det mesta vardagssysslor som till exempel, handla och laga mat, städning, tvättning med mera.

Utbildning/Erfarenhet

Du ska vara flexibel och lyhörd samt kunna arbeta på schema där dag, natt, kväll och helg förekommer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

VOS Assistans är ett assistansföretag med lång erfarenhet och bred kunskap inom personlig assistans. Utifrån våra kärnvärden; trygghet, gemenskap och service arbetar vi för att ge kunden goda levnadsvillkor och hög grad av självbestämmande.

Vi söker nu för kunds räkning två personer som kan jobba 50-55% var. Varannan helg c:a 5 timmar per dag. Lämplig person vore någon som studerade till undersköterska el liknande.

Vår kund är en man i 40-års åldern. Han har en ryggmärgsskada och använder rullstol och har stort bilintresse.

Du som söker skall vara pålitlig, ansvarstagande och flexibel.
Vi ser helst kvinnliga sökande.

Om företaget:

VOS Assistans har sitt huvudkontor i Nyköping och jobbar med bl.a. hemtjänst och personlig assistans i Nyköping och Skövde med närliggande regioner. Vi jobbar med personlig assistans på Gotland... läs mer »

Socialsekretare, famhemsekr, 1:e soc.sekr, föreståndare – för flyktingbarn

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om funktionshindrade på hela Gotland. Våra cirka 1800 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har brukarna i centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Som socialsekreterare kommer du att utföra ett utredningsarbete. Du bedömer behov, utreder och beslutar om insatser för ensamkommande barn och unga samt följer upp insatser enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen om vård av unga (LVU).

Som familjehemssekreterare ansvarar du för rekrytering och utredning av familjehem. Du håller kontakten med våra familjehem, och sköter både de praktiska frågorna och står för handledning och vårdansvaret tillsammans med ansvarig socialsekreterare.

Som 1:e socialsekreterare kommer du att arbeta med att stödja och vägleda socialsekreterare och familjehemssekreterare i deras utredningsarbete, bedömningar och val av insatser. Som 1:e socialsekreterare håller du dig uppdaterad vad gäller föreskrifter, allmänna råd från Socialstyrelsen, förändringar inom lagstiftningen och dess tillämpning. Du har ett nära samarbete med HVB-hemmen inom Regionen och med övriga samarbetspartners som finns runt de ensamkommande barnen och ungdomarna.

Som föreståndare vid Regionens hvb för ensamkommande flyktingbarn kommer du att vara operativt ansvarig för innehållet i verksamheten vad gäller att planera, leda, samordna samt kvalitetssäkra arbetet. Tillsammans med enhetschef kommer du att arbeta med att leda och utveckla verksamheten för att i bästa möjliga mån kunna tillgodose de ensamkommande barnens behov. Syftet med verksamheten är att bistå med en trygg och god miljö där respekt och värme finns närvarande.

För samtliga tjänster är en viktig uppgift är att få samarbetet mellan personal att fungera väl samt säkra en god samverkan med våra samarbetspartner såsom skola, sjuk- och hälsovård, socialtjänst, gode män, särskilt förordnad vårdnadshavare, fritidsverksamheter etc.

KVALIFIKATIONER
Som socialsekreterare har du socionomexamen och erfarenhet av utrednings- och insatshandläggning inom socialtjänsten, är kunnig i gällande lagar och förordningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god förmåga att möta barn/ungdomar. Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att känna engagemang. Du har analysförmåga och kan bedöma barns behov samt arbeta självständighet.

Som familjehemssekreterare har du socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Erfarenhet av social arbete med barn och ungdomar är meriterande. Det är viktigt att ha god samarbetsförmåga och en ödmjuk inställning till dem vi möter.

Som förste socialsekreterare har du god förmåga och tidigare erfarenhet av arbetsledning. Du har god kännedom om gällande sociallagstiftning, goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god förmåga att utreda och dokumentera. Du ser helheten och är bra på att bygga upp konstruktivt samarbete både internt och externt. Dessutom kan du strukturera och systematisera arbetsuppgifterna. Kvalificerad vidareutbildning inom verksamhetsområdet är meriterande.

Som föreståndare uppfyller du Inspektionen för Vård och Omsorgs krav gällande utbildning och erfarenhet som föreståndare för HVB-verksamhet. Du ska ha socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du ska vara en god organisatör, samarbetsinriktad och ha god ledarförmåga. Flexibilitet, tydlighet och konflikthanteringsförmåga är viktiga egenskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För samtliga tjänster är det viktigt att du har kunskap kring barnkonventionen och förmåga att sätta barnet i fokus.

Du bör ha lätt för att uttrycka dig i skrift och har god analysförmåga.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Förskollärare

Som en del av Region Gotland ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola och särskola på hela Gotland. Dessutom har vi kulturskola och ett Science Center kallat Fenomenalen. Våra cirka 1600 medarbetare skapar grunden för ett livslångt lärande där alla ska ha möjlighet att lyckas.

ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Mullvaden i Hemse behöver en förskollärare som under våren ska ersätta en föräldraledig medarbetare.

Mullvaden ligger fint belägen i närheten av ett skogsområde, vilket vi ofta använder när vi planerar vår verksamhet. Med naturen så nära ger det stora möjligheter att vistas i och arbeta med allt vad naturen erbjuder. Vi har under våren invigt vår alldeles egen ”skog” som finns på vår förskolegård. Miljön, såväl ute som inne tycker vi är viktigt. Den ska kännas välkomnande, roligt och stimulerande. När vi är tillsammans ute ges alla tillfälle att lära känna varandra, liten som stor.

Vår förskola är uppdelad på 3 avdelningar: Myran 1-2,5 år , Humlan och Spindeln 2,5-5 år. Du kommer att arbeta på avdelningen Spindeln tillsammans med 3 kollegor. På varje avdelning finns både förskollärare och barnskötare. Vårt gemensamma arbete på förskolan präglas av ett gemensamt tänk – ”en röd tråd” där förhållningssätt och arbetssätt är inspirerat utifrån Marte Meo samspelspedagogik.

Som förskollärare består ditt arbete av att tillsammans med arbetslag och barn planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån barngruppens behov, förskolans läroplan samt lokala styrdokument.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är förskollärare eller lärare mot de lägre åldrarna, med inriktning mot förskolan (bifoga legitimation i din ansökan). Vi vill att du är väl insatt i läroplanen för förskolan (lpfö 98/10) samt att du har ett intresse för Marte Meo pedagogiken.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet; du är bra på att skapa goda relationer med vårdnadshavare, barn och kollegor.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Förskollärare

Som en del av Region Gotland ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola och särskola på hela Gotland. Dessutom har vi kulturskola och ett Science Center kallat Fenomenalen. Våra cirka 1600 medarbetare skapar grunden för ett livslångt lärande där alla ska ha möjlighet att lyckas.ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Tallen i Hemse behöver en förskollärare som under våren ska ersätta en föräldraledig medarbetare.

Vår förskola är uppdelad på 4 avdelningar; 2 småbarnsavdelningar (1-3 år) , och två syskonavdelningar (3-5) år. Förskolans avdelningar har ett nära och förtroendefullt samarbete med varandra. Vår vision är att vi alla finns till för och tar ansvar för allas barn. Du kommer, tillsammans med 3 kollegor, att ha ett särskilt ansvar för avdelningen Barret med barn i åldrarna 3-5 år. På varje avdelning finns både förskollärare och barnskötare.

Miljön, såväl ute som inne tycker vi är viktigt. Den stora gården runt förskolan, är välutrustad och inbjuder till lek. Delar av dagen är alla ute tillsammans och ges tillfälle att lära känna varandra, liten som stor. Personalen finns hela tiden nära, som stöd i barnens lek. Vi har också valt att dela av framsidan av gården med staket och grind för de minsta barnen.

Som förskollärare består ditt arbete av att tillsammans med arbetslag och barn planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån barngruppens behov, förskolans läroplan samt lokala styrdokument.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är förskollärare eller lärare mot de lägre åldrarna, med inriktning mot förskolan (bifoga legitimation i din ansökan). Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet: Atmosfären på förskolan ska bygga på att varje barn blir sett, lyssnat på och respekterat – att alla visas hänsyn för den just den man är. Det är viktigt för oss att du är bra på att skapa den här typen av respektfulla relationer med såväl barn och vårdnadshavare som kollegor.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Vi söker fler kravanalytiker!

På Svenska Spel får du jobba med att sprida glädje och spänning. Med spel som Lotto, Triss, Stryktipset och Vegas, samt på Casino Cosmopol, erbjuder vi några av Sveriges mest underhållande och bästa spelupplevelser. Hos oss får du ett meningsfullt och spännande jobb, där idrott, Stockholms utbud och Gotlands lugn alltid är nära.

Samtidigt som vi vill skapa Sveriges bästa spelupplevelser vill vi ta ett stort socialt ansvar. Därför hjälper vi till exempel våra kunder att hålla koll på och sätta gränser för sitt eget spelande, istället för att övertyga dem att spela mer. Vi sponsrar också svensk idrott på alla nivåer – från ungdom till elit. Om du blir en av oss på Sveriges marknadsledande spelbolag får du vara med och skapa framtidens sunda spelmarknad.

Gillar du att jobba i gränslandet mellan IT och affär? Är du duktig på att bygga relationer? På Svenska Spel kan du få jobba med ett av världens mest avancerade spelsystem. Vi har en IT-avdelning som jobbar i ett tätt partnerskap med affärsverksamheten. Här får du inte bara möjlighet att hänga med i den tekniska utvecklingen – du får vara med och driva den framåt.

På IT-avdelningen skapar vi de tekniska förutsättningarna som behövs för att ge våra kunder bra spelupplevelser.  Vi jobbar mycket i projekt med att antingen själva utveckla de system som vi behöver eller att upphandla system av externa leverantörer. Vi söker dig som vill ta ”lead” i arbetet med att analysera och formulera krav i nära samarbete med beställare, UX och arkitekter.

Uppdraget innebär att:

• Leda och driva kravarbete i förstudier, projekt och förvaltningsuppdrag.
• Föra dialog med beställare och intressenter när det gäller behovet av ny eller ändrad funktionalitet. I arbetet ingår att leda workshops i olika former tillsammans med personer från både verksamheten och IT för att få fram bästa möjlig krav bild.
• Dokumentera funktionella och icke-funktionella krav på ett entydigt sätt, bidra till att de blir realiserade i systemet samt föra en dialog med alla intressenter runt kravens påverkan på lösningsförslag.
• Formulera systemkrav mot såväl interna som externa leverantörer och vara bollplank åt utvecklare och testare under implementationsarbetet.
• Vid behov vara delprojektledare för kravområdet i projekt


Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att arbeta nära verksamheten och har en god förståelse för hur IT-lösningar stödjer affärsprocesserna. Du har flera års erfarenhet av mjukvaruutveckling med ett intresse för kravhantering, metoder och arbetssätt. Du har erfarenhet från att jobba i tidiga faser i projekt som leder till agil utveckling eller upphandling av system. Du har en utmärkt förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska. Du är också en engagerande workshopledare som kan hantera olika verktyg i olika situationer.

Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann och har en helhetssyn över det du håller på med. Du driver dej själv och hittar egna vägar för att komma framåt.  Du bör också vara nyfiken, kundorienterad och ha ett intresse av att utvecklas personligt och yrkesmässigt.

Om avdelningen: IT-KAM är en av fem avdelningar inom verksamhetsområdet IT och består av 13 medarbetare. Vi arbetar nära affärs- och verksamhetsområden inom bolaget med förvaltningsstyrning och kravhantering. I det kravställer vi och säkrar leverans från IT-Utveckling och IT-Drift men även direkt mot externa leverantörer.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande jobb i en miljö som präglas av laganda med många ambitiösa och engagerade medarbetare.

Anställningen är en tillsvidareanställning på vårt kontor i Visby.

För mer information, kontakta Ingela Karlsson, Kravansvarig tfn: 010-1203598 alt ingela.karlsson@svenskaspel.se eller Magnus Öhrman, Avdelningschef IT-KAM, tfn: 010-1203803 alt. magnus.ohrman@svenskaspel.se Övrigt:

Vi har gjort vårt medieval för annonsering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare och andra säljare av rekryteringstjänster... läs mer »

Samverkansledare

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 45 000 studenter, 6 800 anställda och en omsättning på 6,3 miljarder kronor.UU Innovation är en central stödenhet inom Uppsala universitet med uppgift att stödja omvandlingen av forskningsresultat till nya tjänster, produkter, processer eller modeller, oavsett om det sker genom nya forskningsbaserade företag eller genom forskningssamarbeten med redan befintliga företag och organisationer.

Det är av särskild vikt att skapa allianser mellan universitetet och grupper av företag inom forskningsområden som bedöms vara av strategisk betydelse. Vår kompetens inom UU Innovation består i att förstå såväl forskningens förutsättningar som förutsättningar för innovation och forskningssamverkan. Vi är en viktig ingång för företag och organisationer utanför universitetet som söker specifik akademisk kompetens och samarbeten. Enheten har också en rådgivande funktion för forskare och studenter inom universitetet. Vi finns i Uppsala Science Park, mitt bland Uppsalas forskningsinstitutioner och övriga aktörer i innovationssystemet, samt på Campus Gotland.

Arbetsuppgifter
Arbetet som samverkansledare vid Campus Gotland innefattar:

- att i samråd med företrädare för Region Gotland, Gotlands näringsliv, Science Park Gotland och andra organisationer, vidareutveckla de möjligheter som har identifierats under 2014-2015. I uppgiften ingår att identifiera var och hur Uppsala universitet kan bidra med forskning och idéer i långsiktiga samarbeten med olika aktörer på Gotland för att på så vis möjliggöra skapandet av innovationer och därmed bidra till samhällsnytta och tillväxt.

- att vara en Gotlandsbaserad resurs i UU Innovations arbete med att stödja genomförandet av programmet ”Hållbara besök”. Detta i samverkan med såväl forskare, näringsliv och Region Gotland.

- ·         att arbeta med information och attitydpåverkan kring nyttiggörande och kommersialisering bland forskare och studenter för att stödja det arbete som affärs- och IP-rådgivare, samt samverkansledare på UU Innovation gör. Detta arbete görs på Campus Gotland men kan även innebära resor till högskolorna i Dalarna och Gävle där UU Innovation även ansvarar för att ge innovationsstöd till forskare och studenter.  

- Att upprätthålla ett nära och strukturerat samarbete med rektorsrådet vid Campus Gotland

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som har en akademisk examen, och någon form av ledarskapsutbildning. Du har god kunskap om och erfarenhet av såväl arbete på universitet som av affärsutveckling. Du har minst 5 års erfarenhet från kvalificerat arbete inom näringslivet med arbetsuppgifter som relaterar till kommersiella villkor och som ställer krav på koordinering av strategisk samverkan mellan olika aktörer. För arbetet som samverkansledare krävs proaktivitet, självständighet, samarbetsförmåga, och att arbeta utifrån mål. Arbetet kräver även mycket god förmåga att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer, varför stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper såsom att vara kommunikativ, strukturerad, prestigelös och resultatorienterad. Du behöver även ha en god förmåga och vana att uttrycka dig skriftligt samt att göra muntliga föredragningar. Goda kunskaper i svenska och engelska både muntligt och skriftligt är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenheter från forsknings- eller innovationsstödsystemet, extern finansiering, och att leda projekt är en merit. Även erfarenhet från internationellt arbete är meriterande för tjänsten, liksom god ”lokalkännedom” i relation till Gotlands näringsliv, organisationer, myndigheter och offentliga aktörer.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2016-01-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av
Jenny Nordquist, jenny.nordquist@uuinnovation.uu.se, +46 (0)18 471 70 54.

Välkommen med din ansökan senast den 7 december 2015, UFV-PA2015/3020.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen... läs mer »

Servicehandläggare - vikariat, Visby

Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten driver servicekontor i samverkan. Verksamheten har en tydlig inriktning mot att erbjuda bättre samhällsservice och information till medborgare och företag.

Att våra myndigheter samverkar i det personliga mötet ger förutsättningar för dig som servicehandläggare att svara på medborgare och företagares frågor med ett helhetsperspektiv för våra myndigheters områden.

Dina arbetsuppgifter som servicehandläggare 
innebär att ge snabb och professionell service och information till privatpersoner och företag genom att svara på frågor.
Du ger service och information på uppdrag av de tre samverkansmyndigheterna, i en öppen miljö, vilket ställer höga krav på din förmåga att ta in information och hålla dig uppdaterad inför det personliga mötet. Det är viktigt att du har en öppen, lyssnande och förklarande attityd och lätt att kommunicera i tal och skrift. Eftersom du arbetar nära kunderna måste du känna dig bekväm i det direkta mötet med individer med olika bakgrund i samhället.

På servicekontoret i Visby är vi fyra medarbetare och vi tillhör skattekontoret.

Vi erbjuder dig en arbetsplats


• med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
• som är till nytta för medborgare och företag
• med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
• som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
• med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som  


• har väl dokumenterad förmåga att inhämta och använda teoretiska kunskaper, exempelvis genom en högskoleutbildning om minst 120p/180hp inom ekonomi, juridik eller beteendevetenskap eller dokumenterad förmåga att inhämta och använda teoretiska kunskaper i arbetet
• har arbetat minst två år i ett serviceyrke där du har fått besvara frågor på ett kortfattat och informativt sätt vid besök eller via telefon
• har goda kunskaper i informationssökning och digitala medier
• har mycket god förmåga att tala och skriva på svenska och engelska
• bemöter andra väl och har god servicekänsla
• har mycket god kommunikativ förmåga
• har god förmåga att hantera flera kunder parallellt och arbeta i ett högt tempo
• är flexibel
• ser helheter, är utvecklingsorienterad och tänker nytt
• stödjer och samverkar.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. 

Anställningen är ett vikariat från och med 1 mars 2016 till 31 augusti 2017.

Välkommen med din ansökan till oss! 

Har du frågor om arbetsuppgifterna kan du ringa sektionschef Alf Söderman på telefon 010-572 97 46. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du ringa HR-konsult Anders Hendel på telefon 010-574 86 79. Kontaktpersoner i fackliga frågor för ST Kerstin Nilsson, telefon 010-576 16 48 och för Saco Per-Olof Karlsson, telefon 010-576 82 42.

Vi vill ha din ansökan med CV märkt med diarienummer 131 630 437-15 senast den 18 december 2015. Bifoga inga betygskopior eller liknande till din ansökan, utan ta istället med dem till en eventuell intervju... läs mer »