text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Farmaceutisk rådgivare

Vi gör det enklare att må bra!

Apoteket är Sveriges ledande apotekskedja. Vi har ett stort förtroende bland kunderna som också utsett oss till Sveriges mest hållbara varumärke. Nu satsar vi för att fortsätta utvecklas på den växande hälsomarknaden genom att investera i vårt apoteksnät, utveckla vårt stöd för människors läkemedelsbehandling och bredda vårt sortiment. Vi letar därför fler medarbetare som vill vara med på den spännande resan. Välkommen till Apoteket!


Är du vår nya farmaceut på Gotland?
Vi söker dig som är legitimerad apotekare/receptarie till våra apotek i Visby. Båda apoteken ligger centralt, ena ligger på gågatan vid Österports centrum och det andra apoteket ligger vid Visby Lasarett. Tjänsten som farmaceutisk rådgivare är omväxlande och innefattar bland annat receptservice, egenvårdsförsäljning och professionell rådgivning.

Befattningen är på heltid/deltid och tillsvidare med placering på apoteket vid Visby Lasarett och med tjänstgöring även på apoteket vid Österports centrum.

Ta chansen att få riktigt bra erfarenhet av två välskötta apotek samtidigt som du på dina lediga stunder kan utforska en av Sveriges vackraste öar!

Vad vi söker hos dig
Du har djupa farmaceutiska kunskaper och ett genuint intresse av att hjälpa kunden genom rådgivning och försäljning av våra kvalitetssäkrade produkter och tjänster. I kundmötet är du omtänksam och lyhörd för att kunna erbjuda rätt produkter och överträffa kundens förväntningar.

Som person är du engagerad och hjälpsam både i mötet med kunden och i samarbetet med dina kollegor. Du kan även arbeta självständigt, tar gärna egna initiativ och bidrar till att utveckla apotekets erbjudande, arbetssätt och dina kollegors kompetens. Utmaningar och förändringar ser du som möjligheter till förbättringar och utveckling. Du sporras av att arbeta på en marknad med konkurrens och vill tillsammans med dina kollegor vinna kundernas förtroende och nå apotekets mål. Självklart har du ett stort intresse för hälsa, både din egen och andras.

Vad vi erbjuder dig
Apoteket har en unikt bred verksamhet där du som farmaceut har goda möjligheter att utvecklas och göra karriär. För att vi ska kunna bedriva en hållbar verksamhet och göra det enklare för kunden att må bra känns det viktigt för oss att satsa på din kompetensutveckling och din hälsa. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen. Vi tror nämligen att när du mår bra och är engagerad i ditt jobb har du också riktigt bra kundmöten.

Kontaktperson
Ytterligare information lämnas av apotekschef Helena Olsson, tel. 070-300 2944.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 12 mars 2017. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande varvid tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Välkommen med din ansökan!... läs mer »

FMV söker lagsamordnare till Visby

Har du jobbat i en arbetsledande roll inom verkstadsområdet? Har du avslutad gymnasieutbildning inom fordonsteknik eller motsvarande? Då kan du vara den lagsamordnare som vi söker till Visby!

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. ’

Du kommer tillhöra Markverkstad Syd som är en sektion inom FSV Markverkstad med cirka 90 medarbetare, vi bedriver verksamhet i Revingehed, Ronneby, Karlskrona och Visby.

Ditt arbete som lagsamordnare
Som lagsamordnare leder och fördelar du det dagliga arbetet inom sektionen utifrån de direktiv som anges av sektionschef, samt utifrån Markverkstadens verksamhetsledningssystem (VHL). I arbetsuppgifterna ingår det att bereda inkommande arbetsordrar med operationer, reservdelsbehov, tidssättning och resursplanering, samt planera ut ordrarna på respektive medarbetare. Detta görs i datormiljö. Lagsamordnaren följer upp arbetet över tiden så att gällande planering, leveranstider och överenskomna kostnader innehålls. I arbetet ingår också kontakter med tekniska stödfunktioner och utlägg till civila underleverantörer.

Vidare kommer du att stödja sektionschefen bl.a. med planering, tidrapportering, återrapportering, schemaläggning, etc. Arbetet medför krav på resor och tjänstgöring på annan ort i tjänsten, såväl inrikes som utrikes. Växeltjänstgöring på FMV verkstäder på fastlandet (Revingehed och Ronneby) kommer ingå inledningsvis.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har lägst fullgjord och avslutad två- eller treårigt gymnasium med inriktning mot fordonsteknik eller motsvarande alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker eller mekaniker inom liknande område. Du har dokumenterad erfarenhet i en arbetsledande roll inom verkstadsområdet, alternativt erfarenhet som kundmottagare eller andra jämförbara områden.

Vi ser gärna att du har någon form av ledarskapsutbildning. Har du utbildning på eller erfarenhet av förekommande stridsfordonssystem är detta en fördel i arbetet. Vi tror att du har Försvarsmaktens mekanikerutbildning med inriktning mot något fordonssystem alternativt systemteknikerutbildning. Har du även genomgått kvalitetsutbildning inom LEAN är detta önskvärt. För att klara av jobbet som lagsamordnare krävs mycket god datavana. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll. Har du även erfarenhet av underhåll på tunga fordon är detta önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Du är strukturerad, noggrann, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Övriga krav


• Skiftgång, kan komma att tillämpas.
• Körkortsbehörighet lägst B
• Då arbete med härdplaster förekommer vid Markverkstaden är det viktigt att Du inte är allergisk mot härdplaster.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Erling Wahlgren - SEKO, Mats Olsson – OFR/S och Patrik Linder – OFR/O. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Goos på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2017-03-19.

Varmt välkommen med din ansökan!  


FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Den här tjänsten innebär också internationell arbetsskyldighet. Det betyder att du i tjänsten kan komma att tjänstgöra utomlands om situationen kräver det. Läs mer på www.fmv.se... läs mer »

FMV söker flera stridsfordonsmekaniker till Visby

Har du erfarenhet av underhåll på buss, lastbil, entreprenadmaskiner eller liknande? Har du avslutad gymnasieutbildning inom fordonsteknik eller motsvarande? Då kan du vara den mekaniker som vi söker till Visby!

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. ’

Du kommer tillhöra Markverkstad Syd som är en sektion inom FSV Markverkstad med cirka 90 medarbetare, vi bedriver verksamhet i Revingehed, Ronneby, Karlskrona och Visby.

Ditt arbete som stridsfordonsmekaniker
Som stridsfordonsmekaniker arbetar du huvudsakligen med felsökning, reparation och underhåll på olika typer av stridsfordon. Som mekaniker hos oss arbetar du även med olika typer av hjulfordon, elverk, containers, mm som används inom försvarsmakten. Andra förekommande arbetsuppgifter är felsökning på fordonselektronik, hydraulsystem och felsökning via diagnosutrustning.

Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastställda underlag.

Växeltjänstgöring på FMV verkstäder på fastlandet (Revingehed och Ronneby) kommer ingå inledningsvis som internutbildning.

Våra förväntningar på dig
Du har lägst fullgjord och avslutad två- eller treårigt gymnasium inom fordonsteknik med inriktning på tunga fordon eller motsvarande alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vidare har du erfarenhet från underhåll på lastbil, buss, entreprenadmaskiner eller lantbuksmaskiner. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete som Stridsfordonsmekaniker eller mekaniker inom liknande område.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten. Har du erfarenhet av fordons el och/eller hydraulik är detta en fördel. Vi tror att du har gått Försvarsmaktens mekanikerutbildning med inriktning mot något fordons- eller stridsfordonssystem alternativt systemteknikerutbildning. Har du även allmän el-behörighet och kyla är detta önskvärt. Vidare ser vi gärna att du har truckkort och viss datorvana.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Du är strukturerad, noggrann, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Övriga krav


• Skiftgång, kan komma att tillämpas.
• Körkortsbehörighet lägst B, gärna högre.
• Då arbete med härdplaster förekommer vid Markverkstaden är det viktigt att Du inte är allergisk mot härdplaster.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Erling Wahlgren - SEKO, Mats Olsson – OFR/S och Patrik Linder – OFR/O. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV´s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Peter Goos på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2017-03-19.

Varmt välkommen med din ansökan!  


FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Den här tjänsten innebär också internationell arbetsskyldighet. Det betyder att du i tjänsten kan komma att tjänstgöra utomlands om situationen kräver det. Läs mer på www.fmv.se... läs mer »

Operatör-trafikledare

Du arbetar med att boka taxiresor via bokningskanaler som t ex telefon och mail, du är även trafikledare för att dirigera taxitrafiken.

Du behöver god lokalkännedom i Visby och var orterna på Gotland ligger. Du bör ha telefoni och datorvana, goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kundrelaterat arbete. Du är utåtriktad och tycker om kontakt med människor, du har en vilja att ge service på hög nivå.

Taxi Gotland är Gotlands största och äldsta lokala beställningscentral för taxi. Vi har avtal med Flygtaxi, Riksfärdtjänsten och är anslutna till det rikstäckande Svea Taxi Allians. Våra kunder är många från privata till företag och myndigheter.... läs mer »

SRB söker butikspersonal till v.15 i Visby

Vi på SRB jobbar på uppdrag från kedjor, butiker och leverantörer med att säkerställa att deras varor är påfyllda i och runt butikshyllan, samt se till att det är fräscht och säljande för deras konsumenter. Du kommer att få arbeta med påfyllning av lösviktsgodis i livsmedelsbutiker under en pågående kampanj. Arbetet kan ske självständigt eller i grupp beroende på butikens storlek.

Som medarbetare hos oss på SRB är du en viktig resurs ute i butik. Vi söker därför dig som är en självgående och positiv person som har en god känsla för service. Du är gärna utåtriktad och har lätt för att kommunicera med personer i din omgivning. Vi värdesätter att du arbetar effektivt och har god fysik då arbetet delvis är förknippat med tunga lyft. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av arbete i butik, men det är inget krav då vi erbjuder interna utbildningar för våra anställda.

Vi söker dig som vill arbeta med påfyllning av lösviktsgodis ca 20–25 h mellan 10–16 april. Det kommer även att finnas ett behov av extrapersonal under vecka 13 och 14 samt tisdag v. 16, så om du är intresserad av det, vänligen ange det i din ansökan. Hos oss på SRB finns det stora möjligheter att utvecklas och för rätt person kan anställningen leda till fler timmar framöver.

Sökord: varuplock, varuplockare, service, butiksbiträde, butiksmedarbetare, butiksarbete

SRB står för Sveriges Rikstäckande Butiksservice och vi är specialister på att maximera försäljning av varor genom att optimera miljön i och runt butikshyllan. Vi har med 500 fast anställda merchandisers en unik närhet till marknaden och besöker ca 2000 butiker varje vecka, från Ystad till Kiruna. Med över 20 års erfarenhet inom dagligvaruhandeln och retail har SRB ett brett utbud merchandisingtjänster för både hylla och golv, alla med syftet att bidra till ökad försäljning för våra kunder.

Du är varmt välkommen att läsa mer om oss på vår hemsida:... läs mer »

Systemutvecklare till vårt deployment team!

Svenska Spel är Sveriges ledande spelbolag, med ett brett erbjudande inom turspel, sportspel och kasino, med välkända varumärken som Triss, Lotto och Stryktipset. Utifrån ett uppdrag från svenska staten och bolagets värdegrund, är visionen att spel ska vara till glädje för alla. Det uppnås genom att erbjuda bra och ansvarsfulla spelupplevelser. Svenska Spel är också landets största sponsor av svensk idrott, på såväl elitnivå som gräsrotsnivå. I koncernen ingår Casino Cosmopol med Sveriges fyra internationella kasinon. Bolaget har cirka 2 100 anställda med huvudkontor i Visby. För mer information, besök www.svenskaspel.se

På Svenska Spel får du jobba med att sprida glädje och spänning. Med spel som Lotto, Triss, Stryktipset och Vegas, samt på Casino Cosmopol, erbjuder vi några av Sveriges mest underhållande och bästa spelupplevelser. Hos oss är IT kärnverksamhet.

Samtidigt som vi vill skapa Sveriges bästa spelupplevelser vill vi ta ett stort socialt ansvar. Därför hjälper vi till exempel våra kunder att hålla koll på och sätta gränser för sitt eget spelande, istället för att övertyga dem att spela mer. Vi sponsrar också svensk idrott på alla nivåer – från ungdom till elit. Om du blir en av oss på Sveriges marknadsledande spelbolag får du vara med och skapa framtidens sunda spelmarknad.

Om samarbete, tekniskt fokus och lättrörlighet passar din profil kanske du är personen vi söker? En relevant utbildning och examen är givetvis en önskvärd grund att stå på, men det viktigaste är din inställning till utveckling, automatisering, ”Continuous Integration” och ”Continuous Delivery”.

Eftersom allt fler av de verktyg, plattformar och ramverk som används bygger på öppen källkod ser vi gärna att du är engagerad inom öppen källkod och van att dela med dig samt delta i relevanta Communitys. Som person är du drivande, nyfiken, engagerad samt har ett intresse och stark vilja att utvecklas såväl personligt som yrkesmässigt.

 Vi söker dig med:

• God erfarenhet av programmering - ex, Java, Python, Ruby, Javascript


Har du dessutom kunskap/erfarenhet inom något av följande är det meriterande:

• Distribuerade system – ex, Cassandra, Zookeeper, Elasticsearch, HDFS
• Databaser – ex MongoDB, MariaDB
• Linux
• Virtuella servrar, särskilt Docker
• Automatiseringsverktyg som Puppet, Chef etc.
• Kontinuerlig distribution, gärna Jenkins


Tjänsten är tillsvidareanställning med placering i Visby. Om du har frågor är du välkommen att vända dig till Roger Florén, chef IT-Drift Spelsystem på telefon 010-120 36 49.

Övrigt: Vi har gjort vårt medieval för annonsering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare och andra säljare av rekryteringstjänster.... läs mer »

Säljare

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder hem- och fritidsprodukter i Sverige och Norge. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 och idag har Rusta 84 varuhus i Sverige och 15 varuhus i Norge. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning.

Vi behöver en ny säljare!

Brinner du för detaljhandel? Drivs du av de utmaningar som finns i ett varuhus? Då är det dig vi behöver till vårt team. Det är ju i varuhusen slaget om kunderna står och nu behöver vi dig för att, tillsammans med din chef och dina kollegor, vinna detta slag. Det vore jättekul om du vill vara med och utveckla Rusta tillsammans med oss! Tjänsten är ett sommarvikariat på deltid.Din roll som säljare

Arbetet i ett Rusta-varuhus är fartfyllt, varierat och roligt. Ingen dag är den andra lik! Du kommer att arbeta med och ta ansvar för olika typer av uppgifter varje dag; från kassaarbete och kundbemötande till varupåfyll och ombyggnad av varuhusets avdelningar.

Ditt ansvar som säljare:

att alltid sätta kund- och försäljningsfokus som första prioritet och att bidra till att uppnå och överträffa varuhusets försäljnings- och lönsamhetsmål att arbeta effektivt med kassaarbete, varuhusexponering, prissättning, lagerhantering och påfyllnad (inkl. inventeringar) att hålla ordning och reda


Din profil

Framförallt är du en person som trivs med ett högt tempo och som vill utvecklas i din roll som säljare hos oss på Rusta. Raka puckar, högt i tak och ett glatt humör är självklart för dig. Du har hög servicekänsla och lätt för att samarbeta. Som säljare på Rusta är rätt attityd och inställning det allra viktigaste.

Våra värderingar

Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna stärks genom att alla medarbetare har varit med i arbetet med att identifiera och forma dem. De ska fungera som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet.

Sätt igång och ansök!

Låter det här som en tjänst för dig? Sök redan i dag, ansökningarna behandlas löpande. Välkommen att registrera CV och personligt brev!... läs mer »

Driftchef, Visby

ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 9 000 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,7 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 500 000 anställda och verksamhet i mer än 75 länder. www.se.issworld.com

Till vår verksamhet i Visby söker ISS Städtjänster region Öst en serviceinriktad, driven, och engagerad driftchef.

Dina arbetsuppgifter:
ISS erbjuder dig en plats i en organisation med goda värderingar, hög kvalitetsmedvetenhet och en stark vilja att lyckas och nå personlig utveckling.

Som driftchef har du ekonomiskt ansvar samt kund- och personalansvar för ditt driftsområde. Du arbetar aktivt med att öka den organiska tillväxten genom merförsäljning och tjänsteutveckling i samarbete med kund. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla och effektivisera den befintliga verksamheten.

I rollen ingår även att leda, motivera och utveckla driftområdets medarbetare.

Du ansvarar även för att arbetet bedrivs i överensstämmelse med lagar och avtal samt ISS policys och värderingar.

Din profil:
Vi söker dig som är en entusiastisk och driven ledare med förmåga att motivera din omgivning att nå resultat och uppsatta mål. För att bli framgångsrik i rollen bör du ha drivkraft att skapa nya affärer, samt förmåga att utveckla och effektivisera den befintliga verksamheten. Du värdesätter hög kvalitet och kundnöjdhet och brinner för att ge service till kund.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap. En god kommunikations- och samarbetsförmåga samt ett intresse för människor är en förutsättning i rollen. Då arbetet innebär många personliga kontakter både inom och utanför organisationen har du en god förmåga att skapa och utveckla långsiktiga relationer.

Du har gymnasieutbildning samt eventuell påbyggnadsutbildning. Erfarenhet av liknande branscher är meriterande. Du kommunicerar väl på svenska och har goda IT-kunskaper. Körkort är ett krav.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning och heltid med tillträde enligt ök.

Frågor om tjänsten ställs via mail till michael.ohman@se.issworld.com... läs mer »

housekeeping

Det finns en anledning till att det är just du som önskar att jobba i Nordic Choice Hotels. Du ser möjligheter på våra 100 destinationer. Du tror du kommer passa in i vår mångfald bland 13.000 anställda. Du är exalterad över våra fantastiska hotellkedjor och du har energi, mod och begeistring så det räcker och blir över. Vill du veta mer om oss? Vi ser fram emot din ansökan!

 

Clarion Hotel Wisby är ett av Visbys största hotell med 212 rum. Med kundlöftet Clarion Loves You – vill vi att våra gäster ska uppleva en unik atmosfär som präglas av personlighet, kreativitet och ett passionerat bemötande. Gillar du att ha kul på jobbet med dina kollegor och med dina gäster? Då är du kanske den vi söker!

Inför sommarsäsongen söker vi nu ett antal medarbetare till vår Housekeepingavdelning. I arbetsuppgifterna ingår framför allt daglig städning av våra hotellrum och allmäna ytor.
Du kommer att arbeta i ett team som sätter en ära i att våra lokaler alltid känns välkomnande!

Kvalifikationer
Tidigare erfarenhet från hotellstädning är meriterande, men inte ett krav.

Personliga egenskaper
Noggrann och resultatinriktad
Du tycker om att jobba i högt tempo och är en lagspelare

På Clarion ser vi främst till vem du är och vad du kan göra, inte vad du har gjort.  
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev inklusive bild senast den 31 mars 2017. Vi anställer löpande, vilket gör att tjänsterna kan fyllas innan sista ansökningsdag.... läs mer »

Specialistläkare inom obstetrik och gynekologi

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1300 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.ARBETSUPPGIFTER
Till ett av sjukhusets mest profilerade områden hör gynekologi och obstetrik. Här har vi ett brett specialistkunnande inom både gynekologi och obstetrik och vi har en tydlig vision att utveckla den verksamheten ytterligare. Vi har de senaste åren arbetat med ett obstetriskt projekt som vi lagt ned ett stort engagemang på. Det har varit mycket lyckat och vi har skapat väl fungerande rutiner och ett starkare samarbete mellan olika yrkeskategorier. Gynekologiskt pågår en aktiv utveckling av vår operativa verksamhet där vi varmt välkomnar gynekolog med kirurgiskt intresse för att vara delaktig i den utvecklingen.

Arbetet inom verksamhet obstetrik och gynekologi på Visby lasarett är mycket varierande och kräver bredd även om det naturligtvis finns möjlighet och är önskvärt med en viss subspecialisering. Du bör vara bakjourskompetent då läkarkollegiet till stor del består av snart nyfärdiga specialister. Det finns stora möjligheter att vara med och påverka den medicinska utvecklingen då beslutsvägarna är korta och verksamhetens litenhet ger en bra överblick. Vi ligger samlade med förlossning, mottagning och avdelning inom samma fysiska enhet, vilket ger ett nära samarbete och stor flexibilitet i vardagen.

Veckans arbete består oftast av såväl mottagning, jourverksamhet, MVC eller operation, lite beroende på intresse. Kirurgiskt handhar vi det mesta utav benign gynekologi och har ett tätt samarbete med KS som handhar vår tumörkirurgi. Hur arbetet läggs upp kan till stor del anpassas efter din erfarenhet och önskemål.

Inom verksamhet obstetrik och gynekologi arbetar idag fem överläkare (varav några deltid), en nyligen färdig specialist och fem ST-läkare i slutet av sin utbildning. I läkargruppen finns en jämn könsfördelning. Vi är en liten arbetsgrupp med fin stämning och gott samarbete. Vi har i gruppen stor möjlighet till schemaflexibilitet.

Du kommer till ett av Sveriges absolut vackraste sjukhus med havet ett stenkast från korridoren. Att få bo och verka här gör att det går att skapa ett liv med en livskvalitet som inte så många får möjlighet till.

KVALIFIKATIONER
Arbetet präglas av att vi arbetar tillsammans i väl sammansvetsade team och hela verksamheten bygger på ett processinriktat arbetssätt. Vi erbjuder ett utvecklingsinriktat arbete där du kommer att kunna utforma och påverka verksamheten tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare i en positiv och välkomnande miljö.

Därav söker vi en person som fungerar väl i samarbete och gärna med utbildningsintresse.

Du är specialist inom obstetrik och gynekologi med bakjourskompetens.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Läkarchef infektion och lungmedicin

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1300 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

ARBETSUPPGIFTER
Som läkarchef inom infektion och lungmedicin kommer du vara närmaste chef för tolv läkare. I ditt uppdrag ingår att leda, planera, utveckla och utvärdera den egna verksamheten.

Läkarchefsuppdraget är en chefsbefattning i kombination med klinisk verksamhet. Fördelning av arbetstiden bedöms vara ca 50 % för chefsuppdraget och 50 % för klinisk tjänstgöring eller andra uppdrag. Den exakta fördelningen sker i överenskommelse med anställande chef.

Du kommer att företräda infektion- och lungmedicin både externt och internt och förväntas bidra till ett gott samarbete samt utvecklingen av och helhetssynen inom den gotländska sjukvården och dess vårdprocesser.

Denna tjänst innefattar ett arbetsmiljö- och arbetsgivaransvar som bl a innebär att genomföra medarbetar- och lönesamtal. Du har också ekonomiskt ansvar med egen budget, ett resultatansvar gentemot rådande styrkort och verksamhetsplan samt övergripande ansvar att följa regionens styrdokument, policys och riktlinjer. Inom dessa ramar förväntas du skapa en effektiv verksamhet med patienterna i centrum.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är legitimerad läkare samt specialist inom infektion och/eller lungmedicin. Har du dessutom chefserfarenhet ser vi det som meriterande.

Vi söker dig som är kreativ som person och har en god kommunikativ förmåga där du har lätt för att både lyssna och göra dig förstådd, kunna entusiasmera samt att skapa dialog med andra.

Vi söker dig som har en god kommunikativ förmåga där du har lätt för att både lyssna och göra dig förstådd, kunna entusiasmera samt att skapa dialog med andra.

För att lyckas i rollen som läkarchef hos oss behöver du vara strategisk, analytisk och strukturerad i ditt förhållningssätt. Det innefattar också att du behöver vara öppen för nya förutsättningar och idéer. Du har en god empatisk förmåga, du leder och motiverar dina medarbetare och värdesätter ett gott arbetsklimat. Du har fokus på gemensamma mål och resultat.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »

Distributionschaufförer sommarvikarier

Att distribuera dryckesprodukter till restauranger, systembolag och servicehandel på Gotland.
Du lastar själv din bil på morgonen och är med och planerar hur dagens körningar ska genomföras tillsammans med övriga chaufförer i Visby.
Leveranser till kund sker med truck eller till restaurang oftast med pirra. Kundservice och tidspassning är viktigt. Efter dagens slut lossas tomgods och returer på terminalen och följer upp dagens arbete.

Viktiga egenskaper är servicekänsla och ordningssinne samt aktsamhet med fordon och gods. Då jobbet innebär många kundkontakter samt många olika fraktsedlar krävs svenska i tal och skrift. Du ska ha C-behörighet samt truckkort. Vana från distribution är ett plus.
Truckkort, YKB och digitalt förarkort krävs.

Bryggeritransport i Bergslagen AB, BIBAB, sköter på uppdrag av Spendrups Bryggeri, Inquire, Krönleins, X-sam m.fl. transport och distributionsverksamhet. BIBAB levererar ca 240.000 leveranser per år, i rätt tid, på rätt plats med Stolthet och Engagemang.
Från terminalen i Visby levereras allt till Gotland, sommaren är högsäsong och vi är ett litet sammansvetsat arbetsgäng som behöver hjälp över sommaren.... läs mer »

Kyrkogårds- och fastighetschef

Romaklosters pastorat söker en kyrkogårds- och fastighetschef. Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.

Det här förväntar vi oss av dig:
Som kyrkogårds- och fastighetschef innebär de huvudsakliga arbetsuppgifterna att:
- ansvara för begravningsverksamheten och säkerställa att den bedrivs i enlighet med begravningslagen
- vara föredragande i kyrkorådet
- budgetera och följa upp ekonomin
- upprätta vård- och underhållsplaner för pastoratets fastigheter samt administrera KAE-ansökningar

I din roll som kyrkogårds- och fastighetschef arbetar du på delegation av kyrkoherden och har personalansvar för kyrkvaktmästarna. Detta innebär personaladministrativa uppgifter som schema, löne- och utvecklingssamtal, semesterplanering, mm. Då pastoratet endast är ett år gammalt så innebär personalansvaret att arbeta med att få ihop arbetslaget och skapa en gemensam kultur.

Arbetet pågår ännu med att hitta gemensamma rutiner och strukturer inom det nybildade pastoratet. Tillsammans med kyrkoherde och kyrkoråd samt övriga medarbetare, blir du en viktig del i detta med stor möjlighet att påverka.Vi söker dig som har erfarenhet från tillämpning av begravningslagen och även av gravregistrering. Det är en merit om du har erfarenhet av kyrkogårdsarbete, arbetsledning och budgetansvar. Som person är du en engagerad ledare med förmåga att ta tillvara på medarbetarnas kunskaper, att motivera dem i deras dagliga arbete samt har förmågan att kommunicera och skapa goda relationer både inom och utanför organisationen. Du är strategisk och resultatinriktad.

Romaklosters pastorat är sedan 1 januari 2016 en sammanslagning av församlingarna Dalhem, Vänge och Östergarn samt före detta Roma pastorat. Det innefattar 23 socknar med över 5000 invånare. Pastoratet har 22 kyrkor med kyrkogårdar, 5 prästgårdar och 12 församlingshem. Inom pastoratet arbetar ca 25 medarbetare, varav 9 kyrkvaktmästare.
Fackliga företrädare
Kommunal Öst sektion Gotland ordförande Anders Larsson, tfn 070-221 86 04, e-post: anders.larsson@kommunal.se
Vision Visby stiftsklubb 629 ordförande Weronica Holmqvist Barckman, tfn 0498-404931, e-post: weronica.holmqvist-barckman@svenskakyrkan.se... läs mer »

Butiksmedarbetare

Vi söker dig som gillar att arbeta med människor och att ge kunderna de bästa bemötandet och servicen och kan hantera stress på ett bra sätt.
Butiksarbete innebär varuplock i olika avdelningar och du bör ha kassavana då tjänsten innefattar kassatjänst .
Det är meriterande om du varit butiksmedarbetare tidigare.


Vi på ICA Nära Slite ger varandra glädje och engagemang varje dag med kunden i fokus.
Vi söker personer som alltid har en positiv inställning och gör ditt bästa.
Krav:18år

Vi på ICA Nära Slite ger varandra glädje och engagemang varje dag.
Vi ger alltid våra kunder det bästa bemötandet och servicen. Det är varierande tider förmiddagspass, dag pass eller kvällspass.
Vi är ett lag som alltid ställer upp för varandra och det gör att vi presterar som bäst tillsammans.... läs mer »

Sibylla Wisborg Visby söker driven och positiv medarbetare

I arbetet ingår:
- Ta emot kunder
- Kassahantering
- Matlagningen
- Egenkontroller
- Beställning av varor
- Öppnings- och stängningsrutiner
- Städning etc.

Du kommer att arbeta som gatuköksbiträde i vår snabbmatsrestaurang.
Vi på Sibylla Wisborg ställer höga krav på personalen när det kommer till kundbemötandet. Här ska kunden verkligen känna sig hemma och vi ger och gör därför alltid det lilla extra. Du ska vara glad och ha en positiv attityd. Du ska ha enkelt att arbeta med andra och kunna ta hand om alla våra olika gäster. Här gör vi alla anställda allt möjligt så det är t.e.x ingen som bara lagar mat eller någon som bara tar kassan osv. Vi vill ha dig som är vaken, som plockar undan, sopar och diskar när det finns en stund över. Du ska även vara stresstålig då det under luncher och middagsrusher är mycket att göra och mycket att hålla koll på.

Som anställd på Sibylla kommer du framöver ges möjlighet att få gå på Sibyllas egna kurser för att öka kunskaper kring livsmedel, kundbemötande, renlighet, matlagning etc. Det är inte ett krav från oss att du jobbat inom denna bransch tidigare.

Arbetstider: Vi har öppet alla dagar mellan 11-21. Passen är delade på förmiddag, eftermiddag eller heldag. Vi ser gärna att du som söker är flexibel och ställer upp för kollegorna när någon är sjuk eller vill vara ledig, såsom de kommer att ställa upp för Dig! Du kommer att anställas på deltid (20h/vecka) men det är ofta att det kommer bli närmare 25-30 timmar i veckan istället.
Vi söker två tjänster så om du studerar på gymansium eller likande är det inget problem då det går att göra så att den ena tjänsten förläggs till vissa tider och inte arbetar så mycket mer än kontraktet säger. Vi vill ha dig som är långsiktig i ditt yrkesval.

Vi är ett litet gäng och är en familjedriven snabbmatsrestaurang. Vi har ägt stället sedan 2005 med undantag för 2014-2016. Vi tycker verkligen om den här restaurangen och våra kunder och vill att våra anställda ska känna samma sak.

Hoppas du finner tjänsten intressant och vill jobba hos oss, vi ser framemot att höra av dig. Ha de gott!... läs mer »

Skyttegrpchef/Närstridsledare, vid 18 Stridsgruppen på Gotland.

Skaraborgs Regemente söker Skyttegrpchef/Närstridsledare, 18 Stridsgruppen på Gotland.

18 Stridsgruppen är en ny del av Skaraborgs Regemente med lokalisering till Gotland.

Som Skyttegrpchef/Närstridsledare, 18 Stridsgruppen arbetar du tillsammans med övrigapå kompaniet med att utveckla förbandet och dess verksamhet på Gotland. 

Initialt kommer huvuddelen av verksamheten bedrivas i Skövde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Skyttegruppen är en del av Mekskytteplutonen. Din uppgift blir att leda gruppen i avsutten strid samt från vagn.

Fordonstypen för plutonen är strf 90.

Gruppen har en stor mängd materiel och olika system vilket ställer krav på ansvarskänsla och noggrannhet hos personalen.

 

Utöver detta innebär arbetet som specialistofficer att du dagligen arbetar med att utbilda kompaniets soldater inom såväl gruppens särskilda områden som generell militär utbildning.

 

Formella kunskapskrav:


• Svenskt medborgarskap.
• Specialistofficer, minst OR-6.

 

Övrig önskvärd kompetens/kvalifikationer:


• Erfarenhet från utlandsstyrkan eller NBG.
• Värnplikt som, eller tjänstgöring i befattning vid Mek 90 Pluton.
• B-körkort.
• Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

 

Personliga egenskaper

Dun måste vara ett föredöme och en aktiv företrädare för FM värdegrund och kunna företräda Armén och Försvarsmakten internt och externt på ett förtroendeingivande sätt.

 

Befattningen kräver:

Mycket noggranhet, flexibilitet samt förmåga att kommunicera externt och samordna flera olika verksamheter

Hög integritet, är tydlig och kan leda ett uppbyggnadsarbete

Mycket god samarbetsförmåga och hög social kompetens

Förmåga att lyssna, se och förstå helheter men också kunna hantera enskilda viktiga detaljer.

Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att arbeta självständigt, är van att planera, genomföra och slutföra projekt.

 

Tydliga ledord

Kommunikationsförmåga, grundtrygghet, rådgivande, drivande, utvecklingsorienterad, analytisk, god påverkansförmåga samt skicklighet.

Då befattningen kräver mycket god överblick och flexibilitet kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Placering

Inledningsvis Skövde tills 18 stridsgruppen är utvecklad och utbildad, därefter på Gotland.

Övrigt

Välkommen med Din ansökan senast 2016-11-30.

Bifoga personligt brev, där Du beskriver hur Du motsvarar efterfrågade kompetenser tillsammans med Ditt CV.

Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av

Kn Gustaf af Petersens, 010-8267677

 

Fackliga representanter

Nås via vxl 0500-465000

OFR/O, Klas Ahlqvist

OFR/S , Bengt Lindlöf,

SEKO-F, Lola Ahlgren,

 

Sista datum för ansökan: 2016-11-30


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.... läs mer »

Sjuksköterska urologmottagning

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1300 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska på urologmottagning har du viss egen mottagning, telefonrådgivning, bokning samt samordning av patientbehandlingar med andra enheter.

Du kommer att assistera läkare vilket bl.a innebär att förbereda undersökningar, bistå vid mindre operationer, iordningställa läkemedel samt göra omläggningar.

Att vara kontaktsjuksköterska och visst teamsamordningsuppdrag ingår.

Viss helgtjänstgöring på vårdavdelning ingår i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst tre års erfarenhet av yrket samt gärna erfarenhet av mottagningsarbete.

Du har god datorvana och det är meriterande om du arbetat i journalsystemet take care och flexitid.

Du är en öppen person som är flexibel och positiv till nya arbetsuppgifter och utmaningar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.... läs mer »