Layoutelement

text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Föreståndare till Omsorgshuset Ljugarn

Vill du vara med och utveckla en verksamhet där du gör skillnad för människor i en position med stor självständighet och snabba beslutsvägar? Ta då chansen att bli en del i vår verksamhet genom att driva vårt HVB-hem för ensamkommande flykting- barn ( 10-18 år) på Gotland.

Tjänsten
Som föreståndare hos Omsorgshuset Ljugarn HVB AB kommer du ansvara för det totala ansvaret för verksamheten gällande såväl barn som personal samt verka för att verksamheten är lönsam. Du driver, utvecklar och förvaltar Ljugarn HVB i en positiv riktning.

Du kommer även verka för att göra HVB-hemmet synligt på marknaden och arbetar operativt med kontakter, olika instanser och beställare för att öka kundunderlaget.

Kvalifikationer
För att trivas i denna roll bör du kunna arbeta självständigt samt ha en hög samarbetsförmåga och empatiskt sinne. Du bör även trivas bra med struktur och har en utvecklad ekonomisk förståelse.

För att trivas i denna tjänst bör du ha:
? Arbetat i ledande ställning tidigare samt ha arbetserfarenhet av arbete med ensamkommande barn.
? En stark vilja att utveckla HVB-hemmet
? Goda kunskaper i svenska
? Körkort B
? Minst 180 högskolepoäng

Är du leg. socionom eller leg. sjuksköterska är det till en fördel för dig... läs mer »

Change Manager/Förändringsledare

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Här arbetar ca 220 personer som leder och stödjer det nationella arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi verkar bland annat för att kulturvärdena i bebyggelsen och i landskapet ska tas till vara och att kulturmiljöintresset bevakas vid samhällsplanering och byggande. Kulturarvet är viktigt för att det bidrar med långa tidsperspektiv i samhällsutvecklingen och berikar människors livsmiljöer. Vi är alla beroende av vårt förflutna för att förstå samtiden och framtiden.

Administrativa avdelningen leder och samordnar det administrativa stödet inom myndigheten. Avdelningen består av enheterna för personal, ekonomi, juridik, service och IT.Till IT-enheten, med placering i Visby, söker vi nu en Change Manager. IT-enheten består idag av nio medarbetare som driver, utvecklar och förvaltar de IT-system och telefoni som används i verksamheten. 

Dina arbetsuppgifter

Som Change Manager har du en central roll i det förändringsarbete som sker inom IT-verksamheten och ansvarar för att säkerställa att processen kring förändringar i IT-miljö sker på ett optimalt och säkert sätt. Du ansvarar för kontinuerlig utveckling av förändringsprocessen och att du aktivt följer upp och kontrollerar kvaliteten på processen. 

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av:

• Ta emot, registrera och tilldela prioritet i alla förändringsärenden i såväl dagligt inkommande ärenden som planerade förvaltningsärenden. Detta i myndighetens Service Desk system.

• Planering och samordning av de förändringar som sker i Riksantikvarieämbetets IT-miljö.

• Hantering av förändringsärenden, med fokus på att säkerställa kvalitet i alla steg i processen.

• Information till berörda parter om status i förändringärenden.

• Leda CAB (Change Advisory Board)

• Säkerställa att tester utförts innan förändring införs. 

En del i arbetet är att ha rollen som projektledare, där leder du det operativa genomförandet av förändringsarbeten inom IT. En annan del i arbetet är att ha rollen som förvaltningsledare IT. Som förvaltningsledare IT ansvarar du för att verkställa systemförvaltningens mål samt initiera uppdrag utifrån gällande förvaltningsplaner som tas fram tillsammans med förvaltningsledare i verksamheten. 

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildningen eller motsvarande. Du har gedigen och dokumenterad erfarenhet av att leda och skapa struktur i det dagliga förändringsarbetet enligt ITIL. Vi ser även att du är van att arbeta fokuserat med processer på såväl strategisk som operativ nivå. 

Tjänsten ställer höga krav på din förmåga att skapa struktur och organisation kring hur förändringar inom IT förs in i verksamheten. Arbetet kräver en hög grad av självständighet och integritet där du förväntas ta en ledande roll. Vi ser att du har ett kundorienterat sätt och att du som person uppfattas som kommunikativ och samarbetsorienterad. Du har en god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift samt att du har goda kunskaper i engelska. 

Har du kunskap om pm3 förvaltningsmodell och/eller har certifierat dig ITIL foundation ver. 3 är det meriterande. 

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning med start januari 2016 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Visby. 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 november oktober. Märk din ansökan med refnr 2.9.1-03174-2015... läs mer »

Diskare

Vi på Rosengården i Visby söker nu diskare inför sommarsäsongen 2016. Rosengården är en säsongsrestaurang som har öppet från mitten av maj till mitten av september. Det är en stor restaurang belägen i centrala Visby med ett högt tempo under sommarmånaderna. Vi ser därför att du som söker är en pigg och arbetsvillig person som kan ta i det där lilla extra när det behövs. Vi söker 2 diskare. VIKTIGT! Vi tillgodoser EJ med bostad så sökanden måste ha eget boende på Gotland... läs mer »

Kundorienterad fastighetsskötare med till Riksbyggen i Visby

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!


I Riksbyggen arbetar vi långsiktigt och utvecklar hela tiden vår verksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov. Verksamheten omfattar ekonomisk och teknisk förvaltning, fastighetsskötsel och underhåll samt lokalvård. Våra kunder blir fler och vi söker därför en fastighetsskötare som ska ansvara för tillsyn, skötsel och reparationer i ett antal fastigheter. Som fastighetsskötare hos Riksbyggen kommer du att vara en av dem som arbetar närmast kunden. Detta innebär bland annat att det blir du som ansvarar för mottagning och snabb hantering av eventuella önskemål och felanmälningar från kunderna. 

Vad ska du göra?

Du kommer att ansvara för inre och yttre skötsel hos våra kunder, både bostadsrättsföreningar och kommersiella kunder. I arbetsuppgifterna ingår:


• Trädgårdsskötsel
• Reparationsarbeten i byggnad eller lägenhet efter tillsyn eller felanmälan
• Inköp av material
• Underhåll av maskiner och handverktyg
• Snöröjning och halkbekämpnin

Arbetet är till stora delar självständigt och du förväntas själv kunna ta de initiativ som behövs för att lösa de utmaningar du ställs inför i ditt arbete. Rollen kräver ett gott samarbete med både kunder och kollegor.

Vem är du?
Vi söker dig som vill vara med och skapa en bra boendemiljö samt är duktig på att se och bemöta våra kunders behov. Det är viktigt att du tycker om lagarbete och har en positiv grundinställning till såväl arbetet, kunder och kollegor. Du behöver ha förmåga att självständigt kunna planera samt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tycker om att lösa praktiska uppgifter, har ett affärsmässigt sinne är prestigelös och
hjälper till där det behövs.

Vi tror att du har gymnasieutbildning och/eller KY-utbildning gärna med inriktning mot fastighetsskötsel eller motsvarande relevant arbetslivserfarenhet. Har du trädgårdsutbildning, erfarenhet från hantverksyrken såsom el och/eller VVS är det ett extra plus. Goda kunskaper i traktorkörning och hantering av trädgårdsmaskiner är ett krav.

Tjänsten förutsätter att du har körkort samt vana att använda datorn i jobbet. Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Eventuella frågor kring tjänsten besvaras arbetsledare Jan Olsson tel 0498-20 59 61 jan.olsson@riksbyggen.se Facklig kontaktperson är Erik Cramér, tel 0703-71 96 75, erik.cramer@riksbyggen.se

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb. Sista ansökningsdag 25 oktober 2015.


Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor... läs mer »

Till Riksbyggen på Gotland söker vi en arbetsledare

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!


Vad ska du göra?

Som arbetsledare ansvarar du för den dagliga verksamheten inom fastighetsservice och har verksamhets-, resultat och personalansvar för din enhet med i nuläget sju medarbetare/fastighetsskötare. Du ansvarar för planering, ledning och utveckling av din enhets ansvarsområde samt för inköp av varor, tjänster och övrig utrustning.

Rollen medför att du har mycket kontakter med våra kunder och att du har en rådgivande roll mot både boende och styrelser. Tjänsten innebär även ett nära samarbete med förvaltare och kundansvariga inom vår verksamhet. Ditt kundansvar innebär vidare att du deltar som ledamot i föreningars styrelser, vilket medför att viss del av din arbetstid kommer att vara förlagd till kvällstid. Detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid.

Vem är du?

Du är en erfaren ledare med ett starkt kundfokus och brinner för att svara upp mot kundens behov både i det dagliga arbetet och på längre sikt. Du drivs av att leda och utveckla medarbetare och verksamhet. Du är tydlig i din kommunikation i både tal och skrift och har god datorvana. Önskvärt att du har fastighetskännedom och har erfarenhet från skötsel av grönytor.

B-körkort och tillgång till bil är ett krav.

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär, sista ansökningsdatum är 25 oktober. 2015. 

I ovanstående rekryteringar samarbetar vi med LB Karriär. Har du frågor så kontakta Jan Lager eller Sören Lorentzon tfn 0498-201780.


Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor... läs mer »

Kundorienterad receptionist/ekonom sökes till Riksbyggen på Gotland

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!


Vad ska du göra?

Du kommer dels att arbeta i vår reception och dels med ekonomiuppgifter. Du bemannar vår reception måndag-torsdag och fungerar ofta som första kontakt med våra kunder och ser till att deras frågeställningar och behov tillgodoses på bästa sätt. Rollen som ekonom innebär löpande ekonomiuppgifter samt upprättande av budgetar, redovisning och medverkande i bokslutsarbete. Ditt kundansvar innebär vidare att du deltar som ledamot i bostadsrättsföreningars styrelser, vilket medför att viss del av din arbetstid kommer att vara förlagd till kvällstid. Detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid.

Vem är du?

Du har erfarenhet från kundserviceområdet, är van att möta kunder utifrån deras olika behov och att tillgodose dessa på bästa sätt. Du är gymnasieekonom och har erfarenhet från att arbeta med budget, redovisning och bokslut samt har en god datavana och är en van administratör.

B-körkort och tillgång till bil är ett krav.

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan via www.riksbyggen.se under Jobb och karriär, sista ansökningsdatum är 25 oktober 2015. 

I ovanstående rekryteringar samarbetar vi med LB Karriär. Har du frågor så kontakta Jan Lager eller Sören Lorentzon tfn 0498-201780.


Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor... läs mer »

Medlevare/Behandlingsassisent

Vi söker medlevare till vårat HVB-hem på Gotland. Vi arbetar med ungdomar 16-20 år, blandat killar och tjejer, med missbruk, kriminalitet och social problematik. vårat medlevarschema innebär att man arbetar 4 veckor och är ledig två. Medlevarskapet är den enskilt viktigaste faktorn när det gäller framgång i behandlingsarbetet. Vi ser gärna att du har körkort. För att kunna ha en jämn könsfördelning, ser vi gärna kvinnliga sökande... läs mer »

Sjuksköterskor, 2 st

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1300 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Onkologen har tio vårdplatser för vuxna patienter med diagnostiserad cancer inom alla specialiteter och maligna hematologiska sjukdomar.

Vi arbetar utifrån bekräftande omvårdnad där man fokuserar på patientens behov, mål, resurser och förutsättningar. Vi arbetar i team utifrån helhetsperspektiv och där ingår läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist och kurator.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet inom palliativ vård. Du kommer att delta i det dagliga vårdarbetet på onkologavdelningen och även samarbeta med sjuksköterskorna i palliativa teamet. Beroende på din kompetens så kan det bli aktuellt att arbeta i palliativa teamet. Hos oss får du möjlighet att nyttja dina kunskaper inom många olika vårdområden och jobba tillsammans i tvärprofessionella team.

Sjuksköterskans arbete hos oss syftar till att ge god omvårdnad och symtomlindring till patienter i kurativt eller palliativt skede och även till patienter som är i livets slut. I omvårdnaden ingår också att skapa goda relationer till närstående. Du ansvarar även för att ge stöd och råd till patienter via telefon kvällar och helger till patienter i hemmet och som är anslutna till palliativa teamet, samt till patienter som får vård/behandlingar på onkolog- och hematologmottagningarna. Många av våra patienter har pumpar i symtomlindrande syfte och du kommer som sjuksköterska att ha ansvar för kontroll och påfyllning av dessa.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad sjuksköterska och det är önskvärt att du jobbat minst ett år i yrket. Känner ett engagemang för ditt yrke och att tillsammans med oss vilja vara med och utveckla avdelningen. Du är trygg i dig själv och kan arbeta självständigt, samt mån om både kvalitet och patientsäkerhet. Du ska ha god samarbetsförmåga då vi arbetar i team runt patienten, vara lyhörd och kunna anpassa ditt bemötande och förhållningssätt utifrån individ och situation. Att sätta patienten i fokus är för dig en självklarhet.

Vi använder Take Care för journalföring, vilket det är meriterande om du har erfarenhet av.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

ST-läkare, 2 st

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1300 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.ARBETSUPPGIFTER
Att tillsammans med verksamhetsområdets specialistläkare utbildas till specialistläkare i allmän internmedicin i enlighet med Svensk intermedicinsk förenings målbeskrivning. Möjlighet till profilering mot grenspecialitet efter överenskommelse.
Jourtjänstgöring ingår när ST-läkare uppnått erforderlig kompetens. Delar av specialistutbildningen sker på fastlandet, omfattning beroende på val av subspecialitet i samråd med studierektor och med målbeskrivningen som grund. Ett utarbetat samarbete finns med Karolinska sjukhuset.


KVALIFIKATIONER
Legitimerad läkare med intresse för internmedicin och/eller någon av dess grenspecialiteter. Goda kunskaper i det svenska språket.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Serveringspersonal

SCORE är en nyöppnad restaurang/sportbar med en amerikansk touch. Ni hittar oss i Visby hamn. Här kan ni umgås i en trevlig och avslappnad miljö med bra service, god mat och sportsändningar. Vi har även ett Game Room som är perfekt för t ex After Work. Ni har även möjligheten att få maten utkörd eller mot avhämtning om det passar bättre.

Nu söker vi nogran och kundorienterad serveringspersonal för året om anställning

Du som söker tjänsten vet vad arbetet innebär och har minst 3 års erfarenhet av likande arbete.. läs mer »

Skogsarbetare till Gotland

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor som rör skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation och friluftsliv, samt att öka medvetenheten om skogens betydelse.Sedan 1 juli 2013 är Skogsstyrelsen, Gotlands distrikt, projektägare till LifeELMIAS, ett Life+ Nature projekt, som till 50 % finansieras av EU-kommissionen.

www.skogsstyrelsen.se/Lifeelmias

Arbetsuppgifter

Inom ramen för LifeELMIAS kommer du i huvudsak att arbeta med att avverka almsjuka träd. I arbetsuppgifterna ingår även planering av stickvägar för uttransport av virke. I viss utsträckning kan det också bli aktuellt att ta vara på avverkningsrester genom eldning. Avverkning görs med motorsåg, men även arbete med röjsåg kan bli aktuellt. I arbetsuppgifterna ingår även kontakt med markägare. Avverkningsåtgärderna kan komma att genomföras på alla typer av marker och miljöer, inklusive tomter, där almsjuka träd är påträffade av Skogsstyrelsens inventerare. Arbetet kommer uteslutande att genomföras i fält.

Kvalifikationer

Motorsågskort, minst A+B och Grönt kort i natur- och kulturhänsyn samt erfarenheter av avverkningsplanering är ett krav. Det är viktigt att du har gott omdöme när det gäller säkerhetsfrågor kopplad till fällning av träd. God social förmåga i kontakt med markägare och andra samt att kunna arbeta självständigt, är viktiga egenskaper som du behöver ha. Kunskap och erfarenhet av almsjuka är meriterande men inget krav. Lång erfarenhet av skogsarbete och trädfällning är en merit.

Körkort är ett krav. Du ska kunna kommunicera på svenska.

Anställningsform, visstidsanställning heltid tom 2015-12-31 eller enligt överenskommelse

Ytterligare information lämnas av Karin Wågström, tel  0498 258523

Facklig kontakt  Lena Rosén Gs-facket tel. 010-4708637

Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Vi ser därför gärna att både män och kvinnor, liksom sökande av olika etnisk bakgrund söker denna tjänst. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se.. läs mer »

Nämndsekreterare

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1300 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

ARBETSUPPGIFTER
Som nämndsekreterare kommer du att arbeta som sekreterare i nämnden och arbetsutskottet.

Nämndsekreteraren ansvarar för processer och rutiner kring hälso- och sjukvårdsnämndens arbete, såsom kvalitetssäkring av sammanträdeshandlingar, förberedelser av handlingar och kallelser inför utskotts och nämndsammanträden. Du ansvarar för protokoll vid utskott- och nämndsammanträden samt deltar i utvecklingen av nämndarbetet.

Som nämndsekretare arbetar du även med administration av ärendehantering och utredningar. Nämndsekreteraren bistår förvaltningen med stöd i frågor som gäller nämndhandlingar, dokumenthantering samt arkivering. Andra arbetsuppgifter och ansvarsområden kan tillkomma utifrån nämndsekreterarens kompetens och förvaltningens behov. Utveckling av arbetsinnehållet kommer sannolikt att genomföras i relation till övriga administrativa arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant utbildning, högskoleutbildning är meriterande, gärna med goda kunskaper i kommunal lagstiftning.

Du har erfarenhet från kommunal- eller offentlig förvaltning som gett dig kunskaper om och förståelse för att arbeta i en politiskt styrd verksamhet. Erfarenheter från administrativt arbete ser vi som meriterande.

Du har ett professionellt förhållningssätt till dina arbetsuppgifter samt ett strukturerat arbetssätt. Vidare är du noggrann och kan hantera många arbetsuppgifter samtidigt, även under tidspress. Vi ser även att du har god datorvana och gärna erfarenhet av ärendehanteringssystem. I ditt arbete är du serviceinriktad och flexibel. Du har lätt att uttrycka dig tydligt och korrekt i det svenska språket, framför allt i skrift. God samarbetsförmåga och intresse av att lära ut på ett pedagogiskt sätt.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Lärare ma/no/idh

Som en del av Region Gotland ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola och särskola på hela Gotland. Dessutom har vi kulturskola och ett Science Center kallat Fenomenalen. Våra cirka 1600 medarbetare skapar grunden för ett livslångt lärande där alla ska ha möjlighet att lyckas.ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en lärare till Kräklingbo skola. Du kommer att undervisa i ma, no samt i idrott och hälsa i åk 1–3.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är behörig att undervisa i ma, no och idh i åk 1-6. Bifoga legitimation i din ansökan.

På Roma skolområde, dit Kräklingbo skola hör, ska eleverna mötas av en engagerad personal och undervisning i toppklass. Hjälp oss att bli det bästa skolområdet på Gotland.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet: Du är bra på att skapa goda relationer med vårdnadshavare och elever. Du har också förmågan att arbeta självständigt och målinriktat utifrån grundskolans läroplan samt ämnesöverskridande, i team tillsammans med övriga kollegor.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Elevassistent

Som en del av Region Gotland ansvarar barn- och utbildningsförvaltningen för förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola och särskola på hela Gotland. Dessutom har vi kulturskola och ett Science Center kallat Fenomenalen. Våra cirka 1600 medarbetare skapar grunden för ett livslångt lärande där alla ska ha möjlighet att lyckas.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en elevassistent till Endre skolas lågstadium. Din huvudsakliga funktion som elevassistent är att främja elevernas sociala samspel samt att hjälpa dem att hitta motivationen för och fokusera på skolarbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en tydlig, strukturerad och tålmodig person med stor ansvarskänsla och inlevelseförmåga. Du har goda kunskaper om samt erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar med olika typer av neuropsykiatriska funktionshinder. För detta uppdrag krävs också att du är rörlig och snabb.

Eftersom du följer eleverna under hela skoldagen och på fritids samt är den huvudsakliga kontakten mellan skola och hem, är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga samt att du kan samarbeta med såväl arbetslag och enskilda lärare som med föräldrar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och föräldrarnas förtroende för dig som assistent.

ÖVRIGT
Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Kanslisekreterare

Ledningskontoret stödjer regionstyrelsen i arbetet med att leda och utveckla Region Gotland. Våra cirka 50 medarbetare arbetar på uppdrag av regiondirektören med att planera, följa upp och analysera Region Gotlands verksamhet och utveckling.

På ledningskontorets kanslienhet arbetar vi bl.a. med administration runt regionfullmäktige och regionstyrelsens sammanträden samt ger kontorets enheter administrativt stöd. På enheten jobbar vi tillsammans och strävar alltid efter att förbättra de administrativa processerna och kommunikationen med våra invånare. På enheten finns chefsjuristen, som är enhetschef, en regionjurist, två nämndsekreterare (stadssekreterare) och två kanslisekreterare. Då nu en av kanslisekreterarna går i pension söker vi en ersättare.

ARBETSUPPGIFTER
Som kanslisekreterare stödjer du stadssekreterarna i administrationen av regionfullmäktiges och regionstyrelsens sammanträden. Du sköter olika uppgifter både inför, under och efter sammanträdena. Bl.a. ingår att hantera kallelser och handlingar, efterarbete med protokoll och ärendeakter, postutskick och digital distribution. Att handha förtroendemannaregistret, arvodesrapporteringar och andra administrativa uppgifter för kontorets verksamheter är andra uppgifter som ingår. Du har både fasta och varierande arbetsuppgifter och ofta många bollar i luften.

Som administrativt stöd för arbetet använder regionen dokument- och ärendehanteringssystemet W3D3.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha genomgått en teoretisk gymnasieutbildning, gärna kompletterad med relevant eftergymnasial utbildning eller ha motsvarande erfarenheter från administrativt arbete. Vi har som krav att du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. Arbetsuppgifterna omfattas av de digitala utvecklingsprojekt som pågår i regionen och kräver att du har god datorvana samt har ett stort intresse och vana av att arbeta med nya digitala lösningar.

Du har en god samarbetsförmåga, är ansvarsfull, har ordningssinne och är flexibel. Du är serviceinriktad och lösningsfokuserad och en lagspelare med stort samhällsintresse och god omvärldskunskap.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »

Verksamhetschef till Ekstakustens HVB

Verksamhetsbeskrivning

Företaget är en nystartad HVB-verksamhet på Gotland som kommer att driva ett förstklassigt boende för ensamkommande barn. Vår ambition är mycket hög och kommer tillsammans med den nya Föreståndaren lägga ut en kvalitativ värdegrund och fastställa en integrerande omsorgsvision. Vi kommer att lyckas för att vi har ett förhållningssätt som är: * Professionellt * Relationsskapande, * Förtroendeingivande, * Respektfullt och omtänksamt. Tillsammans och med kvalitet skapar vi trygghet i en hemlik miljö för de barn och ungdomar som kommer att bo hos oss.


Arbetsuppgifter

Strax utanför Klintehamn, på Gotland västkust, förbereder vi nu för ett nytt boende för ensamkommande barn- och ungdomar med start i december 2015. Verksamheten sker på en unik, strandnära plats för barn med behov av vård och harmoni och avser ca 15-25 st platser.

Arbetet som verksamhetschef innebär att leda och organisera verksamheten. Du har budget-, verksamhets- och personalansvar. Som verksamhetschef ansvarar du för att den enskilde får boende och social omsorg som är av mycket god kvalitet och uppfyller kraven på säkerhet samt att verksamheten kännetecknas av god etik och ett respektfullt bemötande. Din arbetsuppgift kommer att vara att planera, leda, utveckla och utvärdera en verksamhet som på bästa sätt skall tillgodose ungdomarnas behov. Målet med verksamheten är att tillsammans med personalen skapa trygghet i en hemlik miljö för de barn och ungdomar som bor hos oss.


Utbildning/Erfarenhet

Vi söker dig som har en socionomexamen, eller likvärdig utbildning och som uppfyller de krav som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ställer på föreståndare för HVB verksamhet. Du har erfarenhet av att arbeta med ensamkommande eller liknande verksamhet, vitsordad personlig lämplighet och är väl insatt i de lagrum som styr verksamheten. Tjänsten kan bara tillsättas av person som godkänns som föreståndare av IVO.

Arbetet kräver B-körkort samt utdrag ur polisens misstankeregister.

Personliga egenskaper: Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Du har förmågan att tillföra entusiasm och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Personliga egenskaper som samarbetsförmåga, professionalitet, tydlighet och engagemang är viktiga. Du har god kännedom om målgruppen och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Andra språkkunskaper är meriterande... läs mer »

Studie- och yrkesvägledare, 4 st

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för Region Gotlands utbildningar på gymnasial och eftergymnasial nivå. Vi utför även arbetsmarknadsinsatser och har regionens samlade studie- och yrkesvägledning. Av våra runt 350 medarbetare är cirka 250 lärare.

Arbetsmarknadsenheten ansvarar för Region Gotlands samlade studie- och yrkesvägledning, det kommunala aktivitetsansvaret och Region Gotlands praktiksamordning i samverkan med Arbetsförmedlingen. Enheten hör till Kompetenscentrum Gotland. Där är den gemensamma chefen placerad och Kompetenscentrum är den samlade vägledningens mötesplats. Varje studie- och yrkesvägledare har också en tydlig förankring på den skolenhet där man har sin huvudsakliga sysselsättning.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker fyra studie- och yrkesvägledare och erbjuder stimulerande och omväxlande uppdrag i en organisation i förändring. Arbetet består av vägledning, information, kontakt med föräldrar, samarbete med skolans pedagogiska personal och arbetslivet samt andra instanser som är viktiga för elevernas utveckling.

1. En tjänst erbjuds inom grundsärskola, gymnasiesärskola och särskild utbildning för vuxna i kombination med tjänstgöring på introduktionsprogrammen på Wisbygymnasiet. I uppgiften ingår att stärka samverkan mellan skolformerna.

2. En tjänst erbjuds på gymnasiet. Inom Region Gotland finns en gymnasieskola, Wisbygymnasiet, med 1450 elever och ytterligare 5 vägledare.

3. En tjänst erbjuds inom grundskolan. Tjänstgöring sker huvudsakligen på två landsbygdsskolor, Romaskolan och Klinteskolan. Arbetet innebär, utöver gängse uppgifter, också utveckling av vägledningen från klass 1–9.

4. En tjänst erbjuds inom den Kommunala vuxenutbildningen (vikariat). Tjänsten omfattar dels vägledning till studerande inom verksamheten dels till vuxna gotlänningar på väg mot studier/yrke.

Ange i din ansökan vilken/vilka tjänster du är intresserad av.

Inom ramen för den samlade vägledningsorganisationen ges alla studie- och yrkesvägledare möjlighet att delta i mer övergripande utvecklingsarbete. Just nu utvecklas studie- och yrkesvägledningen från klass 1–9 och vidare upp till vuxenutbildning. Ett övergripande och gemensamt material för Region Gotlands alla skolor är under framtagning.

KVALIFIKATIONER
För samtliga tjänster krävs studie- och yrkesvägledarexamen samt goda arbetsmarknadskunskaper.

Som person behöver du vara empatisk, initiativrik, flexibel och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta och förmåga att prioritera och planera ditt arbete. Vi söker studie- och yrkesvägledare som kan känna sig utmanade av att pröva olika miljöer, samarbetspartners och vägledningssituationer.

Körkort erfordras, tillgång till bil är önskvärt.

För tjänsten inom grundsärskolan, gymnasiesärskolan och inom särskild utbildning för vuxna i kombination med introduktionsprogrammen på gymnasiet efterfrågas erfarenhet av arbete med målgrupperna.

Region Gotland har som policy att främja jämställdhet och mångfald bland våra medarbetare och vi ser därför gärna sökanden med olika kulturella bakgrunder och kön.

ÖVRIGT
Intervjuer planeras äga rum i v 44 och 45.

Tjänsterna ledigförklaras under förutsättning att de ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »