Layoutelement

text bild karta   info, A-Ö
Illustration
Hem

Boende
Företag
Annonser

Kartor
Information

Översikter
Bra att veta
Nyheter

Historia
Fakta
Socknar

Kultur
Natur

Nöje/göra
Utflykter

Fårö
Visby ringmur
Visby ruiner

Vykort

Bilder
Uppdaterat/nytt
Kommentarer
Först, störst

Nyheter Gotland

North East West South

Arbetsförmedlingen - jobb på Gotland 

Arbetsterapeut

Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som väljer att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet.

Välkommen att bli en av oss!

Rehabenheten lasarettet ger arbetsterapi-, sjukgymnastik- dietist- och kuratorsinsatser på Visby lasarett. Vi har ett gott samarbete med övriga yrkeskategorier på sjukhuset. Vi erbjuder mentorskap vid behov.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsterapeutisk bedömning och behandling på Visby lasarett. Du kommer att vara en av fem arbetsterapeuter och i första hand ansvara för arbetsterapeutiska insatser på en kirurgavdelning och på en neurologisk mottagning. Detta kan komma att ändras och du kommer även att vid frånvaro gå in på andra avdelningar.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad arbetsterapeut, gärna inom slutenvård. Kompetens inom neurologi och kirurgi är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du skall ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och kunna arbeta självständigt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och är intresserad av såväl slutenvård som poliklinik på sjukhus. Du bör ha erfarenhet av och intresse för att arbeta i team.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »»»

Kommunikatör

Att vi valt att driva ett tjänsteföretag och inom just denna bransch, beror mycket på att vi alla delar en tro på att hur man tar hand om och bemöter sina kunder är avgörande för ett företags utveckling.
Vår vision: att i varje kontakt skapa det högsta upplevda värdet, speglar just detta och det blir även vårt löfte till dem vi arbetar med. Det finaste förtroende man kan få är att företag låter oss kommunicera med deras kunder.
Det har hundratals av våra kunder gett oss och vi gör allt för att förtjäna det, om och om igen.

Som kommunikatör på Uniguide kan du jobba med både mötesbokning, kundservice och försäljning - det är ett flexibelt och utvecklande jobb.

Vi erbjuder Dig:
* Ett spännande och utvecklande jobb
* En skön sammanhållning bland personalen
* Fräscha lokaler i Visby innerstad

Du erbjuder oss:
* En person som vet hur man höjer taket
* En mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
* En person som vill se sig själv på toppen och älskar att jobba mot uppsatta mål
* Ett högt tempo och massor av ambitioner

Uniguide står för all utbildning för att du skall kunna lyckas i ditt nya jobb som kommunikatör. Det vi premierar hos Dig är inte erfarenhet utan din personliga inställning och attityd - den kommer att bli avgörande för din framgång.

Arbetstidens förläggning på Uniguide är måndag till söndag, 06.00 till 21.00 och du arbetar på rullande schema.

Är du hungrig på utmaningar? Tveka inte - ta nästa kliv i karriären och bli en del av Uniguide!.. läs mer »»»

Marknadsundersökare för uppdrag vecka 32 i Visby

Kundföretaget

QWORK är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar rikstäckande från våra kontor i Stockholm, Göteborg och Umeå. Vår målsättning är att ha marknadens mest nöjda kunder och medarbetare. Målet når vi genom att arbeta med kvalitet i alla led.

Arbetsbeskrivning

QWORK söker två marknadsundersökare till ett uppdrag för kunds räkning på plats under medeltidsveckan i Visby. Detta är ett roligt och givande arbete för dig som gillar att ta kontakt- och träffa nya människor. Du utgår från ett i förväg fastställt frågeformulär.

Du kommer att arbeta med att genomföra korta intervjuer medmedeltisdveckans besökare. Du kommer att gå runt på området och pratat med människor, varje intervju kommer att ta ca 5-6 minuter.

Uppdraget startar redan på torsdagen 7/8 och pågår tom söndagen 10/8. Du kommer få en kort utbildning i samband med ditt första arbetspass, så du smidigt kommer in i arbetet.


Din profil

Kvalifikationer
Ett krav är att du finns tillgänglig för jobb 7/8-10/8

Vi söker dig som har goda språkliga kunskaper i svenska, lägst betyg G eller motsvarande.

Tidigare erfarenheter av intervjuarbete, undersökningar eller liknande är en fördel.

Personliga egenskaper
Som person är du noggrann och serviceinriktad. Vi förväntar oss även att du är flexibel, ansvarstagande och positiv.

Ansökan
Skicka in din ansökan så snart som möjligt då tjänsten kommer att tillsättas mycket snabbt.

Kontaktperson
Vid frågor gällande tjänsten, kontakta oss via vår växel: 08-21 55 60... läs mer »»»

Personlig assistent skökes till trevlig kvinna i Visby, 3 platser

Humana är Sveriges största företag inom personlig assistans och individ- och familjeomsorg. Vi är en kvalitetsaktör inom äldreomsorg och LSS-boenden samt har skola för elever med funktionsnedsättning. Vi är 12 000 medarbetare i Sverige och Norge som arbetar efter samma vision. Alla har rätt till ett bra liv. Läs mer på www.humana.se

Vi söker nu tre personliga assistener till vår kvinnliga kund. Kvinnan bor i centrala Visby. Vår kund har MS och behöver din hjälp vid hygien, på – och avklädning, toalettbesök, matlagning och komma ut på utflykter. Hon sitter i rullstol och det finns förflyttningshjälpmedel hos kunden. Hon har ett intresse för teater och bio, det hade varit kul om ni delade gemensamma intressen. Hon har även ett intresse för datorer, det hade varit bra om du var datorkunnig.

Vi söker dig, kvinna som kan vara hennes stöd i vardagen. Det är en fördel om du har erfarenhet av att jobba som personlig assistent. Ålder har ingen betydelse utan personkemin avgör. Du ska vara en pigg och lyhörd person som kan ta initiativ samtidigt som du ska se när du bör hålla dig i bakgrunden och lämna utrymme för privatliv. Eftersom kunden behöver stöd vid förflyttningar och i vardagen ser vi gärna att du har god fysik.

I detta uppdrag söker vi tre personer, se nedan;

Tjänst 2: En person på deltid 32%. Varannan hel.g På deltid och lämpar sig bra att kombinera med annat deltidsjobb eller studier.

Välkommen med din ansökan idag!

 

Att kompetensutveckla vår personal är ett led i att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen. Om du är den som erbjuds tjänsten förväntas du genomföra en webbaserad introduktionsutbildning för personliga assistenter före ditt första arbetspass, eller som senast inom tre veckor från det att anställningen påbörjades. Utbildningen syftar till att skapa trygghet för både personlig assistent och kund.

Körkort: B körkort är meriterande

Arbetstid / Varaktighet: Varierande dag, kväll och helg. 2 på deltid. Vi tillämpar tidsbegränsad anställningsform "så längre uppdraget varar" samt timanställning.

Lön: Fast timlön enligt överenskommelse. Övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson: Vida Sabet


Humana Assistans har som policy att som en del i anställningsprocessen kontrollera nyanställda mot polisens belastningsregister.

Vi på Humana värnar om våra kunders säkerhet och trygghet och har som rutin att ta detta utdrag på samtliga personer som anställs i företaget. Detta innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: http://www.polisen.se/sv/Service/Registerutdrag/
Blanketten du ska välja heter LSS - utföra vissa insatser åt barn med funktionshinder (442.9), oavsett vilken tjänst du sökt hos oss.
Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor - beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt.

De ansökningshandlingar som du skickar till oss läses av personal på Humana samt av kunden och dennes anhöriga.

Humana söker personliga assistenter över hela landet och har därför många annonser ute. På grund av det stora intresset för våra utannonserade tjänster har vi inte möjlighet att svara på dina frågor via telefon... läs mer »»»

Serveringspersonal

Erfaren serveringspersonal sökes omgående.

Vi känner att det nu är läge att öka takten och förstärka organisationen med 2 servitörer / servitriser .

Du skall hantera plötsliga toppar med ett leende och ett korrekt bemötande.

Erfarenhet av bararbete är mycket meriterande.

Vi värderar kompetent personal högt.

Boende kan tyvärr inte ordnas.

Men vi kan anpassa arbetstiderna till kollektivtrafiken, som förövrigt stannar precis utanför restaurangen.

Har du bara möjlighet att jobba ett par pass så sök, vi har alltid luckor att fylla ut.

Finns jobb ända till slutet av september.

Arbetsort. Vackra Sudersand på Fårö!.. läs mer »»»

Kommunikatör

Att vi valt att driva ett tjänsteföretag och inom just denna bransch, beror mycket på att vi alla delar en tro på att hur man tar hand om och bemöter sina kunder är avgörande för ett företags utveckling.
Vår vision: att i varje kontakt skapa det högsta upplevda värdet, speglar just detta och det blir även vårt löfte till dem vi arbetar med. Det finaste förtroende man kan få är att företag låter oss kommunicera med deras kunder.
Det har hundratals av våra kunder gett oss och vi gör allt för att förtjäna det, om och om igen.

Som kommunikatör på Uniguide kan du jobba med både mötesbokning, kundservice och försäljning - det är ett flexibelt och utvecklande jobb.

Vi erbjuder Dig:
* Ett spännande och utvecklande jobb
* En skön sammanhållning bland personalen
* Fräscha lokaler i Visby innerstad

Du erbjuder oss:
* En person som vet hur man höjer taket
* En mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
* En person som vill se sig själv på toppen och älskar att jobba mot uppsatta mål
* Ett högt tempo och massor av ambitioner

Uniguide står för all utbildning för att du skall kunna lyckas i ditt nya jobb som kommunikatör. Det vi premierar hos Dig är inte erfarenhet utan din personliga inställning och attityd - den kommer att bli avgörande för din framgång.

Arbetstidens förläggning på Uniguide är måndag till söndag, 06.00 till 21.00 och du arbetar på rullande schema.

Är du hungrig på utmaningar? Tveka inte - ta nästa kliv i karriären och bli en del av Uniguide!.. läs mer »»»

Trädgårdsarbetare / Chaufför

Röcklingers Htg odla grönsaker och blommor i växthus och på friland sedan 1927.
Vi söker chaufför till vår lastbil ( krav C körkort ) som levererar våra produkter till butiker , storkök mfl.+ diverse andra förekommande arbetsuppgifter inom trädgård / lantbruk.

Du skall kunna arbeta självständigt och ha god sammarbetsförmåga.

Du är en arbetsam person som har lätt att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och få dom gjorda.. läs mer »»»

Föreståndare/Verksamhetschef

Hassela Gotland är ett behandlingshem för ungdomar i åldern 14 till 20 år. Vi tar emot placeringar från hela Sverige enligt SoL och LVU. Verksamheten är uppdelad på två enheter - Vängeakuten och kollektivet i Klintehamn med 8 respektive 40 platser. Kärnan i verksamheten är medlevarskapet, vilket innebär att de som arbetar i behandlingen också bor och lever tillsammans med ungdomarna i deras vardag. Företaget är registrerat som ett aktiebolag med "särskild vinstutdelningsbegränsning".

Nu söker vi en

FÖRESTÅNDARE/VERKSAMHETSCHEF

Tillsvidareanställning, dagtid, provtjänstgöring 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Din uppgift
Som föreståndare har du en mycket central roll i vår verksamhet. Du kommer att ansvara för att driva och utveckla behandlingshemmet, hålla kontakten med placerande kommuner, säkerställa att verksamheten håller god kvalitet samt se till att lagar och förordningar efterföljs.
Du ansvarar för 35 medarbetare.

Din profil
Du har flerårig erfarenhet av socialt arbete med ungdomar i en ledande befattning. Du har ett stort engagemang och intresse för att arbeta med denna målgrupp. Som ledare är du den motiverar och skapar energi hos medarbetarna, ställer tydliga krav och kommunicerar företagets mål och visioner. Du är samarbetsinriktad och lyhörd inför våra beställares krav och önskemål. Du kommer att vara tillståndbärare i vår verksamhet och därför är det en förutsättning att du har en examen inom socialt arbete, exempelvis socionom. Utöver detta krävs minst 3 års ledarerfarenhet från relevant verksamhet. Meriterande om du har ett upparbetat kontaktnät inom kommunal socialtjänst.
B - körkort.

Ansökan
Frågor besvaras av våra rekryteringskonsulter Sören Lorentzon på LB Karriär, tfn 0498-201780. Din ansökan skickas senast den 10 augusti till info@lgkarriar.se.. läs mer »»»

Sjuksköterska psykiatri, 2 st

Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som väljer att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet.

Välkommen att bli en av oss!

Psykiatriska kliniken på Gotland ingår i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen inom Region Gotland och är belägen i Visby. Kliniken har hela ön som sitt upptagningsområde. Upptagningsområdet är relativt litet, både till ytan och invånarantalet, men samtidigt medför ö-läget att kliniken måste kunna erbjuda en bredd vad gäller såväl kompetens som utbud. Kliniken tillhandahåller psykiatrisk heldygnsvård, vuxenpsykiatrisk öppenvård, medicinsk beroendevård samt en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning och har sammantaget drygt 100 medarbetare.

Vi söker nu sjuksköterskor, både dag och natt till vår heldygnsvård, en enhet som är organiserad i två avdelningar med sammanlagt 15 vårdplatser. På avdelningarna vårdas främst patienter i behov av psykiatrisk specialistvård, såväl på frivillig basis som enligt LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård).

ARBETSUPPGIFTER
Som sjuksköterska på heldygnsvården har man ansvar för den psykiatriska omvårdnaden av inneliggande patienter samt kvällar/helger och nätter för vår jourmottagning. Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter ingår, såsom läkemedelsdelning, injektionsgivning, samtal med patienter, kontakt med jourläkare, rapportering, dokumentering, telefonrådgivning samt akuta besök på jouren. Som sjuksköterska på heldygnsvården har man en viktig arbetsledande funktion. Dokumentationen sker i datajournalsystemet Take Care.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning i psykiatri. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatrisk omvårdnad ser vi det som meriterande. Meriterande är också kunskaper inom MI (Motiverande samtal) och ESL (Ett Självständigt Liv). Som person söker vi dig som är empatisk med ett professionellt förhållningssätt, har en god samarbetsförmåga och kan hantera stressade situationer. Körkort är önskvärt men ej krav.

Vi kommer under 2015 påbörja en ombyggnation och total renovering av vår heldygnsvård, ett arbete som innebär att vi ser över såväl den fysiska vårdmiljön som vårdens innehåll. Så för den sjuksköterska som är intresserad av förändringsarbete och av att vara med och påverka hur framtidens psykiatri på Gotland ska se ut och bedrivas så är detta en möjlighet.

ÖVRIGT
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »»»

Väktare, stationär bevakning

Securus Säkerhet i Sverige AB grundades år 2000. Securus Säkerhet har idag ca 150 st väktare. Seurus Säkerhet har kontor i Solna, Täby, Norrtälje och Eskilstuna.

Nu söker Securus Säkerhet väktare för stationär bevakning i Visby. Anställningarna är behovsanställningar.

Vi söker väktare som är flexibla, ansvarfulla och ordningsamma.

Krav:
Väktarutbildning 1.
Väktarutbildning 2.
(Vu2/fortbildning ska vara genomförd senast hösten 2010).
Kriminalvårdsutbildning för väktare eller arbetat inom Kriminalvården är meriterande.
Körkort.
Minst 20 år.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Vi behandlar inte ansökningar som inte uppfyller kraven... läs mer »»»

Sjukgymnast/fysioterapeut

Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som väljer att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet.

Välkommen att bli en av oss!

Äldreomsorgen och Omsorg om funktionshindrade har till uppgift att ge vård och omsorg till äldre personer och stöd, service och omvårdnad till personer med funktionshinder utifrån beslut om insats enligt SoL, LSS och HSL.

Målet med hemsjukvården är god och säker vård där patienterna känner sig trygga och väl bemötta. Hemsjukvården planeras utifrån geografiska områden. Organisationen för hemsjukvården är uppdelad i team med distriktssköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter.

ARBETSUPPGIFTER
Uppdraget som sjukgymnast i hemsjukvården innebär att du utför sjukgymnastiska insatser i personers hem, både ordinärt och särskilt boende. Vår största målgrupp är äldre, men alla åldrar kan förekomma.

I arbetsuppgifterna ingår bedömning, behandling och uppföljning av sjukgymnastiska insatser inom hemrehabilitering. Jobbet innebär ett nära samarbete med arbetsterapeut, sjuksköterskor och personalgrupper inom hemtjänst och på särskilt boende samt samverkan med andra aktörer t ex biståndshandläggare. En stor del av arbetet består av handledning och instruktioner till vårdpersonal kring vardagsrehabilitering, hjälpmedel och andra rehabfrågor.

Du kommer också att vara delaktig i utvecklingen av teamarbetet tillsammans med arbetsterapeuter och distriktssköterskor.

KVALIFIKATIONER
Leg sjukgymnast/fysioterapeut.

Vi söker dig med ett stort intresse för äldres vård och rehabilitering samt har ett intresse för utvecklingsarbete.

Erfarenhet av geriatrisk och/eller kommunal rehabilitering är önskvärt, liksom erfarenhet av att handleda och stödja annan vårdpersonal. Pedagogisk förmåga samt förmåga att skapa goda möten är egenskaper vi värderar högt. Du skall ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och kunna arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »»»

Fritidsledare, 3 st

Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som väljer att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet.

Välkommen att bli en av oss!ARBETSUPPGIFTER
Vi söker fritidsledare till ungdomsgården i Hemse och till ungdomsgården i Klintehamn. I Hemse söker vi någon till en tillsvidareanställning med tillträde 2014-10-01 på 75% med möjlighet till utökning. I Klintehamn finns två tjänster, en tillsvidareanställning med tillträde 2014-08-18 på 75% och ett vikariat med varaktighet 2014-08-18 tom 2014-12-31 på heltid. Tjänsterna innefattar arbete inom öppen verksamhet och gruppverksamhet dagtid och kvällstid.

Du kommer att arbeta coachande mot ungdomarna för att stötta, uppmuntra och lyfta dem. Du kommer också att ha individuella samtal med unga som behöver någon att prata med. I tjänsten ingår samverkan med andra fritidsledare och nätverkande med andra i närområdet. Du kommer att ha hand om planering och genomförande av olika typer av aktiviteter och arrangemang.

KVALIFIKATIONER
Ditt uppdrag som fritidsledare innebär att du kommer att stödja ungdomar och få dem att växa. Du som söker har en fritidsledarutbildning eller är utbildad socialpedagog eller fritidspedagog. Har du erfarenhet av öppen ungdomsverksamhet eller föreningsverksamhet med ungdomar i åldern 13 till 19 år ser vi det som meriterande. Vi ser gärna att du är tobaksfri då en viktig ingrediens i arbetet är att motverka tobaksbruk bland unga. B-körkort och körvana är ett absolut krav då delar av verksamheten är förlagd utanför gården.

Din personlighet är av stor vikt för att verkligen lyckas i den här tjänsten. Vi ser att du som söker är lugn och trygg i dig själv och i din yrkesroll. För att etablera och behålla goda kontakter med ungdomar är det viktigt att du som söker är såväl empatisk som relationsskapande. Tjänsten är mångfacetterad och vilket innebär att du som söker bör vara flexibel för att kunna möta upp med behoven. Avslutningsvis söker vi dig som är initiativtagande, kreativ och inspirerande.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »»»

VA-handläggare

Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som väljer att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet.

Välkommen att bli en av oss!

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar för god bebyggd miljö, god livsmiljö, god infrastruktur samt god trygghet och säkerhet. Vi svarar för en rättssäker myndighetsutövning och vägledning, bemöter kunder på ett professionellt sätt och skapar förutsättningar för hållbar regional utveckling som baserar sig på resurseffektivitet. Förvaltningen arbetar för tekniska nämnden, byggnadsnämnden samt miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Enhet Vatten & Avfall, som är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen, är beställare av olika VA- respektive avfallstjänster till cirka 22 000 abonnenter på Gotland. Tjänsterna utförs av såväl kommunala aktörer inom Region Gotland som av privata aktörer i form av enskilda entreprenörer. Inom enheten finns även en kundtjänstfunktion som hanterar kund-/abonnentfrågor i nära samarbete med handläggare specialiserade inom VA- respektive avfallsområdet och en projekteringsfunktion som bland annat projekterar VA-ledningar i nära samarbete med utförares projektledare. Vi arbetar i fräscha lokaler på Visborgsområdet i Visby.

ARBETSUPPGIFTER
Som VA-handläggare kommer du att arbeta med handläggning av olika abonnentärenden inom VA. Ärendena handlar bland annat om nya anslutningar till det kommunala vatten- och avloppssystemet, förändrade VA-installationer och olika inkommande ansökningar. Till stöd finns ett modernt abonnent- och ärendehanteringssystem. I arbetet ingår också att informera och ge upplysningar om VA till såväl abonnenter som allmänhet.

Du kommer även att utveckla handläggningsrutiner och kontakter med abonnenter och myndigheter utifrån enhetens strävan att förbättra service och tillgänglighet.

VA-frågorna har identifierats ha stor betydelse för Gotlands framtida utveckling. De kommande tio åren planerar Region Gotland för en omfattande utbyggnad av det kommunala vatten- och avloppsnätet. Uppdraget hos oss innebär att du kommer arbeta i en mycket händelserik och spännande miljö, där ditt eget arbete och arbetsgruppens samlade insatser kommer ge synbara resultat i det gotländska samhället.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en eftergymnasial utbildning eller motsvarande. Vi ser det som nödvändigt att du har bred och flerårig erfarenhet av arbete med kundkontakter. Du har vidare några års erfarenhet av administrativt arbete och skrivvana.

Kunskaper och erfarenheter från VA- eller byggbranschen, lantmäteri, stadsbyggnad eller vana att läsa kartor och ritningar är meriterande. Har du erfarenhet av att tillämpa taxor och föreskrifter inom VA eller har god kännedom om geografin på Gotland är även det meriterande. Tidigare arbete med abonnent- och ärendehanteringssystemet EDP Future räknas också som merit.

Som person söker vi dig som har en hög serviceförmåga och drivs av att hjälpa andra människor. Du är strukturerad, kan hålla ordning och följer uppställda rutiner. Du är därtill noggrann och lägger stor vikt vid att saker och ting blir rätt.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »»»

Avfallsutvecklare

Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som väljer att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet.

Välkommen att bli en av oss!

Enhet Vatten & Avfall, som är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen, är beställare av olika avfalls- respektive VA-tjänster till cirka 22 000 abonnenter på Gotland. Tjänsterna utförs av såväl kommunala aktörer inom Region Gotland som av privata aktörer i form av enskilda entreprenörer. Inom enheten finns även en kundtjänstfunktion som hanterar kund-/abonnentfrågor i nära samarbete med handläggare specialiserade inom avfalls- respektive VA-området. Vi arbetar i fräscha lokaler på Visborgsområdet i Visby.

ARBETSUPPGIFTER
Som Avfallsutvecklare kommer du att arbeta med den långsiktiga utvecklingen och planeringen av den kommunala avfallsverksamheten. Då du kommer att fungera som teamledare ansvarar du för den dagliga arbetsledningen och innehar helhetssynen över pågående och planerat arbete. I uppdraget ingår att stötta, uppmuntra och motivera avfallsteamets medarbetare till insatser som leder till måluppfyllelse.
Vidare kommer du att bedriva omvärldsbevakning kring bla teknikutvecklingen inom avfallsområdet och utföra olika utredningsuppdrag.

Övriga arbetsuppgifter och ansvarsområden kan tillkomma utifrån din kompetens och förvaltningens behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot teknik/miljö eller annat område som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.

Du har flerårig erfarenhet av avfallshantering och goda kunskaper om avfallsbranschen.

Du har också erfarenhet av att leda en grupp, samt av administrativt arbete och vana av projektledning.

Har du tidigare erfarenhet av förändringsarbete inriktat mot att minimera avfall, är detta meriterande, lika så erfarenhet av arbete med abonnent- och ärendehanteringssystemet EDP Future.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på www.gotland.com/leva

Inför rekryteringsarbetet har vi på Region Gotland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande... läs mer »»»

Teamledare / Organisationskonsult*

Nu lanserar ECCOM AB - ett internationellt beprövat koncept till Sveriges företag och organisationer, i syfte att inspirera till "samspelta team på jobbet"
Målgrupperna ryms inom verksamheter som näringsliv, skolor, vård, omsorg samt idrottsverksamhet.

Feedbackverktygen är för dagen heta och efterfrågan ökar hela tiden! Se under verktyg på hemsidan: www.eccom.se

Vi presenterar och genomför workshops på arbetsplatser med hjälp av pedagogiska och kommunikativa träningsverktyg för empati, medkänsla, självkännedom och teamutveckling. Utvalda personer erbjuds eget produktansvar.

Önskad kompetens är minst 5-10 års yrkeserfarenhet, gärna i egen regi eller genom en organisation. Du innehar hög social kompetens och förmågan att inspirera och leda team. Du är van att stå på egna ben både i affärsrelationer och i genomförande av uppdrag. Räkna med att uppdragen i ett första steg blir ett komplement till ditt nuvarande arbete. Vi söker medspelare för hantering av intresseförfrågningar, samtidigt som du äger eget nätverk att bearbeta.

För vidare information sänd ett mejl snarast!

Din ansökan behandlar vi helt konfidentiellt och ser fram emot du sänder oss några rader om vem du är, via e-post i första hand... läs mer »»»

Boendeförmedlare 75% till Inflyttarbyrån Gotland

Studentboendeförmedlare 75% till Inflyttarbyrån på Gotland

Om Inflyttarbyrån
På Inflyttarbyrån arbetar vi för att få fler att flytta till Gotland. Vi ger information och inspiration om Gotland som plats att bo och leva på.

Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag som boendeförmedlare för studenter på Campus Gotland är att verka för att studenterna hittar boende på Gotland.
Arbetet innebär att förmedla kontakter mellan privata hyresvärdar och studenter, informera studenter om kommersiella boendealternativ och rutiner samt söka lösning på boendeproblem samt att hålla hemsidan uppdaterad och delta i marknadsföringsaktiviteter.
Arbetet innebär också att skaffa tillfälliga hyresvärdar när boendegarantin utnyttjas samt hjälpa de internationella studenterna med att hitta passande boende.

Erfarenheter och utbildning
Du bör ha minst gymnasieutbildning och goda datorkunskaper i Windows Office och helst erfarenhet av något CRM system. Du bör även ha minst 1-2 års relevant erfarenhet av administration, gärna inom ett serviceföretag. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i både skrift och tal på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Du bör ha god kommunikativ förmåga och ha erfarenhet av att samarbeta med människor från olika miljöer. Du är positiv, flexibel och utåtriktad till din läggning. Du är noggrann, ansvarsfull och mån om att göra ett bra arbete. Du är representativ och korrekt mot din omgivning.

Övrigt
Tillsvidareanställning deltid 75%

Vi ser fram emot att få in din ansökan snarast. Intervjuer och urval kommer att ske kontinuerligt.
Sista ansökningsdag är den 31 juli.

Har du frågor är du välkommen att vända dig till rekryteringskonsult Mats Emriksson på Clustera tfn: 070-6436921

Söka detta jobb
Information och hur du söker tjänsten finner du på vår hemsida www.clustera.se. Klicka på fliken "Lediga jobb"... läs mer »»»

Nanny (engelsktalande) sökes till Visby (Deltid)

Nannyakuten är en barnvaktsförmedling med huvudkontor i Stockholm. Vi hjälper familjer i hela Sverige med hämtningar från förskolor och barnpassning. Vi söker nya duktiga medarbetare som har erfarenhet, är engagerande, trygga, lekfulla och pålitliga barnvakter. Hos oss väljer du själv hur mycket du vill jobba. Du kan hjälpa flera familjer om du vill jobba mycket. Vi prioriterar närhet och försöker alltid matcha ihop familjer och barnvakter nära varandra, därav vår slogan "Alltid nära Dig!"

Vi har en barnvakt för alla familjer och deras behov!

Våra tjänster:
Tjänsterna är både fasta och tillfälliga.
---------------------------------------------------------------------------------------

Om tjänsten Nanny sökes till Visby:

Familj behöver hjälp i Visby mellan 2 augusti till 9 augusti.
Tiderna varierar men ca kl 20 - 01 varje dag.
Ett krav är att du ska tala Engelska.


Kravprofil:
Engelska
Minst 18 år
Utdrag ur belastningsregistret
Ansvarstagande
Erfarenhet av barnrelaterade uppdrag
Två relevanta referenser för tjänsten
CV, foto och personligt brev skall bifogas i meddelandet


Uppfyller du inte våra krav för tjänsten, går du ej vidare i rekryteringsprocessen.

Har du erfarenhet av barnpassning och de rätta referenserna?
Vi tar emot ansökan bara via hemsidan http://crew.nannyakuten.se
Ange referensnummer:(Ange Ref:Visby14)
Ansökningar som kommer in via e-post kommer ej behandlas... läs mer »»»

Meny nyheter (klicka)
Annonser historia
Annonser förstasidan