text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Twitter anklagar Kina för vilseledande kampanj i Hongkong

Enligt CNBC anklagar mikrobloggen Twitter Kina för att bedriva en statsunderstödd desinformationskampanj riktad mot protesterna i Hongkong.... läs mer »

Hajpade bolaget har mångdubblats – men sparekonomen varnar: ”Risken är skyhög”

Quickbit noterades i mitten av juli och har efter en kursrusning under sommaren seglat upp som ett av de största bolagen på handelsplatsen NGM Nordic MTF.... läs mer »

Börsåterhämtning i New York – Apple leder uppgången

New York-börserna var med ett par timmar kvar av måndagens handel tydligt upp för andra dagen i rad sedan hopp om nya stimulanser från regeringar och centralbanker förbättrat…... läs mer »

Nu jagar vi svenska tillväxthjältar – för tjugonde gången

Det är snart dags för en ny upplaga av den populära tillväxttävlingen Di Gasell. För tjugonde året i rad går Dagens industri i höst på jakt efter Sveriges snabbast växande företag…... läs mer »

Riskkapitalet bubblar inte mer än börsen

Det talas allt mer om risken inom riskkapital (utköp) på marknaderna och i affärspress. Men är det en bubbla?... läs mer »

Efter Epsteins död – kriminalvårdschef får sparken

Den amerikanske justitieministern William Barr har sparkat landets högste federale kriminalvårdschef efter den sexbrottsmisstänkte miljardären Jeffrey Epsteins misstänkta…... läs mer »

Kina skrämmer bort Hongkongs rika – ”pessimister flyr och överlever”

HONGKONG.  Allt fler av Hongkongs superrika förbereder evakuering av familjemedlemmar och kapital till länder som Portugal och USA. ... läs mer »

Alphabet backar efter Trump-tweet

Googles moderbolag Alphabet tappade 0,4 procent under pågående måndagshandel när USA:s president Donald Trump i en tweet nämnde Google och skrev att bolaget borde stämmas.... läs mer »

Svenska myndigheter utnyttjas för penningtvätt

Svenska myndigheter utnyttjas för penningtvätt, visar en ny rapport från polisen i samarbete med 16 myndigheter, skriver Dagens Nyheter.... läs mer »

Vårdbranschen välkomnar Lööfs utspel mot regeringen

Att stoppa vårdmomsen kan bli ett centralt krav i budgetförhandlingen, enligt besked från Centerpartiet som får vårdbranschen att vädra morgonluft. ... läs mer »

Nordenbörserna: Norwegian lyfte 4 procent

De nordiska börserna inledde veckan så som den förra avslutades - med stigande kurser. Uppgången var i linje med globala marknadsrörelser som kom med stöd av minskad recessionsoro…... läs mer »

Trump: ”Väldigt stark ekonomi” trots Powell och Fed

Den amerikanska ekonomin är "väldigt stark" trots Federal Reserves, och deras chef Jerome Powells, avsaknad av vision.... läs mer »

Europabörserna: Gruvbolag vinnare

Europabörserna gick starkt på måndagen och fullföljde därmed fredagens återhämtning. Risksentimentet kom tillbaka efter att Donald Trump avfärdat oron om en recession.... läs mer »

S-veteranen Enn Kokk är död

Den mångårige socialdemokratiske partimedarbetaren Enn Kokk är död, uppger partiet för TT.... läs mer »

Stockholmsbörsen börjar handelsveckan på plus

Stockholmsbörsen avslutade en stark börsmåndag med en uppgång inför stängningen. H&M ledde uppgången med ett rejält eftermiddagsrace til årshögsta.... läs mer »

H&M steg rejält inför börsstängning – storposter mäklade

H&M-aktien steg kraftigt inför börsstängning på måndagen och stärktes till som mest 4,2 procent under eftermiddagen.... läs mer »

Utjämningssystemet måste fostra ansvar

LEDARE. Under söndagen höll statsministern sitt sommartal i värmländska Björneborg. Ett ideologiskt sådant, men med några nya besked.... läs mer »