text bild karta   info, a-ö

Nyheter Gotland

North East West South

Dagens Industri - Nyheter 

Skogsdrottningen spår tuffare tider: ”Det gäller att kämpa emot”

Sveriges nya skogsdrottning Hannele Arvonen är redo att äntra tronen som Sveaskogs nästa vd. Hon ser många möjligheter för branschen men varnar också för orosmoln som närmar sig.  ”Det gäller att kämpa emot den ekonomiska avmattningen”, säger Hannele Arvonen. ... läs mer »

Nya potentiella risker hos Boeings 737 Max upptäckta

Den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har identifierat en ny potentiell risk som måste åtgärdas innan Boeings 737 MAX kan lyfta igen. Det uppger källor myndigheten för nyhetsbyrån Reuters.... läs mer »

Expert: Livsfarligt spel med ”fullskalig global recession” i potten

HONGKONG. När ledarna för världens 20 rikaste länder möts i Japan på torsdagen tar mötet mellan Donald Trump och Xi Jinping allt strålkastarljus. Misslyckas samtalen riskerar världsekonomin recession, varnar bedömare. Samtidigt överskuggas andra frågor, som global uppvärmning och flyktingkris.... läs mer »

Svajig avslutning i New York trots teknikuppgång

Wall Streets storbolagsindex gick svagt under den avslutande onsdagshandeln. Nasdaq steg mer med stöd av halvledarsektorn.... läs mer »

Nu firar Rollén – men namnet är skadat

Lika glad som Ola Rollén lär vara över att bli frikänd även i högre instans, lika illa är onsdagskvällens besked för den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim.... läs mer »

Eco Wave Power emitterar aktier för 150 miljoner i samband med listning

Eco Wave Power har beslutat att genomföra en nyemission av aktier i samband med sommarens listning på Nasdaq First North i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande. ... läs mer »

Så säkrade snickeriet miljonkontraktet

Många entreprenörer har svurit över offentliga upphandlingar. För Sävar snickeri innebar det en vitamininjektion för hela företaget. ”Det har betytt jättemycket utvecklingsmässigt”, säger vd:n och delägaren Ulf Söderlund.... läs mer »

900 skattemiljarder i potten – sju tips för att vinna upphandlingen

År efter år sätts nya rekord i skattemiljarder som går till upphandlade leverantörer. Samtidigt har antalet anbud minskat på senare tid, enligt upphandlingsexperten Bo Nordlin som ger sina bästa tips för att klara konkurrensen om miljonkontrakten. ... läs mer »

Regimen i Venezuela hävdar att kupp avvärjts

Regeringen i Venezuela hävdar att den har avvärjt ett försök till statskupp.... läs mer »

Ola Rollén frias på nytt från anklagelserna om insiderbrott

Mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén frias från anklagelserna om insiderbrott i ytterligare en instans i Norge, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.... läs mer »

M kritiserar nya reseavdraget: Bedrivs en jakt på bilister

De förändringar i reseavdraget som föreslås av Reseavdragskommittén är ett nytt slag mot arbetstagare som är beroende av bilen. Det säger Moderaternas skattepolitiske talesperson Niklas Wykman.... läs mer »

Ikea börjar satsa på solceller i Sverige – ”vi är oerhört optimistiska”

Solel står inför en explosiv utveckling både globalt och i Sverige.  Det tror Ikea som valt ut snabbväxaren Svea Solar som sin partner när heminredningskoncernen efter sommaren börjar sälja solceller även på svenska marknaden. ... läs mer »

Blandad utveckling på nordiska börserna – Nilfisk rasade

De nordiska börserna utvecklades blandat på onsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 steg 0,1 procent till 928.... läs mer »

Stålbolag gick starkt på europeiska börser

De ledande Europabörserna handlades runt oförändrade nivåer på onsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,3 procent.... läs mer »

Preem: Vårt raffinaderi gynnar klimatet

DEBATT. Preem vill i sin nya anläggning producera ett drivmedel av högsta miljöklass. Endast 4 procent av de utsläpp som härrör från Preems bränsle beror på raffineringen, resten kommer från de transportmedel som använder bränslet. Preem vill också visa att det går att lagra koldioxid, skriver bolagets vd Petter Holland.... läs mer »

Trump om Vestager: Hatar USA mer än någon jag mött

EU har under Vestager, som är ett av namnen som nämns i spekulationerna som ny ordförande i EU-kommissionen, riktat skarpa åtgärder mot bland andra Google med motiveringen att bolaget missbrukat sin dominerande ställning. Trump fortsätter, i en intervju med Fox Business Network, med att säga att Vestager "stämmer alla våra företag" och upprepar tidigare vanklagelser om att EU behandlar USA till och med värre än vad Kina gör inom handeln. ”De gör det nästan omöjligt att göra affärer mellan två parter”, säger han.... läs mer »

Kinnevik räddar GFG:s notering: ”Rätt tid att ta in kapital”

Kinneviks beslut att köpa aktier för 60 miljoner euro i börsnoteringen av Global Fashion Group handlar om att stödja bolaget i noteringsprocessen.  Det säger investmentbolagets ir-chef Torun Litzén till Di på onsdagskvällen. Hon vill dock inte kommentera den sänkta teckningskursen eller intresset för noteringen.... läs mer »