text bild karta   info, a-ö

Invigningen av Barlingbo Bryggeri

Gotland | Barlingbo socken | Artiklar | Utskrift | Mobilsida
Invigningen av Barlingbo Bryggeri
Invigningen av Barlingbo Bryggeri, foto Bernt Enderborg

Guteinfo på invigningen av Barlingbo Bryggeri den 28 mars 2014, omkring 100 personer minglade och provsmakade öl från Gotlands nyaste bryggeri


Det är roligt sånt här. På nåt sätt känns det som att vi mer och mer börjar närma oss kontinenten, ty det blir mer och mer tillverkat på Gotlands gårdar för direktförsäljning, och det som görs är av kvalitet. Gotland har utomordentliga råvaror, och att det är ett bördigt land där allting smakar bättre är omvittnat av många, t ex Hakvin Spegel.

Bild på Jonny Warg och Niklas Gustafsson

Barlingbo bryggeri grundades i oktober 2013 av Jonny Warg och Niklas Gustafsson med ambitionen att lokalt tillverka öl och cider som kännetecknas av hantverk, innovation och upplevelse. Försäljning sker till konsumenter och restauranger främst på Gotland och i Mälardalen, men det finns ett par sorter på systemet: Bysen No:1 och Ringmuren.

Tillverkningshallen på Stafva gård i Barlingbo

Och det bra! I stället för de stora varumärkena kan vi njuta en lokal öl där vi vet hur de gör, av vem det görs och vilka råvaror som finns i produkten. Och därtill inbillar undertecknad sig att detta är framtiden för Gotlands jordbruk, dvs att man bör göra färdiga produkter av så mycket det bara går, t ex Ejmunds gård, Isle of Lime och Evil Chef's No1 Pure.

Lasse Högdahl

Inget larv med ursprungsmärkning och EU-trams, inga tvivelaktigheter om varifrån saker och ting kommer utan här har du en gute i näven och vi backar inte. På bilden ser vi Lasse Högdahl som köpt in sig i verksamheten; han har lite erfarenhet i branschen.

Cecilia Schelin Seidegård

Vår hövding Cecilia Schelin Seidegård invigningstalade och sa en del bra saker, som att det här var landsbygdsutveckling, och som ordförande i Systembolaget en månad till kunde hon upplysa om att de tycker att lokala varor är bra samt att hon var periodare, dvs. att hon ibland föredrar öl. Hon visste förresten berätta att det blir mer och mer finöl på systemet, men då måste hon ju också veta vad fulöl är för nåt. Hm.

Jonny Warg

Sen höll Jonny Warg ett litet tal som handlade om att saker och ting tar tid men också den otroliga lättnaden när allt är färdigt.

Landshövdingen

Och där är det klippt! Sen tog minglet vid. Patrik von Corswant serverade ost i ett hörn, ölen stod uppställd för avsmakning och bl a Mikael och hans mamma jobbade i köket:

Mikael och hans mamma

Annen

Annen Jakobsson och två damer till som kallade sig Hot Stuff sjöng härliga låtar.

Två damer

Här är de andra damerna i Hot Stuff, dessvärre vet jag inte vad de heter.

En dam

Det gick omkring med mickar och sjöng. Här sjunger hon "My baby just cares for me", du vet den där låten med den sköna basslingan, se Youtube där Nina Simone framför den. Underbar musik, Hot Stuff gjorde den jättebra. Det här är precis vad tigrar gillar.

Åke Svensson

Åke Svensson hade slitit sig från budgetarbetet eller en överläggning med Pigge.
Tufft jobb!

Christer Engelhardt

Riksdagsman Christer Engelhardt.

En snygg tjej

Philip Willners

Philip Willners från Norrlanda Skinnverkstad.

Folk vid bordet

Jag hade inte den stora blixten med mig varför jag inte kan visa hur många som var där. Bilden visar den ena sidan av den allra nedraste änden på ett av fyra långbord.

Ölälskare

Ett par ölälskare. Det får räcka med detta. Barlingbo Bryggeri!
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.
Barlingbo socken

Vägbeskrivning


Barlingbo socken är gulmarkerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Mer info

Här finns mer om Artiklar.

I närheten - fågelvägen


Stugor östra Gotland

2 bäddar - Solstugan Alskog
2 bäddar - Rum i Sjonhem
4 bäddar - Kalkstenshuset Alskog
4 bäddar - Lövängen
4 bäddar - Bulhus 1
4 bäddar - Bulhus 2
4 bäddar - Campingstuga
4 bäddar - Combistuga
4 bäddar - Präriehuset
4 bäddar - Rum i Sjonhem
4 bäddar - kalkstenshus
5 bäddar - Familjestuga 1
5 bäddar - Familjestuga 2
6 bäddar - Ljugarn
6 bäddar - Flygeln
6 bäddar - Nunneborgen
12 bäddar - Prästgården


Se vidare Boendesidan