text bild karta   info, a-ö

Smaklösa i Eksta 19:03 1/8-2006

Gotland | Eksta socken | Artister | Utskrift | Mobilsida
Smaklösa i Eksta 19:03 1/8-2006
Smaklösa i Eksta 19:03 1/8-2006, foto Bernt Enderborg

Smaklösa är ett sorts kultband, kulturpristagare därtill


På hockeyrinken i Eksta den 1 augusti 2006 var vi och upplevde Smaklösa turné 2006 - Brid upp!


Här är en bild på åtminstone 50 meters kö strax innan 19:03, vilket gjorde att de kom igång lite senare. Frågan för mig är dock hur man skall förklara för någon som aldrig har hört Smaklösa att folk samlas hundratals (omkring 850 denna kväll) för att lyssna på dem.

- Det är rockbuskis! Ja, rock och rock, buskis i alla fall, en sorts rockbuskis åtminstone. I lokaltidningen Gotlands Allehanda dagen efter läser jag i det urusla språket bl a att "Dåliga skämt blandas med lika dåliga texter".

Skämten tilltalar säkert inte alla, men å andra sidan finns inga människor som är roliga jämt. Texterna i låtarna är jag mera kluven till. Givetvis är de avsedda att vara roliga, men om amerikanska kärringar vill att det skall regna karlar på dem kan det gott regna kor på bönder, jag tycker också att Marteboljuset är trams och låten "Jävla Vibbledåre", som de inte spelade denna kväll, kan väl också vara ett inlägg mot den stolliga sockenmentalitet man ibland springer på. Allt är inte galenskaper. Och Vängerock, bara en sån sak.


Den första halvan av showen var lite lugnare. Den sista låten före paus höjer dock tempot en smula - mormor i biltvätten - och man kan inte låta bli att tänka att alldeles som punkrockarna original så har de lärt sig spela med tiden. Det svänger rätt gott, trots att punkrockarna på sin tid nog inte var riktigt lika frustrerade över att inte få tag i några brudar.

Bilden ovan som är tagen i pausen är avsedd att visa att också helt vanligt anständigt folk går och ser Smaklösa, trots att Gotland så här års är uppfyllt av otroligt duktiga artister som uppträder snart sagt överallt.


Det var gott om folk en alldeles vanlig tisdag på hockeyrinken i Eksta på sydvästra Gotland. Smaklösa är populära, och faktiskt inte bara på Gotland, ty jag har en kusin inom el- och tele i Stockholm (han installerar bredband för glatta livet) som säger att man mer och mer hör Smaklösa spelas på byggena i Stockholmstrakten.

- Smaklösa?


Några idolfoton bara.





Än så länge är det bara Sunba som kan skickas som vykort.
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.

I närheten - fågelvägen


Stugor västra Gotland

2 bäddar - Bysen
3 bäddar - Blåhammar Uppe
3 bäddar - Lillstugan
4 bäddar - Skogs
4 bäddar - Lilla huset Kovik
4 bäddar - Kroks Tofta, Kastanjegården
4 bäddar - Blåhammar S
4 bäddar - Röda stugan
5 bäddar - Grytet
5 bäddar - Lyan
5 bäddar - Nästet
5 bäddar - Blåhammar N
5 bäddar - Ingenjörsvillan
6 bäddar - Strandänget Kovik
10 bäddar - Matsalen


Se vidare Boendesidan