text bild karta   info, a-ö

Modevisning i Klintehamn 12/7-2006

Gotland | Klinte socken | Artiklar
Modevisning
Modevisning i Klintehamn 12/7-2006 , foto Bernt Enderborg

Modet i Klinte


Vävars i Klintehamn anordnade en modevisning den 12 juli 2006 alldeles vid vägkanten. Det var ganska många på plats och vi fick se förträfflig design, gott hantverk och en jättesnygg brud.


Vävars är en del av Hassela som också har café och ett boendekollektiv i Klintehamn, ungefär 50 personer. Vävars är alltså en pedagogisk verksamhet för ungdomar knuta till Hassela, där man anställt designare, sömmare och sånt.


Det visades såväl herr- som damkläder, collection kanske det skall heta när det är eget. Deras inriktning är i alla fall kläder i lin och ull i egen design, och sömnad så mycket som hinns.


Rätt mycket kläder i fräck design, som ovan, snygg tröja, piratbrallor och "nice hat" som Jack Sparrow själv skulle ha sagt.


Brudparet fick applåder när de kom. Snyggt! En bild till på bruden, nej, förlåt, klänningen:


Om du vill gifta dig romantiskt och snyggt så gör det på Gotland. Här har du lite mer om sånt, alla vigselförrättare, alla kyrkor, anordnare, hur man friar osv.


Såja. Det var några bilder från modevisning på Vävars i Klintehamn. Brudklänningen hade designats av Malena Brecevic men det allra mesta vi såg var designat av Inger Gamrin.

Och eftersom chefen därstädes trodde att en annan sajt var Gotlands största turistinformation så tänker jag inte tala om att man också kan handla inredningsdetaljer, kuddar och sånt, och inte heller att man efter shoppingen kan gå och fika på Bullboden tvärs över gatan. Däremot skall jag säga att efter du har varit och kikat på Vävars så skall du fortsätta vägen fram ett par hundra meter och besöka Galleri Gullvivan i det blå huset på vänster hand. Genomlysningsbara akvareller, busläckra, bilder och text om detta kommer snart. Vidare skall du kila in på bibblan i Donnerska huset och kolla på Donners tapeter och kakelugnarna (Donner var en storherre i Klintehamn på 1700-talet). Fler sevärdheter finns längre ner på denna sida.

/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.

I närheten - fågelvägen

Arrangemang

2,4 km, Mulde Varpa Klubb

Stuguthyrning

4,2 km, Mulde Gård
6,2 km, Strandvägens Pensionat

Verkstäder

255 m, Cedergrens Mek Verkstad

Stugor västra Gotland

2 bäddar - Bysen
3 bäddar - Blåhammar Uppe
3 bäddar - Lillstugan
4 bäddar - Skogs
4 bäddar - Lilla huset Kovik
4 bäddar - Kroks Tofta, Kastanjegården
4 bäddar - Blåhammar S
4 bäddar - Röda stugan
5 bäddar - Grytet
5 bäddar - Lyan
5 bäddar - Nästet
5 bäddar - Blåhammar N
5 bäddar - Ingenjörsvillan
6 bäddar - Strandänget Kovik
10 bäddar - Matsalen


Se vidare Boendesidan