text bild karta   info, a-ö

Faludden fågelskyddsområde

Gotland | Öja socken | Naturreservat
Faludden fågelskyddsområde
Faludden fågelskyddsområde, foto Bernt Enderborg
Areal: 291 hektar. Fågelskyddsområdet omfattar den större delen av halvön Faludden på sydöstra Gotland.

Faludden

De vidsträckta öppna strandängarna på Faludden hör till de fågelrikaste på Gotland. Här häckar bl.a. stora mängder vadare som rödbena, strandskata, brushane, storspov, rödspov, skärfläcka och kärrsnäppa.

Faludden

Framför allt under våren – från början av april till mitten av maj – men även under hösten – främst i oktober – rastar tusentals vitkindade gäss på udden, och fågelskyddsområdet har tillkommit främst för att hindra att de betande gässen störs och för att minska skadorna på omgivande åkermarker.

Faludden

Tillträde förbjudet 15 mars-30 juni och 1 oktober-15 november.
/text Länsstyrelsen i Gotlands län, foto Bernt Enderborg
Öja socken

Faludden fågelskyddsområde

kartan.

Öja socken

är markerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Mer info

Här finns mer om Naturreservat.

Länk till sidan: http://www.guteinfo.com?id=2389


Fler evenemang i Kalendern

Stugor södra Gotland

2 bäddar - Halor 2


Se vidare Boendesidan