text bild karta   info, a-ö

Burgsviks bad

Gotland | Öja socken | Stränder | Utskrift | Mobilsida
Burgsviks bad
Burgsviks bad, foto Björn Pettersson

Litet bad i Öja socken, alldeles bredvid hamnen, från vilken man också kan bada


Här är det långgrunt och barnvänligt och nära till Burgsviks samhälle. När jag besökte badet pratade jag med en kille som bör ha varit omkring 13 år gammal. Om jag minns rätt så bodde hans morfar i environgerna men själv var han bosatt i Stockholm någonstädes. Han rekommenderade stranden!Det finns såväl gräs som sand att lägga filten på. Det är inte någon särdeles stor strand, men skön. Den ligger alldeles nere vid hamn och brukar vara välbesökt.

Ovanför gräsplätten ligger en liten gjuten brygga. Praktiskt och bra för alla som är allergiska mot sand mellan tårna.

På stranden kan man sitta i lugn och ro, kanske har du varit och hälsat på eller skall hälsa på Hoburgsgubben, eller varför inte åka upp till Gra Gasi och ta sig en titt på det magnifika triumfkrucifixet.

Kanske skall jag också säga att Burgsvik är ett litet samhälle där det mesta finns som man kan tänkas behöva, t ex en smed vid namn Smidefix.En flygbild för dem som gillar översikt.
/text Bernt Enderborg, foto Björn Pettersson

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.
Öja socken

Vägbeskrivning


Öja socken är gulmarkerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Mer info

Här finns mer om Stränder.

I närheten - fågelvägen


Stugor södra Gotland

2 bäddar - Halor 2


Se vidare Boendesidan

1) Min barndomsplats

Bodde i Burgsvik i många år... Här vid stranden har jag upplevt många huttrande torrsimstag (simskola), blå om läpparna och frös jättemycket! Jag minns att solen aldrig var framme när vi hade simskolan!

I tonåren var jag i annan utrustning... Cyklade hamnvägen med hembakade bullar, saft och transistorradio och lyssnade till programmet Bilradion... och kollade killar!! Min pappa var med och gjorde denna strand, det var många stenar att plocka. På andra sidan Guldkaggen fanns en cistern Esso, bakom den fanns då en liten stege ner till vattnet, där simmade vi och rundade det vi kallade för kalven. Härliga minnen som nu väcks till liv när jag ser bilderna.

Vår familj bodde även i huset Grå Gåsen - då kallades det för Klas Rickard - helt omodernt med vedspis och kaminer, dass på gården, men charmigt enligt mig som då var ett barn!

/BM Unfors

Vill du fråga om, kommentera eller diskutera något på denna sida - klicka här.

Mer information

Mer om Stränder: länkar, karta - för annat se Information.
Mer om Öja: länkar, karta.