text bild karta   info, a-ö

Norsta Aurar

Gotland | Fårö socken | Stränder | Utskrift | Mobilsida
Norsta Aurar
Norsta Aurar, foto Björn Pettersson

En avlång sandstrand på Fårö, så avlång att den är det, inga faciliteter, nakenbadare kan förekomma


Norsta Aurar är en lång sandstrand. Väldigt lång.

Detta är en strand som kanske inte är så lättillgänglig, men den är väl värd en lång promenad. Här har du stor möjlighet att vara ensam. Stranden är som sagt stor.Detta är också ett av de ställen där det är tillåtet med nakenbad, vilket kan vara lockande.En liten uppmaning från närboende är att hålla reda på sina sopor eftersom det inte finns några sopkorgar eller dylikt vid Norsta Aurar. Det är ju ganska många människor som vill avnjuta vårt vackra Gotland, och det får de så gärna så, Välkomna!, men det är inte begåvat att slänga sopor i skogen. Ta med Dig något att ta hand om soporna med!

Man får inte heller campa hur som helst på Fårö!

Brev från Anders Örtegren, närboende sommargute
14/3-2006 fick vi ett brev från Anders Örtegren i vilket han meddelar att besökare inte sköter sig - sköt Er! - så här säger han:

"Som livslång sommarfåröbo vet jag att uppskatta Norsta Auren. Här har jag vandrat, badat och bara varit under alla mina somrar; även några vårar och höstar. Fårö är vackert året om, något som fler och fler upptäckt, särskilt om somrarna. Tyvärr är det allt för få som respekterar strandskyddet!

Jag blir både ledsen och förbannad när jag går förbi bilar som står parkerade ända ut på Skärsände - det finns skyltar som reglerar parkeringen men tydligen få läskunniga. Jag brukar påtala detta, vänligt men bestämt, för alla som "råkat" parkera på fel sida skylten. Ibland möts jag av förståelse, oftast av undflyenden.

Om detta brott mot strandskyddet fortgår kommer vi snart inte att ha Norsta Auren kvar då Skärsände fungerar som en slags vågbrytare och skydd för världens vackraste sandstrand, Norsta Auren.

Därför vill jag uppmana alla som besöker Norsta Auren att parkera längre in i skogen, men allra helst göra som jag: cykla eller gå till fots!

Och: ta skräpet med er."

Det för vi gärna vidare och tackar därtill Anders för en lägesrapport. Det är inte okej att förstöra eller skräpa ner. Bär dig åt som folk så är du bussig!
/text Bernt Enderborg, foto Björn Pettersson

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.
Fårö socken

Vägbeskrivning


Fårö socken är gulmarkerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Mer info

Här finns mer om Stränder.

I närheten - fågelvägen


Stugor norra Gotland

3 bäddar - lägenhet
4 bäddar - lägenheter
4 bäddar - 4-bädd
4 bäddar - Parstuga
5 bäddar - 5-bädd
6 bäddar - lägenheter
6 bäddar - 6-bädd
6 bäddar - Parhus 6 bädd
8 bäddar - Parhus 8 bädd


Se vidare Boendesidan