text bild karta   info, a-ö

Alla får plats och är välkomna

Gotland | Magiska Gotland | Utskrift | Mobilsida
Alla får plats och är välkomna
Alla får plats och är välkomna, foto Daniel Behr
Det är inte alltid som smultronställen är så stora. Om alla människor på jorden samtidigt var på Gotland så skulle de få ha smultronstället på en halv kvadratmeter, som en liten garderob. En och annan säger att det räcker så bra så om man skickar hit alla snygga tjejer, så att man åtminstone kan få lägga sig ner, men det törs jag inte skriva.

Alla människor på jorden får plats samtidigt på Gotland. Just nu lever ungefär 10% av alla människor som någonsin har levat sen Adam och Eva. 10% av samtliga människor hitintills i historien skulle alltså kunna ställa sig på Gotland.

- Vad tycker du? Skall vi prova? Om du ringer några kompisar, som ringer några kompisar, som ringer några kompisar osv...

Den här sidan är egentligen ett tips inför cykelsemestern i sommar. Ta det lugnt! Ta inte allt på en gång. Gotland sjunker inte, och eftersom det är sällan som alla är här samtidigt så kommer det att finnas gott om plats. Ditt smultronställe kan gott vara Grogarnsberget, en halvmil av Ekstakusten eller så.

I kartavdelningen kan du välja något som intresserar dig. Rätt hyfsat.
/text Bernt Enderborg, foto Daniel Behr

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.