text bild karta   info, a-ö

Länkar till andra sajter

Gotland | Länksidor
Illustration
Länkar till andra sajter , illustration Lotta Ingelse

System taget ur drift pga konkurrens från Region Gotland


Eftersom Gotlands kommun också har ett företagsregister har vi tagit bort företag från vår Företagskatalog som inte är kunder hos oss men som finns i deras skattefinansierade register. Vi ger inte gratis reklam till företag som inte är våra kunder ifall kommunen tycker att Guteinfos företagskatalog är så kass att de måste konkurrera med oss om besökare (det är mycket jobb med en företagskatalog).

Det kan också vara bra att känna till att vår närmaste konkurrent (gotland.net) i en artikel den 25/6-2015 säger att deras sidvisningar har stigit med 20%. Detta innebär, om vi tolkar det bussigt, att de visar 120.000 sidor per vecka, mindre än vad Guteinfo gör på två dagar (vi visar alltså 3-4 gånger mer information om Gotland per vecka jämfört med vår största konkurrent - kommunen skattefinansierade portalkonkurrent säger att de inte är uppe i sådana siffror).

En av poängerna med stycket ovan är också att Guteinfo visar upp företag på så gott som varje sida. Kikar du på Sudersand så finns förstås företag med på sidan (se högerspalten bredvid själva informationen). Det är en väldig mängd gratis marknadsföring av företag på Gotland som Region Gotland genom konkurrens i stället för samarbete sett till att vi har tagit bort.

Vi har erbjudit Region Gotland samarbete men de avböjer och väljer hellre att med skattemedel konkurrera. Vi har frågat på vilket sätt de har förbättrat marknadsföringen av Gotland genom detta, men något begripligt svar har vi inte fått (eller rättare sagt, vi vill inte publicera svaret för alla hönsen var nog inte hemma den dan).
Vi har tidigare inte brytt oss särskilt mycket om att länka till andra. Det beror inte på att vi är korkade eller ogina. All kraft har gått åt till att bygga upp informationssystemen. Dessbättre har vi hela tiden tänkt på länkar, och därför skall vi tala om vilka möjligheter som finns idag och vad som snart är klart.

Gotlands Företagskatalog
Den är gratis för alla gotländska företag. Det är bara att registrera sig. Surfa till företagskatalogen, kolla om du är med, och om så inte är fallet registrera dig så får du en gratis länk av oss. företagskatalogen är en interaktiv historia, dvs du kan uppdatera själv osv. Givetvis kan man skaffa sig bättre läge mot en mindre kostnad, t ex på varje sida i vår information som handlar om den socken företaget finns i. För att förklara har låtit placera denna sida i Visby, så det är bara att bläddra neråt för att kolla hur det fungerar: "Företag i närheten".

Gotlands länkbytare - sockenlänkar
Här ger vi icke kommersiella sajter en möjlighet att länka upp sig i vår information mot att de länkar till oss. När man registrerar sig i Gotlands länkbytare så kommer vi först av allt att kontrollera om vi godkänner länken och sen kommer vi att publicera den i själva länkbytaren men också på våra informationssidor. Ett exempel kan vara Dalhem. Kikar du tex på Dalhem kyrka så hittar du långt nere till vänster på sidan Sockenlänkar. Det är en länk från Gotlands länkbytare och länken finns med på varje sida vi har om Dalhem på Guteinfo.

Obs! Vi kommer inte att godkänna länkar till sajter som annonserar hos våra konkurrenter, inklusive de skattefinansierade dumheterna.

Övriga externa länkar
Vi har lagt till en ämnesstyrd möjlighet att utan kostnad länka upp sig på Guteinfo. Men den sköter vi helt om, fast du får förstås gärna tipsa oss. Vi kan återigen ta Dalhem kyrka som exempel. Surfar du till den sidan och bläddrar neråt så finns en gul rubrik "Övriga externa länkar" där vi länkar till Sören Gannholms sidor om kyrkor samt äldre bilder på kyrkor. Dessa länkar visas på alla sidor vi har om kyrkor - ämneslänkar helt enkelt.

Länkar per sida - utveckling
En gratis länkmöjlighet per sida. Om besökaren tittar på t ex Sudersand så skall den som har gjort en sida om Sudersand få möjlighet att få en gratis länk av oss. Vi håller på med detta länksystem och det finns snart på Guteinfo.

Sammanfattning gratis länkar
 • Företagskatalogen med möjligheter för socken, bransch och sökord
 • Gotlands länkbytare - gratis länk i vår information sockenindelat
 • Övriga externa länkar - gratis ämneslänkar, t ex kyrkor
 • Länkar per sida - under utveckling

  Sist av allt skall vi säga att vi håller på att göra om hela Guteinfo för att se till att allt detta pressas in på varje sida bra mycket snyggare än idag.

  Om det är nåt du undrar så ring gärna 0498-513 56.

  Ps. Om du har kikat på Gotlands länkbytare så ser du att vi håller på med lite andra möjligheter också, men det blir för mycket att meddela på en gång. Ds.
 • /text Bernt Enderborg, illustration Lotta Ingelse

  Platsguide

  Guteknappen - platsguide

  Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

  Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


  Se vidare Boendesidan