text bild karta   info, a-ö

Det är svårt att låta bli

Gotland | Kåseri
Det
Det är svårt att låta bli , foto Bernt Enderborg
Den 24 juni 2007 har Gotlands länsstyrelse på regeringens uppdrag, antar jag, gett ut en liten bok som heter - Utflyktsguide - till 26 gotländska naturreservat. Den är väl bra och så där, men jag inte kan låta bli att se det som slöseri med skattemedel.

Jag tror att jag säkert mer än 100 gånger till olika personer inom länsstyrelsen framfört att vi på guteinfo mer än gärna samarbetar med dem. Och vidare tror jag att länsstyrelsen säkert i 1000 dokument skrivit att samarbete för att marknadsföra Gotland är nyttigt och bra, till och med en förutsättning för ditten eller datten.

På riktigt är länsstyrelsen allergisk mot samarbete. De drar sig inte för att ljuga om sina samarbeten och från nuvarande landshövding har vi fått befängda och korkade svar på våra frågor. Huvudsaken för länsstyrelsen tycks vara att de får köra sitt eget race och i mitt tycke försnilla pengar på egna arbetstillfällen.

En modern utflyktsguide
Visst kan det vara bra att ha länsstyrelsens gratishäfte i handskfacket, men enligt undertecknad finns det bättre grejer.

Tänk om det på Internet fanns ett ställe där man själv kan lägga upp sin egen utflyktsguide. Inte med endast 26 utflyktsmål utan det tiodubbla. Det skulle finnas förslag på färdig utflykter, kartor, vägbeskrivningar, hur långt det är mellan ställena, restauranger och annat sånt. Och vidare skulle det finnas information om vad som finns att se i närheten, företag, boende och annat sånt. En praktiskt sak så att man får reda på lite. Och man skulle förstås kunna skapa så många utflykter man vill, och därtill kunna skriva ut allting med en karta och vägbeskrivningar.

- Varför inte ta och kolla Utflykt Gotland?

Och vad gäller samarbete om marknadsföringen av Gotland vill jag hänvisa länsstyrelsen till en tidigare artikel i ämnet och samtidigt passa på att hälsa länsstyrelsen välkommen till den här planeten.

_____
Ps. Jag tycker inte att allt som Gotlands länsstyrelse gör är kass, ett och annat till och med riktigt bra (jag håller t ex med dem angående Pigge), men somt är enligt min mening urbota dumt. Nu skall jag ta och skriva en ungefär likadan pressinformation som länsstyrelsen skrev om sin utflyktsguide och skicka till de lokala tidningarna. Jag tror inte att de tar in den. Ds.
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.

Kulturevenemang på Gotland


 

2024

 

juni

19Kulturhistoriska promenader »
Gotlands Folkhögskola, Hemse »
Hemse biblioteket evenemang »
Hemse hembygdsförening »
Sudrets pastorat »
Valborgsmässoafton »
Valborg »
Medeltidskyrkorna öppnar »
Motormarknad & Loppis »
Kristi himmelfärdsdag »
Handduksdagen, kultur »
Pingstdagen »
Mors dag »
Motorhistoriska fordonsdagen »
Nationaldagen »
Trädgårdsveckan »
Midsommardagen »
Hemsedagen »
Barnkörveckan »
Stångaspelen »
Fårösunds marknad »
Russpremiering »
Slite marknad »
Summaratingg »
Havdhem marknad »
Kräklingbo marknad »
Kulturarvets dag »
Medeltidskyrkorna stänger »
Fårönatta »
Klinte marknad »
Hemse torgdag »
Höstlov, läslov på Gotland »
Alla helgons dag »
Fars dag »
Internationella dagen »
Skyltsöndag på Hemse »
Mulde World Cup »
Kramens dag »
Buldardagen »
Internationella kvinnodagen »
Skaparfestivalen, inställt t.v. »
Rocka sockorna »
Världsvattendagen »
Vattensågning i Hejde - inställd »
Påskdagen »
Bokmässa, inställt t.v. »Se vidare Boendesidan