text bild karta   info, a-ö

Gotland runt till fots, etapp II

Gotland | Reklam
Gotland
Gotland runt till fots, etapp II , foto Roger Gahnertz

Onsdag, 2:a juni
Sitter återigen på trappan vid Gammelgarns kyrkas södra fasad. Är beredd att vandra på den södra delen av Gotland, har nästan tre veckor på mig.

Resan i år gick med buss från Göteborg till Stockholm samt snabbfärja från Nynäshamn till Visby. Tiderna från Oskarshamn stämmer inte om man som jag åker kollektivt och inte vill stanna en natt på hotell eller vandrarhem.

Samtidigt som bussen anlände till Gammelgarns kyrka körde också Hemglass in på parkeringen och började spela sin vedervärdiga melodi. Började liksom förra året med att gå upp mot Östergarnsberget och hade bestämt mig för att inte gå speciellt långt eftersom jag kom till kyrkan först vid femtiden på eftermiddagen. Kände mig lite trött efter resan med nattbuss från Göteborg.

Slog upp tältet på en hyfsad plats i den glesa tallskogen en kilometer söder om Östergarns kyrka och med mygg surrande och sugande åt jag middag. Avslutade med kaffe och några kex och en liten whiskey samtidigt som jag nedtecknar dessa rader.

Vädret lär bli soligt den närmaste tiden för det är trevligt att slippa regn de första dagarna när man startar vandringen. Undrar om jag har lika stor tur med vädret som jag hade förra året då jag vandrade på norra Gotland och Fårö.

Vad avkopplande det är, medan solen går ner, lyssna till fåglarnas sång och höra myggorna ina när man ligger inne i tältet.
/text och foto Roger Gahnertz

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan