text bild karta   info, a-ö

Grundläggande tankar

Gotland | Guteinfo
title=Fotografi
Grundläggande tankar
Guteinfo.com marknadsför Gotland!

Om man skall marknadsföra Gotland på Internet så bör man:

 • Ge alla företag möjlighet att synas
 • Ha information om Gotland, som uppdateras kontinuerligt
 • Presentera informationen snabbt och enkelt
 • Skapa gemensamma funktioner, t ex Stugkatalog
 • Ha interaktiva sidor för såväl företag som information
 • Sätta besökaren i högsätet

  Det sistnämnda är kanske viktigast. Om det bara var frågan om telefonnummer så kan man fråga sig varför den skattefinansierade marknadsföringen inte bara skickar några hundratusen telefonkataloger till Mälardalen (det skulle förresten vara ganska skojigt om de gjorde). Är det frågan om länkar så marknadsförs Gotland redan av Alta Vista, Yahoo, Google osv.

  För att uppfylla telefonkatalog- och länktänkandet har vi givit alla företag möjlighet att utan kostnad registrera sig med namn, adress, tel, epost, länk osv. De får tillgång till att synas under valfria branscher och de kan själva ange och uppdatera sökord.

  För att spara tonvis av pengar för företagen så gör vi system som innebär att de kan och får infoga vilken som helst allmän information från guteinfo på sina egna sidor. Besökaren behöver inte hoppa runt på tio olika sajter för att hitta information, allting finns direkt på den egna sidan.

  För att underlätta för besökaren så gör vi system som är gemensamma för olika företag. De företag som har stugor att hyra ut kan använda vår Stugkatalog. De stugor som läggs in där syns inte bara på företagets egna sidorna utan också i Guteinfos Stugkatalog, som ofint nog inte tar hänsyn till vilket företag som har en stuga att hyra ut eftersom vi tror att besökaren i första hand är intresserad av vilka stugor det finns, varför alla stugor från alla företag syns i Stugkatalogen.

  - Vad kan bli sämre av att synas mer?

  Att guteinfo.com är interaktiv är långt viktigare än vad man tror. Alla som kan surfa på Internet kan också uppdatera sina hemsidor. Det är enkelt och skojigt, inget företag blir beroende av någon datanörd för att sköta om sina egna sidor. Aktuella sidor på Internet är viktigt för den som önskar göra affärer.
 • /text Bernt Enderborg

  Platsguide

  Guteknappen - platsguide

  Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

  Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


  Se vidare Boendesidan