text bild karta   info, a-ö

Surfa mobilt på guteinfo.com

Gotland | Artiklar | Utskrift | Mobilsida
Surfa mobilt på guteinfo.com
Surfa mobilt på guteinfo.com, foto Bernt Enderborg

På Gotland finns 4G nästan överallt, appar behövs inte


Jag ringde turistföreningen för någon månad sen och frågade om de ville ha en utflyktsguide gratis! Våra guider är med lätthet de mest kompletta. Det är enkelt att hitta information, det är inte nedlusat med reklam och man kan skriva ut en vägbeskrivning. Och man kan välja att starta sin utflykt från något ställe man hittar, kolla här smarta grejer. Det ville turistföreningen inte.

Däremot var turistföreningen väldigt intresserad av mobiler. Hur tänkte Guteinfo använda mobiler. Jag sa att det inte ens var intressant, och anledningen till detta ser du ovan. Det behövs inga appar, företagen behöver inte köpa några extra tjänster - det är bara bortkastade pengar.

Ovan surfas det på guteinfo.com på en mobiltelefon.


Här är en skärmdump på Guteinfo med samma bild på förstasidan, och här är förstasidan. Nu surfade vi aldrig in på någon vägbeskrivning på mobilen, men här är en sån på nätet: Tjelvars grav från Bogekorset (du kan förstås få en vägbeskrivning från var du önskar till vad du önskar, se guiderna - de företag som vill får en egen guide, dvs vägbeskrivning till nästan alla utflyktsmål på Gotland från egen dörr).

Koordinater finns förstås angivna till alla våra utflyktsmål. Det innebär att om man har GPS på mobilen så är det bara att knappa in, så kommer man att hitta (det kommer med tiden att komma bättre grejer än så). Så här ser det på t ex sidan om Åminne havsbad:


Klickar du på länken "Karta med Köranvisningar", vilket du kan göra här men inte på bilden, så får du förstås en sån (du kan givetvis välja avresesort).Välkommen till 2010!
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan