text bild karta   info, a-ö

Dan Carlsson

Gotland | Marknadsföring
Dan
Dan Carlsson , foto Bernt Enderborg
Dan Carlsson är skaparen av Fröjel Discovery Programme, dvs arkeologiska kurser som bl a handlar om utgrävningar. Det är en intressant man som har bytt bullret i Stockholm mot lugnet på Gotland.

Guteinfo tycker att kulturfolk, om generaliseringen ursäktas, har en lätt tendens att dramatisera sin egen betydelse. Ibland får man uppfattningen att om bara kulturen subventioneras tillräckligt så kommer allting att ordna sig. Men Dan Carlsson släppte inga sådana insikter ifrån sig ut talade lugnt och sakligt om marknadsföring.

Därmed inte sagt att Guteinfo tycker att kulturen har liten betydelse för Gotlands marknadsföring. Tvärtom faktiskt, vi är utlessna på ringmuren och försöker så gott vi kan tala om att det finns bra mycket annat, som dessutom är häftigare, på Gotland också.

Generell marknadsföring
Dan Carlsson tyckte att Gotland borde marknadsföra sig som "Annorlunda" mot de traditionella marknaderna (Mälardalen), dvs att Gotland är annorlunda, ljuset är annorlunda, folket är annorlunda osv.
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan