text bild karta   info, a-ö

Motorcyklarnas Gotland

Gotland | Avdelning
Motorcyklarnas
Motorcyklarnas Gotland , foto Bernt Enderborg
Jag träffade Torbjörn Engström från Slite som var ute och njöt Gotland på motorcykel den 19 juli 2002. Men hurdant är egentligen Gotland om man vill åka motorcykel?

Torbjörn sa att det finns "perfekta motorcykelvägar, trevliga".

- Kan det tänkas heta glidarvägar chansade jag för att försöka få rätt språk? Torbjörn såg oförstående på mig, sen sa han trevliga vägar en gång till. "Det är nära till allt."

Som man upptäcker efter ett slag på Gotland så är inte alla vägar skapade med linjal. Det finns sköna vägar med hjärtat kvar där folk har skramlat med hästkärror i tusen år, men i asfaltens tid enbart är stimulerande.

Men eftersom några av mina kompisar har slagit sig fördärvade i motorcykelolyckor, en död, så ber jag alla motorcykelförare i världen att ta det lugnt, men ännu viktigare, ber jag alla trafikanter att se sig för.

Torbjörn var med i en klubb som hette R.A.T och språkkunnigt frågade jag vad förkortningen kunde tänkas stå för. "Nja", sa han, "det är Triumphs klubb eller nånting, jag får en tidning".

Alla motorcyklar är välkomna till Gotland!
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan