text bild karta   info, a-ö

Turistrådet - Space for minds

Gotland | Marknadsföring | Utskrift | Mobilsida
Turistrådet - Space for minds
Turistrådet - Space for minds, foto Bernt Enderborg
Vi fick en trevlig förfrågan från Nina på Turistrådet (hela brevet):

"Hej Bernt!

Mitt namn är Nina och jag arbetar som innehållsansvarig för TuristRådets websajt VisitSweden.

Vi har nyligen avslutat en upphandling av design, teknik och databas och jag är på jakt efter nya, fräscha texter om Sverige. I min jakt snubblade jag över din sida och vill gratulera till en av de bästa turistiska sajterna med regional information jag har hittat! Jag skulle vilja använda en av dina texter på vår sajt, Picture Stones med en eller två bilder.

Under vårt arbete har vi också jobbat fram en ny varumärkesstrategi som kallas Space for Mind. Detta innebär kort att vi vill förmedla en bild av ett okonstlat Sverige där vi erbjudar våra utländska besökare det vi själva njuter av. Jag tycker att du har lyckas fånga detta mycket i din text då du beskriver våra skatter med enkla ord som berör hjärtat!

Jag är tacksam om jag kan använda texten och givetvis länkar jag tillbaka till dig!

Ha're!
Nina"

- När man skriver snällt och frågar är guteinfo inte omöjliga, allra helst när man skriver så som Nina gör. En och annan kommer förstås att tänka att vi är dumma som ger bort saker gratis, men vi sysslar med att marknadsföra Gotland, ingenting annat.

Text och bild lär vara på plats i augusti, kanske september, sa Nina, och då kan man kolla här: www.visit-sweden.com .

Space for minds
Den varumärkesstrategi som Turistrådet har arbetar fram ligger kanske nära det sätt som guteinfo.com har jobbat några år, att sidorna skall vara personliga och läsaren skall känna sig hemmastadd med den som skriver.

Gotland har ofantliga skatter att glädja sig åt, kultur, natur osv, men att beskriva detta von Oben och med någon slags påhittad objektivitet är bara fånigt. Så här älskar vi Gotland, kan det vara nåt?
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan