text bild karta   info, a-ö

Pippi Långstrump - hemma hos

Gotland | Västerhejde socken | Artiklar
Pippi Långstrump - hemma hos, foto: Bernt Enderborg
Pippi Långstrump - hemma hos, foto Bernt Enderborg

Pippilotta bor på Gotland


Pippi Långstrump är medusin mot en hel radda sjukdomar. Uppblåsthet, översitteri, socialt vetbästeri osv. Men på nåt sätt är det ändå genomsvenskt att blanda all medicin i en flaska och ta sig en klunk ibland, bara för säkerhets skull alltså. Man vet ju aldrig, kanske är man sjuk på nåt sätt utan att veta om det.

Ute på Kneippbyn halvannan mil söder om Visby centrum kan man hälsa på hos Pippi. Man kan kika in och precis som Tommy och Annika göra stora ögon över hur fint det är, åtminstone gjorde jag det.

Alla grejer finns med, trumpeten, sommarhatten, sängen, köket, skidorna, allting. Helbra!


I det här huset på Gotland bor Pippi. Hon var inte själv hemma när jag hälsade på, Gud vet var hon var, men jag fick hälsa på i alla fall. Pippi är ju inte noga så.


Även om Pippi hade slängt tröjan i lampan så blev jag lite förvånad över vilken ordning hon hade på grejerna. Det fanns fräscha blommor, det var inte alls stökigt, det luktade gott och köksstolarna stod fint på plats trots att hon inte var hemma.

Det kanske är så att jag inte riktigt har förstått mig på Pippi. Jag vet ju att 'Om man är väldigt stark, måste man vara väldigt snäll', för det sa hon, men jag tror inte ens Prussiluskan skulle kunna klaga särskilt mycket över ordningen.

Utom möjligen fotspåren i taket, eller apan i barnvagnen, kanske skidorna förstås, det trasiga trappräcket skulle hon väl nämna kan jag tänka, eller att skridskorna/skurborstarna hänger där.

För att vara ett barnhem är det prydligt i alla fall. Om man inte går upp på Spökvinden förstås.


Pippis ljusa och vackra kök skulle säkert platsa i någon veckotidning för inredning - Allt i hemmet eller vad nu sådana kan heta.

Fast det är ju en liten besvikelse att det inte satt några pannkakor i taket. Men det kanske det gjorde förresten. Jag blev så överraskad över Pippis vackra kök att jag nog inte såg i taket.


En väska hängde lite slarvigt under en hylla. Om man skulle ta och kika efter...


Trappräcket hade gått sönder upp till Spökvinden, men trappan funkar ju ändå. Alldeles uppför trappan sitter Astrid själv vid sitt skrivbord och funderar på nåt.

Pippis spökvind är en upplevelse. Är man under fem år så skall man ta mamma eller pappa med sig för det händer grejer där.

Rutschkanan tar en därifrån, jag åkte aldrig den, men att komma ifrån Spökvinden kvickt kan nog vara skönt för en och annan.


Jag träffade Sophie Söderling som hade hjälp Pippi att få ordning på alla grejer. Och där har vi svaret förstås. Jag blev nämligen överraskad över hur fint Pippi hade det i sitt hus. Det är Sophie som har hjälp henne.

När jag skriver det här har det gått sju timmar sen jag hälsade på i Villa Villekulla. Jag är fortfarande glad.
/text och foto Bernt Enderborg
Västerhejde socken

Pippi Långstrump - hemma hos

kartan. Flytta startpunkt genom att dra i A:et, närmaste väg till tätorter från målet, skicka länk via epost.

Västerhejde socken

är markerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Pippi Långstrump - hemma hos är en del av information om Artiklar på Gotland, som du kan få mer information om genom att klicka här.

Länk till denna sida: http://www.guteinfo.com?id=2071

Stugor västra Gotland

2 bäddar - Bysen
3 bäddar - Blåhammar Uppe
3 bäddar - Lillstugan
4 bäddar - Skogs
4 bäddar - Kroks Tofta, Kastanjegården
4 bäddar - Blåhammar S
4 bäddar - Röda stugan
5 bäddar - Grytet
5 bäddar - Lyan
5 bäddar - Nästet
5 bäddar - Blåhammar N
5 bäddar - Ingenjörsvillan
6 bäddar - Strandänget Kovik
10 bäddar - Matsalen


Se vidare Boendesidan

Kommentarer till denna sida

Guide till Gotland

Guider till Gotland - över 30 översikter inom olika områden.