text bild karta   info, a-ö

Får jag kopiera

Gotland | Allmänt | Utskrift | Mobilsida
Får jag kopiera
Får jag kopiera
Guteinfo ger studenter och skolungdomar rätt att kopiera och använda texter från guteinfo.com.

Vad gäller bilder så är det lite annorlunda. De bilder som är tagna av Bernt Enderborg får du använda hur du vill i skolarbeten, men du får inte utnyttja dem kommersiellt, dvs tjäna pengar på dem. För andra fotografers bilder kan jag inte ge dig rätt att använda hur du vill utan du måste få tillåtelse av den fotograf som har tagit kortet.

Vi blir glada om du talar om detta för oss, t ex mailar den uppsats som skrivits.

Obs! Kom ihåg!

Våra texter är inte vetenskapliga, vi skriver för andra syften. Du kan inte utan vidare hålla våra texter för ordagrant sanna i allting. Du måste tänka själv!

Källhänvisning

Om du använder något från Guteinfo måste du redovisa källa. Det räcker nog med en länk men vill du vara noggrann så skriver du också namnet på den som påstår något. Vad gäller fotograf så brukar man skriva ut namnet på fotografen.

Så här t ex: "Källa Bernt Enderborg, http://www.guteinfo.com?id=2024", eller "Foto Bernt Enderborg, http://www.guteinfo.com?id=2024".

Att du bör ange källa beror inte på att Guteinfo vill det utan på att en läsare måste kunna kolla att det du säger är sant. Och: Google är ingen källa, det är bara en sökmotor. Du måste gå till den sida Google, eller någon annan sökmotor, har tagit informationen eller bilden ifrån.

Om en lärare frågar om man verkligen får ta bilder så där från Guteinfo, så hänvisa till den här sidan, t ex så här: "Bilderna har publicerats med tillstånd av Guteinfo, se http://www.guteinfo.com?id=2024".

Särskrivningar

Ord som man säger som ett ord skall skrivas som ett ord, t ex tvättstuga, handboll, matsal, kollektivtrafik, skumtomte. Och inte heller skall några streck användas, alltså inte: "tvätt stuga" eller tvätt-stuga", "skum tomte" eller "skum-tomte", "kollektiv trafik" eller "kollektiv-trafik".

Det bästa sättet att lära sig skriva är att läsa. Och det är riktiga böcker du bör läsa, som finns att låna gratis på vilket bibliotek som helst. Och vet du inte vad du skall läsa så fråga en bibliotekarie. Tala om vad du gillar så får du tips.

Länkar

Länkar till våra sidor står längst i klartext på varje sida.

Du får gärna höra av dig till oss. Tel 0498-513 56, epost: webmaster@guteinfo.com.

- Lycka till!

Andra än studenter och skolungdomar

Andra än studenter och skolungdomar får inte utan tillstånd använda texter eller bilder från guteinfo.com. Det är ett brott mot upphovsrätten och vi kommer att kräva betalning för alla brott mot denna.

/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan