text bild karta   info, a-ö

Nu har vi fått svar från högre ort

Gotland | Vägpriser
Nu
Nu har vi fått svar från högre ort , foto Carin Olofsson
Vi gutar har ju bråkat en del om det här med vägpriser på färjan till och från Gotland för fastlänningar. Alla partier lovade inför senaste valet att åtminstone titta på frågan, våra lokalpolitiker skulle arbeta nåt gräsligt för att åstadkomma detta.

Vi på guteinfo.com skrev lite om det där när det var som hetast - på vårt eget sätt förstås (trevlig läsning).

Men hur gick det av det där? Lokalpolitikerna har skickat nåt viktigt papper till Stockholm, det vet jag, men sen vet jag inte mer. På riksplanet är frågan om vägpriser till Gotland av noll intresse förstås, ty där finns viktigare saker att fundera på, t ex att Persson har fått ett jobb.

Subvention till Norrköping
Vi har också fått reda på att det finns vägar till Norrköping, att staten har byggt fina, asfalterade vägar till Norrköping. Det är svårt att fatta att staten måste subventionera en välmående stad som Norrköping med vägpriser.

Det skulle inte förvåna mig ett skvatt om de snart fixar vägar så långt bort som till Västerås också, så att folk bara kan sätta sig i bilen och åka dit, kostar nästan ingenting.

Nåja. Vi får väl tacka staten för moppen på bilden ovan i alla fall.

- Tack. Bussigt.
/text Bernt Enderborg, foto Carin Olofsson

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan