text bild karta   info, a-ö

Vykort Gotland

Vykort Gotland
Meddelande

avsändarens epostadress
mottagarens epostadress

Information på sidan varifrån bilden kommer
Troll
På Gotland finns det troll. Bilden ovan visar det som syns av huvudet på ett troll som har gått ner sig i ett kärr, riktigt för hur länge sen vet jag inte (det har ungefär sett likadant ut så länge jag har levat). De förstenade blodådrorna på pannan visar i vilket raseri trollet har kämpat för att ta sig loss innan solen steg upp.

De mindre trollen kan man bli vän med, om man inte förstör och är en klunseduns. Här är några på bild: studera första bilden, en del är riktigt trevliga, sjätte bilden, men vad gäller de större så håll dig undan, några tips.

- Så, nu vet du. Bli inte uppäten i onödan!

Det forna gravfältet ute i Anga som i dag heter Trullhalsar heter så därför att trollen hade sig ett näste där - Trullhall, som blivit Trullhalsar - eller för att man för länge sen har lyckats halshugga ett antal troll som därmed blivit förstenade och ännu står avhuggna på rad med halsarna uppstickande ur marken.

Troll är det gott om.

Ps. Nuförtin finns det ju Internettroll också, men det är inget att bry sig om eftersom det antingen är ett automatiskt program som sprider dynga eller en helt vanlig pappskalle som gör samma sak. Ds./text och foto Bernt Enderborg