Hem

Vandringar

Vandrings-
broschyrer


Böcker
Häften

Produkter

Allmän info

Tips
Filmtips
Gästbok
Kontakt
Nyhetsbrev

Länkar

Utflyktsguide

Vandra på GotlandMidgårdsormen eller Ouroboros
Där det södra revet slutar i öst sticker fortfarande Midgårdsormen fram sitt förstenade huvud ur berggrunden för att nappa svansen.

Midgårdsormens gap

De sylvassa tänderna har tidens saktmodiga metamorfos skvalpat om till ett gammalmansgap. Det är inte farligt längre, ingen svans, han kramar inte jorden.

Midgårdsormens huvud

Det är nya tider nu. Vi har inte tid med sånt där.

Ouroborus

Eller är det Ouroborus, den först levande varelsen, enligt Platon, som lutat huvudet och lagt sig till ro för hundratals miljoner år sen på en vacker strand i brinnande soluppgång för att se till att gudinnan torkade tårarna också denna gång.

Tid och evighet, vågslipade kalkhällar

Ibland inbillar jag mig att det är lättare att se sånt här på Gotland, känna att havets hjärtslag bara förändrar aningar, som tillfälligheter på en guldvåg, samtidigt som vågorna rullar sand och stenar lika säkert som klockslag på din arm.

Evigheten hittar du ungefär mittemellan Grynge och Sjaustru på naturreservatet Danbo. Kom och smaka! Och ta med dig en fikakorg för det är också gott.

- Förresten, klappa händerna ibland.

/text och foto Bernt Enderborg

Nyheter

Följ mig
Följ med mig på mina vandringar och natursittningar via min fb-sida. Du hittar den med namnet Carin Olofssons Övandringar & Livscoaching.


Hälsningar
CarinCopyright © 2020 Vandra på Gotland.