Hem

Vandringar

Vandrings-
broschyrer


Böcker
Häften

Produkter

Allmän info

Tips
Filmtips
Gästbok
Kontakt
Nyhetsbrev

Länkar

Utflyktsguide

Allmän information

Årstiderna

Vandra på Gotland gör man året runt.
- Varje årstid har sin charm.

Våren: Allt vaknar nu till liv efter vinterns dvala. För mig är det vår när dikeskanter, ängen och skogskanter fullkommligt täcks av blåsippor och vitsippor. I ängena börjar det grönska mellan skeppsättningar och rösen i kapp med allt vildare aktivitet från småfåglarna.

Sommaren: I juni är Gotland berikat med mängder av orkidéer. Sedan kommer blåelden längs vägrenar, stränder och öppna marker. I böndernas åkrar dyker vallmo och blåklint upp och tack vare vägverket har vi blommande dikesrenar hela sommaren.

Hösten: Nu är det sprakande färger på träd och buskar som piggar upp en vandrare under några veckor. Men även gråa dagar med dimma och snålblåst, gör att kropp och själ livas upp.

Vintern: De gotländska vintrarna kan bjuda på allt från 1 cm – 1m snö eller ingen snö alls. Det bästa är förståss några decimeter snö eftersom allt blir mycket ljusare och renare då. Detta kan vi dock inte styra över, jag brukar istället försöka njuta av stillheten och vetskapen om hur klok naturen är som stannar upp och samlar krafter inför en ny vår.

Vädret spelar ingen roll
För mig är det spännande att ge sig ut på långvandring. Det brukar t ex alltid dyka upp positiva tankar och lösningar på problem som man går och bär på. Allt får helt enkelt andra perspektiv och dimensioner.
Vädret har heller inte så stor betydelse som det ofta annars har när man ska göra något. Att ha rätt kläder gör att till och med regn och storm kan bli en häftig upplevelse längs den gotländska kusten :)

Välkomna att vandra på Gotland – året runt - !

/webmaster
Carin Olofsson

Nyheter

Följ mig
Om ni inte hör av mig inom 1 dygn efter en beställning, kontakta mig då genom ett vanligt mail till e-post vandringgotlandyes@gmail.com

Detta pga att denna webbsida inte längre uppdateras:(

Hälsningar
CarinCopyright © 2024 Vandra på Gotland.