Hem

Vandringar

Vandrings-
broschyrer


Böcker
Häften

Produkter

Allmän info

Tips
Filmtips
Gästbok
Kontakt
Nyhetsbrev

Länkar

Utflyktsguide

ReportageSommer på Gotland 2004
Sommerferien i 2004 ble Gotland og vandringene der. Carin møtte oss i Visby hvor vi fikk kart, kartbøker og kontrollkort. Under hele oppholdet bodde vi på bondegård med 3 katter og 4 hester.


Hamra

Vår første tur ble Hamra. Fin tur langs stranda i et supert vær. Her fikk vi vårt første måte med raukene og alle de flotte blomstene. Var også oppom Holmhellar Pensjonat og Vandrehjem for lunch.

/text och foto Anne og Bjørn


Lickershamn

Neste dag gikk turen til Lickershamn. Dette ble en utfordring, da vi måtte klatre over mange store stenras. Dette er den turen som vi husker best.

/text och foto Anne og Bjørn


Eksta

En litt annerledes tur. Her er det lett å gå da det kun er veier. Landskapet er fascinerende og morsomt.

/text och foto Anne og Bjørn


Rone

Nok en fantastisk tur med fantastisk vær. Langs stranden først. Så møtte vi Carin som var på oppdagelsesferd. Vandringen gikk runst noen enorme gravhauger, videre langs veien, igjennom Uggarde roir og ned langs veien og ned til stranden. I Rone Hamn var vi med på en liten, men trivelig byfest./text och foto Anne og Bjørn


Fårø

Dårlig vær, men raukene imponerte. Det lignet litt på et månelandskap. Litt problemer ved Langhammer Naturreservat, men etter litt leting, var vi på sporet igjen.

/text och foto Anne og Bjørn


Dette er en fantastisk tur langs kysten av Gotland. Vi gikk fra Visby til Nyhamn, en strekning på 18 km. Her får du hele Gotland på en gang. Fiskevær, Naturreservat, kulturlandskap og mange flotte kulturperler. Vi var også innom Lummelunda, Kjent for grotter. 18 km gikk som en drøm. Denne tar vi gjerne om igjen./text och foto Anne og Bjørn


Ardre

Startet vet Vitvär Fiskelege, opptil golfbanen og en runde rundt Kaupungs fornborg. Deretter oppover, innover og utover. Bregnene (Ormebladene på Norsk), var høyere enn oss. Så til Kungens sal. Dette er rauker som står langt inn i skogen. En enorm opplevelse. Deretter ned til nudiststranda og tilbake til Vitvar.Herifra reiste vi hjem til Carin for stempling, og til en hyggelig prat, og god bevertning.

Stor takk til Carin for en kjempegod service!

Hilsen Anne og Bjørn
Nittedal, Norge

/text och foto Anne og Bjørn

Nyheter

Fullmåne-vandring 12/12
Jag tänker göra en vandring på södra hällarna i Visby den 12 december kl 17.00. Om vädret är klart så blir det i fullmånens sken. Vill du följa med?

Själva promenaden gör vi under tystnad. För att ta in platsen. För att släppa tankar på allt. För att samla kraft från naturen och kanske från en synlig fullmåne.

Kanske berättar jag något om månen...kanske har du något att berätta om denna himlakropp som fascinerat människor i alla tider.

Klä dig varmt. Ta gärna med en lykta/ficklampa och kanske något varmt att dricka efter avslutad vandring då vi samlas för en pratstund.

Om du blir sugen på att följa med så får du gärna skicka ett sms till 0709-928350 så att jag vet hur många vi blir.

Samling kl 17.00 vid Trafikverkets Rastplats på Färjeleden.

Det kostar inget att följa med. Men den som vill kan ge en gåva till Vi-skogen som förvandlar varje insatt 20-lapp till ett träd som minskar fattigdom och förbättrar miljön i östra Afrika.

Hälsningar
Carin Olofssons Övandringar & Livscoaching
Copyright © 2019 Vandra på Gotland.