Hem

Vandringar

Vandrings-
broschyrer


Böcker
Häften

Produkter

Allmän info

Tips
Filmtips
Gästbok
Kontakt
Nyhetsbrev

Länkar

Utflyktsguide

ReportageHej och tack för en underbar dag!
Onsdagen den 28 juli tog jag bussen från stugan i Tofta S. Hoppade av vid lasarettet i Visby och begav mig ner till havet för avfärd. Jag har sen tidigare skaffat mig din skrift: Vandring Visby till Kappelshamn. Nu var det dax.

En underbar strålande dag, solen sken och det var varmt. Friska fläktar från havet gjorde det bara ännu härligare. Jag styrde kosan mot norr. Lätt ryggsäck med matsäck och mycket vatten, rejäla nästan nyinköpta vandringskängor och stavar, färdbeskrivningen i vänster benficka, det var nu bara att vandra på. Lätt att följa dina vägbeskrivningar, allt vara bara en stor njutning, spännande miljö och lättvandrat.

Jag hade som mål att vandra till Nyhamn där hustru, barn och barnbarn skulle hämta mig. Innan jag kom halvvägs till Nyhamn hade jag redan bestämt mig. Det här kändes fantastiskt, jag forstsätter ytterligare en etapp till Lickershamn. Det blev omgruppering av min "färdtjänst" och det blev ju mycket bättre för dem att vänta och "roa" sig där än i Nyhamn.

Jag knata på och kände mig fri, lycklig och alldeles salig över min situation. Lite fika här och där gjorde det ännu bättre. Snart fick jag Nyhamn i sikte där jag fyllde på vattenflaskorna i vattenpumpen. Vägen vidare gick jag uppe på klinten. Det fanns många fina stigar att ta sig fram på. Även om man inte exakt visste vad man vars så hörde man havet till vänster hela tiden och man kände sig aldrig bortkommen. Framåt kvällningen kom jag så småningom fram till Jungfrurauken, där min familj mötte mig.

Start från Visby ca kl 09:45 och jag kom till Lickershamn ca 18.00. Trött i ben och kropp men med en härlig känsla inom mig. Ett dopp i havet, en köttbit och bira på restaurangen och mina livskrafter återkom. Tack och puss och kram för din skrift som fick mig till denna upplevelse.

/Hälsningar Mattias från fastlandet

Fotot är taget av Carin Olofsson, Stånga.

PS. Detta kändes som en bra test inför min vandring på Lykienleden i sydvästra Turkiet, i början av oktober detta år. 31,5 km på en dag, inga skoskav eller ont under fotsulorna. Jag ser fram emot vandringen Ihre till Kappelshamn nästa år PS.
Tillägg från webmaster på guteinfo
Upplev Gotland, havet och naturen på det allra skönaste sättet - det finns många vandringar att välja mellan, se Vandra på Gotland - guteinfo.com/vandra.
/webmastern på guteinfo

Nyheter

Fullmåne-vandring 12/12
Jag tänker göra en vandring på södra hällarna i Visby den 12 december kl 17.00. Om vädret är klart så blir det i fullmånens sken. Vill du följa med?

Själva promenaden gör vi under tystnad. För att ta in platsen. För att släppa tankar på allt. För att samla kraft från naturen och kanske från en synlig fullmåne.

Kanske berättar jag något om månen...kanske har du något att berätta om denna himlakropp som fascinerat människor i alla tider.

Klä dig varmt. Ta gärna med en lykta/ficklampa och kanske något varmt att dricka efter avslutad vandring då vi samlas för en pratstund.

Om du blir sugen på att följa med så får du gärna skicka ett sms till 0709-928350 så att jag vet hur många vi blir.

Samling kl 17.00 vid Trafikverkets Rastplats på Färjeleden.

Det kostar inget att följa med. Men den som vill kan ge en gåva till Vi-skogen som förvandlar varje insatt 20-lapp till ett träd som minskar fattigdom och förbättrar miljön i östra Afrika.

Hälsningar
Carin Olofssons Övandringar & Livscoaching
Copyright © 2019 Vandra på Gotland.