Hem

Vandringar

Vandrings-
broschyrer


Böcker
Häften

Produkter

Allmän info

Tips
Filmtips
Gästbok
Kontakt
Nyhetsbrev

Länkar

Utflyktsguide

ReportageHej och tack för en underbar dag!
Onsdagen den 28 juli tog jag bussen från stugan i Tofta S. Hoppade av vid lasarettet i Visby och begav mig ner till havet för avfärd. Jag har sen tidigare skaffat mig din skrift: Vandring Visby till Kappelshamn. Nu var det dax.

En underbar strålande dag, solen sken och det var varmt. Friska fläktar från havet gjorde det bara ännu härligare. Jag styrde kosan mot norr. Lätt ryggsäck med matsäck och mycket vatten, rejäla nästan nyinköpta vandringskängor och stavar, färdbeskrivningen i vänster benficka, det var nu bara att vandra på. Lätt att följa dina vägbeskrivningar, allt vara bara en stor njutning, spännande miljö och lättvandrat.

Jag hade som mål att vandra till Nyhamn där hustru, barn och barnbarn skulle hämta mig. Innan jag kom halvvägs till Nyhamn hade jag redan bestämt mig. Det här kändes fantastiskt, jag forstsätter ytterligare en etapp till Lickershamn. Det blev omgruppering av min "färdtjänst" och det blev ju mycket bättre för dem att vänta och "roa" sig där än i Nyhamn.

Jag knata på och kände mig fri, lycklig och alldeles salig över min situation. Lite fika här och där gjorde det ännu bättre. Snart fick jag Nyhamn i sikte där jag fyllde på vattenflaskorna i vattenpumpen. Vägen vidare gick jag uppe på klinten. Det fanns många fina stigar att ta sig fram på. Även om man inte exakt visste vad man vars så hörde man havet till vänster hela tiden och man kände sig aldrig bortkommen. Framåt kvällningen kom jag så småningom fram till Jungfrurauken, där min familj mötte mig.

Start från Visby ca kl 09:45 och jag kom till Lickershamn ca 18.00. Trött i ben och kropp men med en härlig känsla inom mig. Ett dopp i havet, en köttbit och bira på restaurangen och mina livskrafter återkom. Tack och puss och kram för din skrift som fick mig till denna upplevelse.

/Hälsningar Mattias från fastlandet

Fotot är taget av Carin Olofsson, Stånga.

PS. Detta kändes som en bra test inför min vandring på Lykienleden i sydvästra Turkiet, i början av oktober detta år. 31,5 km på en dag, inga skoskav eller ont under fotsulorna. Jag ser fram emot vandringen Ihre till Kappelshamn nästa år PS.
Tillägg från webmaster på guteinfo
Upplev Gotland, havet och naturen på det allra skönaste sättet - det finns många vandringar att välja mellan, se Vandra på Gotland - guteinfo.com/vandra.
/webmastern på guteinfo

Nyheter

Följ mig
Om ni inte hör av mig inom 1 dygn efter en beställning, kontakta mig då genom ett vanligt mail till e-post vandringgotlandyes@gmail.com

Detta pga att denna webbsida inte längre uppdateras:(

Hälsningar
CarinCopyright © 2023 Vandra på Gotland.