www.guteinfo.com
Almedalsveckan 2010
Almedalsveckan, Visby socken


Almedalsveckan är ett roligt spektakel! För en vanlig man är det trevligt att promenera kring och ta ett kort av någon kändis här och var. Men det är förstås politik som är grunden för det hela. Partiledarna håller sina tal och i år inleds väl valspurten i Almedalen.

Almedalsveckan 2010

Lars Ohly som hade krattat sig in från lägenheten i Gråbo under Vänsterpartiets dag i Almedalen springer jag på varje år av någon anledning. Inte för att jag just vill det, han bara är där, överallt.

Almedalsveckan 2010

Von Sydow var väl på väg till något seminarium, kallas det, kan man tänka. Det är gott om sådana denna vecka och karl'n är ju docent i statskunskap. Han har varit minister i åtta år och talman i fyra.

Almedalsveckan 2010
På Donnersplats raljerade Schyman och gjorde FI en radda björntjänster. Det är svårt att inte bli beklämd av de dumheter som hittas på. På ett och annat ställe i pressen kan man läsa att det var väldigt smart av Schyman att bränna pengar, se t ex Norrtelje tidning, men då måste förstås vara anhängare av pressens stora betydelse för allting och statistiker (räkna inslag).

- Tur förresten att Schyman inte arbetar med U-landsfrågor.

Almedalsveckan 2010

Herr Lejonborg stod synbarligen förnöjd på gatan, pratade med folk och tittade sig omkring.

Almedalsveckan 2010

Almedalen är inte bara ett centrum för Sveriges politik en vecka utan också ett förunderligt vackert ställe. Det är såvitt jag begriper dagens parti som får hela Almedalen för sig själv varför det mesta, lobbyister, håller till på andra ställen - det är fullstaplat av marknadsföringstält från Almedalen till mitten av hamnen.

Det är trevligt att gå där en stund. Allting du behöver finns, billiga gratiskarameller i mängd. Och det är kanonjättebra att vi har ett så öppet och bra klimat i Sverige att man faktiskt kan gå och hälsa på de politiska kändisarna om man vill. Jag strosade runt en timme eller så, såg en hel hög politiker, och vill man känna sig som kung så är det förstås bara att påminna sig om att de är där för din skull.

Men om du råkar undra vad jag tycker är bäst med Almedalen så kika på första bilden igen: bibblan.

/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2021 Buffert 4 - www.guteinfo.com