www.guteinfo.com
Invigningsgala Gotland pride 2013
Artiklar, Visby socken


Samordningsgruppen Gotland Pride arrangerade invigningsgalan i foajén på Almedalsbiblioteket den 13 november 2013. Bilden ovan visar hur den började, en eldshow av Rebecka Lange och Olof Borg (fler bilder på eldshowen längre ner).

Gotland Pride

Från Pop- och rocklinjen Ella på Gotlands folkhögskola kom Some Queer Musicians och spelade för kanske hundratalet människor som hade samlats.

Gotland Pride

Vår landshövding Cecilia Seidegård Schelin invigningstalade och sa att vi hade gjort ett bra jobb i Sverige men att det i somliga andra länder ser för bedrövligt ut.

Gotland Pride

Sen talade någon från RFSL, tror jag, vars namn jag dessvärre inte antecknade och berättade bakgrunden till hur Gotland Pride kom till - nätverket av personer, organisationer och institutioner som vill lyfta hbtq-frågorna.

Gotland Pride

Några studenter från Folkhögskolans Skrivarlinje läste upp egna eller andras texter, kulturföreningen Global Gotland delade ut sitt årliga integrationspris och sen var jag dessvärre tvungen att ge mig iväg.

Övriga medverkande på invigningsgalan var Gotlands Regnbågsgrupp, RFSL, RFSU Gotland och RFSL Gotland.

Gotland Pride

I själva foajén på Almedalsbiblioteken kunde man köpa småsaker, flaggor och annat sånt för att stödja, de olika politiska partierna hade sina bord med broschyrer och en skola hade låtit ungarna göra teckningar. Vi skall visa några:

Gotland Pride

Jag vet inte vilken skola och inte vad konstnärerna heter.

Gotland Pride

Gotland Pride

Bra teckningar - ungarna har förstått - folk är folk oavsett förkortningar. Eller så blir ungarna inte fullstoppade av fördomar nuförtin.

Gotland Pride

Damen på bilden stöder uppenbarligen Pussy Riots frihetskamp; bilden är med bara för att det gör Guteinfo också.

Gotland Pride

På den inledande eldshowen hade fotbollsälskande Rebecka Lange fart på krukorna.

Gotland Pride

Olof Borg blåste ut det största eldklot jag har sett. Omåttligt läckert!

Gotland Pride

Den sista bilden jag tog för kvällen var på belysningen utanför Almedalsbiblioteket. Jag var egentligen inte där för att skriva en artikel utan för att visa mitt stöd för människor som har eller får problem därför att de är ett ljus i raden.

/text och foto Bernt Enderborg

Vägbeskrivning
0
Copyright © 2021 Buffert 4 - www.guteinfo.com