www.guteinfo.com
Visby Ladies svenska mästare i basket 2005
Artiklar, Visby socken


Den 19 april 2005 spelades den femte och avgörande matchen mellan Luleå och Visby Ladies. Efter en match som Ladies började bäst och ledde ganska stort jämnade det hela ut sig och slutet var sådant att publiken var olidlig och spänningen stod upp i bänkarna.

Ett antal straffar för Ladies i slutet som Katja Lefwerth, hon är iskall, satte till nästan 100% fastställde slutresultatet till 72-69.Svenska mästarna i basket 2005: Visby Ladies!Här ovan har vi en bild av damerna från Luleå. Det är förstås tungt att förlora med sån liten marginal efter så många matcher, men någon måste vinna och just i dag var det Ladies' tur. Jag skall också passa på att säga att jag tyckte den gotländska publiken uppförde sig riktigt illa när Luledamerna hade bollen, för då visslades och buades det. Så gör man väl för fan inte!Det var förstås knökfullt i Södervärnshallen när gutarna hejade fram sina ladies.


Till sist ett kort av Susanne Rosengren som efter fem silvermedaljer äntligen fick lyfta pokalen i vädret för hela Visby Ladies och njuta ett SM-guld. Guteinfo gratulerar det finaste vi kan!

/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2022 Buffert 4 - www.guteinfo.com