www.guteinfo.com
Faludden fågelskyddsområde
Naturreservat, Öja socken


Areal: 291 hektar. Fågelskyddsområdet omfattar den större delen av halvön Faludden på sydöstra Gotland.

Faludden

De vidsträckta öppna strandängarna på Faludden hör till de fågelrikaste på Gotland. Här häckar bl.a. stora mängder vadare som rödbena, strandskata, brushane, storspov, rödspov, skärfläcka och kärrsnäppa.

Faludden

Framför allt under våren – från början av april till mitten av maj – men även under hösten – främst i oktober – rastar tusentals vitkindade gäss på udden, och fågelskyddsområdet har tillkommit främst för att hindra att de betande gässen störs och för att minska skadorna på omgivande åkermarker.

Faludden

Tillträde förbjudet 15 mars-30 juni och 1 oktober-15 november.

/text Länsstyrelsen i Gotlands län, foto Bernt Enderborg
Copyright © 2021 Buffert 4 - www.guteinfo.com