www.guteinfo.com
Bottarvestranden eller Gustavs
Stränder, Fröjel socken


Obs!
Enligt ett meddelande vi har fått in återstår inget av stranden. Det sägs: "Kvar finns bara en igenvuxen strandremsa utan sand och en botten full av sten!"

Vi kommer att kolla upp stranden så fort det låter sig göras. Nedanstående information kan alltså vara felaktig. Bilder från den 3 augusti 2013:

Vi får hoppas att sanden snart är tillbaka, ty det är bara till de likadana stränderna runt Visby som vi kör sand varje år.

/webmastern
______

Stranden är över en km lång. Den långa viken ligger i väster, barnvänligt långgrund och det sägs att vattnet är lite varmare här än annorstädes.Det är en lång, bred strand med gott om plats. Här kan du få lugn och ro med barnen, stackars Jack lär inte dyka upp.Är du där kvällstid så kommer du att få en solnedgång du kanske aldrig glömmer. Det är inte söderhavsöar som seglar utanför, utan Stora och Lilla Karlsö. Lilla är närmast, men försök inte simma dit, det är långt.

Varför inte en heldag vid stranden och grillning när solen kryper ner och fräser i Västervik. Här kan du sitta med din älskade och låta kärleksförstärkarna gotta sig lite grann samman med dig.Bottarvestranden är en sån där strand där allting blir skön konst. En pinne där torrare sand har blåst upp små drivor runt, gamla mönster som ständigt förnyas.

- Ge alla barn en spade!

När man kör ner på den lilla avtagsvägen, förresten, så ser man att den berömda veterinären vid Gustavs har målat sina fönster av hjärtats lust.

/text och foto Bernt Enderborg

Vägbeskrivning
Väg 140, ungefär 3-3,5 mil. Strax söder om Fröjel kyrka finns en skylt, Gustavs, ta den och följ anvisningarna. Den sista biten till stranden är en riktigt strandväg, så som de skall se ut. Toppen!
Copyright © 2020 Buffert 4 - www.guteinfo.com