www.guteinfo.com
Restaurang Gula hönan
Artiklar, Rone socken


En och annan har fått klart för sig att det finns en väldigt bra restaurang i Ronehamn på sydöstra Gotland. Jag har ju skrivit om Gula hönan förut, av lätt insedda skäl, men också för att folk har frågat efter mer information, allra helst om kockarna.

Eric Enderborg
Eric är yngst av de fyra kockarna men har redan efter utbildning på Elfrida Andrée i Visby jobbat två säsonger på Bakfickan i Visby, en säsong i Idre och en säsong tidigare på Gula hönan.

Nu skall jag tala om en sak som jag egentligen inte fick lov att göra. Eric berättade att han faktiskt fick ett klagomål. En av servitriserna kom in och sa att en gäst hade sagt: "Det här kan jag inte äta".

- Va? Oj! Naj. Det får vi fixa. Varför då?

Jo, sa servitrisen, gästen sa att det var för fint, och att han ville ta hem hela tallriken och hänga upp på väggen.

Och det märks i köket, kockarna är så koncentrerade att man knappt får kontakt med dem. Skulle en servitris råka rucka på en uppläggning så kommer denne att få sig en skrapa och allting görs om.Så klart är det en slags ynnest att som yngre kock få jobba samman med ett sånt gäng som på Gula hönan: Marc, Johan och Luka. Det är ett skärpt gäng som Marc har fått samman på Gula hönan i Ronehamn, vilket är bra för bygden men också otroligt gott.

Johan och Luka drar till Brasilien i höst, hoppas de kommer tillbaka, men Eric har ännu inte bestämt sig. "Vi får se", säger han. Han är nog tillbaka på Gula hönan nästa sommar för han trivs där. Och ifall du råkar undra vad det var han la på den där tallriken så var det Carpaccio: tunt skivat välhängt kött, örter, blommor, tryffelskum, ramslöksknoppar, vaktelägg och parmesan. 155 kr.

- På väggen?

Gula hönan
Hemsida: Gula hönan som ligger här.
Tel: 0498-482940
Mail: info@theyellowhen.se

/text och foto Bernt Enderborg
Copyright © 2021 Buffert 4 - www.guteinfo.com