Brissund


Stränder - Väskinde - Nära - Karta

Gotland, Brissund - foto: Bernt Enderborg

Brissund är en lugn strand för barnfamiljen - ta med fikakorg. Här kan barnen leka och bada medan du solar på sand eller gräs. Många från Visby badar här, toaletter finns.Det är dock tämligen stenigt å botten på sina ställen.Stranden är inte särskilt lång, dock bra gräskant att sola på, men det finns också en och annan sandbunker för den som vill gotta ner sig och bli riktigt, riktigt varm.

På väg ut till Brissund kan man köra nerförbi Själsö, gräsligt vackert, där det finns en liten hamn, något café längs vägen, och fortsätta kustvägen ända fram till badplatsen; nog underbart för cyklister.För den som inte är van med långa stränder med mjukaste sand är Brissund ett hyfsat badställe. Kanske Brissund kan vara lagom att stanna till vid under de alltför varma timmarna innan färden fortsätter åt Fårö till.


Flygfoto Björn Pettersson.

Givetvis har vår fotograf flugit förbi en sväng över Brissund också.Det ligger några båtar uppdragna vid fiskeläget några stenkast bort, men jag tror inte att du är välkommen att kika på det som förmodligen kallas fiskeläge.
För den botaniskt intresserade så var det vid mitt besök den 26 juni 2013 ganska gott om gulklöver och pukvete, lite smått med timjan växte också.
/text och foto Bernt Enderborg

I närheten - fågelvägen

Bildsten

2,8 km, En bildsten i Väskinde

Fiskeläge

3,0 km, Själsö fiskeläge

Fornborgar

4,0 km, Bygdeborg i Väskinde

Företag

4,7 km, Björkomestugan
5,4 km, Lummelunda Vandrarhem

Hamnar

3,1 km, Själsö hamn

Kyrka

4,0 km, Väskinde kyrka

Magiska Gotland

3,7 km, En vinterpromenad 2007
5,3 km, Fossiljägare
1,9 km, Nerför Gröna gården

Museer

2,1 km, Lummelunds Bruk

Naturreservat

4,0 km, Brucebo
2,9 km, Lummelundagrottan

Platser

2,8 km, Lummelunda Brukspark

Rauk

2,9 km, Gamle Patron, en rauk i Lummelunda

Stränder

0 m, Brissund