Tänk va skönt


Kåseri

Gotland, Tänk va skönt - foto: Bernt Enderborg

Gotland är otroligt vackert. Tänk om du kunde få köpa en liten bit, en liten strand, och sätta upp ett staket runt omkring och förbudsskyltar så att ingen fick köra ner på "din" väg. Tank va skönt va? Ett ställe där bara du och dina kompisar fick vara, alla "obehöriga" skulle inte få se, som i Skärgårn. Det är ju dina pengar.

Tänk va skönt att kunna få utestänga de generationer som har gjort det så vackert och som skapar Gotland med sina små glada hjärtan och sin gästfrihet - dumma jävlar. Tänk att få sätta upp ett härligt trådstaket från Gunnebo med skyltar där det står "Obehöriga äga ej tillträde".

Tänk att få bajsa på alla dessa dumma jävla trevliga gutar som har gjort Gotland så fint. Hela härligheten bara för dig. Visst är alla välkomna till Gotland, överallt, men förstås inte där du för dyra pengar har köpt en stuga. Den stranden är ju "din" strand, just den nerfartsvägen är ju "din" väg - allemansrätt, "so what"?

Tänk att få bajsa på alla dessa otrevliga turister som kommer med bilar eller på cyklar i närheten av dig, på "din" strand. Det är ju hemskt vad folk tar sig till. Cykla ner på din väg trots att du har satt upp en dum jävla efterbliven ful jävla skylt där det står att ingen är välkommen. Att befinna sig på din strand fast du har satt upp ett klart och tydligt staket? Vad de bär sig åt! Otrevliga människor. Varför visar de ingen hänsyn?
/text och foto Bernt Enderborg