text bild karta   info, a-ö

Björkhaga

Gotland | Sanda socken | Stränder | Utskrift | Mobilsida
Björkhaga
Björkhaga, foto Bernt Enderborg

Ett grunt bad med brygga alldeles nedanför en stugby


Stranden vid Björkhaga är måhända inte Gotlands bästa, men det är utbyggt och de flesta bekvämligheter finns på plats, t ex pool. Trots den långa bryggan är det just inte mer än knädjupt längst ut. Dyk inte!Stranden kan vara bra för barnfamiljer.Det är långgrunt.Det finns bättre stränder på västra Gotland, från norr till söder t ex Ihreviken, Gnisvärd, Gustavs eller Nisseviken eller, vilket vi rekommenderar, åk till östra Gotland: Sudersand, Åminne, Sandviken, Ljugarn, Hörte eller Holmhällar. Fortsätt till Gustavs!Här är en bild på vattnet den 29 juni 2011. Det förekom ingen algblomning och färgerna har inte manipulerats. Björkhaga ligger alldeles söder om Kovik (som i folkmun kallas Korumpu), se Koviks fiskerimuseum.Långgrunt är det.Ovanför stranden ligger en stugby varifrån stranden ser ut som ovan. Mysigt.Men det ser också ut så här på sina ställen strandkanten.
/text och foto Bernt Enderborg

Sanda socken

Vägbeskrivning


Sanda socken är gulmarkerad på kartan, klicka och socknen med utflyktsmål visas.

Mer info

Här finns mer om Stränder.

Stugor västra Gotland

2 bäddar - Bysen
3 bäddar - Blåhammar Uppe
3 bäddar - Lillstugan
4 bäddar - Skogs
4 bäddar - Lilla huset Kovik
4 bäddar - Kroks Tofta, Kastanjegården
4 bäddar - Blåhammar S
4 bäddar - Röda stugan
5 bäddar - Grytet
5 bäddar - Lyan
5 bäddar - Nästet
5 bäddar - Blåhammar N
5 bäddar - Ingenjörsvillan
6 bäddar - Strandänget Kovik
10 bäddar - Matsalen


Se vidare Boendesidan

1) Varför så negativ

Varför skriver du så negativt om stranden?

Vi har varit där flera gånger och endast haft problem med släke ett fåtal gånger. Är det något annat som ligger bakom, någon kontrovers eller så?

--- webmastern kommenterar ---
Okej, jag var måhända lite för negativ och har nu försnällat till texten. Någon kontrovers bakom finns inte. Vi på Guteinfo marknadsför Gotland och försöker få med det mesta - stränder, raukar, kyrkor, målningar, allt möjligt - vi har med lätthet mer än dubbelt så mycket information om Gotland som de andra gotlandsportalerna tillsammans.

Men skall vi vara bussigare bara för att det ligger en stugby där eller skall vi säga vad vi tycker om stranden så att folk som besöker Guteinfo får reda på det? Eller skall vi göra som Strandkartan där någon, gissa vem, har gett stranden fyra stjärnor?

Enligt vår åsikt är det värsta som kan hända att vi på Guteinfo rekommenderar nåt, t ex genom att säga att det är en bra strand, och folk åker dit och upptäcker att det i själva verket inte förhåller sig så. Alla besökare skall veta att Guteinfo står på deras sida - säger vi att nåt är bra så är det bra!

Vill du fråga om, kommentera eller diskutera något på denna sida - klicka här.

Mer information

Mer om Stränder: länkar, karta - för annat se Information.
Mer om Sanda: länkar, karta.