text bild karta   info, a-ö

Visby havsbad

Gotland | Stränder | Utskrift | Mobilsida
Visby havsbad
Visby havsbad, foto Bernt Enderborg

Ett bad nedanför Almedalen i Visby med en plätt ditkörd sand, dock lång brygga, inget för barnfamiljer eller vanligt folk.


Om man av någon anledning inte vill lämna Visby för att bada så är det inte heller nödvändigt. Havsbadet ligger strax söder om Kruttornet och Almedalen. Faktum är att badet ligger ett par hundra meter norr om Visby hamn.

Visby havsbad

Själva stranden är ganska liten med ditforslad sand. Efter en dags solande kan det vara gott med en glass, men stranden är dock inget för barnfamiljer. Är man däremot ung kanske en glutt i en artikel i Sunday Times från 2008 kan vara av intresse (Kallbadhuset), och här en länk till Youtube, video från 2012.

Visby havsbad

Det är ju i och för sig bra att det finns ett badställe för ett nöddopp i centrala Visby, och ungdomar kanhända trivs där.

Visby havsbad

Om jag minns rätt så kostade den lilla sträckan från badet till Kruttornet nio miljoner att fixa till, men trots detta fick man upp några av kristenhetens fulaste byggnader i vägen för den vackra utsikten i Kongresshallen.

Visby havsbad

Så här ser stranden ut om du går 25 meter norrut från sanden. Å andra sidan är det hyfsat nära till många näringsställen, inom 10 minuters promenad ligger en hel hög restauranger. Men du kanhända vill äta till lite mer kristliga priser? Det ordnar vi:

Visby havsbad

Som tur är så är vi inte längre kannibaler, du kommer inte att bli uppäten, se Kannibaler och slavjägare.
/text och foto Bernt Enderborg

1) Turistinfo?

Bitterhet och turistinfo känns som en av kristenhetens sämsta idéer :)

webmastern kommenterar

Inte för att jag vet vad du menar med bitterhet men här har du några av husen som står i vägen för utsikten för Kongresshallen:


Ett vackert hus.


Det vackra huset från sidan vid en gotländsk sandstrand.


Närbild av Kallis vackra betong och asfalt.


Lite mer av Kallis där vi inte får fotografera utan blir stoppade mitt på dan av en vakt. Men vill de inte ha gratis reklam så vill de väl inte.


Ännu mera av det hela.

På Gotland finns oavbruten horisont som ger fantastiska solnedgångar. Jag har svårt att tycka att byggnaderna på bilderna ovan, som är i vägen för den, är särskilt bra idéer i en världsarvsstad och för en Kongresshall bredvid själva Almedalen.

Jag har inte lagt ut dessa kort förut för jag ville inte visa hur det ser ut, men nu har jag lagt all bitterhet åt sidan och visar upp det vackra strandpartiet i Visby.

/webmastern

Vill du fråga om, kommentera eller diskutera något på denna sida - klicka här.

Mer information

Mer om Stränder - för annat se Information