text bild karta   info, a-ö

Evenemang på Gotland

Gotland | Guide Gotland | Utskrift | Mobilsida
Evenemang på Gotland
Evenemang på Gotland, foto Bernt Enderborg

Evenemang finns överallt på Guteinfo


Den här sidan finns för att förklara för Gotlands kommun hur Guteinfo visar evenemang (ni andra kan gå direkt till kalendern).

Evenemangskalender

Först av allt så finns en vanlig almanacka som visar vad som händer på Gotland. Den startar alltid i dag och visar veckan ut, och du kan välja föregående eller nästa vecka under sista dan, dvs en datumfiltrering är det första du ser i almanackan.


Årligen återkommande evenemang

I Evenemangskalenderns meny kan du välja Veckor (med datum också), Årligen återkommande evenemang, som kan visa fem år framåt i tiden när evenemangen går av stapeln så att folk kan planera, Helgdagar fem år framåt (så att folk kan planera) och Marknader fem år framåt (så att knallar och folk kan placera).


Visst datum

Är du intresserad av ett visst datum så välj en vecka från menyn Veckor, som alltid börjar på innevarande vecka och löper ett år framåt i Kalendern - den är så kvick så vi tramsar inte med datumväljare och sånt (vi hade det redan 2002 men tog bort det som onödigt eftersom vår sökmotor visar också evenemang, se t ex Vecka om du vill veta vilka "veckor" som finns på Gotland och när de inträffar).


Facebook integrerat

Vi har inte flyttat över all evenemangsinformation till Guteinfo utan t ex för Hemsegårdens bio visar vi deras evenemang på Facebook. Därför ser kalendern skenbart tom ut men filmerna finns där.


Guide evenemang

Guide evenemang är en snabb översikt på återkommande evenemang som visas i den första spalten till höger - du ser den en bit ner på denna sida. Den visar ett år med början på nästkommande evenemang och fortsätter till listan är slut, dvs också in på nästa år. Den visas i denna spalt på många, många sidor.

"Guide evenemang" är till för att orientera om de stora evenemangen, som är reseanledningar till Gotland, men vi har lagt till lite annat också.


Varje sida en guide

Om du kikar på nåt, t ex Hemse kyrka, så finns evenemang i denna socken i högerspalten. Du kommer till Evenemangskalendern om du klickar på en länk.

En sida visar vanligen evenemang i närheten, Guide evenemang och evenemang inom det område som sidan handlar om, t ex kultur, natur osv (se under information om själva kyrkan).


Natur-, kulturevenemang osv.

Om någon kikar på en sida om kultur kan det förväntas att denne gillar kulltur varför kulturevenemang visas. Och på samma sätt är det med natur, aktiviteter osv. Evenemangen kommer efter information om t ex en kyrka.


Sidor som daterar sig själv

För att underlätta för dem som googlar t ex "Kräklingbo marknad" så uppdaterar sidan själv till rätt datum för när evenemanget inträffar nästa gång, kolla sidan.


Infosidor som visar vad som händer

Antag att du kikar på någon av våra tusentals sidor med information, somliga sidor talar själva om vad som händer där, som Shakespeare i Roma klosterruin.


Guider med evenemang

Guteinfo har också sidor som själva gör utdrag från evenemangsdatabasen, som t ex vår guide till Fågelskådning på Gotland, se en bit ner på sidan.

Gotlands sökmotor

Gotlands sökmotor letar också efter evenemang och ställer upp dem ordentligt. Undrar du hur många "veckor" det finns på Gotland, sök vecka; marknad, sök marknad; kultur, sök kultur osv.

Informationen ställs av sökmotorn upp i olika avdelningar, och för att du ska förstå hur bra det är så jämför med den skattesubventionerade sajt som kommunen favoriserar och subventionerar och den helt skattefinanseierade sajt kommunen själva gör i konkurrens med den ni favoriserar.
/text och foto Bernt Enderborg


Se vidare Boendesidan