text bild karta   info, a-ö

Vägpriser - ge Ted ett uppdrag

Gotland | Vägpriser | Utskrift | Mobilsida
Vägpriser - ge Ted ett uppdrag
Vägpriser - ge Ted ett uppdrag, foto Bernt Enderborg
Man måste beundra Ted Ljungqvist, som kämpar för vägpriser på färjan, och samtidigt fråga sig vad de som borde vara ansvariga för frågan egentligen gör. Söker man på "vägpris/vägpriser" på kommunens hemsida så visas ett (1) resultat, och det är ett dokument från 2006, från Jan Lundgrens tid: "Samlad ståndpunkt för Gotlandstrafiken har slagits fast". Googlar du "vägpris inom gotlandstrafiken" så får du över tusen träffar, varav ingen leder till kommunens hemsida.

- Varför står det inte om vägpriser på kommunens förstasida?

De senaste aktiviteterna från de styrandes sida som jag har lagt på minnet är att det i tidningen stod efter den senaste färjeupphandlingen att resultatet kom som en överraskning, trots att kommunen hade fått tillstånd att ha en figur med på de möten där frågan avhandlades, samt att Reinfeldt fick en t-shirt på en Almedalsvecka.

I valtider brukar man dock få höra att färjetrafiken är den viktigaste frågan, och det är väl bra, men för övrigt frågar man sig bara vad det egentligen är som händer. Givetvis får man mest höra om klavertramp och hur företagsklimatets skall förbättras, för vilken gång i ordningen vet jag inte, och förresten på alldeles samma sätt som förut; det kostar bara några miljoner varje gång.

- Varför inte sätta en kille på trafikfrågan, en som förstår det hela och som kan tala för sig? Mitt förslag är att ge Ted några hundratusen efter skatt om året så att vi vet att frågan drivs på ett bra sätt.

Förresten söker du vägpriser på guteinfo.com, så får du över tjugo resultat där jag försöker upplysa våra besökare, fastlänningarna, om problemet. Det är vad jag gör, vad gör du?
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan