text bild karta   info, a-ö

Almedalsveckan 2006

Gotland | Almedalsveckan
Almedalsveckan
Almedalsveckan 2006 , foto Bernt Enderborg

Ett kåseri med bilder på Almedalsveckan 2006


Er arbetarpojke for till Visby den 3/7-2006 för att insupa det som kallas Almedalsveckan. Och mycket folk var det i Visby - politiker, politruker, journalister, lobbyister och förstås vanligt folk som du och jag som inte får betalt för att vara där.


Här är ett gäng kryssningsgäster som guidats runt i Visby och nu tillbaka till den lilla båten som tar dem ut till det gigantiska kryssningsfartyget. Förmodligen har de blivit ismällda Visbys historia på några minuter, men ser trots detta glada och belåtna ut. Visby är som bekant en vacker stad.


Gästhamnen är knökfull av skattetransaktioner och masterna står tätt som spagetti. Den omåttligt söta flickan i förgrunden tittar misstänksamt på mig när jag tar kortet, men nu var det inte henne jag plåtade. Men om du undrar så är hon kanonsöt.


Nere i Almedalen började folk klunga ihop sig när KD:s förband spelade. I en av låtarna tycker jag mig höra att de i refrängen sjunger "science liberty, up yours", men det kan de väl inte gärna ha gjort. Det var säkert "Lena Philipsson, I'm yours" eller nåt sånt i stället.


KD:s ledare talar till oss i liknelser. Det mesta han säger är vettigt, bra och riktigt, men de liknelser han använder tycker jag inte om. Vill man säga att Persson är kass och bara hittar på en massa saker, så tycker jag att man kan säga så. Ungefär som gamle folkpartiledaren Westerberg, som ju till allas häpnad svarade "nej" på somligt och "ja" på annat.


Den här bilden kommer från KD:s affischer som satt uppsatta överallt. När den satt lindat kring ett träd såg den för sorglig ut. Det ser ut som om han har ätit piggelintabletter i stället för de sunda och trygga värderingar han står för.
/text och foto Bernt Enderborg