text bild karta   info, a-ö

Våren 2006

Gotland | Magiska Gotland | Utskrift | Mobilsida
Våren 2006
Våren 2006, foto Bernt Enderborg
Det var himskans vad det håller i sig. För några år sen blommade magnolian i Botaniska Trädgården i Visby blott en månad senare än dagens datum (28/3). Men i år då vet i attan, kan det gå så snabbt? För nu hoppar haren kråka på ängens vita gräs och gladan glider slint i snögan snår. Mycket går i molom.

Klicka på bilden för att skicka den som et vykort

Den första bilden är ju inte så rolig så jag la dit en på magnolians fantastiska blommor också. Det är bara att klicka på bilden så kan du skicka den som vykort. Hmm... Det var ju rent praktiskt. Skall jag göra så på alla bilder?

Klicka på bilden för att skicka den som et vykort

Nåja, våren ja. På Bogevikens vita yta satt denna fågel den 25 mars, månne en häger eller nåt åt det hållet, den såg inte ut att höra hemma i årstiden i alla fall. Tofsvipor (bläckar) och annat sånt sitter redan på åkrarna, vintergäcken växer med sina tåliga gula blommor under snön, en och annan sticker fram näsan där snön sagt farväl, och fåglarna håller serenader för varandra för glatta livet. På nätterna har jag länge redan hört rävarna yla meddelanden, katterna sitter och fräser åt varandra i buskarna och ibland tycker jag mig se hur Orion ler ljus och vår genom väldiga avstånd av mörk materia.

Det är många som tycker att Visby är som vackrast när det blommar på våren, körsbär och sånt. Missa inte det!
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.

I närheten - fågelvägenSe vidare Boendesidan