text bild karta   info, a-ö

Flytta till Gotland

Gotland | Fauna
Flytta
Flytta till Gotland , foto Bernt Enderborg
När våren värmer saker och ting kryper det. Livet vaknar i springor man inte trodde fanns.

På Gotland finns en liten urmysig stad där en tredjedel av gutarna bor. Landsbygden avfolkas givetvis sakta men säkert, oftast beroende på politiska åtgärder som man kan åsikter om. Det är gott om plats, och gutar är ett förunderligt folkslag, pratsamma, tar sig tid och bryr sig om varandra.

Gotlands kommun är en svårförståbar organism, otroligt dominant, och verkar emellanåt lida av föreställningen att det är kommunen som skall fixa allting. Men så ser det ju ut på många platser i vårt långa land av politiska strategier.

Det mesta är som vanligt på Gotland, antagligen rätt likt det ställe där du bor i dag. Den eviga ekonomiska krisen är över oss, det görs offentliga investeringar som rätt få förstår osv. Allting är som vanligt ungefär, kaos och kriser.


Men Gotland är ett för sorgligt skönt land. Det finns en lång historia, kultur och fornlämningar nästan trampar man på. Naturen är rik, till och med rikare än vad du tror. Med lite förstånd och försiktighet kan du odla vin, fikon, valnötter och persikor.

Vi bryr oss om varann. Du är alltid välkommen till Gotland!
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan