text bild karta   info, a-ö

Det häftiga

Gotland | Magiska Gotland
Det
Det häftiga , foto Bernt Enderborg
Naturupplevelser på Gotland väntar den som kikar efter. Ibland känns det lite lustigt det där. Vi lever ju här varje dag och allt är naturligt för oss. Men om sanningen skall fram är det inte så många som kikar efter. Vi trampar runt och förundrar oss, eller så förstår vi inte: vackat, ja jo, visst, så är det. Skulle det vara någonting...

Jag tycker det. Ända sen liten har jag gått runt i naturen, promenerat, fiskat, jagat, sprungit och plockat svamp. Och det enda jag kan säga är att ju mer jag kikar efter desto mer ser jag.

Det är skönt att sitta på Grogarnsberget med utsikt över halva östra Gotland och dingla med benen, smaska på nyrökta flundror, eller varför inte tillbringa en solnedgång under klipporna vid Sigsarve strand med någon underbart nära.

Det finns utsikter och horisonter på Gotland som kan ta andan ur vem som helst. Men det slutar inte där. Också när man kikar efter med lupp så är det fantastiskt. Hela skalan - från stjärnnätter till en blåvinge på ett gungande strå.
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.


Se vidare Boendesidan