text bild karta   info, a-ö

Diskarve

Gotland | Roma socken | Kuriosa | Utskrift | Mobilsida
Diskarve
Diskarve, foto Bernt Enderborg

Gården Diskarve i Roma socken, några bilder


Vi fick en liten undran från Alingsås om gården Diskarve i Roma socken, om vi kanske hade något foto eller så. Det hade vi inte, så vi for dit och kikade efter.Gården ligger strax efter Roma samhälle i en liten dunge alldeles vid vägen upp mot Barlingbo. Det man ser från vägen är att det står två fantastiska hus där.Det vita huset är ett klassiskt Gotlandshus, väldigt stort, med en lite modernare utbyggnad på ena långsidan.Det andra huset är ett vackert stenhus målat i passande färg. Det ligger förstås flera byggnader där i dungen, ladugård, uthus med mera, men det får räcka med detta. Det skulle föra alldeles för långt om man skulle skriva en vettig artikel om gården.
/text och foto Bernt Enderborg

1) Tack!

Fantastiskt fina bilder! Så roligt att se hur det ser ut, när det nu är så långt till Roma från Alingsås. Tusen tack från nöjd Västgöte med en liten droppe gotländskt blod i ådrorna!
/Marianne

2) Va kul

Denna gård är min farfars gård :-)

3) Ring från Diskarve gård

För 15 år sedan köpte jag en ring på Gotland, som är en kopia av en ring som man funnit på Diskarve gård. Originalringen är mycket gammal.

Är det någon som känner till något om smycken som man funnit på denna gård. Det skulle vara roligt att få reda på historien bakom detta smycke.

Med vänliga hälsningar
Agneta Carlson

webmaster kommenterar


Hej Agneta!

Odds guld, som jag mejlade och frågade, svarade genom André Magnusson:

"Känner inte till någon ring från Diskarve gård men om det finns en bild på ringen kanske jag kan vara till större hjälp. Ibland kan en ringmodell vara funnen på flera fyndplatser."

Skickar du en bild till webmaster@guteinfo.com så vidarebefordrar jag den.

Med vänlig hälsning
/bernt

Vill du fråga om, kommentera eller diskutera något på denna sida - klicka här.

Mer information

Mer om Kuriosa: länkar, karta - för annat se Information.
Mer om Roma: länkar, karta.