text bild karta   info, a-ö

Almedalsveckan 2009

Gotland | Almedalsveckan
Almedalsveckan
Almedalsveckan 2009 , foto Bernt Enderborg

Ett kåseri om Almedalsveckan 2009 med bilder på bl a Wanja Lundby-Wedin, Bengt Westerberg och Maud Olofsson


Närhet är ett av kärnvärdena i Varumärket Gotland och Almedalsveckan® är kanske ett sorts exempel på detta, även om denna® nog inte riktigt är vad vi menar med närhet. I alla fall kan man gå omkring på stadens gator® som en vanlig man under Almedalsveckan® och träffa höjdare av alla slag. Här är några bilder från några timmar i Visby den 29/6-2009:


Vilka figurerna är vet du hoppeligen själv.


Överallt ser man folk som går och pratar i sina mobiler. Det är ju inte bara känt folk som har mycket att stå i under Almedalsveckan® utan många, många går och sladdrar i sina telefoner.


Journalister är väl egentligen inte direkt kända så där, men de är på tv mer än kungen själv i alla fall.


Politiker har förstås oändliga mängder att läsa in. Jag avskyr PM.


Per-Erling Evensen är väl mera en lokal kändis, marknadschef på Destination Gotland, och han cyklade förbi sammanbitet. En och annan kan väl tänka att det beror på att Gotlandstrafiken öppnades upp för konkurrens i dagarna, men på bilden koncentrerar han sig nog på cyklandet i stället - det är gott om promenanter att kryssa.


Urban Bäckström utgåendes från något viktigt seminarium.


Står han där och predikar för Svenska kyrkan? Vad har han rökt?

- Nä, jag skojar bara. Han deltog i en diskussion med Bengt Westerberg om nånting. Vad vet jag inte, för jag lekte pappa Razzi, som ungarna säger.

På Almedalsveckan® kommer man nära den politisk eliten i Sverige. Det är väl också en sorts närhet kan tänka. Unikt för Sverige, unika Almedalen® med omnejd® där många rör sig på ett begränsad område®.

- Välkommen du också!
/text och foto Bernt Enderborg