text bild karta   info, a-ö

Du är som du är

Gotland | Magiska Gotland | Utskrift | Mobilsida
Du är som du är
Du är som du är, foto Bernt Enderborg

Ett citat från en blogg


Gotland tar rätt lätt en plats i hjärtat på folk. Jag vet inte på hur många bloggar, hemsidor, artiklar och annat där det står att läsa om underbara, härliga, sköna, fantastiska, magiska osv Gotland. Många.Och det är bra! Men när man skriver mycket om Gotland så känns ett liknande superlativsspråk enahanda efter ett tag, enkelspårigt, som schamporeklam. Så hur förklarar man Gotland för någon som aldrig varit här?- Jag skall blåsa ner murjäveln!

Därför surfar jag runt och kikar på vad folk egentligen säger om Gotland. På bloggen Authentica skriver Therese Appelqvist något som vi har försökt förmedla ibland, hon säger bl a:

"Nog är det så att jag längtar efter Gotland när jag inte är där. Eller kanske längtar jag efter mig själv så som jag känner mig när jag är där. Fri, kärleksfull, harmonisk, solig och vacker. Det är något med den gotländska naturen och ljuset där som gör mig så lycklig."På Gotland längtar du efter dig själv så som du egentligen är!

- Blås!
/text och foto Bernt Enderborg

Platsguide

Guteknappen - platsguide

Genom att trycka på en knapp på mobilen med gps får du gudning. Står du t ex nära en kyrka får du information om kyrkan och en lista på vad som finns i närheten.

Platsguiden fungerar förstås bara när du är på Gotland. Mobilanpassat finns på Visit Hemse - klicka på hjärtanet.